Τι σημαινει οτι 510 ατομα πηραν μεταθεση; Οτι ισως δημιουργηθηκαν καποια κενα σε απομακρυσμενες περιοχες; Και πως και πηραν την μεταθεση ολοι αυτοι οταν ειναι παντου υπεραριθμοι; Σε εναν νομο που υπαρχουν 20 υπεραριθμοι πως γινεται να παιρνουν μεταθεση για το νομο αυτο 14 ατομα; Μετακινηθηκαν π.χ. απο Γ σε
Το 12 το αναφἐρεις, συνάδελφε, για μεγάλο ή για μικρό αριθμό; Εμείς, πάντως, στο σχολείο μου, είμαστε 12 φιλόλογοι και έχουμε όλοι πλήρες ωράριο!!! Οπότε, εξαρτάται...Ειναι πολλοι οταν ηδη υπαρχουν αλλοι τοσοι...και τα σχολεια ειναι μικρά
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εδώ και 2 χρόνια προσπαθώ (μάταια) να μετατεθώ στην
Στις περιπτώσεις που αναφέρεις (αποσπασμένου, αναπληρωτή και ωρομίσθιου) καλύπτονται λειτουργικά κενά, όχι οργανικά. Πώς να δώσουν οργανικά κενά όταν οι θέσεις είναι κατειλημμένες από κάποιους που για διάφορους λόγους δεν βρίσκονται εκεί; Αν εσύ έπαιρνες μετάθεση για εκεί, δεν θα μπορούσες να πάρεις οργανική. Επίσης, οι μεταθέσεις γίνονται βάσει των κενών που υπάρχουν ήδη, δεν υπάρχει δυνατότητα πρόβλεψης του ποιος θα πάρει μετάθεση ώστε να δοθεί ως κενό η θέση του. Το κενό που δημιουργήθηκε θα το πάρει κάποιος που πήρε μετάθεση ή κάποιος που ήταν στη διάθεση και ζητάει οριστική τοποθέτηση, όχι κάποιος νεοδιόριστος γιατί αυτό απαγορεύεται εφόσον δεν ικανοποιήθηκε μετάθεση στην ίδια περιοχή και αν γίνει έχεις δικαίωμα να κάνεις ένσταση.
Όχι βέβαια ότι οι μεταθέσεις γίνονται αυστηρά βάσει κενών, γιατί οι Διευθύνσεις πάντα παίρνουν περισσότερους από όσους χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους (μετά επειδή πάλι δεν τους φτάνουν, παίρνουν και αναπληρωτές) και μην ξεχνάμε και τις "εξυπηρετήσεις". Οπότε μάλλον είσαι και λίγο άτυχος, δε βοηθάει και η ειδικότητά σου π.χ. για φιλόλογους υπάρχει πάντα ανάγκη.
Εμένα στην 1η μου επιλογή είχαν 2 πλεονάσματα και δεν πήραν κανέναν και στις υπόλοιπες 4 που ήταν όλες για τον ίδιο πολύ περιζήτητο νομό είχαν άπειρα πλεονάσματα και πήραν καμιά 30αριά. Άκρη δε βγάζεις...
Οι 5(!!!) καθηγητές πληροφορικής του Άη Στράτη και οι άλλοι με τον Σταυρό στο χέρι
Πριν λίγες μέρες το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε τις μεταθέσεις, στις οποίες κάποιος μπορεί να παρατηρήσει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Πως είναι δυνατόν να παίρνουν μετάθεση πέντε (5) καθηγητές πληροφορικής στον Άη Στράτη ενώ το νησί χρειάζεται μόνον έναν ; Δεν είναι περίεργο;
Ας δούμε όμως που ήταν πέρυσι αυτοί 3 από τους 5 αυτούς εκπαιδευτικούς. Ήταν με απόσπαση στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή στην Αθήνα, στο σπίτι τους και έπαιρναν τα ίδια μόρια με τους εκπαιδευτικούς που πράγματι υπηρετούσαν στον Άη Στράτη. Τα “κορόιδα”, εκείνους που πηγαίνουν με τον σταυρό στο χέρι. Πάω στοίχημα ότι αν περιμένουμε λίγο να δούμε τις αποσπάσεις στην Κ.Υ. του Υπεπθ ίσως να δούμε και τους άλλους δύο εκεί!!!
