Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ειδικές δομές εκπαίδευσης => Ιδιωτική Εκπαίδευση => Μήνυμα ξεκίνησε από: markes στις Μαρτίου 27, 2010, 05:59:51 pm
-
Το περιοδικό «Επίκαιρα» με υπογραφή του Δ. Η. Κούνια παρουσίασε ρεπορτάζ με τίτλο: «Μαύρο» χρήμα στα δημόσια σχολεία., που αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος σε τρία λύκεια της Περιφέρειας έδειξε ότι το 40% των μαθητών της Γ’ Λυκείου επιλέγει ή εξαναγκάζεται να επιλέξει τα ιδιαίτερα. 40 ώρες την εβδομάδα x 40 ευρώ την ώρα x 40 εβδομάδες x 40 καθηγητές/νομό x 51 νομούς = 130.560.000 ευρώ. Η μαθηματική αυτή πράξη δεν είναι η απόδοση ενός εργαζόμενου σε μια επιχείρηση, αλλά η επίσημη εκτίμηση «μαύρου» χρήματος που χάνει, κατά μέσο όρο, το Ελληνικό Δημόσιο κάθε χρόνο από τους διορισμένους καθηγητές που παράλληλα παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα παρανόμως.
Η επισήμανση αυτή ανήκει στο γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος κ. Μιχάλη Γράβα, ο οποίος τη μετέφερε στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
Οι φροντιστές ζήτησαν από την υπουργό όχι μόνο να διερευνηθεί κάθε υπόθεση, αλλά να ελεγχθεί και το Ε9 όλων των καταγγελλόμενων καθηγητών.
ΣΤΟΠ
Εδώ σταματώ την «αναμετάδοση» από το περιοδικό «Επίκαιρα» γιατί στοιχειώδη νοημοσύνη αν διαθέτεις κανείς διαβάζοντας αυτά τα εξωφρενικά, εξοργίζεται.
Δηλαδή για να καταλάβουμε γιατί θα τρελαθούμε, οι φροντιστές έκαναν την «έρευνα» και το διάβημα προς την κα υπουργό γιατί (ξαφνικά!) τους έπιασε πόνος από το γεγονός ότι «το κράτος χάνει πολύτιμους πόρους» από τη μαύρη εργασία κάποιων συναδέλφων τους εκπαιδευτικών που «τολμούν» και κάνουν ιδιαίτερα συμπληρώνοντας το επίσημο εισοδήματός τους; Αλήθεια κύριοι της Ομοσπονδίας Φροντιστών μήπως σας πείραξε που οι συνάδελφοί σας δουλεύουν για τον εαυτό τους κι όχι στο μαντρί σας;
Δηλαδή την «έρευνα» και το διάβημα προς την κα υπουργό ΔΕΝ τα ΚΑΝΑΤΕ γιατί θίγονται τα συμφέροντά σας, παρά μόνο από αγνό άσπιλο πατριωτισμό…
Επίσης την «έρευνα» την κάνατε για να φανεί το εύρος της παραπαιδείας στον τόπο μας. Μάλιστα, Δηλαδή οι … Φροντιστές δεν είναι η επίσημη –με την βούλα-Παραπαιδεία, επειδή την έκαναν πολυπληθή «κλάδο» ιδρύοντας μάλιστα και… ομοσπονδία ως μοχλό πίεσης στην εκάστοτε κυβέρνηση, έχουν την εντύπωση (αμυδρά θέλω να πιστεύω) ότι είναι… Παιδεία!
Κύριοι της Ομοσπονδίας Οργανωμένης Παραπαιδείας, δεν έχετε φυσικά ακούσει ποτέ καθηγητές-μέλη δικά σας να έχουν πει σε μαθητή «θα τα πούμε το βράδυ στο φροντιστήριο».
Διαβάστε τη ακριβώς δηλώνει ο κ.Δημήτρης Γκίνης (αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ)
«Εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν απολύτως καθηγητή του Δημοσίου που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς πάντα ακούμε διάφορα για καταγγελίες, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ζητήσουμε στοιχεία ποτέ κανείς δεν μας δίνει τίποτα. Δεν έχουμε στα χέρια μας τέτοια στοιχεία. Δημιουργούν μια κακή εικόνα και, όταν θα έρθει η ώρα για τα στοιχεία, αυτά δεν εμφανίζονται. Σε περίπτωση που αποδειχθεί κάποιο τέτοιο γεγονός, χωρίς καμία κουβέντα, το καταδικάζουμε».
Μπα, τι λέτε.
Κύριοι της ΟΛΜΕ δεν έχουμε ακούσει ποτέ να κάνετε κάποιου είδους διαμαρτυρία ή πορεία για την ύπαρξη χιλιάδων φροντιστηρίων (παγκόσμια Ελληνική Πρώτη) -το κατανοώ, πολλά μέλη σας είναι ταυτόχρονα μέλη της Ομοσπονδίας Οργανωμένης Παραπαιδείας – δηλαδή δουλεύουν σε φροντιστήρια.
ΡΟΐΔΗ ΕΜΜΟΝΕΣ
http://roides.wordpress.com/
-
Ή σάμπως πληρώνουν ακέραια τα χρήματα που αντιστοιχούν στους υπαλλήλους τους ή ολόκληρα τα ένσυμα του ικα-από κει άραγε δεν κλέβουν το κράτος;-αλλά ποιός να τους καταγγείλει;οι υπάλληλοι που τρέμουν μην τυχόν χάσουν τη δουλειά τους;
-
για ηρεμήστε ρε παιδιά μην τρελαθούμε! τουλάχιστον το φροντιστήριο πληρώνει το ΤΕ
-
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΑ. 40 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΔΟΜΑΔΑ ΜΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 5-6 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ Σ. Κ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 8 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΑ 3-11 ΤΟ
-
Τι πληρώνετε ? Τεβε , ενοίκιο , υπαλλήλους ..........?
Το τεβε το πληρώνετε για τη σύνταξη ΣΑΣ , το νοίκι το πληρώσεις γιατί το οίκημα απλά δεν είναι δικό σου , τους υπαλλήλους που έχετε , ΚΑΝΕΤΕ πως τους πληρώνετε ....
Ένας διορισμένος καθηγητής πληρώνει και 2.500 ευρώ φόρο εισοδήματος που εσείς μέχρι τώρα με τα κάτω από 10.500 ευρώ που δηλώνατε και
ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΦΤΩΧΟΙ , δεν δίνατε ευρώ στο δημόσιο ....
Κοίτα ποιός μιλάει ..... Και σας έχει και συνομιλητές η λαίδη diamantopoulou ...
-
Λογικά, κανένας καθηγητής που κάνει ιδιαίτερα και βγάζει μαύρα λεφτά (μιας και δεν κόβει καμιά απόδειξη) δεν πληρώνει κανέναν φόρο στο κράτος. Και ας μην κοροιδευόμαστε , το ιδιαίτερο ήταν παράνομο και θα είναι παράνομο. Συντηρείται από το κράτος για έναν λογό: Δίνει δουλειά σε όλες αυτές τις στρατιές ανέργων που βγαίνουν από τις καθηγητικές σχολές. Οι διορισμένοι , όμως, γιατί παίρνουν την μερίδα του λέοντος; Στο τέλος τέλος , αυτοί είναι που σηκώνουν τα κασέ ( ως έμπειροι!) και ώς γνώστες του αντικειμένου. Ε ρε , σκόπι ( που λένε και στο χωριό μου) που θέλουνε!
-
Μην τρελαθούμε, θίχτηκαν τώρα και τα φροντιστήρια!!Που βγάζουν λεφτά όχι μόνο από τους μαθητές-πελάτες αλλά και από τους καθηγητές-υπαλλήλους που δεν πληρώνουν!Και οι οποίοι δεν τολμούν καταγγελίες για να μη χάσουν τη δουλειά τους!
-
για να δουμε και το υπολοιπο κομματι του αρθρου
Περιστατικά της ντροπής
Στο «φάκελο της ντροπής» περιέχονται πολλές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όπου κανείς μπορεί να διακρίνει την κατάσταση σήψης, στην οποία έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία. Το πιο χαρακτηριστικό που αναφέρεται είναι ένα γεγονός που συνέβη στον
-
Αυτά που αποκαλείς μαύρα , είναι λευκά για ΣΕΝΑ ? Κανένας δεν δουλεύει από χόμπι ή από εργασιομανία .
Ανάγκες αναγκάζουν τον κάθε άνθρωπο συμπληρώνει το εισόδημα του .
-
markes θα ξεπεράσω τη φράση "ανεκδιήγητε" που μου απευθύνεις αν και έγώ δεν αναφέρθηκα με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς σε κανέναν. Επίσης από τα λεγόμενά σου με παρουσιάζεις ως ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ενώ δεν είμαι΄. Σ' αυτό το site (αν δεν το γνωρίζεις) ο καθένας λέει την άποψή του όποια κι αν είναι αυτή, αν θέλει επιχειρηματολογεί και ΣΙΓΟΥΡΑ σέβεται τους άλλους. Αυτό που είπα σε γενικές γραμμές είναι ότι φυαικά αν θέλεις και τα φροντιστήρια παρανομούν αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στον εκβιασμό που κάνουν μερικοί δημόσιοι εκπαιδευτικοί. Ας μην γελιόμαστε πάρα πολλοί είναι τόσο προκλητικοί που αντιμετωπίζουν την οργή των αδιόριστων συναδέλφων τους. Και φυσικά για να κλείσω δε φταίνε μόνο τα φροντιστήρια για την κατάσταση στην παιδεία
-
............
Τα ιδιαίτερα δεν είναι μέσο πλουτισμού για κάποιους , ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ
-
Δεν έχω καμιά αντίρρηση με αυτούς που κάνουν δεύτερες και τρίτες δουλειές , μάυρες και άσπρες, για να τα βγάλουν πέρα ή για να πλουτίσουν.Όμως με τους καθηγητές που ψαρεύουν μαθητές μέσα από την τάξη τους , που έχουν μεγάλα κασέ, που κατεβάζουν βαθμούς για να μαζέψουν ιδιαίτερα, και που ξεπατώνονται στα απογευματινά και κατά ένα περίεργο τρόπο , βρε παιδί μου , το πρωί πάνε και στο σχολείο για κάνένα καφεδάκι και '' ξήνονται'' έχω μεγάλο θεμά! Και για να είμαι ειλικρινής τους προτιμώ έξω απο την καγκελόπορτα και όχι μέσα στην αυλή ( πόσο μάλλον στην τάξη). Τι το περάσαν το σχολείο , ΤΣΙΦΛΙΚΙ Ή ΜΠΑΞΕ ΤΟΥΣ; ΕΛΕΟΣ δηλαδή. :-X
-
τελικά ποιο χρήμα είναι ποιό μαύρο??
Η ελάδα ποτέ δεν πεθαίνει!!!!!!! εμπρός ολοι μαζι μην χασουμε την κουτάλα!!!!!!
-
ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ
-
............
Τα ιδιαίτερα δεν είναι μέσο πλουτισμού για κάποιους , ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ
-
Ορισμένοι του δημοσίου είναι, όντως, εξοργιστικοί και προκλητικοί, άλλοι πάλι, πραγματικά συμπληρώνουν το εισόδημά τους, οπότε ας μη γενικεύουμε άκριτα.
... Αλλά μου αρέσει η καταγγελία της ΟΕΦΕ. Δηλαδή είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! ;)
-
Αν τολμά αυτό το κράτος ας βγάλει μια βόλτα την επιθεώρηση εργασίας,την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου και το ΣΔΟΕ στα φροντιστήρια και τα ξαναλέμε για τα αυτονόητα.
Και για να μην το κάνω συγκεκριμένο ας κάνει μια προσπάθεια το υπουργείο παρα-Παιδείας να κάνει απλά έναν έλεχγο στα φροντιστήρια σε οποιαδήποτε περιοχή.
Τώρα γιατί δεν τολμά είναι ένα άλλο θέμα...
-
Θα στείλεις το λύκο (ΣΔΟΕ) να φυλάξει τα πρόβατα
-
Καλό θα είναι η Διαμαντοπούλου να σκεφτεί γιατί οι μαθητές οδηγούνται σε βοήθεια έξω από το σχολείο είτε αυτή λεγεται φροντιστήρια είτε ιδιαίτερα μαθήματα και μετά να κάνει λόγο αν πρόκεται για παραπαιδεία.
Απλή λογική: Η ύλη είναι τεράστια και για να βγει σωστά και όπως πρέπει, και για να φτάσει ο μαθητής στο επίπεδο των πανελλαδικών χρειάζονται 2πλάσιες ώρες διδασκαλίας από αυτές που παρέχει το δημόσιο σχολείο. Δεν είναι ότι φροντιστήριο ή ιδιαίτερο πάνε οι αδύνατοι μαθητές και αυτοί που δεν τα καταλαβαίνουν. Πάνε όλοι και πρωτίστως οι άριστοι!
Όλοι ξέρουμε πόσες ώρες χάνονται στο σχολείο για εκδρομές, συνελεύσεις, εκδηλώσεις κλπ που στα φροντιστήρια είναι ανύπαρκτα ή γίνονται όχι εις βάρος των μαθημάτων.
Και να προσθέσω το ότι στα φροντιστήρια η προετοιμασία θα ξεκινήσει από Ιούλιο ώστε να βγει η ύλη έγκαιρα, και θα εκμεταλλευτούν τις περιόδους Πάσχα και Χριστουγέννων, ενώ στο σχολείο δίνουμε αγώνα δρόμου κάθε χρόνο. Μάλιστα μας έχουν βάλει να συμπληρώνουμε κάθε μήνα που βρισκόμαστε στην ύλη!
Παραπαιδεία λοιπόν; ή μήπως το να στηριχτεί ο μαθητής μόνο στο δημόσιο σχολείο είναι αυτοκτονία;
Και για να προλάβω τις απαντήσεις κάποιων μελών που θα πουν, μα τι λες συνάδελφε, να κοπούν οι εκδρομές και οι εορτές κλπ? Το σχολείο έχει και κοινωνικό ρόλο και πρέπει να διαπαιδαγωγεί πολιτισμικά κλπ κλπ κλπ και όχι μόνο να διδάσκει, τους απαντάω ότι συμφωνώ 100% μαζί τους! Ρόλος του σχολείου είναι να κοινωνικοποιεί τους μαθητές και να τους παρέχει μια ευρύτερη γνώση με επισκέψεις σε μουσεία κλπ, αφού έχουμε τα φροντιστήρια να αναλάβουν τον ρόλο της σωστής διεκπεραίωσης της ύλης και της διδασκαλίας των διδακτικών αντικειμένων εις βάθος ώστε ο μαθητής να μπορεί να ανταπεξέλθει στις πανελλήνιες. Μην τα μπερδεύουμε! το καθένα έχει τον ρόλο του.
Μήπως ο ορισμός του σχολείου ή μάλλον του σχολικού έτους πρέπει να αναθεωρηθεί και να αλλάξει; Προτείνω τον εξής κύριε Μπαμπινώτη:
Σχολικό έτος= ένα σύνολο εκδρομών, πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνελεύσεων, απεργιών, καταλήψεων θερινών, χειμερινών και εαρινών διακοπών, ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλονται και ορισμένες ώρες μαθήματος
(ο ορισμός είναι από καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν βρίσκεται εν ζωή και ειπώθηκε περί το 1960)
Είναι ειρωνεία και στρουθοκαμηλισμός να νομίζεις ότι η παιδεία θα διορθωθεί κυνηγώντας την "παραπαιδεία" ενώ το ίδιο σύστημα της παιδείας πάσχει και μπάζει από παντού.
Πριν λοιπόν κάνουμε λόγο για παραπαιδεία, καλό είναι να διορθωθεί πρώτα η παιδεία! Μετά συζητάμε και ... κυνηγάμε!
Υ.Γ. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πιστεύω ότι η εξαγγελεία για μείωση της ύλης από την επόμενη χρονιά εως και 30% ίσως βελτιώσει τα πράγματα ώστε και το σχολείο να μπορεί να ανταπεξέλθει σωστά και στον διδακτικό του ρόλο.
-
συμφωνω απολυτα με τον killbill..περιγραφεις μια σαπια κατασταση οπως ακριβως ειναι.
