0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φίλοι συνάδελφοιΤο «βύσμα» το δημιουργεί και το ανέχεται ο κανονισμός λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Ακριβώς όπως και οι νόμοι της διοίκησης του κράτους, δίνει μια στενή πόρτα και πολλά διάπλατα παράθυρα, για να «μπαλώσει» ελλείψεις και ανέχειες. Αυτά όμως τα παράθυρα γίνονται διάδρομοι ρουσφετιού, πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς. Γίνονται άδικο.Ο «βυσματίας» δεν είναι παράνομος.
Λέγεται δημοκρατία και περιέχει εκλογές ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, ευρωεκλογές και εθνικές. Σωστά τα λες συνάδελφε! Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι από αυτούς που καλούμαστε να ψηφίσουμε ως εκπρόσωπους του κλάδου ονειρευονται την ίδια αξιολογική σειρά και για την καριέρα τους.Αντε μετά να τους πείσεις να παλέψουν για την κατάργηση της δυνατότητας να βοηθήσουν σε ρουσφετάκι, αφού από αυτό εξαρτώνται και οι δικές τους φιλοδοξίες.
τώρα που ο Αη-Στράτης είναι ευτυχώς μόνο περιοχή μετάθεσης.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=114&artid=124864Οι αρχές του κώδικα καλής συμπεριφοράς της δημόσιας διοίκησης:"3. Αρχή της διαφάνειαςΗ διοίκηση είναι υποχρεωμένη στη σύγχρονη δημοκρατία να εξασφαλίζει την ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα των αποφάσεων και των ενεργειών της και των σχεδίων νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων. Οφείλει επίσης να διευκολύνει την πρόσβαση σε αυτήν των πολιτών και τη γνώση των εγγράφων που τους αφορούν."Να ζητηθεί από το ΥΠΕΠΘ να δημοσιοποιήσει του Πίνακες οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού του Άρ.4 του ΠΔ50/1996.
Συμφωνώ ότι πρέπει να κάνουμε κάτι γιαυτό το θέμα. Δεν μπορεί να τρέχουμε εμείς στα δριμιγκλαβα και οι άλλοι να είναι σπίτι τους και να παίρνουν περισσότερα μόρια! Δεν μπορεί σίγουρα πρέπει να είναι παράνομο αυτό. Μήπως θα έπρεπε να βρούμε κάποιο δικηγόρο να ερευνήσει το θέμα και να κάνουμε κάποι δικαστική κίνηση;
Διαβάζω όλα αυτά που γράφετε για τις αποσπάσεις στα γραφεία ιεκ κλπ. και ως αποσπασμένη σε γραφείο έχω να πω τα εξής.Πριν αποσπαστώ έλεγα κι εγώ τα ίδια. Γιατί να παίρνουν τα μόρια της οργανικής, είναι άδικο και τα γνωστά. Μετά από 5 χρόνια μακριά από το σπίτι μου, ενώ έβλεπα κόσμο που είχε πάρει τις γνωστές αποσπάσεις να επιστρέφει με μετάθεση στον τόπο που ήθελα να πάω κι εγώ, προσπάθησα για απόσπαση. Μακάρι να μην υπήρχαν αυτές οι αποσπάσεις και να "παίζαμε" όλοι επί ίσοις όροις. Όσο υπάρχουν όμως, θα υπάρχει και κόσμος που θα τις ζητάει και θα τις παίρνει. Δε νομίζω όμως ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν.Τώρα έχω έναν χρόνο αποσπασμένη και πρέπει να πω ότι το να δουλεύεις σε γραφείο, πέρα από τα μόρια, είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβεί. Το ωράριο εξαντλητικό, 7ωρο τουλάχιστον γιατί όταν υπάρχει δουλειά κάθεσαι μέχρι το απόγευμα, χωρίς τις διακοπές βέβαια, το αντικείμενο αδιάφορο (σε σύγκριση με το σχολείο ειδικά...) οι κόντρες μεταξύ διοικητικών-εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα, ασταμάτητες. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι αν δεν ήταν και τα μόρια, κανένας δε θα ζητούσε να αποσπαστεί σε γραφείο (μέσα στα γραφεία οι 7 στους 10 είναι εκπαιδευτικοί). Το μόνο που θα γινόταν ίσως αν άλλαζε το καθεστώς μοριοδότησης των αποσπασμένων σε φορείς, είναι ότι τα πιο χοντρά βύσματα θα έπαιρναν απόσπαση πλέον σε σχολείο και οι υπόλοιποι αναγκαστικά θα "συμβιβάζονταν" με τα γραφεία.