Επίσης αν κάποιος κάνει διασταύρωση στοιχείων θα ανακαλύψει ακόμα και άλλους καθηγητές που ήταν πέρυσι με απόσπαση στο υπουργείο παιδείας αλλά πήραν φέτος μετάθεση σε νησιά όπως Οινούσες, Ψαρά, Κίμωλος, Αγαθονήσι, Σαμοθράκη. Επίσης υπάρχουν άλλοι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν εδώ και χρόνια στα νησιά αυτά, αλλά δεν έχουν πατήσει ποτέ εκεί, αφού δεν τους αφήνουν οι υποχρεώσεις τους στο υπουργείο παιδείας.
Αλήθεια, αυτοί είναι οι εκπαιδευτικοί που θα μεταδώσουν στα παιδιά μας αξίες και ιδανικά; Θα τους μάθουν πως όλα είναι δυνατά αρκεί να έχεις τον κατάλληλο γνωστό στην κατάλληλη θέση;
Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί όταν γυρίσουν στα σπίτια τους μετά από τα κουραστικά χρόνια που πέρασαν ψωνίζοντας και πίνοντας καφέ όλη μέρα στο Mall θα βρεθούν πάνω από όλους εκείνους που πήγαν στην παραμεθόριο και δίδαξαν γράμματα στα παιδιά αυτών των νησιών. Θα βρεθούν πάνω από τους εκπαιδευτικούς που πήγαιναν, πάνε και θα πηγαίνουν με τον Σταυρό στο χέρι. Γιατί αυτοί είναι οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ εκπαιδευτικοί, οι άλλοι δεν είναι εκπαιδευτικοί απλά βρίσκονται στο ίδιο μισθολόγιο.
Με εκτίμηση
Ένας από τους άλλους εκπαιδευτικούς
Ας μη ξεχνάμε και τους 3 στη Δ Ημαθίας!!!Ε ναι γιατί τα παιδιά στα Ριζώματα δεν πρέπει ούτε αυτά να αδικηθούν! Τι δηλαδη; Επειδή δεν είναι νησιωτόπουλα δεν έχουν δικαίωμα στη μόρφωση;
Θα ήθελα να συμπληρώσω πως,όπως όλοι καταλαβαίνουμε, για να δουλέψει άψογα του χρόνου το edata center θα χρειαστεί και όλους τους πληροφορικούς που φέτος πήραν μετάθεση στον Αη Στράτη ;)
Το ιδιο και τα παιδιά των Οινουσών μόνο 3 καθηγητές Πληροφορικής κι εκεί! Η δ/νση της Χίου πρέπει να διαμαρτυρηθεί γιατί το κράτος φροντίζει περισσότερο τα παιδιά του γειτονικού νομού Λέσβου!!!
Δεν εκανα λαθος απλα εχω αυτες τις αποριες σχετικα με τις μεταθεσεις. Πως γινεται καπου που υπαρχουν υπεραριθμοι να ερχονται με μεταθεση ακομα περισσοτεροι;ναι αλλά δεν αναφέρεις ούτε σε ποια περιφέρεια ούτε ποιας ειδικότητας. εγώ ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι συζητάτε ??? . Αλλά εντάξει, αφού δεν υπάρχει λάθος..
το θέμα είναι ότι δεν παρανομούν. κινδυνεύεις λοιπόν να χαρακτηριστείς συκοφάντης εκτός αν έχεις στοιχεία που αποδεικνύουν παράνομες ενέργειες, οπότε σε αυτή την περίπτωση οφείλεις να κινηθείς νομικά.Είναι ακριβώς έτσι όπως το λές.