οσο για αυτους που μιλανε για ΣΔΟΕ..το σωστο ειναι : ανοιγμα τραπεζικων καταθεσεων και ελεγχος περιουσιακων στοιχειων ολων οσων εργαζονται στην εκπαιδευση , ειτε σε δημοσια σχολεια ειτε σε ιδιωτικα ειτε σε φροντιστηρια..και δημοσιοποιηση ολων των ονοματων των φοροφυγαδων...εκει να δουμε ποσα απιδια βαζει ο σακος...
-
Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που γράφει ο killbill
αλλά συνήθως στην Ελλάδα περιμένουμε νε ξεκινήσει ο έλεγχος πρώτα από τους άλλους και μετά
σε βάθος χρόνου ;) να φτάσει και σε μας.
Το θέμα είναι να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος και στον ιδιωτικό τομέα (φροντιστήρια,ιδιωτ.σχολεία,ιδιαίτερα) και στους δημόσιους λειτουργούς (εκπαιδευτικοί,διοικοτικοί κτλ.).
Πάντως δεδομένο είναι ότι το κράτος χάνει εκατομμύρια κάθε χρόνο από όλους αυτούς που δουλεύουν ανασφάλιστοι και με μαύρα στα φροντιστήρια τις περισσότερες φορές για ψίχουλα και εκεί δεν βλέπω προφανή λόγω να σφυρίζουμε αδιάφορα.
Όσο για τους λογαριασμούς στις τράπεζες ας ανοίξουν... αλλά δυστυχώς δεν νομίζω να τολμάει κανείς απλά μας αρέσει να το πιπιλάμε σαν καραμέλα τόσα χρόνια και να το παίζουμε τιμητές των πάντων.
-
οι τρεις προηγουμενοι από μένα φίλοι με εκφράζουν απόλυτα. βλέπουν με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα το ζήτημα.
-
Το υπουργείο μέσα στην ανικανότητά του προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι για όλα τα στραβά της παιδείας φταίει η παραπαιδεία. Θέλει να στρέψει τα βλέματα των γονέων των μαθητών στους φροντιστές και όσους κάνουν ιδιαίτερα λέγοντας "νάτοι αυτοί είναι που χαλάνε την παιδεία".
Και δεν φτάνουν αυτά μας βάζει να φαγωθούμε και μεταξύ μας, φροντιστές, αδιόριστοι ή διορισμένοι που κάνουν ιδιαίτερα.
Κατά τα άλλα οι ψηφιακοί πίνακες μας έλειπαν. Λες και έτσι θα φτιάξει το σύστημα και τα παιδιά θα σταματήσουν να πηγαίνουν φροντιστήρια ή να κάνουν ιδιαίτερα. Το υπουργείο έχει ξεκινήσει κάπως ανάποδα ή μου φαίνεται; Οι ψηφιακοί πίνακες και τα laptops θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να γίνει, το κερασάκι στην τούρτα. Ας διατεθούν όλα αυτά τα χρήματα να φτιαχθούν οι αίθουσες και οι τουαλέτες στα σχολεία καλύτερα, ...
ή, αν θέλει πράγματι να συναγωνιστεί τα φροντιστήρια ώστε να μειώσει το χάσμα που υπάρχει με το σχολείο και να γλιτώσει κάποιες οικογένειες από έξοδα, καλύτερα τα χρήματα των laptops και των ψηφιακών πινάκων να δωθούν σε εκπαιδευτικούς για ενισχυτική διδασκαλία και το καλοκαίρι και τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα! έτσι κι αλλιώς τόσοι αδιόριστοι δουλεύουν αυτές τις περιόδους στα φροντιστήρια, τουλάχιστον να γράψουν προυπηρεσία!
-
Ο Killbill τα είπε όλα με το ονομά τους.
-
Πολύ σωστά, killbill!
-
Αγαπητέ killbill οι απόψεις σου περιέχουν μία αλήθεια αλλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. το σχολείο στο οποίο εργάζομαι βρίσκεται σε ορεινή και απομονωμένη περιοχή μακριά από αστικά κέντρα και χωρίς φροντιστήρια.το σχολείο μας διοργάνωσε αρκετές εκδρομές, αρκετές ώρες χάθηκαν για τους λόγους που αναφέρεις.πέρυσι από τα εννιά παιδιά της Γ Λυκείου πέρασαν τα 4 σε ΑΕΙ και ένα σε ΤΕΙ ενώ τα υπόλοιπα 4 παιδιά απλά ήθελαν μόνο το απολυτήριο Λυκείου. δεν αναφέρομαι σε χαμηλόβαθμα ΑΕΙ αλλά σε σχολές με βαθμό πρόσβασης από 14,5 και πάνω.
Τα όσα αναφέρω δεν αναιρούν αυτά που λες. απλά οι καθηγητές και τα παιδιά γνωρίζοντας ότι δν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε φροντιστήρια κινήθηκαν ανάλογα και πέτυχαν απόλυτα.
είναι θέμα νοοτροπίας κατά κύριο λόγο. επικρατεί η άποψη ότι προετοιμασία χωρίς φροντιστήριο είναι αυτοκτονία.
και αυτή η νοοτροπία ξεκινά κυρίως από τους γονείς. δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί είναι οι κομπάρσοι σε όλη αυτή την ιστορία.όμως στο δικό μας σχολείο εκεί όπου χρειάστηκε στάθηκαν στο ύψος τους και βοήθησαν τα παιδιά να καταφέρουν την επιτυχία.
τα συμπεράσματα δικά σας. οι διαφωνίες σεβαστές.το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει ο κανόνας , απόλυτος κανόνας επιτυχίας.δουλειά και θέληση από όλους χρειάζεται
-
Το θέμα δεν είναι μόνο να περάσουν κάπου αλλά και σε σχολή της επιλογής τους και σε αυτό το φροντιστήριο βοηθά. Σίγουρα και στο σχολείο υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πραγματικά ότι καλύτερο μπορούν αλλά ο ανταγωνισμόςστις εξετάσεις είναι μεγάλος και κάθε γονέας θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για το παιδί του.
Το φροντιστήριο ούτε πρέπει ούτε μπορεί να αντικαταστήσει το σχολείο απλώς είναι μια συμπληρωματική ενίσχυση-προετοιμασία για τις εξετάσεις.
-
πέρασαν στις πρώτες τους επιλογές.βεβαίως κάθε γονιός έχει το δικαίωμα να θέλει το καλύτερο για το παιδί του.και εγώ φροντιστήριο πήγαινα όταν ήμουν στην Γ λυκείου.το φροντιστήριο είναι το αποκούμπι η σιγουριά, η εύκολη λύση. αλλά μπορούμε και χωρίς αυτά.και χωρίς ιδιαίτερα είτε καθηγητών δημοσίου είτε οποιουδήποτε.αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται
-
Αυτό θα γίνει μόνο με τη βελτίωση ουσιαστική και όχι στα λόγια, του δημόσιου σχολείου συνολικά.
Εύκολη λύση δεν είναι γιατι οι γονείς ματώνουν οικονομικά αλλά και τα ίδια τα παιδιά αν δεν δουλέψουν σοβαρά οτι και να τα κάνεις δεν θα δείς αποτέλεσμα.
Πολλοί εκπαιδευτικοί στο δημόσιο δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (κυρίως στις μεγάλες πόλεις) οπότε ....
-
Και πολλοί που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους όπως θα την έκαναν στον ιδιωτικό τομέα, σκοντάφτουν πάντα στις τρικλοποδιές που τους στήνει... το υπουργείο. ::) Αλήθεια, τάμα το έχει να μας δυσκολεύει τη ζωή ???
-
Συμφωνω με
-
Συμφωνω με
-
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΑ. 40 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΔΟΜΑΔΑ ΜΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 5-6 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ Σ. Κ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 8 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΑ 3-11 ΤΟ
-
"Επειδή ζω και εργάζομαι στη Χαλκίδα θέλεις να σου στείλω.... έτσι πρόχειρα ....καμμιά 20 αριά ονόματα καθηγητών από τα 5 Λύκεια της πόλης με μαύρο εισόδημ α πάνω από 5.000 το μήνα;"
Και καμιά 40 -αριά ονόματα καθηγητών φροντιστηρίων με εισόδημα κατά πολύ πάνω από αυτό που ανέφερες ....
Σε ποιούς νομίζετε ότι απευθύνεστε ..?
-
"Επειδή ζω και εργάζομαι στη Χαλκίδα θέλεις να σου στείλω.... έτσι πρόχειρα ....καμμιά 20 αριά ονόματα καθηγητών από τα 5 Λύκεια της πόλης με μαύρο εισόδημ α πάνω από 5.000 το μήνα;"
Και καμιά 40 -αριά ονόματα καθηγητών φροντιστηρίων με εισόδημα κατά πολύ πάνω από αυτό που ανέφερες ....
Σε ποιούς νομίζετε ότι απευθύνεστε ..?
..... τα οποία φορολογούνται φιλαράκο μου και είναι εντελώς νόμιμα. Τα φροντιστήρια χορηγούν αποδείξεις και έχουν εταιρικό ΑΦΜ.
Παραιτήσου από το απυρόβλητο του Δημοσίου, άνοιξε φροντιστήριο και αύξησε το εισόδημά σου. Γιατί δεν το κάνεις;;;;
ΣΕ ποιους απευθύνεστε;
-
Θες βοήθεια για τη λίστα της Χαλκίδας; ;)
Άσε, Commando, η Χαλκίδα είναι πρωταθλήτρια στο
-
Θες βοήθεια για τη λίστα της Χαλκίδας; ;)
Άσε, Commando, η Χαλκίδα είναι πρωταθλήτρια στο
-
Θα ήθελα να πω και γω κάποιες απόψεις για το θέμα:
-
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΑ. 40 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΔΟΜΑΔΑ ΜΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 5-6 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ Σ. Κ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 8 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΑ 3-11 ΤΟ
-
Πιστευω ότι όλη αυτη την παραπαιδεια την εκτρέφομε μονοι μας
Μηπως εαν οι γονεις δεν δεχοταν να στειλουν τα παιδια σε αυτους που ειναι ήδη διορισμένοι;
μήπως εαν ζητουσαν αποδειξεις για τα λεφτακια τους που δινουν στους διορισμένους καθηγητες;
μήπως εαν αποβάλουμε τον κομπλεξιμο μας οτι μονο ενα πτυχιο μπορεί να φερει ευτυχια σε μας και τα παιδια μας ;
-
Πιστευω ότι όλη αυτη την παραπαιδεια την εκτρέφομε μονοι μας
Μηπως εαν οι γονεις δεν δεχοταν να στειλουν τα παιδια σε αυτους που ειναι ήδη διορισμένοι;
μήπως εαν ζητουσαν αποδειξεις για τα λεφτακια τους που δινουν στους διορισμένους καθηγητες;
μήπως εαν αποβάλουμε τον κομπλεξιμο μας οτι μονο ενα πτυχιο μπορεί να φερει ευτυχια σε μας και τα παιδια μας ;
++++++++++
-
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΑ. 40 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΔΟΜΑΔΑ ΜΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 5-6 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ Σ. Κ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 8 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΑ 3-11 ΤΟ
-
Διαβάζω για διορισμένους που βγάζουν 5000 ευρώ μαύρα. Αλήθεια πόσες ώρες εργάζονται; Πόσα παίρνουν την ώρα;
Διαβάζω για απασχολούμενους στην «παρασιτική» παραπαιδεία που βγάζουν επίσης «τρελά» λεφτά.
Μάλλον αναφέρονται όλοι σε λίγες ακραίες περιπτώσεις.
Εγώ δεν είδα στον χώρο της παραπαιδείας πλούσιους υπαλλήλους, αν και βγάζουν και αρκετά μαύρα από ιδιαίτερα. Μόνο λίγα αφεντικά πλούτισαν. Οι υπόλοιποι βιώνουν έναν τεράστιο ανταγωνισμό.(φροντιστήριο = ψιλικατζίδικο) με πολύ άγχος.
Φέτος που προσλήφθηκα αναπληρωτής σε δημόσιο Λύκειο στα βόρεια προάστια της Αττικής δεν είδα πουθενά πολύ πλούτο. Αντίθετα βρήκα πολύ μιζέρια, δάνεια, δόσεις… Και όλα αυτά μετά από πολύ προσπάθεια, πολύ διάβασμα , σπουδές, ΑΣΕΠ,…
Πολύ μιζέρια παιδιά… Άλλη είναι η πραγματικότητα…
Και κάτι ακόμη. Στα φροντιστήρια μαθαίνουν συνήθως οι μαθητές πως να γράψουν καλά στις πανελλήνιες. Δεν μαθαίνουν σωστα μαθηματικά, φυσική, αρχαία,... Μέθοδος και ξανά μέθοδος και "τύπος" άσκησης. Ευνουχισμός της σκέψης με άριστες επιδόσεις. Αυτό το κακό ,που σ' αυτό το εύρος συμβαίνει μόνο στην χώρα μας και καταργεί αυτόματα το Λύκειο μπορεί να σταματήσει, αν αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Υπάρχουν λύσεις, που θα ελαττώσουν ραγδαία την πελατεία των φροντιστηρίων...
Πάντως οι χρυσές εποχές της παραπαιδείας έχουν ήδη παρέλθει. Οι συνάδελφοι που προγραμματίζουν την ζωή τους με βάση την συνεχόμενη ανάπτυξη της παραπαιδείας θα βρεθούν κάποια στιγμή ξεκρέμαστοι... Μια πολιτική απόφαση μπορεί να τα ανατρέψει όλα...
-
Πάντως οι χρυσές εποχές της παραπαιδείας έχουν ήδη παρέλθει. Οι συνάδελφοι που προγραμματίζουν την ζωή τους με βάση την συνεχόμενη ανάπτυξη της παραπαιδείας θα βρεθούν κάποια στιγμή ξεκρέμαστοι... Μια πολιτική απόφαση μπορεί να τα ανατρέψει όλα...
η οποια δεν προκειται να υπαρξει ποτε..για πολλους λογους...με βασικοτερο το οτι εκει βρισκουν εργασια οι χιλιαδες αδιοριστοι..οι οποιοι θα αυξηθουν ακομα περισσοτερο με το νεο νομο διορισμων..δεν συμφερει λοιπον το υπουργειο τετοια κινηση...
-
Και κάτι ακόμη. Στα φροντιστήρια μαθαίνουν συνήθως οι μαθητές πως να γράψουν καλά στις πανελλήνιες. Δεν μαθαίνουν σωστα μαθηματικά, φυσική, αρχαία,... Μέθοδος και ξανά μέθοδος και "τύπος" άσκησης. Ευνουχισμός της σκέψης με άριστες επιδόσεις. Αυτό το κακό ,που σ' αυτό το εύρος συμβαίνει μόνο στην χώρα μας και καταργεί αυτόματα το Λύκειο μπορεί να σταματήσει, αν αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Υπάρχουν λύσεις, που θα ελαττώσουν ραγδαία την πελατεία των φροντιστηρίων...
Άλλο ένα κλισέ από την εποχή του Όθωνα.
Δεν γνωρίζω την διδακτική σου εμπειρία αλλά η "τυπολαγνεία"και η παπαρολογία είναι γνωρίσματα του σχολείου. Πρέπει να διδάξεις ας πούμε τους νόμους της κίνησης του Νεύτωνα. Ένα κεφάλαιο της Φυσικής με εφαρμογές σε όλο το Λύκειο.Τι κάνεις;
Γράφεις στον πίνακα έναν τύπο και μετά παπαρολογείς ακατάσχετα για το πως πετούν τα πουλιά, τα αεροπλάνα -η ώρα να περνάει - και βάζεις και πέντε ασκήσεις για το σπίτι , που για να λυθούν πρέπει ο φροντιστής να δουλέψει δυο εβδομάδες μόνο για την εξήγηση των εννοιών και την μεθοδολογία που ΕΣΥ Ο ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ για αυτή τη δουλειά δεν παρείχες στους μαθητές, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι κάποιοι ΑΛΛΟΙ έχουν αναλάβει το βαρύ αυτό έργο...
Στη συνέχεια έχεις ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να αξιολογήσεις τους μαθητές με τεστ και διαγώνισμα σε ύλη ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕΣ ΠΟΤΕ !
ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ;
ΟΧΙ !
Αλλά αυτός είναι ο τυπικός (Standard) μέσος Έλληνας καθηγητής.
Τα κλισέ περί "ἑυνουχισμού της σκέψης" ανάγονται στη γενιά της μεταπολίτευσης. Από τότε πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες σπούδασαν χάρις στα λαϊκά φροντιστήρια ή στα lux ιδιαίτερα και ίσως κάποιες λίγες χιλιάδες χάριν των πεφωτισμένων καθηγητών του σχολείου.
