0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μας συγκίνησες........
...Το ωράριο εξαντλητικό, 7ωρο τουλάχιστον γιατί όταν υπάρχει δουλειά κάθεσαι μέχρι το απόγευμα, χωρίς τις διακοπές βέβαια, το αντικείμενο αδιάφορο (σε σύγκριση με το σχολείο ειδικά...) οι κόντρες μεταξύ διοικητικών-εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα, ασταμάτητες. ...
Ναι moon . Η κούραση είναι τίμημα που πληρώνεις για να είσαι κοντά στο σπίτι σου. Δίνεις κούραση και πονοκέφαλο και αδιάφορη δουλειά και παίρνεις μικρή απόσταση από το σπίτι σου. ΔΕΝ χρειάζεται να παίρνεις ΚΑΙ τα μόρια της οργανικής σου. Το ότι θα αδειάσουν τα γραφεία εάν κοπεί η πριμοδότηση των μορίων είναι κενό επιχείρημα. Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή τα γραφεία στελεχόνται από καθηγητές είναι έτσι κι αλλιώς στα όρια της παρανομίας. Οι θέσεις που καταλαμβάνουν είναι θέσεις διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι θα έπρεπε να προσληφθούν για να κάνουν αυτές τις δουλειές. Είναι σαν να παίρνεις έναν εργαζόμενο που προσλήφθηκε στο γραφείο ως διοικητικός, με πτυχίο φιλολογίας, πληροφορικής, αγγλικής κτλ κτλ και να τον αποσπάς σε σχολείο.
Τώρα έχω έναν χρόνο αποσπασμένη και πρέπει να πω ότι το να δουλεύεις σε γραφείο, πέρα από τα μόρια, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβεί. Το ωράριο εξαντλητικό, 7ωρο τουλάχιστον γιατί όταν υπάρχει δουλειά κάθεσαι μέχρι το απόγευμα, χωρίς τις διακοπές βέβαια, το αντικείμενο αδιάφορο (σε σύγκριση με το σχολείο ειδικά...) οι κόντρες μεταξύ διοικητικών-εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα, ασταμάτητες. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι αν δεν ήταν και τα μόρια, κανένας δε θα ζητούσε να αποσπαστεί σε γραφείο (μέσα στα γραφεία οι 7 στους 10 είναι εκπαιδευτικοί). Το μόνο που θα γινόταν ίσως αν άλλαζε το καθεστώς μοριοδότησης των αποσπασμένων σε φορείς, είναι ότι τα πιο χοντρά βύσματα θα έπαιρναν απόσπαση πλέον σε σχολείο και οι υπόλοιποι αναγκαστικά θα "συμβιβάζονταν" με τα γραφεία.
Δηλαδή happiness θέλεις να πεις ότι επειδή θα έπρεπε οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από διοικητικούς, δεν πρέπει οι εκπαιδευτικοί να ζητούν απόσπαση; Ξαναλέω, όσο υπάρχει η δυνατότητα θα υπάρχουν και αιτήσεις και θα αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί.
Αυτό που λες "Δίνεις κούραση και πονοκέφαλο και αδιάφορη δουλειά και παίρνεις μικρή απόσταση από το σπίτι σου." δεν είναι ακριβώς έτσι. Θα μπορούσες να τα έχεις όλα αυτά παίρνοντας κανονική απόσπαση σε σχολείο.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην προσπαθεί το καλύτερο για τον εαυτό του ή και για την οικογένειά του. Το καλύτερο δεν σημαίνει ότι είναι το πιο δίκαιο κιόλας. Δε νομίζω όμως ότι υπάρχουν και πολλοί που τους προτάθηκε να πάρουν απόσπαση σε φορέα και είπαν "όχι, είναι άδικο!". Όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν θα λυθεί αν δεν ζητήσω εγώ κι εσύ απόσπαση. Και αυτοί που μπορούν να το λύσουν δεν θα το κάνουν.
Καταρχάς μίλα πιο όμορφα.Αν εσύ τα ξύνεις στο σχολείο δε σημαίνει ότι κάνω κι εγώ το ίδιο και εννοείται πως δεν είναι 10-20 μέρες.
Καταρχάς απάντα στα επιχειρήματα. Επιπλέον το "εσύ" εσυ το χρησιμοποιείς γι αυτό σου επιστρέφω την παρατήρησή σου. Σε κάθε κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις χωρίς απαραίτητα να σημαίνει οτι είσαι μια από αυτές.
@moon Σχετικά με το επιχείρημά σου ότι τα γραφεία θα ήταν άδεια, αν δεν υπήρχε η πριμοδότηση δεν συμφωνώ διότι υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που παίρνουν απόσπαση σε γραφεία της ίδιας περιφέρειας ή τους "αναγκάζουν" να πάρουν απόσπαση εκεί. Απλά δεν θέλουν να είναι σε σχολείο. Δεν είναι λίγοι. Τώρα σχετικά με το κράξιμο που λέω εγώ για όσους παίρνουν απόσπαση σε γραφεία. Λοιπόν δεν γενικεύω και φυσικά δεν θεωρώ ότι πρέπει να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον ο οποίος δεν μπορεί να πάρει μετάθεση στον τόπο του οπότε αναγκάζεται να βάλει λυτούς και δεμένους για να πάρει απόσπαση επειδή ας πούμε έχει παιδιά. Αυτούς τους εκπαιδευτικούς αν και δεν συμφωνώ με αυτό που κάνουν και το κατακρίνω τους κατανοώ. Το πρόβλημά μου είναι με την παρακάτω κατηγορία εκπαιδευτικών Νέος, ωραίος κάτω των 30 με 2-3 χρόνια στην εκπαίδευση, όλα σε γραφεία και δεν έχει μπει ακόμα σε τάξη. Ενώ έχει οριακά τα μόρια να πάρει μετάθεση για το σπίτι του δεν το κάνει αλλά αφού κανονίσει τη σίγουρη απόσπαση σε γραφείο στη συνέχεια ζητάει μετάθεση για νησί για τα μόρια