το θέμα είναι ότι δεν παρανομούν. κινδυνεύεις λοιπόν να χαρακτηριστείς συκοφάντης εκτός αν έχεις στοιχεία που αποδεικνύουν παράνομες ενέργειες, οπότε σε αυτή την περίπτωση οφείλεις να κινηθείς νομικά.
Φίλοι συνάδελφοι
…
Ένας εκπαιδευτικός δεν φτάνει να είναι νόμιμος. Χρειάζεται να είναι και άνθρωπος. Όσο για το «ξεφώνισμα», ας λείπει, δεν είμαστε αρένα.
Νομίζω πως το «κλειδί» της όλης ιστορίας μας το δίνει ο συνάδελφος ‘Patreas’. Το ονομάζει «Πίνακες οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού». Εκεί είναι το θέμα, εκεί είμαστε όλοι. Όμως πού βρίσκονται αυτοί οι πίνακες; Ποιος τους διαχειρίζεται στα κρυφά και στα σκοτεινά χωρίς να ενημερώνει έγκαιρα και ανοιχτά εμένα, εσάς, τους κατοίκους του Αη-Στράτη και της Ιεράπετρας;
Συνάδελφοι, αυτοί οι πίνακες ανήκουν πρώτα σε εκείνον που τους πληρώνει (φορολογούμενοι), μετά στους γονείς των μαθητών μας, μετά σε εμάς και τέλος, πολύ – πολύ μετά, στους σημερινούς διαχειριστές τους, που τους χρησιμοποιούν για παζάρια εξουσίας.
Απαιτώ να γνωρίζω –δεν λέω να φτιάχνω εγώ, απλά να γνωρίζω- αυτούς τους πίνακες. Προτείνω για πολλοστή φορά την πρότασή μου για την «λίστα» (http://users.sch.gr/michalisalexakis/protaseis/protasi.htm), που αν καταλαβαίνω καλά, είναι το ίδιο περίπου πράγμα και ονομάζεται διαφάνεια.
Μιχάλης Αλεξάκης
Μηχανολόγος ΠΕ1204
Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων
Απαιτώ να γνωρίζω –δεν λέω να φτιάχνω εγώ, απλά να γνωρίζω- αυτούς τους πίνακες. Προτείνω για πολλοστή φορά την πρότασή μου για την «λίστα» (http://users.sch.gr/michalisalexakis/protaseis/protasi.htm), που αν καταλαβαίνω καλά, είναι το ίδιο περίπου πράγμα και ονομάζεται διαφάνεια.
Φίλοι συνάδελφοι
Το «βύσμα» το δημιουργεί και το ανέχεται ο κανονισμός λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Ακριβώς όπως και οι νόμοι της διοίκησης του κράτους, δίνει μια στενή πόρτα και πολλά διάπλατα παράθυρα, για να «μπαλώσει» ελλείψεις και ανέχειες. Αυτά όμως τα παράθυρα γίνονται διάδρομοι ρουσφετιού, πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς. Γίνονται άδικο.
Ο «βυσματίας» δεν είναι παράνομος.
Λέγεται δημοκρατία και περιέχει εκλογές ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, ευρωεκλογές και εθνικές.
Σωστά τα λες συνάδελφε! Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι από αυτούς που καλούμαστε να ψηφίσουμε ως εκπρόσωπους του κλάδου ονειρευονται την ίδια αξιολογική σειρά και για την καριέρα τους.Αντε μετά να τους πείσεις να παλέψουν για την κατάργηση της δυνατότητας να βοηθήσουν σε ρουσφετάκι, αφού από αυτό εξαρτώνται και οι δικές τους φιλοδοξίες.
τώρα που ο Αη-Στράτης είναι ευτυχώς μόνο περιοχή μετάθεσης.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=114&artid=124864τι ισχύει για την πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα
Οι αρχές του κώδικα καλής συμπεριφοράς της δημόσιας διοίκησης:
"3. Αρχή της διαφάνειας
Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη στη σύγχρονη δημοκρατία να εξασφαλίζει την ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα των αποφάσεων και των ενεργειών της και των σχεδίων νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων. Οφείλει επίσης να διευκολύνει την πρόσβαση σε αυτήν των πολιτών και τη γνώση των εγγράφων που τους αφορούν."