΄Οσοι έχετε εμπειρία ΑΣΕΠ πιστεύετε ότι οι καθηγητές που είχατε ως μαθητές θα ΄επιαναν τη βάση;( περί διορισμού αφήστε το)
-
Διαβάζω για διορισμένους που βγάζουν 5000 ευρώ μαύρα. Αλήθεια πόσες ώρες εργάζονται; Πόσα παίρνουν την ώρα;
Διαβάζω για απασχολούμενους στην «παρασιτική» παραπαιδεία που βγάζουν επίσης «τρελά» λεφτά.
Μάλλον αναφέρονται όλοι σε λίγες ακραίες περιπτώσεις.
Εγώ δεν είδα στον χώρο της παραπαιδείας πλούσιους υπαλλήλους, αν και βγάζουν και αρκετά μαύρα από ιδιαίτερα. Μόνο λίγα αφεντικά πλούτισαν. Οι υπόλοιποι βιώνουν έναν τεράστιο ανταγωνισμό.(φροντιστήριο = ψιλικατζίδικο) με πολύ άγχος.
Φέτος που προσλήφθηκα αναπληρωτής σε δημόσιο Λύκειο στα βόρεια προάστια της Αττικής δεν είδα πουθενά πολύ πλούτο. Αντίθετα βρήκα πολύ μιζέρια, δάνεια, δόσεις… Και όλα αυτά μετά από πολύ προσπάθεια, πολύ διάβασμα , σπουδές, ΑΣΕΠ,…
Πολύ μιζέρια παιδιά… Άλλη είναι η πραγματικότητα…
Και κάτι ακόμη. Στα φροντιστήρια μαθαίνουν συνήθως οι μαθητές πως να γράψουν καλά στις πανελλήνιες. Δεν μαθαίνουν σωστα μαθηματικά, φυσική, αρχαία,... Μέθοδος και ξανά μέθοδος και "τύπος" άσκησης. Ευνουχισμός της σκέψης με άριστες επιδόσεις. Αυτό το κακό ,που σ' αυτό το εύρος συμβαίνει μόνο στην χώρα μας και καταργεί αυτόματα το Λύκειο μπορεί να σταματήσει, αν αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Υπάρχουν λύσεις, που θα ελαττώσουν ραγδαία την πελατεία των φροντιστηρίων...
Πάντως οι χρυσές εποχές της παραπαιδείας έχουν ήδη παρέλθει. Οι συνάδελφοι που προγραμματίζουν την ζωή τους με βάση την συνεχόμενη ανάπτυξη της παραπαιδείας θα βρεθούν κάποια στιγμή ξεκρέμαστοι... Μια πολιτική απόφαση μπορεί να τα ανατρέψει όλα...
Συμφωνώ ότι δεν μπορείς να στηριχτείς στα φροντιστήρια. Αλλά για διαφορετικό λόγο. Οι γονείς δε θα σταματήσουν ποτέ να στέλνουν τα παιδιά τους φροντιστήριο. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι λόγω της κρίσης να μειωθούν τα ιδιαίτερα ή να μειωθεί λίγο ο αριθμός των μέτριων μαθητών που δε θα πηγαίνουν φροντιστήριο. Και εννοείται ότι το κράτος δεν μπορεί να τα σταματήσει με μια πολιτική απόφαση...
Ένας νέος καθηγητής δε μπορεί να στηριχτεί στα φροντιστήρια γιατί οι καθηγητές είμαστε πολλές πολλες χιλιάδες και άνεργοι και συνεχώς αυξανόμαστε...
-
Και κάτι ακόμη. Στα φροντιστήρια μαθαίνουν συνήθως οι μαθητές πως να γράψουν καλά στις πανελλήνιες. Δεν μαθαίνουν σωστα μαθηματικά, φυσική, αρχαία,... Μέθοδος και ξανά μέθοδος και "τύπος" άσκησης. Ευνουχισμός της σκέψης με άριστες επιδόσεις. Αυτό το κακό ,που σ' αυτό το εύρος συμβαίνει μόνο στην χώρα μας και καταργεί αυτόματα το Λύκειο μπορεί να σταματήσει, αν αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Υπάρχουν λύσεις, που θα ελαττώσουν ραγδαία την πελατεία των φροντιστηρίων...
Άλλο ένα κλισέ από την εποχή του Όθωνα.
Δεν γνωρίζω την διδακτική σου εμπειρία αλλά η "τυπολαγνεία"και η παπαρολογία είναι γνωρίσματα του σχολείου. Πρέπει να διδάξεις ας πούμε τους νόμους της κίνησης του Νεύτωνα. Ένα κεφάλαιο της Φυσικής με εφαρμογές σε όλο το Λύκειο.Τι κάνεις;
Γράφεις στον πίνακα έναν τύπο και μετά παπαρολογείς ακατάσχετα για το πως πετούν τα πουλιά, τα αεροπλάνα -η ώρα να περνάει - και βάζεις και πέντε ασκήσεις για το σπίτι , που για να λυθούν πρέπει ο φροντιστής να δουλέψει δυο εβδομάδες μόνο για την εξήγηση των εννοιών και την μεθοδολογία που ΕΣΥ Ο ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ για αυτή τη δουλειά δεν παρείχες στους μαθητές, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι κάποιοι ΑΛΛΟΙ έχουν αναλάβει το βαρύ αυτό έργο...
Στη συνέχεια έχεις ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να αξιολογήσεις τους μαθητές με τεστ και διαγώνισμα σε ύλη ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕΣ ΠΟΤΕ !
ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ;
ΟΧΙ !
Αλλά αυτός είναι ο τυπικός (Standard) μέσος Έλληνας καθηγητής.
Τα κλισέ περί "ἑυνουχισμού της σκέψης" ανάγονται στη γενιά της μεταπολίτευσης. Από τότε πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες σπούδασαν χάρις στα λαϊκά φροντιστήρια ή στα lux ιδιαίτερα και ίσως κάποιες λίγες χιλιάδες χάριν των πεφωτισμένων καθηγητών του σχολείου.
΄Οσοι έχετε εμπειρία ΑΣΕΠ πιστεύετε ότι οι καθηγητές που είχατε ως μαθητές θα ΄επιαναν τη βάση;( περί διορισμού αφήστε το)
Η διδακτική μου εμπειρία είναι από όλους τους χώρους. Παραπαιδεία, ιδιωτικό σχολείο και δημόσιο σχολείο.
Τα συμπεράσματα μου πηγάζουν μέσα από τις συγκρίσεις. Ποτέ δεν δίδαξα τους νόμους του Νεύτωνα, όπως πιστεύεις πως κάνουν οι περισσότεροι διορισμένοι.
Επίσης γνωρίζω πως οι περισσότεροι καθηγητές στα δημόσια σχολεία προσπαθούν να κάνουν το μάθημα, όπως έμαθαν από τους φροντιστές καθηγητές τους και όπως το έκαναν στα φροντιστήρια πριν διοριστούν. Και είναι λάθος, σύμφωνα με τους κανόνες της διδακτικής (θέλει μεγαλύτερη ανάλυση).
Ακόμη, είναι πολύ διαφορετικό να διδάσκεις 3 - 6 μαθητές στο φροντιστήριο και 25 μαθητές στο σχολείο
(όπου υπάρχουν και αρκετοί παντελώς αδιάφοροι). Μη συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις.
Έχω συναντήσει "επιτυχημένους" από τον φροντιστηριακό χώρο να τα "φτύνουν" στην τάξη του δημόσιου σχολείου.
Με λίγο νηφάλια σκέψη, χωρίς εμπάθεια θα δεις comando, πως μπορεί να έχω και δίκιο σε μερικά σημεία...
-
Και κάτι ακόμη. Στα φροντιστήρια μαθαίνουν συνήθως οι μαθητές πως να γράψουν καλά στις πανελλήνιες. Δεν μαθαίνουν σωστα μαθηματικά, φυσική, αρχαία,... Μέθοδος και ξανά μέθοδος και "τύπος" άσκησης. Ευνουχισμός της σκέψης με άριστες επιδόσεις. Αυτό το κακό ,που σ' αυτό το εύρος συμβαίνει μόνο στην χώρα μας και καταργεί αυτόματα το Λύκειο μπορεί να σταματήσει, αν αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Υπάρχουν λύσεις, που θα ελαττώσουν ραγδαία την πελατεία των φροντιστηρίων...
Άλλο ένα κλισέ από την εποχή του Όθωνα.
Δεν γνωρίζω την διδακτική σου εμπειρία αλλά η "τυπολαγνεία"και η παπαρολογία είναι γνωρίσματα του σχολείου. Πρέπει να διδάξεις ας πούμε τους νόμους της κίνησης του Νεύτωνα. Ένα κεφάλαιο της Φυσικής με εφαρμογές σε όλο το Λύκειο.Τι κάνεις;
Γράφεις στον πίνακα έναν τύπο και μετά παπαρολογείς ακατάσχετα για το πως πετούν τα πουλιά, τα αεροπλάνα -η ώρα να περνάει - και βάζεις και πέντε ασκήσεις για το σπίτι , που για να λυθούν πρέπει ο φροντιστής να δουλέψει δυο εβδομάδες μόνο για την εξήγηση των εννοιών και την μεθοδολογία που ΕΣΥ Ο ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ
για αυτή τη δουλειά δεν παρείχες στους μαθητές, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι κάποιοι ΑΛΛΟΙ έχουν αναλάβει το βαρύ αυτό έργο...
Στη συνέχεια έχεις ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να αξιολογήσεις τους μαθητές με τεστ και διαγώνισμα σε ύλη ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕΣ ΠΟΤΕ !
ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ;
ΟΧΙ !
Αλλά αυτός είναι ο τυπικός (Standard) μέσος Έλληνας καθηγητής.
Τα κλισέ περί "ἑυνουχισμού της σκέψης" ανάγονται στη γενιά της μεταπολίτευσης. Από τότε πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες σπούδασαν χάρις στα λαϊκά φροντιστήρια ή στα lux ιδιαίτερα και ίσως κάποιες λίγες χιλιάδες χάριν των πεφωτισμένων καθηγητών του σχολείου.
΄Οσοι έχετε εμπειρία ΑΣΕΠ πιστεύετε ότι οι καθηγητές που είχατε ως μαθητές θα ΄επιαναν τη βάση;( περί διορισμού αφήστε το)
Απο προσωπικη εμπειρια θα πω οτι αν και ακολουθησα τριτη δεσμη (θεωρητικη κατ για τους πιο νεους) στο λυκειο ειχα τους καλυτερους μαθηματικους και φυσικους που θα μπορουσε να εχει μαθητης χωρις να υποτιμω τις επισης αψογες φιλολογους.Απο την αλλη στο φροντιστηριο (που επεμενε η μητερα μου οτι χρειαζομαι) το οποιο ειναι και απο τα γνωστα στην αθηνα, φοιτησα για δυο χρονια πριν τις εξετασεις και κλαιω ακομα τα λεφτα του πατερα μου.Το υφος των καθηγητων προς τους αδυναμους μαθητες ηταν απαραδεκτο αφου απο την αρχη της χρονιας ειχαν προεξοφλησει ποιος θα περασει και θα " γραφτει" ως επιτυχια και ποιος οχι.(τους την εφερα!)Επισης ειχαν γινει αλεπαλληλα παραπονα για την καθηγητρια λατινικων που ακομα θυμαμαι ως ενα συφουνα που εμπαινε- εβγαινε απο την ταξη χωρις να καταλαβει κανενας τι ειπε.Το θεμα ειναι οτι η εμπειρια μου αυτη δεν σημαινει οτι οι καθηγητες του σχολειου ειναι αριστοι και του φροντιστηριου "σκαρτοι".Η εκπαιδευση ειναι ενας ζωντανος οργανισμος με παρα πολλα μελη και φυσικο ειναι να υπαρχουν αυτοι που "την αραζουν" και αυτοι που δεν παραιτουνται ποτε απο τα παιδια και απο την ιδιοτητα του εκπαιδευτικου(ως λειτουργημα).Επισης να προσθεσω στην αποψη μου πως η σημερινη εικονα του μεσου Ελληνα καθηγητη (χωρις να μου αρεσει αυτη η εκφραση) οφειλεται στο οτι προβαλλονται υπερβολικα, αρνητικα παραδειγματα.
-
Και κάτι ακόμη. Στα φροντιστήρια μαθαίνουν συνήθως οι μαθητές πως να γράψουν καλά στις πανελλήνιες. Δεν μαθαίνουν σωστα μαθηματικά, φυσική, αρχαία,... Μέθοδος και ξανά μέθοδος και "τύπος" άσκησης. Ευνουχισμός της σκέψης με άριστες επιδόσεις. Αυτό το κακό ,που σ' αυτό το εύρος συμβαίνει μόνο στην χώρα μας και καταργεί αυτόματα το Λύκειο μπορεί να σταματήσει, αν αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Υπάρχουν λύσεις, που θα ελαττώσουν ραγδαία την πελατεία των φροντιστηρίων...
Άλλο ένα κλισέ από την εποχή του Όθωνα.
Δεν γνωρίζω την διδακτική σου εμπειρία αλλά η "τυπολαγνεία"και η παπαρολογία είναι γνωρίσματα του σχολείου. Πρέπει να διδάξεις ας πούμε τους νόμους της κίνησης του Νεύτωνα. Ένα κεφάλαιο της Φυσικής με εφαρμογές σε όλο το Λύκειο.Τι κάνεις;
Γράφεις στον πίνακα έναν τύπο και μετά παπαρολογείς ακατάσχετα για το πως πετούν τα πουλιά, τα αεροπλάνα -η ώρα να περνάει - και βάζεις και πέντε ασκήσεις για το σπίτι , που για να λυθούν πρέπει ο φροντιστής να δουλέψει δυο εβδομάδες μόνο για την εξήγηση των εννοιών και την μεθοδολογία που ΕΣΥ Ο ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ
για αυτή τη δουλειά δεν παρείχες στους μαθητές, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι κάποιοι ΑΛΛΟΙ έχουν αναλάβει το βαρύ αυτό έργο...
Στη συνέχεια έχεις ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να αξιολογήσεις τους μαθητές με τεστ και διαγώνισμα σε ύλη ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕΣ ΠΟΤΕ !
ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ;
ΟΧΙ !
Αλλά αυτός είναι ο τυπικός (Standard) μέσος Έλληνας καθηγητής.
Τα κλισέ περί "ἑυνουχισμού της σκέψης" ανάγονται στη γενιά της μεταπολίτευσης. Από τότε πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες σπούδασαν χάρις στα λαϊκά φροντιστήρια ή στα lux ιδιαίτερα και ίσως κάποιες λίγες χιλιάδες χάριν των πεφωτισμένων καθηγητών του σχολείου.
΄Οσοι έχετε εμπειρία ΑΣΕΠ πιστεύετε ότι οι καθηγητές που είχατε ως μαθητές θα ΄επιαναν τη βάση;( περί διορισμού αφήστε το)
Απο προσωπικη εμπειρια θα πω οτι αν και ακολουθησα τριτη δεσμη (θεωρητικη κατ για τους πιο νεους) στο λυκειο ειχα τους καλυτερους μαθηματικους και φυσικους που θα μπορουσε να εχει μαθητης χωρις να υποτιμω τις επισης αψογες φιλολογους.Απο την αλλη στο φροντιστηριο (που επεμενε η μητερα μου οτι χρειαζομαι) το οποιο ειναι και απο τα γνωστα στην αθηνα, φοιτησα για δυο χρονια πριν τις εξετασεις και κλαιω ακομα τα λεφτα του πατερα μου.Το υφος των καθηγητων προς τους αδυναμους μαθητες ηταν απαραδεκτο αφου απο την αρχη της χρονιας ειχαν προεξοφλησει ποιος θα περασει και θα " γραφτει" ως επιτυχια και ποιος οχι.(τους την εφερα!)Επισης ειχαν γινει αλεπαλληλα παραπονα για την καθηγητρια λατινικων που ακομα θυμαμαι ως ενα συφουνα που εμπαινε- εβγαινε απο την ταξη χωρις να καταλαβει κανενας τι ειπε.Το θεμα ειναι οτι η εμπειρια μου αυτη δεν σημαινει οτι οι καθηγητες του σχολειου ειναι αριστοι και του φροντιστηριου "σκαρτοι".Η εκπαιδευση ειναι ενας ζωντανος οργανισμος με παρα πολλα μελη και φυσικο ειναι να υπαρχουν αυτοι που "την αραζουν" και αυτοι που δεν παραιτουνται ποτε απο τα παιδια και απο την ιδιοτητα του εκπαιδευτικου(ως λειτουργημα).Επισης να προσθεσω στην αποψη μου πως η σημερινη εικονα του μεσου Ελληνα καθηγητη (χωρις να μου αρεσει αυτη η εκφραση) οφειλεται στο οτι προβαλλονται υπερβολικα, αρνητικα παραδειγματα.
