0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα σου πω, αγαπητέ μου. Αν ήμουν μαθήτρια θα απαιτούσα να υπάρχουν ερωτηματολόγια, ανώνυμα, όπου θα διατύπωνα τις απόψεις μου για τους καθηγητές μου, για την κατάσταση του σχολείου κτλ. Θα απαιτούσαν να πηγαίνω περισσότερες εκπαιδευτικές εκδρομές, να πηγαίνω και εγώ σε εκθέσεις, όπως τα παιδιά του Αρσακείου, να είναι καλύτερα καταρτισμένοι οι δάσκαλοί μου, να έχω δέντρα στην αυλή μου. Θα πήγαινα πρώτα στο διευθυντή μου. Μετά θα πήγαινα μαζί με το διευθυντή μου στο υπουργείο και θα απαιτούσα. Θα έγραφα επιστολές ενδεχομένως. Σου είπα μερικές λύσεις. Μπορώ να σκεφτώ και άλλες τόσες. Η βία είναι η έσχατη μορφή αγώνα όταν οι άλλες έχουν αποτύχει. Δεν υποτιμώ καθόλου τους μαθητές, εμάς τους εκπαιδευτικούς υποτιμώ που δεν μπορούμε να δώσουμε κατεύθυνση στα παιδιά μας και δε τα μάθαμε να σέβονται τον εαυτό τους. Τα παιδιά διαχωρίζουν τα χαβαλέ από το σοβαρό. Εμείς, όπως είπα μεταθέτουμε το δικό μας καημό και την ηττοπάθειά μας στη νέα γενιά.
Παράθεση από: marooned στις Δεκεμβρίου 11, 2008, 06:08:22 pmAziuol kai Dora2008.. symfwnw apolyta! To diabasma pou exei kanei o kathenas den xanetai...to thewrw ithiki mas ypoxrewsi na symparastathoume stous mathites katalipsies, an kai den symfwnw me tin idea twn katalipsewn. Ta pragmata omws exoun ksefygei toso kai to kratos einai toso anarxo pou i katalipsi fantazei nomotypi.Tha proteinw oxi apoxi. NA dwsoume to paron stis 20 kai 21 dekembri sta sxoleia-eksetastika kentra kai na ekmetalleutoume tin parousia kai twn kanaliwn gia na dilwsoume ti symparastasi mas.Ελάτε να διαμαρτυρηθείτε την ώρα που οι άλλοι συνάδελφοί σας, δηλαδή το 99,999% , θα μπαίνει να γράψει.Θα πέσει πολύ γέλιο ...
Aziuol kai Dora2008.. symfwnw apolyta! To diabasma pou exei kanei o kathenas den xanetai...to thewrw ithiki mas ypoxrewsi na symparastathoume stous mathites katalipsies, an kai den symfwnw me tin idea twn katalipsewn. Ta pragmata omws exoun ksefygei toso kai to kratos einai toso anarxo pou i katalipsi fantazei nomotypi.Tha proteinw oxi apoxi. NA dwsoume to paron stis 20 kai 21 dekembri sta sxoleia-eksetastika kentra kai na ekmetalleutoume tin parousia kai twn kanaliwn gia na dilwsoume ti symparastasi mas.
εφόσον βάζεις αυτή τη διαχωριστική γραμμή, "εσείς που θα διαμαρτυρηθείτε, εμείς οι "έξυπνοι" που θα γράφουμε", θέλω να σε ρωτήσω το εξής. Πιστεύεις αλήθεια ότι στην ελληνική κοινωνία όλα βαίνουν καλώς? Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αγώνες? Πώς ερμηνεύεις αλήθεια το γεγονός ότι θα "στριμωχτείς" με άλλους 18.500 υποψηφίους για τις θέσεις ψίχουλα που έχει εγκρίνει ο ΑΣΕΠ, βάσει βέβαια των "γενναίων" επιχορηγήσεων του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία? Παράθεση από: Sun στις Δεκεμβρίου 12, 2008, 10:22:49 amΠαράθεση από: marooned στις Δεκεμβρίου 11, 2008, 06:08:22 pmAziuol kai Dora2008.. symfwnw apolyta! To diabasma pou exei kanei o kathenas den xanetai...to thewrw ithiki mas ypoxrewsi na symparastathoume stous mathites katalipsies, an kai den symfwnw me tin idea twn katalipsewn. Ta pragmata omws exoun ksefygei toso kai to kratos einai toso anarxo pou i katalipsi fantazei nomotypi.Tha proteinw oxi apoxi. NA dwsoume to paron stis 20 kai 21 dekembri sta sxoleia-eksetastika kentra kai na ekmetalleutoume tin parousia kai twn kanaliwn gia na dilwsoume ti symparastasi mas.Ελάτε να διαμαρτυρηθείτε την ώρα που οι άλλοι συνάδελφοί σας, δηλαδή το 99,999% , θα μπαίνει να γράψει.Θα πέσει πολύ γέλιο ...
σε καμια χωρα της Ευρωπης δεν υπαρχει τοσο μεγαλη ανεργια στους νεους και τοσοι πτυχιουχοι που να δινουν εξευτελιστικες εξετασεις..Ασεπ.και δεν μιλω τοσο για τις εξετασεις οσο για τα ποσοστα..480 απο σχεδον 19.000.κατι πρεπει να αλλαξει σ αυτη τη χωρα...και σιγουρα δεν μπορει να γινει επανασταση απο τον καναπε.
Την επανάστασή μας να την κάνουμε αν διοριστούμε, όχι μέσα από πληκτρολόγια, αλλά καθημερινά μέσα από την τάξη..
Παράθεση από: kalipso στις Δεκεμβρίου 12, 2008, 11:27:45 amσε καμια χωρα της Ευρωπης δεν υπαρχει τοσο μεγαλη ανεργια στους νεους και τοσοι πτυχιουχοι που να δινουν εξευτελιστικες εξετασεις..Ασεπ.και δεν μιλω τοσο για τις εξετασεις οσο για τα ποσοστα..480 απο σχεδον 19.000.κατι πρεπει να αλλαξει σ αυτη τη χωρα...και σιγουρα δεν μπορει να γινει επανασταση απο τον καναπε.Ναι, αλλά δε γίνεται και επανάσταση την ώρα των εξετάσεων !!! Συζητάμε ένα θέμα χωρις λόγο, απλά για να εκτονώσουμε την αγανακτησή μας και τη δικαιολογημένη οργή μας .Ωραία . Αφού την εκτονώσουμε, ας επιστρέψουμε στο διάβασμα ,γιατί οι μέρες τελειώνουν.