Να ζητηθεί από το ΥΠΕΠΘ να δημοσιοποιήσει του Πίνακες οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού του Άρ.4 του ΠΔ50/1996.
Συμφωνώ ότι πρέπει να κάνουμε κάτι γιαυτό το θέμα. Δεν μπορεί να τρέχουμε εμείς στα δριμιγκλαβα και οι άλλοι να είναι σπίτι τους και να παίρνουν περισσότερα μόρια! Δεν μπορεί σίγουρα πρέπει να είναι παράνομο αυτό. Μήπως θα έπρεπε να βρούμε κάποιο δικηγόρο να ερευνήσει το θέμα και να κάνουμε κάποι δικαστική κίνηση;+1.000
Διαβάζω όλα αυτά που γράφετε για τις αποσπάσεις στα γραφεία ιεκ κλπ. και ως αποσπασμένη σε γραφείο έχω να πω τα εξής.Μας συγκίνησες........
Πριν αποσπαστώ έλεγα κι εγώ τα ίδια. Γιατί να παίρνουν τα μόρια της οργανικής, είναι άδικο και τα γνωστά. Μετά από 5 χρόνια μακριά από το σπίτι μου, ενώ έβλεπα κόσμο που είχε πάρει τις γνωστές αποσπάσεις να επιστρέφει με μετάθεση στον τόπο που ήθελα να πάω κι εγώ, προσπάθησα για απόσπαση. Μακάρι να μην υπήρχαν αυτές οι αποσπάσεις και να "παίζαμε" όλοι επί ίσοις όροις. Όσο υπάρχουν όμως, θα υπάρχει και κόσμος που θα τις ζητάει και θα τις παίρνει. Δε νομίζω όμως ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν.
Τώρα έχω έναν χρόνο αποσπασμένη και πρέπει να πω ότι το να δουλεύεις σε γραφείο, πέρα από τα μόρια, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβεί. Το ωράριο εξαντλητικό, 7ωρο τουλάχιστον γιατί όταν υπάρχει δουλειά κάθεσαι μέχρι το απόγευμα, χωρίς τις διακοπές βέβαια, το αντικείμενο αδιάφορο (σε σύγκριση με το σχολείο ειδικά...) οι κόντρες μεταξύ διοικητικών-εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα, ασταμάτητες. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι αν δεν ήταν και τα μόρια, κανένας δε θα ζητούσε να αποσπαστεί σε γραφείο (μέσα στα γραφεία οι 7 στους 10 είναι εκπαιδευτικοί). Το μόνο που θα γινόταν ίσως αν άλλαζε το καθεστώς μοριοδότησης των αποσπασμένων σε φορείς, είναι ότι τα πιο χοντρά βύσματα θα έπαιρναν απόσπαση πλέον σε σχολείο και οι υπόλοιποι αναγκαστικά θα "συμβιβάζονταν" με τα γραφεία.
Μας συγκίνησες........
...Το ωράριο εξαντλητικό, 7ωρο τουλάχιστον γιατί όταν υπάρχει δουλειά κάθεσαι μέχρι το απόγευμα, χωρίς τις διακοπές βέβαια, το αντικείμενο αδιάφορο (σε σύγκριση με το σχολείο ειδικά...) οι κόντρες μεταξύ διοικητικών-εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα, ασταμάτητες. ...Ναι moon . Η κούραση είναι τίμημα που πληρώνεις για να είσαι κοντά στο σπίτι σου. Δίνεις κούραση και πονοκέφαλο και αδιάφορη δουλειά και παίρνεις μικρή απόσταση από το σπίτι σου. ΔΕΝ χρειάζεται να παίρνεις ΚΑΙ τα μόρια της οργανικής σου.