++++++++ Συμφωνώ!! Θα πρέπει ακόμη να σκεφτεί κάποιος σε τι άθλιο πλαίσιο καλείται ο εκπαιδευτικός να κάνει την δουλειά του! Πιστεύω πως το 80% προσπαθεί πραγματικά!
-
Και κάτι ακόμη. Στα φροντιστήρια μαθαίνουν συνήθως οι μαθητές πως να γράψουν καλά στις πανελλήνιες. Δεν μαθαίνουν σωστα μαθηματικά, φυσική, αρχαία,... Μέθοδος και ξανά μέθοδος και "τύπος" άσκησης. Ευνουχισμός της σκέψης με άριστες επιδόσεις. Αυτό το κακό ,που σ' αυτό το εύρος συμβαίνει μόνο στην χώρα μας και καταργεί αυτόματα το Λύκειο μπορεί να σταματήσει, αν αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Υπάρχουν λύσεις, που θα ελαττώσουν ραγδαία την πελατεία των φροντιστηρίων...
Άλλο ένα κλισέ από την εποχή του Όθωνα.
Δεν γνωρίζω την διδακτική σου εμπειρία αλλά η "τυπολαγνεία"και η παπαρολογία είναι γνωρίσματα του σχολείου. Πρέπει να διδάξεις ας πούμε τους νόμους της κίνησης του Νεύτωνα. Ένα κεφάλαιο της Φυσικής με εφαρμογές σε όλο το Λύκειο.Τι κάνεις;
Γράφεις στον πίνακα έναν τύπο και μετά παπαρολογείς ακατάσχετα για το πως πετούν τα πουλιά, τα αεροπλάνα -η ώρα να περνάει - και βάζεις και πέντε ασκήσεις για το σπίτι , που για να λυθούν πρέπει ο φροντιστής να δουλέψει δυο εβδομάδες μόνο για την εξήγηση των εννοιών και την μεθοδολογία που ΕΣΥ Ο ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ για αυτή τη δουλειά δεν παρείχες στους μαθητές, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι κάποιοι ΑΛΛΟΙ έχουν αναλάβει το βαρύ αυτό έργο...
Στη συνέχεια έχεις ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να αξιολογήσεις τους μαθητές με τεστ και διαγώνισμα σε ύλη ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕΣ ΠΟΤΕ !
ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ;
ΟΧΙ !
Αλλά αυτός είναι ο τυπικός (Standard) μέσος Έλληνας καθηγητής.
Τα κλισέ περί "ἑυνουχισμού της σκέψης" ανάγονται στη γενιά της μεταπολίτευσης. Από τότε πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες σπούδασαν χάρις στα λαϊκά φροντιστήρια ή στα lux ιδιαίτερα και ίσως κάποιες λίγες χιλιάδες χάριν των πεφωτισμένων καθηγητών του σχολείου.
΄Οσοι έχετε εμπειρία ΑΣΕΠ πιστεύετε ότι οι καθηγητές που είχατε ως μαθητές θα ΄επιαναν τη βάση;( περί διορισμού αφήστε το)
Η διδακτική μου εμπειρία είναι από όλους τους χώρους. Παραπαιδεία, ιδιωτικό σχολείο και δημόσιο σχολείο.
Τα συμπεράσματα μου πηγάζουν μέσα από τις συγκρίσεις. Ποτέ δεν δίδαξα τους νόμους του Νεύτωνα, όπως πιστεύεις πως κάνουν οι περισσότεροι διορισμένοι.
Επίσης γνωρίζω πως οι περισσότεροι καθηγητές στα δημόσια σχολεία προσπαθούν να κάνουν το μάθημα, όπως έμαθαν από τους φροντιστές καθηγητές τους και όπως το έκαναν στα φροντιστήρια πριν διοριστούν. Και είναι λάθος, σύμφωνα με τους κανόνες της διδακτικής (θέλει μεγαλύτερη ανάλυση).
Ακόμη, είναι πολύ διαφορετικό να διδάσκεις 3 - 6 μαθητές στο φροντιστήριο και 25 μαθητές στο σχολείο
(όπου υπάρχουν και αρκετοί παντελώς αδιάφοροι). Μη συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις.
Έχω συναντήσει "επιτυχημένους" από τον φροντιστηριακό χώρο να τα "φτύνουν" στην τάξη του δημόσιου σχολείου.
Με λίγο νηφάλια σκέψη, χωρίς εμπάθεια θα δεις comando, πως μπορεί να έχω και δίκιο σε μερικά σημεία...
Διαφωνώ αλλά αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Επίσης δεν έχω λόγο να στερούμαι νηφαλιότητας....
Όλα όσα διατυπώνονται εδώ είναι αποτέλεσμα εμπειριών π.χ. αδυνατώ να κατανοήσω πως ένας ἑπιτυχημένος" στον φροντιστηριακό χώρο ( ο όρος "παραπαιδεία" δεν με πείθει ) θα τα φτύσει στο ...τετραωράκι του σχολείου όταν έχει μάθει να εργάζεται 12++ ώρες τη μέρα με την πίεση του αποτελέσματος.
Επίσης τι εννοείς ότι το μάθημα στο σχολείο εμπεριέχει περισσότερη ανάλυση; Μου ακούγεται αστείο αλλά όπως προείπα είναι θέμα εμπειριών.
Σε τελική ανάλυση ποδόσφαιρο παίζει το σεντερ μπακ της Μάντσεστερ, ποδόσφαιρο παίζει και το σεντερ μπακ της Αστραπής Λιβαδοχωρίου. Και οι δύο μια μπάλα κλωτσάνε....
-
Απο προσωπικη εμπειρια θα πω οτι αν και ακολουθησα τριτη δεσμη (θεωρητικη κατ για τους πιο νεους) στο λυκειο ειχα τους καλυτερους μαθηματικους και φυσικους που θα μπορουσε να εχει μαθητης χωρις να υποτιμω τις επισης αψογες φιλολογους.Απο την αλλη στο φροντιστηριο (που επεμενε η μητερα μου οτι χρειαζομαι) το οποιο ειναι και απο τα γνωστα στην αθηνα, φοιτησα για δυο χρονια πριν τις εξετασεις και κλαιω ακομα τα λεφτα του πατερα μου.Το υφος των καθηγητων προς τους αδυναμους μαθητες ηταν απαραδεκτο αφου απο την αρχη της χρονιας ειχαν προεξοφλησει ποιος θα περασει και θα " γραφτει" ως επιτυχια και ποιος οχι.(τους την εφερα!)Επισης ειχαν γινει αλεπαλληλα παραπονα για την καθηγητρια λατινικων που ακομα θυμαμαι ως ενα συφουνα που εμπαινε- εβγαινε απο την ταξη χωρις να καταλαβει κανενας τι ειπε.Το θεμα ειναι οτι η εμπειρια μου αυτη δεν σημαινει οτι οι καθηγητες του σχολειου ειναι αριστοι και του φροντιστηριου "σκαρτοι".Η εκπαιδευση ειναι ενας ζωντανος οργανισμος με παρα πολλα μελη και φυσικο ειναι να υπαρχουν αυτοι που "την αραζουν" και αυτοι που δεν παραιτουνται ποτε απο τα παιδια και απο την ιδιοτητα του εκπαιδευτικου(ως λειτουργημα).Επισης να προσθεσω στην αποψη μου πως η σημερινη εικονα του μεσου Ελληνα καθηγητη (χωρις να μου αρεσει αυτη η εκφραση) οφειλεται στο οτι προβαλλονται υπερβολικα, αρνητικα παραδειγματα.
[/quote]
Γιατί θεωρείς ότι στην προσωπική σου εμπειρία δεν έπαιξε ρόλο η ... εξασφαλισμένη αίγλη του κεντρικού Αθηναϊκού φροντιστηρίου, που δεν είχε τους καταλληλότερους συνεργάτες;
Παρεπιπτόντως έτσι συμβαίνει συνήθως σε ένα σχολείο: είτε όλοι οι καθηγητές προσπαθούν και το κλίμα είναι ανταγωνιστικό, με προφανές όφελος για τους μαθητές, είτε τα έχουν παρατήσει όλοι και το κλίμα είναι νεκροτομείου....
Αλλά πολλές παραλλαγές υπάρχουν ανάλογα με τη γεωγραφία δηλαδή την κατά τόπους νοοτροπία και τα κίνητρα που έχει κάποιος να αποδώσει. Τι περιμένουμε και από την πληθώρα των ωρομίσθιων - αναπληρωτών με το πρόβλημα βιοπορισμού άλυτο...
-
Και κάτι ακόμη. Στα φροντιστήρια μαθαίνουν συνήθως οι μαθητές πως να γράψουν καλά στις πανελλήνιες.(1) Δεν μαθαίνουν σωστα μαθηματικά, φυσική, αρχαία,... Μέθοδος και ξανά μέθοδος και "τύπος" άσκησης. Ευνουχισμός της σκέψης με άριστες επιδόσεις. (2) Αυτό το κακό ,που σ' αυτό το εύρος συμβαίνει μόνο στην χώρα μας και καταργεί αυτόματα το Λύκειο (3) μπορεί να σταματήσει, αν αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Υπάρχουν λύσεις, που θα ελαττώσουν ραγδαία την πελατεία των φροντιστηρίων... (4)
Πάντως οι χρυσές εποχές της παραπαιδείας έχουν ήδη παρέλθει. Οι συνάδελφοι που προγραμματίζουν την ζωή τους με βάση την συνεχόμενη ανάπτυξη της παραπαιδείας θα βρεθούν κάποια στιγμή ξεκρέμαστοι... Μια πολιτική απόφαση μπορεί να τα ανατρέψει όλα... (5)
(1) Μα γι αυτό δεν πάνε οι μαθητές στο φροντιστήριο; Όπου διδάσκονται τον τρόπο σκέψης και την εμβάθυνση στις διδασκόμενες έννοιες. Χωρίς αυτά τι νόημα έχει η μεθοδολογία; Και να προσθέσω ακόμα ότι στα φροντιστήρια δεν υπάρχουν αραχτοί διδάσκοντες. Γιατί όποιος δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών παίρνει πόδι. Και η δουλειά του φροντιστή είναι από τις πιο δύσκολες, κατά τη γνώμη μου. Έχει άγχος, σκληρή δουλειά και συνεχή ανταγωνισμό.
(2) Ευνουχισμένοι αριστούχοι; Που διάβασαν ατέλειωτες ώρες, στερήθηκαν τόσα πράγματα για να πετύχουν το στόχο τους; Μήπως είμαστε άδικοι;
(3) Κανείς δεν καταργεί το Λύκειο. Το φροντιστήριο συμπληρώνει το καλό σχολείο. Και δυστυχώς σε περιπτώσεις κάποιων αραχτών το αναπληρώνει.
(4) Λύσεις με κόστος οικονομικό μπορώ να σκεφτώ πολλές. Ποιός όμως θα το επωμιστεί;
(5) Σαν ανέκδοτο ακούγεται...
-
για τη Φυσική θα συμφωνήσω πως στο σχολείο μπορεί να ακολουθηθεί μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή της φρονιστηριακής. Στο σχολείο μπορεί να χρησιμοποιηθέι το εργαστήριο για τη διδασκαλία της Φυσικής
-
Πολλά, συνάδελφε fair_play , ξεκίνησαν ως ανέκδοτα, αλλά μας άλλαξαν τη ζωή εν μία νυκτί!
-
Και κάτι ακόμη. Στα φροντιστήρια μαθαίνουν συνήθως οι μαθητές πως να γράψουν καλά στις πανελλήνιες.(1) Δεν μαθαίνουν σωστα μαθηματικά, φυσική, αρχαία,... Μέθοδος και ξανά μέθοδος και "τύπος" άσκησης. Ευνουχισμός της σκέψης με άριστες επιδόσεις. (2) Αυτό το κακό ,που σ' αυτό το εύρος συμβαίνει μόνο στην χώρα μας και καταργεί αυτόματα το Λύκειο (3) μπορεί να σταματήσει, αν αλλάξει ο τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Υπάρχουν λύσεις, που θα ελαττώσουν ραγδαία την πελατεία των φροντιστηρίων... (4)
Πάντως οι χρυσές εποχές της παραπαιδείας έχουν ήδη παρέλθει. Οι συνάδελφοι που προγραμματίζουν την ζωή τους με βάση την συνεχόμενη ανάπτυξη της παραπαιδείας θα βρεθούν κάποια στιγμή ξεκρέμαστοι... Μια πολιτική απόφαση μπορεί να τα ανατρέψει όλα... (5)
(1) Μα γι αυτό δεν πάνε οι μαθητές στο φροντιστήριο; Όπου διδάσκονται τον τρόπο σκέψης και την εμβάθυνση στις διδασκόμενες έννοιες. Χωρίς αυτά τι νόημα έχει η μεθοδολογία; Και να προσθέσω ακόμα ότι στα φροντιστήρια δεν υπάρχουν αραχτοί διδάσκοντες. Γιατί όποιος δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών παίρνει πόδι. Και η δουλειά του φροντιστή είναι από τις πιο δύσκολες, κατά τη γνώμη μου. Έχει άγχος, σκληρή δουλειά και συνεχή ανταγωνισμό.
(2) Ευνουχισμένοι αριστούχοι; Που διάβασαν ατέλειωτες ώρες, στερήθηκαν τόσα πράγματα για να πετύχουν το στόχο τους; Μήπως είμαστε άδικοι;
(3) Κανείς δεν καταργεί το Λύκειο. Το φροντιστήριο συμπληρώνει το καλό σχολείο. Και δυστυχώς σε περιπτώσεις κάποιων αραχτών το αναπληρώνει.
(4) Λύσεις με κόστος οικονομικό μπορώ να σκεφτώ πολλές. Ποιός όμως θα το επωμιστεί;
(5) Σαν ανέκδοτο ακούγεται...
fair play, θα διαφωνήσω μαζί σου στο (2). Πολλοί από τους αριστούχους - όχι, όλοι βέβαια - είναι ευνουχισμένοι πνευματικά! Ίσως το σύστημα τους κατάντησε έτσι... :-\ Είχα συμμαθήτρια αριστούχο με 19,7 στα αρχαία κατεύθυνσης, 19 στην ιστορία κατεύθυνσης και άλλα τέτοια! Πέρασε Νομική Θεσ/νίκης και τώρα είναι δικηγόρος. Μια μέρα που συζητούσε η παρέα για τα εγκλήματα του χιτλερισμού αναφέρθηκα στα Ες Ες. Η κοπέλα ούτε που τα είχε ακούσει!!! :o :o :o :o Στη μομφή μου για την άγνοιά της με αποστόμωσε με το (γελοίο) επιχείρημα ότι δε χρειαζόταν να το ξέρει και ότι ήταν ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ! Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα αριστούχων και ναι, ζούν ανάμεσά μας!!!!!
-
Πολλά, συνάδελφε fair_play , ξεκίνησαν ως ανέκδοτα, αλλά μας άλλαξαν τη ζωή εν μία νυκτί!
Δεν έχεις κι άδικο σ' αυτό.
-
[/quote]fair play, θα διαφωνήσω μαζί σου στο (2). Πολλοί από τους αριστούχους - όχι, όλοι βέβαια - είναι ευνουχισμένοι πνευματικά! Ίσως το σύστημα τους κατάντησε έτσι... :-\ Είχα συμμαθήτρια αριστούχο με 19,7 στα αρχαία κατεύθυνσης, 19 στην ιστορία κατεύθυνσης και άλλα τέτοια! Πέρασε Νομική Θεσ/νίκης και τώρα είναι δικηγόρος. Μια μέρα που συζητούσε η παρέα για τα εγκλήματα του χιτλερισμού αναφέρθηκα στα Ες Ες. Η κοπέλα ούτε που τα είχε ακούσει!!! :o :o :o :o Στη μομφή μου για την άγνοιά της με αποστόμωσε με το (γελοίο) επιχείρημα ότι δε χρειαζόταν να το ξέρει και ότι ήταν ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ! Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα αριστούχων και ναι, ζούν ανάμεσά μας!!!!!
[/quote]
Νομίζω ότι ξεφεύγουμε. Άλλίμονο αν περιμένουμε από το σχολείο να γνωρίζουμε για τα Ες Ες , τον ελληνικό εμφύλιο και το σάκε που έπιναν οι καμικάζε πριν πέσουν πάνω στα αμερικάνικα αεροπλανοφόρα.
Είναι δεδομένο ότι εδώ και πολλά χρόνια τα παιδιά δεν διαβάζουν τίποτε εξωσχολικό -εξωφροντιστηριακό γιατί δεν διδ΄χτηκαν να αγαπούν το διάβασμα. Αφού δεν το αγαπούν ούτε οι καθηγητές τους....
-
(2) Ευνουχισμένοι αριστούχοι; Που διάβασαν ατέλειωτες ώρες, στερήθηκαν τόσα πράγματα για να πετύχουν το στόχο τους; Μήπως είμαστε άδικοι;
fair play, θα διαφωνήσω μαζί σου στο (2). Πολλοί από τους αριστούχους - όχι, όλοι βέβαια - είναι ευνουχισμένοι πνευματικά! Ίσως το σύστημα τους κατάντησε έτσι... :-\ Είχα συμμαθήτρια αριστούχο με 19,7 στα αρχαία κατεύθυνσης, 19 στην ιστορία κατεύθυνσης και άλλα τέτοια! Πέρασε Νομική Θεσ/νίκης και τώρα είναι δικηγόρος. Μια μέρα που συζητούσε η παρέα για τα εγκλήματα του χιτλερισμού αναφέρθηκα στα Ες Ες. Η κοπέλα ούτε που τα είχε ακούσει!!! :o :o :o :o Στη μομφή μου για την άγνοιά της με αποστόμωσε με το (γελοίο) επιχείρημα ότι δε χρειαζόταν να το ξέρει και ότι ήταν ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ! Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα αριστούχων και ναι, ζούν ανάμεσά μας!!!!!
nikgre, με κάτι τέτοια σου σηκώνεται η τρίχα! Ένα είναι σίγουρο πάντως: Η ευρυμάθεια δεν διδάσκεται σε καμια τάξη και με κανένα πρόγραμμα σπουδών. Κατά τη γνώμη μου, είναι κυρίως θέμα προτύπων.
Για ένα απορώ πάντως. Το σχολείο δεν της άνοιξε τα μάτια! Ούτε το φροντιστήριο (αναμενόμενο)! Αλλά το Πανεπιστήμιο!!!;;;;
Κάτι άλλο είχε ο Αριστοτέλης στο μυαλό του μου φαίνεται.
-
Απο προσωπικη εμπειρια θα πω οτι αν και ακολουθησα τριτη δεσμη (θεωρητικη κατ για τους πιο νεους) στο λυκειο ειχα τους καλυτερους μαθηματικους και φυσικους που θα μπορουσε να εχει μαθητης χωρις να υποτιμω τις επισης αψογες φιλολογους.Απο την αλλη στο φροντιστηριο (που επεμενε η μητερα μου οτι χρειαζομαι) το οποιο ειναι και απο τα γνωστα στην αθηνα, φοιτησα για δυο χρονια πριν τις εξετασεις και κλαιω ακομα τα λεφτα του πατερα μου.Το υφος των καθηγητων προς τους αδυναμους μαθητες ηταν απαραδεκτο αφου απο την αρχη της χρονιας ειχαν προεξοφλησει ποιος θα περασει και θα " γραφτει" ως επιτυχια και ποιος οχι.(τους την εφερα!)Επισης ειχαν γινει αλεπαλληλα παραπονα για την καθηγητρια λατινικων που ακομα θυμαμαι ως ενα συφουνα που εμπαινε- εβγαινε απο την ταξη χωρις να καταλαβει κανενας τι ειπε.Το θεμα ειναι οτι η εμπειρια μου αυτη δεν σημαινει οτι οι καθηγητες του σχολειου ειναι αριστοι και του φροντιστηριου "σκαρτοι".Η εκπαιδευση ειναι ενας ζωντανος οργανισμος με παρα πολλα μελη και φυσικο ειναι να υπαρχουν αυτοι που "την αραζουν" και αυτοι που δεν παραιτουνται ποτε απο τα παιδια και απο την ιδιοτητα του εκπαιδευτικου(ως λειτουργημα).Επισης να προσθεσω στην αποψη μου πως η σημερινη εικονα του μεσου Ελληνα καθηγητη (χωρις να μου αρεσει αυτη η εκφραση) οφειλεται στο οτι προβαλλονται υπερβολικα, αρνητικα παραδειγματα.
Γιατί θεωρείς ότι στην προσωπική σου εμπειρία δεν έπαιξε ρόλο η ... εξασφαλισμένη αίγλη του κεντρικού Αθηναϊκού φροντιστηρίου, που δεν είχε τους καταλληλότερους συνεργάτες;
Παρεπιπτόντως έτσι συμβαίνει συνήθως σε ένα σχολείο: είτε όλοι οι καθηγητές προσπαθούν και το κλίμα είναι ανταγωνιστικό, με προφανές όφελος για τους μαθητές, είτε τα έχουν παρατήσει όλοι και το κλίμα είναι νεκροτομείου....
Αλλά πολλές παραλλαγές υπάρχουν ανάλογα με τη γεωγραφία δηλαδή την κατά τόπους νοοτροπία και τα κίνητρα που έχει κάποιος να αποδώσει. Τι περιμένουμε και από την πληθώρα των ωρομίσθιων - αναπληρωτών με το πρόβλημα βιοπορισμού άλυτο...
[/quote]
Ως προς το τελευταιο συμφωνουμε οτι οπωσδηποτε παιζει αρνητικο ρολο η παρουσα κατασταση στην ψυχολογια των εκπαιδευτικων.Για την πρωτη παρατηρηση παντως εχω να πω οτι αυτη η εμπειρια ανοιξε τα ματια μιας 16χρονης (πως περναει ο καιρος!) που χρονια ολοκληρα ακουγε προπαγανδα εναντιων του αχρηστου σχολειου , "αυτοκτονια" να δωσεις πανελληνιες χωρις φροντιστηριο κτλ..Παρεπιπτοντως περασα με την τριτη( και τελευταια τοτε) φορα, αφου ειχα σταματησει το φροντιστηριο και παιρνοντας την αποφαση να δωσω με ατομικο φυσικα, διαβασμα και μονο με τις σημειωσεις των φιλολογων του σχολειου.Να προσθεσω οτι εργαζομαι εδω και 4 χρονια σε φροντιστηρια (ξενογλωσσα μεν) και βλεπω π.χ σε αυτο που ειμαι τωρα και απασχολει 7 καθηγητες, οτι οι 4 φτιαχνουμε καθε φορα πλανα υλης, ψαχνουμε ενδιαφερον υλικο, το προσαρμοζουμε καθε φορα αναλογα με τις αναγκες, το επιπεδο και οτι τελοσπαντων ειναι απαραιτητο, ενω οι υπολοιποι, παντα απροετοιμαστοι, βαζουν βαθμους "αβερτα" για να μην μιλανε γονεις και μαθητες και γενικα εχουν εγκαταλειψει το "αθλημα".Αν ποτε διοριστω (που δεν το νομιζω πλεον) δεν εχω λογο να σταματησω την προσπαθεια που κανω χρονια τωρα αλλα το ιδιο φοβαμαι οτι θα κανουν και οι υπολοιποι νυν συναδελφοι που προανεφερα.Συμπερασμα (προσωπικο) το φροντιστηριο καποιες φορες βοηθα αλλες οχι.Το ιδιο ισχυει και για το σχολειο.Αν τα παιδια και οι γονεις (κυριως) δεν ειχαν το φροντιστηριο εξαρχης, και τα παιδια θα βασιζονταν περισσοτερο στις δυναμεις τους και ο καθηγητης στο σχολειο δεν θα ενιωθε οτι τον φερνουν σε δευτερη μοιρα (οπως και γινεται) απαξιωνοντας τον.Και επιτελους, ολοι συμφωνουμε οτι δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι σχετικα με τις επιδοσεις ολων των εκπαιδευτικων ειτε αυτοι βρισκονται σε σχολικη ταξη ειτε σε φροντιστηριο.
-
Απο προσωπικη εμπειρια θα πω οτι αν και ακολουθησα τριτη δεσμη (θεωρητικη κατ για τους πιο νεους) στο λυκειο ειχα τους καλυτερους μαθηματικους και φυσικους που θα μπορουσε να εχει μαθητης χωρις να υποτιμω τις επισης αψογες φιλολογους.Απο την αλλη στο φροντιστηριο (που επεμενε η μητερα μου οτι χρειαζομαι) το οποιο ειναι και απο τα γνωστα στην αθηνα, φοιτησα για δυο χρονια πριν τις εξετασεις και κλαιω ακομα τα λεφτα του πατερα μου.Το υφος των καθηγητων προς τους αδυναμους μαθητες ηταν απαραδεκτο αφου απο την αρχη της χρονιας ειχαν προεξοφλησει ποιος θα περασει και θα " γραφτει" ως επιτυχια και ποιος οχι.(τους την εφερα!)Επισης ειχαν γινει αλεπαλληλα παραπονα για την καθηγητρια λατινικων που ακομα θυμαμαι ως ενα συφουνα που εμπαινε- εβγαινε απο την ταξη χωρις να καταλαβει κανενας τι ειπε.Το θεμα ειναι οτι η εμπειρια μου αυτη δεν σημαινει οτι οι καθηγητες του σχολειου ειναι αριστοι και του φροντιστηριου "σκαρτοι".Η εκπαιδευση ειναι ενας ζωντανος οργανισμος με παρα πολλα μελη και φυσικο ειναι να υπαρχουν αυτοι που "την αραζουν" και αυτοι που δεν παραιτουνται ποτε απο τα παιδια και απο την ιδιοτητα του εκπαιδευτικου(ως λειτουργημα).Επισης να προσθεσω στην αποψη μου πως η σημερινη εικονα του μεσου Ελληνα καθηγητη (χωρις να μου αρεσει αυτη η εκφραση) οφειλεται στο οτι προβαλλονται υπερβολικα, αρνητικα παραδειγματα.
Γιατί θεωρείς ότι στην προσωπική σου εμπειρία δεν έπαιξε ρόλο η ... εξασφαλισμένη αίγλη του κεντρικού Αθηναϊκού φροντιστηρίου, που δεν είχε τους καταλληλότερους συνεργάτες;
Παρεπιπτόντως έτσι συμβαίνει συνήθως σε ένα σχολείο: είτε όλοι οι καθηγητές προσπαθούν και το κλίμα είναι ανταγωνιστικό, με προφανές όφελος για τους μαθητές, είτε τα έχουν παρατήσει όλοι και το κλίμα είναι νεκροτομείου....
Αλλά πολλές παραλλαγές υπάρχουν ανάλογα με τη γεωγραφία δηλαδή την κατά τόπους νοοτροπία και τα κίνητρα που έχει κάποιος να αποδώσει. Τι περιμένουμε και από την πληθώρα των ωρομίσθιων - αναπληρωτών με το πρόβλημα βιοπορισμού άλυτο...
Ως προς το τελευταιο συμφωνουμε οτι οπωσδηποτε παιζει αρνητικο ρολο η παρουσα κατασταση στην ψυχολογια των εκπαιδευτικων.Για την πρωτη παρατηρηση παντως εχω να πω οτι αυτη η εμπειρια ανοιξε τα ματια μιας 16χρονης (πως περναει ο καιρος!) που χρονια ολοκληρα ακουγε προπαγανδα εναντιων του αχρηστου σχολειου , "αυτοκτονια" να δωσεις πανελληνιες χωρις φροντιστηριο κτλ..Παρεπιπτοντως περασα με την τριτη( και τελευταια τοτε) φορα, αφου ειχα σταματησει το φροντιστηριο και παιρνοντας την αποφαση να δωσω με ατομικο φυσικα, διαβασμα και μονο με τις σημειωσεις των φιλολογων του σχολειου.Να προσθεσω οτι εργαζομαι εδω και 4 χρονια σε φροντιστηρια (ξενογλωσσα μεν) και βλεπω π.χ σε αυτο που ειμαι τωρα και απασχολει 7 καθηγητες, οτι οι 4 φτιαχνουμε καθε φορα πλανα υλης, ψαχνουμε ενδιαφερον υλικο, το προσαρμοζουμε καθε φορα αναλογα με τις αναγκες, το επιπεδο και οτι τελοσπαντων ειναι απαραιτητο, ενω οι υπολοιποι, παντα απροετοιμαστοι, βαζουν βαθμους "αβερτα" για να μην μιλανε γονεις και μαθητες και γενικα εχουν εγκαταλειψει το "αθλημα".Αν ποτε διοριστω (που δεν το νομιζω πλεον) δεν εχω λογο να σταματησω την προσπαθεια που κανω χρονια τωρα αλλα το ιδιο φοβαμαι οτι θα κανουν και οι υπολοιποι νυν συναδελφοι που προανεφερα.Συμπερασμα (προσωπικο) το φροντιστηριο καποιες φορες βοηθα αλλες οχι.Το ιδιο ισχυει και για το σχολειο.Αν τα παιδια και οι γονεις (κυριως) δεν ειχαν το φροντιστηριο εξαρχης, και τα παιδια θα βασιζονταν περισσοτερο στις δυναμεις τους και ο καθηγητης στο σχολειο δεν θα ενιωθε οτι τον φερνουν σε δευτερη μοιρα (οπως και γινεται) απαξιωνοντας τον.Και επιτελους, ολοι συμφωνουμε οτι δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι σχετικα με τις επιδοσεις ολων των εκπαιδευτικων ειτε αυτοι βρισκονται σε σχολικη ταξη ειτε σε φροντιστηριο.
[/quote]
Η αποψή μου:
Το ποιοτικό φροντιστηριακό μάθημα με καθηγητές γνώστες της επιστήμης που διδάσκουν και της ψυχολογίας του μαθητή, βοηθά ΠΑΝΤΑ , ενίοτε δε καθορίζει την επιτυχία ή όχι.
Ως προς τον επαγγελματισμό κάθε εκπαιδευτικού ισχύει ότι και για τα άλλα επαγγέλματα: υπάρχει ο γιατρός που σου εμπνέει σιγουριά και ο γιατρός που σου θυμίζει το θρίλερ του Σαββάτου....
Με μια κρίσιμη διαφορά : στο φροντιστήριο εκτός από γνώσεις πρέπει να έχεις μεταδοτικότητα , επικοινωνιακά χαρίσματα και ανοιχτό πνεύμα. Διαφορετικά το σύστημα σε υποβαθμίζει και τελικά σε αποβάλλει.
Στο δημόσιο όλα επαφίενται στον πατριωτισμό σου, δηλ. αν δεν τα έχεις αυτά δεν τρέχει και τίποτα (για σένα γιατί για τους μαθητές σου....)
-
Μωρέ, ας έφτιαχναν και στο σχολείο 10αρια το πολύ τμήματα και θα έβλεπαν αν μπορεί κανείς να κάνει δουλειά στο δημόσιο! Παπάδες θα έκαναν!
-
Μωρέ, ας έφτιαχναν και στο σχολείο 10αρια το πολύ τμήματα και θα έβλεπαν αν μπορεί κανείς να κάνει δουλειά στο δημόσιο! Παπάδες θα έκαναν!
Λύσεις με κόστος, που λέγαμε και παραπάνω!!!!
-
Εμ πώς να γίνει! Για κάποια πράγματα ουσίας χρειάζονται χρήματα. Δεν μπορεί μια ζωή να θέλουν με τις πορ$ές να βάφουν αυ(β)γά! Και δεν αναφέρομαι τόσο στους μισθούς των καθηγητών, όσο στην παντελή αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα του σχολείου. Εδώ δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε και ξαφνικά αποφασίσαμε ότι θέλουμε να έχουμε στρατειές ωρομισθίων, αλλά με διαδραστικούς πίνακες. Μάλιστα, το λύσαμε το πρόβλημα της παιδείας!