Ναι moon . Η κούραση είναι τίμημα που πληρώνεις για να είσαι κοντά στο σπίτι σου. Δίνεις κούραση και πονοκέφαλο και αδιάφορη δουλειά και παίρνεις μικρή απόσταση από το σπίτι σου. ΔΕΝ χρειάζεται να παίρνεις ΚΑΙ τα μόρια της οργανικής σου.Δηλαδή happiness θέλεις να πεις ότι επειδή θα έπρεπε οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από διοικητικούς, δεν πρέπει οι εκπαιδευτικοί να ζητούν απόσπαση; Ξαναλέω, όσο υπάρχει η δυνατότητα θα υπάρχουν και αιτήσεις και θα αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί.
Το ότι θα αδειάσουν τα γραφεία εάν κοπεί η πριμοδότηση των μορίων είναι κενό επιχείρημα. Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή τα γραφεία στελεχόνται από καθηγητές είναι έτσι κι αλλιώς στα όρια της παρανομίας. Οι θέσεις που καταλαμβάνουν είναι θέσεις διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι θα έπρεπε να προσληφθούν για να κάνουν αυτές τις δουλειές. Είναι σαν να παίρνεις έναν εργαζόμενο που προσλήφθηκε στο γραφείο ως διοικητικός, με πτυχίο φιλολογίας, πληροφορικής, αγγλικής κτλ κτλ και να τον αποσπάς σε σχολείο.
Τώρα έχω έναν χρόνο αποσπασμένη και πρέπει να πω ότι το να δουλεύεις σε γραφείο, πέρα από τα μόρια, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβεί. Το ωράριο εξαντλητικό, 7ωρο τουλάχιστον γιατί όταν υπάρχει δουλειά κάθεσαι μέχρι το απόγευμα, χωρίς τις διακοπές βέβαια, το αντικείμενο αδιάφορο (σε σύγκριση με το σχολείο ειδικά...) οι κόντρες μεταξύ διοικητικών-εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα, ασταμάτητες. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι αν δεν ήταν και τα μόρια, κανένας δε θα ζητούσε να αποσπαστεί σε γραφείο (μέσα στα γραφεία οι 7 στους 10 είναι εκπαιδευτικοί). Το μόνο που θα γινόταν ίσως αν άλλαζε το καθεστώς μοριοδότησης των αποσπασμένων σε φορείς, είναι ότι τα πιο χοντρά βύσματα θα έπαιρναν απόσπαση πλέον σε σχολείο και οι υπόλοιποι αναγκαστικά θα "συμβιβάζονταν" με τα γραφεία.
Δηλαδή happiness θέλεις να πεις ότι επειδή θα έπρεπε οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από διοικητικούς, δεν πρέπει οι εκπαιδευτικοί να ζητούν απόσπαση; Ξαναλέω, όσο υπάρχει η δυνατότητα θα υπάρχουν και αιτήσεις και θα αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί.όχι δεν είπα κάτι τέτοιο. εννοείται ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκμεταλευτεί μία δύνατότητα που του παρέχει ο νόμος (εκεί στηρίζεται άλλωστε και η λογική των "παραθύρων"). απλά λέω ότι το καθεστώς των αποσπάσεων αυτών πρέπει να αλλάξει και να μην περιλαμβάνει τα μόρια της οργανικής. και το επιχείρημα "Αλλιώς ποιος θα πήγαινε; " δεν έχει βάση. Εάν κοπούν τα μόρια της οργανικής και δεν πηγαίνει κανένας, ας προσληφθούν διοικητικοί όπως ούτως ή άλλως θα έπρεπε να γίνει. δεν θα υποστηρίξω ένα άδικο status quo επειδή σε άλλη περίπτωση το ΥΠΕΠΘ θα βρεθεί προ των ευθυνών του.