-
Το περιοδικό «Επίκαιρα» με υπογραφή του Δ. Η. Κούνια παρουσίασε ρεπορτάζ με τίτλο: «Μαύρο» χρήμα στα δημόσια σχολεία., που αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος σε τρία λύκεια της Περιφέρειας έδειξε ότι το 40% των μαθητών της Γ’ Λυκείου επιλέγει ή εξαναγκάζεται να επιλέξει τα ιδιαίτερα. 40 ώρες την εβδομάδα x 40 ευρώ την ώρα x 40 εβδομάδες x 40 καθηγητές/νομό x 51 νομούς = 130.560.000 ευρώ. Η μαθηματική αυτή πράξη δεν είναι η απόδοση ενός εργαζόμενου σε μια επιχείρηση, αλλά η επίσημη εκτίμηση «μαύρου» χρήματος που χάνει, κατά μέσο όρο, το Ελληνικό Δημόσιο κάθε χρόνο από τους διορισμένους καθηγητές που παράλληλα παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα παρανόμως.
Η επισήμανση αυτή ανήκει στο γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος κ. Μιχάλη Γράβα, ο οποίος τη μετέφερε στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
Οι φροντιστές ζήτησαν από την υπουργό όχι μόνο να διερευνηθεί κάθε υπόθεση, αλλά να ελεγχθεί και το Ε9 όλων των καταγγελλόμενων καθηγητών.
ΣΤΟΠ
Εδώ σταματώ την «αναμετάδοση» από το περιοδικό «Επίκαιρα» γιατί στοιχειώδη νοημοσύνη αν διαθέτεις κανείς διαβάζοντας αυτά τα εξωφρενικά, εξοργίζεται.
Δηλαδή για να καταλάβουμε γιατί θα τρελαθούμε, οι φροντιστές έκαναν την «έρευνα» και το διάβημα προς την κα υπουργό γιατί (ξαφνικά!) τους έπιασε πόνος από το γεγονός ότι «το κράτος χάνει πολύτιμους πόρους» από τη μαύρη εργασία κάποιων συναδέλφων τους εκπαιδευτικών που «τολμούν» και κάνουν ιδιαίτερα συμπληρώνοντας το επίσημο εισοδήματός τους; Αλήθεια κύριοι της Ομοσπονδίας Φροντιστών μήπως σας πείραξε που οι συνάδελφοί σας δουλεύουν για τον εαυτό τους κι όχι στο μαντρί σας;
Δηλαδή την «έρευνα» και το διάβημα προς την κα υπουργό ΔΕΝ τα ΚΑΝΑΤΕ γιατί θίγονται τα συμφέροντά σας, παρά μόνο από αγνό άσπιλο πατριωτισμό…
Επίσης την «έρευνα» την κάνατε για να φανεί το εύρος της παραπαιδείας στον τόπο μας. Μάλιστα, Δηλαδή οι … Φροντιστές δεν είναι η επίσημη –με την βούλα-Παραπαιδεία, επειδή την έκαναν πολυπληθή «κλάδο» ιδρύοντας μάλιστα και… ομοσπονδία ως μοχλό πίεσης στην εκάστοτε κυβέρνηση, έχουν την εντύπωση (αμυδρά θέλω να πιστεύω) ότι είναι… Παιδεία!
Κύριοι της Ομοσπονδίας Οργανωμένης Παραπαιδείας, δεν έχετε φυσικά ακούσει ποτέ καθηγητές-μέλη δικά σας να έχουν πει σε μαθητή «θα τα πούμε το βράδυ στο φροντιστήριο».
Διαβάστε τη ακριβώς δηλώνει ο κ.Δημήτρης Γκίνης (αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ)
«Εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν απολύτως καθηγητή του Δημοσίου που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς πάντα ακούμε διάφορα για καταγγελίες, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ζητήσουμε στοιχεία ποτέ κανείς δεν μας δίνει τίποτα. Δεν έχουμε στα χέρια μας τέτοια στοιχεία. Δημιουργούν μια κακή εικόνα και, όταν θα έρθει η ώρα για τα στοιχεία, αυτά δεν εμφανίζονται. Σε περίπτωση που αποδειχθεί κάποιο τέτοιο γεγονός, χωρίς καμία κουβέντα, το καταδικάζουμε».
Μπα, τι λέτε.
Κύριοι της ΟΛΜΕ δεν έχουμε ακούσει ποτέ να κάνετε κάποιου είδους διαμαρτυρία ή πορεία για την ύπαρξη χιλιάδων φροντιστηρίων (παγκόσμια Ελληνική Πρώτη) -το κατανοώ, πολλά μέλη σας είναι ταυτόχρονα μέλη της Ομοσπονδίας Οργανωμένης Παραπαιδείας – δηλαδή δουλεύουν σε φροντιστήρια.
ΡΟΐΔΗ ΕΜΜΟΝΕΣ
http://roides.wordpress.com/
Φίλε Markes για την ταμπακέρα δεν λες κουβέντα !!!
Κάνουν οι δημόσιοι -λειτουργοί -καθηγητές ιδιαίτερα με ΤΡΕΛΕΣ ταρίφες ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;
Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΝΗΘΙΚΟ ναι ή όχι;;
Τα περί οργανωμένης παραπαιδείας πες τα σε κανένα χαζούλη!
-
Να γράψω και εγώ μερικές απόψεις και σκέψεις σε όσα διάβασα παραπάνω...
καταρχήν πιστεύω ότι το δημόσιο σχολείο είναι ένας χώρος ίσων ευκαιριών και αντιμετώπισης,
σε αντίθεση με οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικής εκπαίδευσης ( ; ) που έχει 1η προτεραιότητα το κέρδος σε βάρος μαθητών και
καθηγητών (διαφορετικά δεν βλέπω τον λόγο που κάθε χρόνο μεγάλα φροντιστήρια & ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αλλάζουν καθηγητές αλλά
και περιπτώσεις καθηγητών που έχουν περάσει αρκετό διάστημα στην ιδιωτική εκπαίδευση να θέλουν τελικά να μπουν στο δημόσιο).
Σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο "χάνει" λόγω συντεχνιακών λογικών και ανύπαρκτου ελεγκτικού μηχανισμού.
Τι έγινε άραγε ο θεσμός του επιθεωρητη και πώς θα πείσεις την σημερινή κοινωνία ότι η αξιολόγηση δεν γίνεται
με κομματικά κριτήρια; Προβλήματα που κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεραστούν.
Και πότε ένας δάσκαλος/καθηγητής είναι καλός όταν βάζει εύκολα θέματα,καλούς βαθμούς και χαιδεύει τα αυτιά των
μαθητών/γονέων; Και φυσικά αυτό δεν γίνεται μόνο στα δημόσια σχολεία αλλά και στα καλά ιδιωτικά-για διαφορετικους λόγους
- που αν και "καλά" ...τελικά δεν έχουν εξαλείψει την ανάγκη των φροντιστηρίων και των ιδιαίτερων. Τι να σκεφτώ ...όλους αυτούς που φτάνουν στο λύκειο χωρίς να ξέρουν στοιχειώδεις αριθμητικές πράξεις (πολλαπλασιασμό,διαίρεση) ή να γράψουν ένα κείμενο από μόνοι τους;
Γενικά η παιδεία μπάζει από παντού αλλά ποιος ασχολείται με αυτήν; Κανείς; Λάθος ασχολούνται όλοι αυτοί που με το
να την απαξιώνουν καθημερινά κερδίζουν πολλά ευρώ. Ποιος άραγε όταν ψηφίζει έχει ως κριτήριο την παιδεία και την εκπαίδευση που είχε
ο ίδιος και θα έχουν τα παιδιά του αύριο;O γονιός δεν είναι υπεύθυνος όταν πιέζει το παιδί του να περάσει σε μια σχολή που δεν του αρέσει ή
όταν το βάζει σε ιδιαίτερα/φροντιστήρια από το δημοτικό ή του γεμίζει τον χρόνο με πιστοποιήσεις τύπου ecdl;
Και θα μου πεις γιατί απαξιώνεις την ιδιωτική εκπαίδευση;Δεν την απαξιώνω αλλά η ιδιωτική εκπαίδευση πιστεύω ότι είναι ταξική και όχι ουσιαστική.
Π.χ το παιδί του βουλευτή,βιομήχανου,τραπεζίτη δεν μπορεί να πάει στο ίδιο σχολείο με το παιδί του αγρότη,μανάβη,ταμία,μετανάστη κτλ.
Επίσης δεν έχει τον έλεγχο και την ποιότητα που πολλοί θέλουν να φαντάζονται και είναι κάτι που το παραδέχεται το ίδιο το σύστημα
π.χ
ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κ. Μιχ.Κουρουτός. «Η εκχώρηση του δικαιώματος τηςεκπαίδευσης
σε ιδιώτες συνιστά μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση η οποία δυστυχώς δεν έχει γίνει κατανοητή από πολλούς,με συνέπεια να αποτελεί
για την ελληνική κοινωνία τραυματική εμπειρία.Τα σημερινά γεγονότα στον χώρο του Ι
-
Σας διαβάζω τόση ώρα με υπομονή και θα ήθελα να πώ δυο κουβέντες. Γιατί παίρνετε τις πιο ακραίες περιπτώσεις; Ξέρω συναδέλφους δημόσιους που κάνουν τη δουλειά τους με ευσυνειδησία και προσφέρουν το πρωί και έχουν 2 με 3 ώρες το απογευμα με λογικές τιμές. Αυτοί είναι κατακριτέοι φίλοι μού; Απαντήστε.
Ενας μίζερος και τεμπέλης δημόσιος που πάει γιια καφε στην τάξη καιδεν κάνει ιδιέταιρα δεν είναι κατακριτέος;
Ένας φτασμένος φροντιστηριούχος που κάνει ιδιέταιρα νόμιμα με εξωφρενικές τιμές ή πληρώνει τους καθηφητές που απασχολεί 6,5 ευρώ την ώρα δεν είναι κατακριτέος;
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
-
Σας διαβάζω τόση ώρα με υπομονή και θα ήθελα να πώ δυο κουβέντες. Γιατί παίρνετε τις πιο ακραίες περιπτώσεις; Ξέρω συναδέλφους δημόσιους που κάνουν τη δουλειά τους με ευσυνειδησία και προσφέρουν το πρωί και έχουν 2 με 3 ώρες το απογευμα με λογικές τιμές. Αυτοί είναι κατακριτέοι φίλοι μού; Απαντήστε.
Ενας μίζερος και τεμπέλης δημόσιος που πάει γιια καφε στην τάξη καιδεν κάνει ιδιέταιρα δεν είναι κατακριτέος;
Ένας φτασμένος φροντιστηριούχος που κάνει ιδιέταιρα νόμιμα με εξωφρενικές τιμές ή πληρώνει τους καθηφητές που απασχολεί 6,5 ευρώ την ώρα δεν είναι κατακριτέος;
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
Κατακριτέοι είναι οι κυβερνώντες, που αφού ξεφτιλίσουν κάθε εκπαιδευτικό μέχρι την μονιμοποίηση του με να τον αναγκάζουν να δουλέψει χρόνια τζάμπα ή να διαβάζει συνεχώς για κάποιους διαγωνισμούς σε σημείο που να σιχαθεί όρους όπως, παιδαγωγικά και διδακτική και αφού μετά την μονιμοποίηση τρέξει σε βουνά και λαγκάδια, βάλει βίσματα για αποσπάσεις και αφού εν τέλει τα καταφέρει, μεσήλικας πια, πρέπει να ανταπεξέλθει με ένα πενιχρό μισθό, που είναι από τους πρώτους που μειώνονται σε φάση "κρίσης".
Και αυτός ο εκπαιδευτικός, όταν προσπαθήσει με λίγα ιδιαίτερα να βελτιώσει κάπως τα οικονομικά του, αισθάνεται συνένοχος στο έγκλημα της διαφθοράς μάζι με γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς... Έλεος!
Είναι για μένα πραγματικά λυπηρό να βλέπω διορισμένους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς να τρέχουν τα απογεύματα με την τσάντα στο χέρι, τσίχλα ή καραμέλα να μην βρομάει η ανάσα, από σπίτι σε σπίτι, να παλεύουν- ακριβά- με κακομαθημένους έφηβους, γόνους οικονομημένων λαμογιών ή να πουλούν -φτηνά- όνειρα σε φτωχούς έφηβους για να επιτυχουν σε μια σχολή που δεν προσφέρει τίποτα...
-
Δηλαδή οι εθνοσωτήρες της εκπαίδευσης νοιάζονται για το καλό των παιδιων και όχι για την τσέπη τους;καλό ανέκδοτο....Αλλά ξέχασα,πληρώνουν εισφορες ,φορους κλπ....Αποδίδουν δηλ τα νόμιμα 100%;Δε νομίζω.Ας απαντήσουν,αν μπορουν, σ΄αυτό οι υπάλληλοί τους των 5 ευρώ και των 18-στην καλύτερη-ενσήμων το μήνα-για 8 μήνες- ανεξαρτήτως ωρών,επιτηρήσεων,συνεδριάσεων.Στην παιδεία και στην υγεία ,κακά τα ψέμματα,επιλέγεις το καλύτερο και καθόλου δεν ενδιαφέρει αν αυτός που πληρώνεις είναι αδιόριστος,διορισμένος,ιδιωτικός ή δημόσιος.Σ΄ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Γι΄αυτό και πολλοί γονείς παρακαλούν τους καθηγητές είτε είναι ιδιωτικοί είτε δημόσιοι.Το συμφερότερο για τους έρμους τους γονείς θα ήταν ένα σύστημα που να μη χρειάζονται τα φροντιστήρια.Για το κράτος θα ήταν οι δημόσιοι λειτουργοι-γιατροί,καθηγητές-να ασκούν νόμιμα ιδιωτικό επιτήδευμα με γενναία φορολογία άρα και έσοδα.
-
Σας διαβάζω τόση ώρα με υπομονή και θα ήθελα να πώ δυο κουβέντες. Γιατί παίρνετε τις πιο ακραίες περιπτώσεις; Ξέρω συναδέλφους δημόσιους που κάνουν τη δουλειά τους με ευσυνειδησία και προσφέρουν το πρωί και έχουν 2 με 3 ώρες το απογευμα με λογικές τιμές. Αυτοί είναι κατακριτέοι φίλοι μού; Απαντήστε.
Ενας μίζερος και τεμπέλης δημόσιος που πάει γιια καφε στην τάξη καιδεν κάνει ιδιέταιρα δεν είναι κατακριτέος;
Ένας φτασμένος φροντιστηριούχος που κάνει ιδιέταιρα νόμιμα με εξωφρενικές τιμές ή πληρώνει τους καθηφητές που απασχολεί 6,5 ευρώ την ώρα δεν είναι κατακριτέος;
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
Αυτά που αναφέρεις δεν είναι ακραία;;;;;;;;;;;;;;;;; :)
Ασφαλώς και υπάρχουν οι τύποι αυτοί αλλά ο φτασμένος φροντιστηριούχος έχει δουλέψει κάποια σαββατοκύριακα όσο οι δημόσιοι κάποια μηνιάτικα και αν κάνεις τη διαίρεση δεν έβγαλε τίποτα σε σχέση με αυτούς.....
-
Δούλεψα σε αρκετά φροντιστήρια, και θα αναφέρω κάποια περιστατικά:
1) οι ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου μας δασκάλευαν για το πόσες ώρες και ποιές μέρες συγκεκριμένα θα λέμε ότι δουλεύουμε σε περίπτωση που γίνει έλεγχος από ΣΔΟΕ ή την επιθεώρηση εργασίας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι δούλευα κάθε μέρα, και μου είχαν πει να λέω ότι δουλεύω μόνο Δευτέρα και Τρίτη! και ότι αν γινόταν έλεγχος και με έπιαναν πχ Παρασκευή, να έλεγα ότι κάνω κάποια αναπλήρωση επειδή είμουν άρρωστος!
2) Υπογράφαμε για δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων για να είναι νομικά εντάξει το φροντιστήριο, το οποίο όμως ποτε δεν εισπράταμε...
3) Όσον αφορά τα ένσημα γινόταν διαπραγμάτευση αν θα βάζουν το 1/3 ή τα 2/3 στην καλύτερη ή και καθόλου στην χειρότερη.
4) Αποδείξεις δεν έδιναν σε όλους τους μαθητές, ή έδιναν μειωμένες. Θυμάμαι μαθητή που νόμιζε ότι αφού διδάσκω θα είναι και το φροντιστήριο δικό μου, και ήρθε και μου ζητούσε αποδείξεις!!
Τώρα οι φροντιστές βγαίνουν δημόσια και καταγγέλουν ως παράνομους όσους κάνουν ιδιαίτερα.
Το παραπάνω καθεστώς που είναι στην πλειοψηφία των φροντιστηρίων ήθελα να ήξερα δεν το γνωρίζει το κράτος, όπως γνωρίζει για όσους κάνουν ιδιαίτερα χωρίς αποδείξεις;
Διάβασα παραπάνω ότι οι φροντιστές διαμαρτύρονται γιατί αυτοί πληρώνουν εφορία και ΙΚΑ ενώ κάποιος που κάνει ιδιαίτερα δεν πληρώνει τίποτα. Δεν λένε όμως για αυτά που δεν πληρώνουν και για την εκμετάλλευση του αδιόριστου εκπαιδευτικού, που ανέφερα παραπάνω.
Δεν νομίζω ότι τους έπιασε η νομιμότητα και καταγγέλουν όσους όντως παρανόμως κάνουν ιδιαίτερα. Προφανώς ο λόγος που έχουν είναι ότι χάνουν πελατεία από όσους κάνουν ιδιαίτερα και αυτό είναι που τους ενοχλεί. Για να μην πω για τις διαρροές που υπάρχουν μέσα από το ίδιο τους το φροντιστήριο όταν μαθητές παρατάνε το φροντιστήριο και ζητάνε ιδιαίτερο από τον καθηγητή τους ή και το αντίστροφο.
Εδώ θυμάμαι ότι μας έλεγαν να αργήσουμε να τελειώσουμε την ύλη, γιατί παρατηρείται το φαινόμενο όταν τελειώνει η ύλη στο φροντιστήριο, οι μαθητές να το εγκαταλείπουν για να κάτσουν να διαβάσουν μόνοι τους σπίτι και να κερδίσουν χρόνο αλλά και χρήμα.
Επίσης ερχόνταν μαθητές τελείως άσχετοι στα μέσα της χρονιάς. Καλοδεχούμενοι και αυτοί. Μέσα στο τμήμα μαζί με τους άλλους τους προχωρημένους. Τους έβλεπα και τους λυπόμουν. Τι βοήθεια να προσφέρεις σε αυτά τα παιδιά. Μόνο αν έκαναν μόνοι τους μάθημα ίσως κέρδιζαν κάτι.
Το φροντιστήριο είναι μια μικρογραφία της σχολικής τάξης, με την διαφορά ότι δεν χάνονται ώρες διδασκαλίας. Ένας αδύνατος ή μέτριος μαθητής πάλι θα χαθεί μέσα σε ένα τμήμα 10-12 μαθητών φροντιστηριακής τάξης, χωρίς ο καθηγητής να μπορεί να κάνει κάτι..
Επιχείρηση λοιπόν με όλη τη σημασία της λέξης τόσο προς τον πελάτη όσο και προς τον εργαζόμενο. Τους σιχάθηκα.
Καλό είναι λοιπόν οι φροντιστές να μην παίζουν με την φωτιά, από την στιγμή που και οι ίδιοι δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά στην πιάτσα.
Αυτή η κόντρα που έχει ξεσπάσει είναι απλά μια κόντρα για το ποιός είναι λιγότερο παράνομος!!! και δεν ξέρω ποιός ειλικρινά θα ήθελε να βγεί νικητής....
-
Τα φροντιστηρια είναι παραπαιδεια γιατι συχνα η δημοσια εκπαίδευση δεν προσφερει οσα πρεπει.Αυτο το επιβεβαίωσα όταν για πρωτη φορά μπήκα σε σχολική τάξη ,μετά απο 10 χρονια διδασκαλίας σε φροντιστήριο.Ειδικά άν η τάξη είναι θορυβώδης το επίπεδο του μαθηματος είναι πολύ πιο χαμηλο.Το φροντιστήριο μου εμοιαζε με σχολειο πολυτελείας ενω το σχολείο μου θύμιζε παρακμιακή συνοικία....Οντως ύπηρξαμε όλοι εμείς που δουλεψαμε σε φροντιστήρια θύματα εκμετάλλευσης - ένσημα αμοιβή προσωπικές σημειώσεις συνθηκες κτλ - άλλα ευτυχώς που είχαμε και αυτη την εναλλακτική για να εχουμε απολαβές ,ασφάλεια και δουλεια συναφή με το αντικειμενο μας ,πραγμα διολου ευκαταφρονητο.Απορω ομως γιατι το ΣΔΟΕ δεν ελεγχει αυτους του κυρίους ,ώστε να μην εκμεταλλεύονται τους καθηγητες.
Επισης,οντως οι μεγαλοι σε ηλικία καθηγητές του δημοσιου αμοιβονται εξωφρενικα,πράγμα πολυ προκλητικό,γιατί πολλοι απο αυτους ελαχιστα εχουν εντρυφήσει εν συγκρίσει με τους αντιστοιχους της ιδιωτικής εκπαιδευσης.
-
@fair_play
Γιατί όποιος δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών παίρνει πόδι.
Και η δουλειά του φροντιστή είναι από τις πιο δύσκολες, κατά τη γνώμη μου. Έχει άγχος, σκληρή δουλειά και συνεχή ανταγωνισμό.
Αν και θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι η δουλειά του φροντιστή είναι από τις ποιο δύσκολες και πιο κακοπληρωμένες(πόσα παίρνει ένας καθηγητής την ώρα; έχει πάντα ασφάλεια; )
θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα όταν μιλάμε για σχέση πωλητή-πελάτη και όχι για σχέση μαθητή-δασκάλου στην πρώτη περίπτωση
ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τον μαθητή δεν είναι ειλικρινής (σκέψου μόνο τον τρόπο που ενημερώνουν τα φροντιστήρια για την πρόοδο των μαθητών τους γονείς).
Φίλε stargate,
από οικονομική σκοπιά ο μαθητής φροντιστηρίου είναι πελάτης.
Από την ανθρώπινη πλευρά η σχεση μαθητή-δασκάλου υπάρχει σε κάθε μορφή διδακτικής πράξης και στο σχολείο και στο φροντιστήριο και στο ιδιαίτερο. Σε ποιό βαθμό εξαρτάται και από τα 2 μέρη.
Υπάρχουν Δάσκαλοι με Δ κεφαλαίο και "δάσκαλοι".
@fair_play
Ευνουχισμένοι αριστούχοι;
Που διάβασαν ατέλειωτες ώρες, στερήθηκαν τόσα πράγματα για να πετύχουν το στόχο τους; Μήπως είμαστε άδικοι;
Αυτό φαίνεται μόνο και από τις καλές/υψηλόβαθμες σχολές που συγκεντρώνουν τεράστιους αριθμούς αιώνιων φοιτητών.
Τι πάθαν όλοι αυτοί όταν περάσαν στο πανεπιστήμιο;jet lag;
Προκύπτει όμως και από τον θεσμό των πανεπιστημιακών φροντιστηρίων που αναλαμβάνει να καλύψει τα κενά των μαθητών (αφού φοιτητές δεν είναι)
ακόμα και σε σχολές όπως ΕΜΠ,νομική,ιατρική κτλ. Το πιο εντυπωσιακό που έχω δει είναι ότι αναλαμβάνουν και εργασιές προπτυχιακών,μεταπτυχιακών
και ακόμα χειρότερα... (πάντα με το αζημίωτο). Είναι ευνουχισμένος με την έννοια ότι έμαθε να χρειάζεται μονίμως κάποιον από πάνω του
για να του εξηγεί ακόμα και το πιο εύκολο πράγμα (που πήγε η αυτενέργεια οεο; )
http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%91%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1
Και ο αριστούχος τι νομίζεις ότι ξέρει για την πραγματικότητα ώστε να αναπτύξει κριτική σκέψη και δεξιότητες;
Μπήκε ποτέ σε σχολικό εργαστήριο να δοκιμάσει όσα μαθαίνει στην θεωρία,μπήκε σε μια βιβλιοθήκη να ψάξει για πηγές,
δοκίμασε να λύσει ένα πρόβλημα χωρίς μεθοδολογία ή μίλησε
ποτέ για αληθινά θέματα όπως εργασιακές σχέσεις,ρατσισμός,προσωπικά δεδομένα,κυπριακό ώστε να προβληματιστεί; Και από τη στιγμή που αυτά δεν γίνονται στο σχολείο είναι αστείο να σχολιάσω αν γίνονται στο φροντιστήριο/ιδιαίτερο;
Φυσικά δεν απαξιώνω την επιτυχία όσων αρίστευσαν αλλά δεν παύει να είναι τίποτα περισσότερο από ένα εισιτήριο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δεν αποδεικνύει τίποτα για την εξέλιξη που θα έχουν στην ζωή τους αργότερα.
Συμφωνώ με όλα όσα λες. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για μια κοινωνία σε κρίση. Γιατί η κριτική σκέψη δεν αποκτιέται φυσικά μόνο στο σχολείο, αλλά και στην οικογένεια, στις συναναστροφές, από τα ΜΜΕ κλπ.
Και κάτι ακόμα: Την τεμπελιά πολύ αγάπησαν, τον τεμπέλη κανείς. Έχουμε μάθει όλοι τις εύκολες λύσεις και αφού μας βγαίνουν τις εφαρμόζουμε. Έτσι και οι φοιτητές αγοράζουν έτοιμες εργασίες, διπλωματικές ακόμα και διατριβές.
Δεν συμφωνώ με την πρακτική αυτή αλλά τους βγαίνει. Γιατί όχι;
Να σου πω μια δική μου ιστορία.
- Στο Δημοτικό ο αδιάβαστος, ξέχασα το τετράδιο, νόμιζα κλπ έτρωγε το ξύλο της αρκούδας.
- Στο Γυμνάσιο υπήρχε ένας σχετικός εξευτελισμός, μετεξεταστέοι και στον τόπο.
- Στο Λύκειο χαλαρά. Ποιο τετράδιο; ποιος τα κοίταζε, ποιός ασχολιόταν. Σχεδόν κανείς δεν έμενε. Όλα καλά.
Τότε. Σήμερα ξέρεις τι γίνεται....
Δώσε θάρρος στο φυγόπονο, για να παραφράσω την παροιμία, και δεν θα κουνήσει δακτυλάκι.
Και κλείνω με το εξής: Στο φροντιστήριο ο μαθητής έρχεται για να συμπληρώσει τις γνώσεις που παίρνει απο το σχολείο, και να μπορεσει να πετύχει στις ανταγωνιστικές εξετάσεις που υποβάλλεται. Αυτό ζητάει, αυτό παίρνει.
-
Κατακριτέοι είναι οι κυβερνώντες, που αφού ξεφτιλίσουν κάθε εκπαιδευτικό μέχρι την μονιμοποίηση του με να τον αναγκάζουν να δουλέψει χρόνια τζάμπα ή να διαβάζει συνεχώς για κάποιους διαγωνισμούς σε σημείο που να σιχαθεί όρους όπως, παιδαγωγικά και διδακτική και αφού μετά την μονιμοποίηση τρέξει σε βουνά και λαγκάδια, βάλει βίσματα για αποσπάσεις και αφού εν τέλει τα καταφέρει, μεσήλικας πια, πρέπει να ανταπεξέλθει με ένα πενιχρό μισθό, που είναι από τους πρώτους που μειώνονται σε φάση "κρίσης".
Και αυτός ο εκπαιδευτικός, όταν προσπαθήσει με λίγα ιδιαίτερα να βελτιώσει κάπως τα οικονομικά του, αισθάνεται συνένοχος στο έγκλημα της διαφθοράς μάζι με γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς... Έλεος!
Είναι για μένα πραγματικά λυπηρό να βλέπω διορισμένους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς να τρέχουν τα απογεύματα με την τσάντα στο χέρι, τσίχλα ή καραμέλα να μην βρομάει η ανάσα, από σπίτι σε σπίτι, να παλεύουν- ακριβά- με κακομαθημένους έφηβους, γόνους οικονομημένων λαμογιών ή να πουλούν -φτηνά- όνειρα σε φτωχούς έφηβους για να επιτυχουν σε μια σχολή που δεν προσφέρει τίποτα..
Νομίζω οτι περιέγραψες με γλαφυρό και δυνατό τρόπο την πραγματικότητα.
Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και να τα λέμε με το όνομά τους. Όταν βγαίνει κάποιος απο το χώρο των φροντιστηρίων και φέρεται εναντίον των καθηγητών του δημοσίου είναι σαφές οτι το κάνει διότι πιστεύει οτι του τρώνε μέρος της πίτας κάνοντας ιδιέταιρα. Σκέφτεται ίσως οτι αυτοί έχουν μια σίγουρη θέση( γιατί δεν αρκούνται σε αυτό;) , ενώ αυτός είναι σε συνεχή αβεβαιότητα και ανταγωνισμό. Επίσης ακόμα έχει κύρος και ισχύ ο βαθμός του σχολείου τον οποίο βάζει ο καθηγητής του δημοσίου (στην Γ λυκείου μετράει και στο βαθμό πρόσβασης, μην ξεχνάμε)και έτσι ο γονιός συχνά απαιτεί απο τον φροντιστή να έχει το μαθητή στο ρυθμό του σχολείου και να τον βοηθάει να είναι καλός σε αυτό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλη τη χρονιά ο φροντιστής να ψιλοκυνηγάει τον καθηγητή του σχολείου και να προσπαθεί να "πιάσει" τα θέματα που θα βάλει διαγώνισμα ή στις ενδοσχολικές εξετάσεις τον ιούνιο κλπ. Κατα κάποιον τρόπο ο φροντιστής είναι υπόλογος στο γονέα για το βαθμό που βάζει στο παιδί ο καθηγητής στο σχολείο!
Τέλος, πείτε μου με το χέρι στην καρδιά ποιός καθηγητής που εμπλέκεται στο χώρο των φροντιστηρίων δε θα ήθελε ένα διορισμό. Ποιόν θα καλούσαν εδώ και τώρα στο δημόσιο και δε θα πήγαινε...Συνάδελφοι αυτές είναι πραγματικότητες και εξηγούν πολλά απο αυτά που ακούγονται εδω μέσα. Εντάξει, ο καθένας υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις θέσεις του, αλλά μην νομίζετε οτι απευθύνεστε σε παιδάκια...
-
Τέλος, πείτε μου με το χέρι στην καρδιά ποιός καθηγητής που εμπλέκεται στο χώρο των φροντιστηρίων δε θα ήθελε ένα διορισμό. Ποιόν θα καλούσαν εδώ και τώρα στο δημόσιο και δε θα πήγαινε
εγω θα ακολουθησω τον αντιστροφο δρομο απο του χρονου.απο το σχολειο στο φροντιστηριο.να μου λειπει το βυσσινο του δημοσιου σχολειου..εχω βαρεθει την σαπιλα που κυριαρχει με τους υπουργους , τις συνθηκες διδασκαλιας , την υποκριτικη συμπεριφορα συναδελφων ..ηδη εχω πολυ καλη προταση απο φροντιστηριο για του χρονου..ειναι μια αποφαση ζωης που πηρα αυτες τις ημερες της ηρεμιας και της κατανυξης..καλη τυχη σε οσους επιθυμουν τον διορισμο τους
-
"πολύ καλή πρόταση από φροντιστήριο", απλά δεν υπάρχει, καλή Ανάσταση
-
"πολύ καλή πρόταση από φροντιστήριο", απλά δεν υπάρχει, καλή Ανάσταση
κανεις λαθος..επισης...
-
Όντως, το πολύ καλή πρόταση από φροντιστήριο ακούγεται λίγο... οξύμωρο. Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ??? Δε σε ρωτάω από αδιακρισία και φυσικά αν θέλεις μου απαντάς, απλώς, επειδή όλοι έχουμε γίνει αντικείμενα εκμετάλλευσης από φροντιστές, ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι περιλαμβάνει η καλή πρόταση. :)
-
Όντως, το πολύ καλή πρόταση από φροντιστήριο ακούγεται λίγο... οξύμωρο. Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ??? Δε σε ρωτάω από αδιακρισία και φυσικά αν θέλεις μου απαντάς, απλώς, επειδή όλοι έχουμε γίνει αντικείμενα εκμετάλλευσης από φροντιστές, ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι περιλαμβάνει η καλή πρόταση. :)
Την ιδιότητα του καθηγητή που την απέκτησες; Μήπως σε κάποιο φροντιστήριο που κατηγορείς;;;;;;; :-\
-
Όντως, το πολύ καλή πρόταση από φροντιστήριο ακούγεται λίγο... οξύμωρο. Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ??? Δε σε ρωτάω από αδιακρισία και φυσικά αν θέλεις μου απαντάς, απλώς, επειδή όλοι έχουμε γίνει αντικείμενα εκμετάλλευσης από φροντιστές, ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι περιλαμβάνει η καλή πρόταση. :)
Την ιδιότητα του καθηγητή που την απέκτησες; Μήπως σε κάποιο φροντιστήριο που κατηγορείς;;;;;;; :-\
Commando μια φίλη πολ.μηχανικός δούλευε 4 χρόνια σε τεχνικό γραφείο για 400Ε το μήνα 8 ωρο και εκει μέσα απέκτησε την ιδιότητα του μηχανικού. Αυτό σημαίνει οτι δεν πρέπει να κατηγορεί τον ιδιοκτήτη που την εκμεταλλευόταν; Οχι φίλε μου, δεν είναι έτσι που τα λες...