Αυτό που λες "Δίνεις κούραση και πονοκέφαλο και αδιάφορη δουλειά και παίρνεις μικρή απόσταση από το σπίτι σου." δεν είναι ακριβώς έτσι. Θα μπορούσες να τα έχεις όλα αυτά παίρνοντας κανονική απόσπαση σε σχολείο.Ισχύει ότι η δουλειά σε κάποιο σχολείο μπορεί να είναι πολύ κουραστική, αλλά αυτή ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι η δουλειά μας. Και ως γνωστόν "όλες οι δουλειές είναι κουραστικές, όταν γίνονται καλά". δλδ το επιχείρημα "και στο σχολείο που είναι κοντά στο σπίτι μου θα κουραζόμουνα" δεν ισχύει , καθώς η κούραση στο "κοντά στο σπίτι μου " σχολείο είναι ίδια με το "μακριά από το σπίτι μου" σχολείο. Το πρώτο όμως το ζητάς γιατί σε εξυπηρετεί, οπότε θυσιάζεις τα όποια οφέλη έχεις στο "μακριά από το σπίτι μου" σχολείο.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην προσπαθεί το καλύτερο για τον εαυτό του ή και για την οικογένειά του. Το καλύτερο δεν σημαίνει ότι είναι το πιο δίκαιο κιόλας. Δε νομίζω όμως ότι υπάρχουν και πολλοί που τους προτάθηκε να πάρουν απόσπαση σε φορέα και είπαν "όχι, είναι άδικο!". Όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν θα λυθεί αν δεν ζητήσω εγώ κι εσύ απόσπαση. Και αυτοί που μπορούν να το λύσουν δεν θα το κάνουν.Εάν εσύ και γω δεν πιέσουμε (και δεν ψηφίσουμε καταλλήλως), εννοείται ότι "αυτοί που μπορούν να το λύσουν δεν θα το κάνουν." Επίσης, πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι εδώ δεν μιλάμε απλά για συναδέλφους που έχουν μία οργανική σε περιφέρεια μακριά από το σπίτι τους και προσπαθούν να πάνε λίγο πιο κοντά. Μιλάμε για συναδέλφους που έχουν μία οργανική κάπου, και στην συνέχεια ζητάνε ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ μετάθεση για περιοχή με πολλά μόρια , όντας εξασφαλισμένοι ότι δεν θα την υπηρετήσουν ποτέ, έτσι ώστε να μαζέψουν τα απαιτούμενα μόρια γρηγορότερα από τους υπόλοιπους.
Καταρχάς μίλα πιο όμορφα.
Αν εσύ τα ξύνεις στο σχολείο δε σημαίνει ότι κάνω κι εγώ το ίδιο και εννοείται πως δεν είναι 10-20 μέρες.
Καταρχάς απάντα στα επιχειρήματα. Επιπλέον το "εσύ" εσυ το χρησιμοποιείς γι αυτό σου επιστρέφω την παρατήρησή σου. Σε κάθε κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις χωρίς απαραίτητα να σημαίνει οτι είσαι μια από αυτές.
@moon
Σχετικά με το επιχείρημά σου ότι τα γραφεία θα ήταν άδεια, αν δεν υπήρχε η πριμοδότηση δεν συμφωνώ διότι υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που παίρνουν απόσπαση σε γραφεία της ίδιας περιφέρειας ή τους "αναγκάζουν" να πάρουν απόσπαση εκεί. Απλά δεν θέλουν να είναι σε σχολείο. Δεν είναι λίγοι.
Τώρα σχετικά με το κράξιμο που λέω εγώ για όσους παίρνουν απόσπαση σε γραφεία. Λοιπόν δεν γενικεύω και φυσικά δεν θεωρώ ότι πρέπει να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον ο οποίος δεν μπορεί να πάρει μετάθεση στον τόπο του οπότε αναγκάζεται να βάλει λυτούς και δεμένους για να πάρει απόσπαση επειδή ας πούμε έχει παιδιά. Αυτούς τους εκπαιδευτικούς αν και δεν συμφωνώ με αυτό που κάνουν και το κατακρίνω τους κατανοώ.
Το πρόβλημά μου είναι με την παρακάτω κατηγορία εκπαιδευτικών
Νέος, ωραίος κάτω των 30 με 2-3 χρόνια στην εκπαίδευση, όλα σε γραφεία και δεν έχει μπει ακόμα σε τάξη. Ενώ έχει οριακά τα μόρια να πάρει μετάθεση για το σπίτι του δεν το κάνει αλλά αφού κανονίσει τη σίγουρη απόσπαση σε γραφείο στη συνέχεια ζητάει μετάθεση για νησί για τα μόρια
Τώρα έχω έναν χρόνο αποσπασμένη και πρέπει να πω ότι το να δουλεύεις σε γραφείο, πέρα από τα μόρια, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβεί. Το ωράριο εξαντλητικό, 7ωρο τουλάχιστον γιατί όταν υπάρχει δουλειά κάθεσαι μέχρι το απόγευμα, χωρίς τις διακοπές βέβαια, το αντικείμενο αδιάφορο (σε σύγκριση με το σχολείο ειδικά...) οι κόντρες μεταξύ διοικητικών-εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα, ασταμάτητες. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι αν δεν ήταν και τα μόρια, κανένας δε θα ζητούσε να αποσπαστεί σε γραφείο (μέσα στα γραφεία οι 7 στους 10 είναι εκπαιδευτικοί). Το μόνο που θα γινόταν ίσως αν άλλαζε το καθεστώς μοριοδότησης των αποσπασμένων σε φορείς, είναι ότι τα πιο χοντρά βύσματα θα έπαιρναν απόσπαση πλέον σε σχολείο και οι υπόλοιποι αναγκαστικά θα "συμβιβάζονταν" με τα γραφεία.
Όταν ακουω τέτοια @#%$%$@....
ΔΕΝ είναι από τα χειρότερα γιατι ξαναβάζετε βύσμα και ξαναπάτε.
Αν δεν ήταν τα μόρια βεβαίως και θα πήγαιναν κάποιοι που το έχουν μεγάλη ανάγκη. Σε αυτούς μάλιστα δε θα κακοφαίνοταν να δουλευουν αφου δεν έχουν μάθει να τα ξύνουν. Όπως για παράδειγμα κάποιοι που είναι σε ΑΕΙ χωρίς τα μόρια. Αλλα 1. εμφανίζεις το φόρτο εργασίας ως επιχείρημα.[/color] Πόσες μερες συμβαίνει αυτο? 10,20?
Η επιχειρηματολογία σου δεν έχει βάση.Γνωρίζω και προσωπικά παραδείγματα. 2. Όχι μόνο πήρε την απόσπαση αλλά είναι και επιθετικός προς τους συναδέλφους που πάνε να εξυπηρετηθούν. Αξιοκρατία παντού. Ψάξτε αλλου για κορόιδα.
edit το αν η αντισταθμιση μορίων-φόρτου είναι σωστή το φωνάζουν και οι τρόποι που μετέρχεστε.
όταν πάτε σε σχολείο θα λέτε: ΕΓΩ? κουράστηκα τόσα χρόνια. ΕΓΩ ξέρω τον τάδε και πάλι θα χώνετε συναδέλφους. Αυτοί είστε έτσι κινείστε. Τι ήθος θα μάθετε στα παιδιά ?? Αυτό με το οποίο πορεύεστε όλη τη ζωή σας?
βγάζοντας το μένος μας θα λυθεί το πρόβλημα;χμ εγώ διαβάζοντας τα όσα γράφονται… ???.
η συνάδελφος εξέφρασε μια άποψη, αντίθετη από τη δική μας και αντί επιχειρημάτων μιλάμε για ... δυόσμο στα κεφτεδάκια, λες κι εμείς οι υπόλοιποι στα σχολεία μιλάμε μόνο για ποίηση και ανώτερα μαθηματικά.
Δε νομίζω ότι με το "ξεφώνισμα" θα πετύχουμε και πολλά. Ίδρωσε καθόλου το αυτί τους μετά την περιβόητη φωτογραφία με τους καθηγητές φαντάσματα; Όχι. Τα ίδια έκαναν πάλι, και θα τα ξανακάνουν, γιατί όποια παρανομία κι αν κάνουν, αυτή δεν έχει καμία επίπτωση. Δεν υπάρχει τιμωρία. Αν είναι να αλλάξει κάτι, πρέπει να αλλάξει μέσω της νομικής οδού.
μπορει να ειναι λιγο ασχετο το θεμα και λιγο καχυποπτος εγω...νομίζω ανύπαντρη μητέρα αλλα δεν έχω χρόνο να το ψάξω... ας το επιβεβαιώσει κάποιος αν ξέρει σίγουρα.
γνωριζει κανεις πως καποιος μεσα σε 1 χρονο μπορει να παρει περιπου 30 μορια???
εχω βρει μια τετοια περιπτωση οπου στις φετινες μεταθεσεις εμφανιζεται με 30+ μορια σε σχεση με τα περσινα μορια.
αναγνωριση προυπηρεσιας? πενταδυμα?
Να σου πω για μένα : διορίστηκα τον Αύγουστο και πήρα άδεια ανατροφής τέκνου (δεν έχω πάει ακόμα στο σχολείο). Πήρα μετάθεση με 27 μόρια :
Γάμος: 4
1ο παιδί :4
2ο παιδί :4
3ο παιδί: 6
Μόρια χρονιάς :2
Μόρια 1ης προτίμησης: 2
Μόρια σχολείου τοποθέτησης: 5
όλα μαζί 27...
Αν έβαζα 1η προτίμηση εκεί που έχω και συνηπηρέτηση με τον άντρα μου θα έπαιρνα άλλα 4. Δυνητικά 31. Αν πούμε ότι το σχολείο είχε 12 μόρια πάμε στα 38! Θεωρητικά (με αυτόν τον πρόχειρο υπολογισμό) λοιπόν ένας τρίτεκνος με αυτές τις συνθήκες μπορεί να φτάσει μέχρι και 38 μόρια σε μία χρονιά...Με δύο παιδιά ως 32, χωρίς να υπολογίσουμε προϋπηρεσία..
Να σου πω για μένα : διορίστηκα τον Αύγουστο και πήρα άδεια ανατροφής τέκνου (δεν έχω πάει ακόμα στο σχολείο). Πήρα μετάθεση με 27 μόρια :
Γάμος: 4
1ο παιδί :4
2ο παιδί :4
3ο παιδί: 6
Μόρια χρονιάς :2
Μόρια 1ης προτίμησης: 2
Μόρια σχολείου τοποθέτησης: 5
όλα μαζί 27...
Αν έβαζα 1η προτίμηση εκεί που έχω και συνηπηρέτηση με τον άντρα μου θα έπαιρνα άλλα 4. Δυνητικά 31. Αν πούμε ότι το σχολείο είχε 12 μόρια πάμε στα 38! Θεωρητικά (με αυτόν τον πρόχειρο υπολογισμό) λοιπόν ένας τρίτεκνος με αυτές τις συνθήκες μπορεί να φτάσει μέχρι και 38 μόρια σε μία χρονιά...Με δύο παιδιά ως 32, χωρίς να υπολογίσουμε προϋπηρεσία..
Όσο για τις μεταθέσεις, είναι δίκαιο να προηγούνται όσοι έχουν οικογένειες..Για ποιο ακριβώς λόγο αυτό είναι δίκαιο;
Για τον ευνόητο λόγο ότι μία οικογένεια πρέπει να είναι ενωμένη..τα παιδά χρειάζονται κοντά και τους 2 γονείς τους..Όποιοι κάνουν παιδιά έχουν την ευθύνη της ανατροφής τους. Δεν είναι καθόλου δίκαιο όσοι είναι παντρεμένοι με παιδιά να εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους ως γονείς σε βάρος των υπόλοιπων συναδέλφων.
... Όταν όμως έμειναν ξανά έγκυος ...
...και οι γυναίκες τους μείνουν έγκυος ...
Μήπως αντί να εστιάζαμε στην κατσίκα/ πινέζα/ καμπούρα του γείτονα να βλέπαμε όλοι μαζί τι να διεκδικήσουμε;+1.000