-
Όντως, το πολύ καλή πρόταση από φροντιστήριο ακούγεται λίγο... οξύμωρο. Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ??? Δε σε ρωτάω από αδιακρισία και φυσικά αν θέλεις μου απαντάς, απλώς, επειδή όλοι έχουμε γίνει αντικείμενα εκμετάλλευσης από φροντιστές, ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι περιλαμβάνει η καλή πρόταση. :)
Την ιδιότητα του καθηγητή που την απέκτησες; Μήπως σε κάποιο φροντιστήριο που κατηγορείς;;;;;;; :-\
Ωππππ, άλα της επίθεση! ::)
Φίλε μου, μου φαίνεται ότι τα... τρελά νερά σού έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα κατανόησης των μηνυμάτων.
1. Δεν κατηγορώ το φροντιστήριο συλλήβδην, αλλά ορισμένους φροντιστηριάρχες, οι οποίοι σου δίνουν μισθό... καθαρίστριας, σε έχουν απλήρωτο πόσους μήνες, σε βάζουν να υπογράψεις ότι πήρες δώρα, τα οποία φυσικά δεν πήρες, σε τραβάνε για επιτηρήσεις και διορθώσεις τα ΣΚ, χωρίς φυσικά απολαβές και πολλά άλλα ακόμη που θέλω... ρολό κουζίνας, για να τα απαριθμήσω. Και πίστεψέ με, εγώ ήμουν από τους τυχερούς και τα βίωσα σε ελάχιστο βαθμό. Γνωρίζω, όμως, συναδέλφους που έχουν μαρτυρήσει. Συνεπώς, μπορώ να πω τη γνώμη μου; Μου επιτρέπεις; :P
2. Σε βρίσκω λίγο αρπαγμένο και στραβωμένο γενικά. Δεν πας να κάνεις κάτι να ηρεμήσεις...κανένα μασάζ, καμιά ρεφλεξολογία; Ή πήγαινε καμιά εκδρομή, να αλλάξεις παραστάσεις. Η Εύβοια έχει πολύ ωραία μέρη! 8)
-
1. Άμα σου τα κάνουν όλα αυτά γιατί κάθεσαι; Μήπως θέλεις ρεφλεξολογία;;;;;
2. Φιλαράκο περνάω πολύ καλά... δόξα τω Θεώ... Εσύ;;;;;;;;
-
Όντως, το πολύ καλή πρόταση από φροντιστήριο ακούγεται λίγο... οξύμωρο. Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ??? Δε σε ρωτάω από αδιακρισία και φυσικά αν θέλεις μου απαντάς, απλώς, επειδή όλοι έχουμε γίνει αντικείμενα εκμετάλλευσης από φροντιστές, ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι περιλαμβάνει η καλή πρόταση. :)
Την ιδιότητα του καθηγητή που την απέκτησες; Μήπως σε κάποιο φροντιστήριο που κατηγορείς;;;;;;; :-\
Commando μια φίλη πολ.μηχανικός δούλευε 4 χρόνια σε τεχνικό γραφείο για 400Ε το μήνα 8 ωρο και εκει μέσα απέκτησε την ιδιότητα του μηχανικού. Αυτό σημαίνει οτι δεν πρέπει να κατηγορεί τον ιδιοκτήτη που την εκμεταλλευόταν; Οχι φίλε μου, δεν είναι έτσι που τα λες...
;
Φίλε mpourkoulas το ανέχτηκε όμως. Εσένα δεν σου λέει κάτι αυτό;
Παντού υπάρχουν σωστοί και λάθος επαγγελματίες και υπάλληλοι.... Θέτουμε όμως και τα προσωπικά μας όρια. Συμφωνείς
-
Karxarias29 έγραψες : "Όντως, το πολύ καλή πρόταση από φροντιστήριο ακούγεται λίγο... οξύμωρο."
Και μετά γράφεις ότι δεν καταφέρεσαι συλλήβδην εναντίον των φροντιστηρίων...... :) :) :) :) :) :) :)
Ποια τρελά νερά , εδώ χάνεται η μπάλα....
-
1. Μάθε να διαβάζεις.
2. Δεν κάθομαι (οικειοθελώς) εδώ και αρκετά χρόνια και έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο. Απλώς, μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι προσπαθείς να μας πείσεις για το ότι τα φροντιστήρια είναι ... ευαγή ιδρύματα και οι φροντιστηριάρχες οι καλοί σαμαρείτες! Χμμμ, τώρα που το σκέφτομαι, μήπως ο ήλιος βγαίνει από τη Δύση; :P
3. Τςτςτςτς... παντελής έλλειψη πρωτοτυπίας στην απάντησή σου!
-
Karxarias29 έγραψες : "Όντως, το πολύ καλή πρόταση από φροντιστήριο ακούγεται λίγο... οξύμωρο."
Και μετά γράφεις ότι δεν καταφέρεσαι συλλήβδην εναντίον των φροντιστηρίων...... :) :) :) :) :) :) :)
Ποια τρελά νερά , εδώ χάνεται η μπάλα....
veni...vidi...ε, αστον να παει στο καλο ρε καρχαριοψαρο!!!!....VICIIIIIIIII !!!! ΟΚ commando ? fuge , λοιπον, σι βου πλε ( 17 χρονια στα φροντιστηρια,ενα γαλλικο δεν αξιωθηκα να μαθω , ο αχρηστος...)
-
1. Μάθε να διαβάζεις.
2. Δεν κάθομαι (οικειοθελώς) εδώ και αρκετά χρόνια και έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο. Απλώς, μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι προσπαθείς να μας πείσεις για το ότι τα φροντιστήρια είναι ... ευγενή ιδρύματα και οι φροντιστηριάρχες οι καλοί σαμαρείτες! Χμμμ, τώρα που το σκέφτομαι, μήπως ο ήλιος βγαίνει από τη Δύση; :P
3. Τςτςτςτς... παντελής έλλειψη πρωτοτυπίας στην απάντησή σου!
που γράφω ότι τα φροντιστήρια είναι ... ευγενή ιδρύματα και οι φροντιστηριάρχες οι καλοί σαμαρείτες;;;;;;;;;
Κάνε παράθεση να μου το αποδείξεις αλλιώς πέσε για ύπνο.....τον έχεις ανάγκη.....
-
Φίλε μου,
1. Δεν χρειάζεται να σου αποδείξω τίποτα. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που γράφει.
2. Για να έχεις τέτοια... πρεμούρα, που λένε και στα μέρη μου, για τους φροντιστηριάρχες, προφανώς ανήκεις ή ανήκες στην τάξη τους. Συνεπώς, είσαι στην αντίπερα όχθη, άρα εξ ορισμού θα διαφωνήσουμε.
3. Νομίζω ότι κουράσαμε αρκετά τους συναδέλφους διαφωνώντας μεταξύ μας, οπότε ας μην καταχραστούμε άλλο το φόρουμ. Ας συμφωνήσουμε... ότι διαφωνούμε.
4. Όσο για τον ύπνο, πίστεψέ με... ευχή μου δίνεις.
ΥΓ. Γεια σου ρε kozzi1, παμμέγιστε Λατίνε! ;D Το γαλλικό πάντως όντως θέλει δουλειά. Και στο λέω εγώ που ξέρω μόνο το ΟΥΙ και το ΜΠΑΡΔΟΝ! Οπότε... καταλαβαίνεις σε τι επίπεδο είμαστε! ;D
-
Φίλε μου,
1. Δεν χρειάζεται να σου αποδείξω τίποτα. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που γράφει.
2. Για να έχεις τέτοια... πρεμούρα, που λένε και στα μέρη μου, για τους φροντιστηριάρχες, προφανώς ανήκεις ή ανήκες στην τάξη τους. Συνεπώς, είσαι στην αντίπερα όχθη, άρα εξ ορισμού θα διαφωνήσουμε.
3. Νομίζω ότι κουράσαμε αρκετά τους συναδέλφους διαφωνώντας μεταξύ μας, οπότε ας μην καταχραστούμε άλλο το φόρουμ. Ας συμφωνήσουμε... ότι διαφωνούμε.
4. Όσο για τον ύπνο, πίστεψέ με... ευχή μου δίνεις.
ΥΓ. Γεια σου ρε kozzi1, παμμέγιστε Λατίνε! ;D Το γαλλικό πάντως όντως θέλει δουλειά. Και στο λέω εγώ που ξέρω μόνο το ΟΥΙ και το ΜΠΑΡΔΟΝ! Οπότε... καταλαβαίνεις σε τι επίπεδο είμαστε! ;D
...εννοεις "θεε Λατινε" προφανως,ε ...
θα το θεωρησω απλη αβλεψια της στιγμης και θα προχωρησω...
συμφωνοι ως προς το 1.
μαλλον ξερεις καλυτερα περι του 2.
επαυξανω για το 3.
το 4. ειναι wishful thinking ( ααααααααααχχ! εδω το ειχα το εγγλεζικον! ), οποτε ασχολιαστο...
-
... Με αφαλόκοψες! ;D
I rest my case... αχχ για να μάθεις! ;D
-
... Με αφαλόκοψες! ;D
I rest my case... αχχ για να μάθεις! ;D
χμ...δεν απαντας στο αρχικο μου σχολιο-διορθωση...κι ανησυχω...
(αχ, μανα...εσυ ελεγες να παω για proficiency, εγω δε σ ακουγα...ηθελα να τρεχω στις Τουμπες και τα καταγωγια της Ανω Πολης...οριστε τωρα, δεν ξερω τι με λεει αυτη στ αγγλικα...μπορει και να με βριζει )
-
Έχεις δίκιο, αμέλειά μου... mea culpa, που λένε βρε αδερφέ!
Είδες, για να μη συνεχίσεις το ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ τι παθαίνεις; ;D
-
ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ φροντιστεσ φροντιστηριαρχες και ιδιαιτεραδες ολες οψεις του ιδιου πραγματος του καθηγητη δηλαδη.....γιαυτιο και οι ρολοι εναλλασσονται συνεχως και αδιαλλειπτως απο οσους και για οτι μπορουν,,,,,,,,,,ολα τα αλλα ειναι κομπλεξισμοι,,,,οποιος απο δω μεσα δεν απεφυγε εισφορεσ και φορους οποτε μπορεσε τοτε η δεν εχει δουλεψει ποτε απο αναγκη η ειναι απλα ψευτης..........
-
ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ φροντιστεσ φροντιστηριαρχες και ιδιαιτεραδες ολες οψεις του ιδιου πραγματος του καθηγητη δηλαδη.....γιαυτιο και οι ρολοι εναλλασσονται συνεχως και αδιαλλειπτως απο οσους και για οτι μπορουν,,,,,,,,,,ολα τα αλλα ειναι κομπλεξισμοι,,,,οποιος απο δω μεσα δεν απεφυγε εισφορεσ και φορους οποτε μπορεσε τοτε η δεν εχει δουλεψει ποτε απο αναγκη η ειναι απλα ψευτης..........
Τα είπες όλα!
-
ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ φροντιστεσ φροντιστηριαρχες και ιδιαιτεραδες ολες οψεις του ιδιου πραγματος του καθηγητη δηλαδη.....γιαυτιο και οι ρολοι εναλλασσονται συνεχως και αδιαλλειπτως απο οσους και για οτι μπορουν,,,,,,,,,,ολα τα αλλα ειναι κομπλεξισμοι,,,,οποιος απο δω μεσα δεν απεφυγε εισφορεσ και φορους οποτε μπορεσε τοτε η δεν εχει δουλεψει ποτε απο αναγκη η ειναι απλα ψευτης..........
Ο καθένας μιλάει απο τη θέση του. γι αυτό γίνεται και η συζήτηση. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν είναι το ίδιο ένας φροντιστηριάρχης που καθαρίζει 7000 το μήνα πληρώνοντας 6Ε την ώρα τους καθηγητές του (εκμετάλλευση) χωρίς να φοροδιαφεύγει και ένας καθηγητής του δημοσίου σε μια επαρχιακή πόλη που κάνει και δυο ώρες ιδιέταιρα το απογευμα μαυρα για να συμπληρώσει το 1500αρι και να ζησει την οικογενεια του, μόνο και μόνο επειδή τελειωσαν και οι δυο μια καθηγητική σχολή...Ο καθένας βρίσκεται σε μια θέση απο την οποία - και προς τιμήν του - διεξάγει μια συζήτηση.
-
Το ηθικόν του θέματος γιατί όλοι το κάνουμε γαργάρα; Φυσικά και δεν είναι σωστό να εκμεταλλεύεται ο χ φροντιστηριούχος τον καθηγητή που προσφέρει έργο. Αλλά εκεί είναι επιχείρηση και η επιχείρηση εφόσον έχει στόχο το κέρδος θα το επιτύχει πάση θυσία. Στο σχολείο όμως, πώς είναι δυνατόν να "νομιμοποιούμε" τις πελατειακές σχέσεις καθηγητών και μαθητών; Η δικαιολογία "δε μου φτάνει ο μισθός" προβάλλει πλέον γραφική - όλοι ξέρουμε πριν διοριστούμε τι μισθό θα μας δώσουνε - δε μας τάξανε τρία χιλιάρικα και μας δίνουν με το ζόρι χίλια...άρα, κάνεις τις επιλογές σου και με αυτές πορεύεσαι... Και ερωτώ - πώς μπορείς ως καθηγητής να μπαίνεις στην τάξη και να φέρεσαι δίκαια και ίσα προς όλους τους μαθητές; πώς μπορείς να πεις "απεταξάμην τον πειρασμό" και να μη δώσεις τα θέματα στους μαθητές που σε πληρώνουν; Πώς μπορείς να μη βάλεις υψηλές βαθμολογίες στα "παιδιά ΣΟΥ" αλλά και ενίοτε, για να βουλώσεις τα στόματα και των υπολοίπων, να βάλεις σε όλους καλές βαθμολογίες, δίνοντας εσφαλμένη εντύπωση για τις επιδόσεις τους τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς; Όλα αυτά γιατί τα προσπερνάμε; Είναι ή δεν είναι παράνομο το ιδιαίτερο; Και από την άλλη, είναι ή δεν είναι αναγκαίο το φροντιστήριο; Και αν είναι - ποιός φταίει; Μήπως τελικά δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας στο σχολείο και σπρώχνουμε τα παιδιά στα φροντιστήρια; Μήπως, αντί να απεργούμε πάντα για παχυλούς μισθούς να απεργήσουμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ για περισσότερες ώρες μάθημα, για περισσότερες αίθουσες, νέα και εξοπλισμένα εργαστήρια κτλ κτλ κτλ ΧΩΡΙΣ να τα αναφέρουμε ως έσχατα αιτήματα και τελικά, τελείως...παρ΄επιπτόντως; Λέω εγώ τώρα....
-
Το ηθικόν του θέματος γιατί όλοι το κάνουμε γαργάρα; Φυσικά και δεν είναι σωστό να εκμεταλλεύεται ο χ φροντιστηριούχος τον καθηγητή που προσφέρει έργο. Αλλά εκεί είναι επιχείρηση και η επιχείρηση εφόσον έχει στόχο το κέρδος θα το επιτύχει πάση θυσία. Στο σχολείο όμως, πώς είναι δυνατόν να "νομιμοποιούμε" τις πελατειακές σχέσεις καθηγητών και μαθητών; Η δικαιολογία "δε μου φτάνει ο μισθός" προβάλλει πλέον γραφική - όλοι ξέρουμε πριν διοριστούμε τι μισθό θα μας δώσουνε - δε μας τάξανε τρία χιλιάρικα και μας δίνουν με το ζόρι χίλια...άρα, κάνεις τις επιλογές σου και με αυτές πορεύεσαι... Και ερωτώ - πώς μπορείς ως καθηγητής να μπαίνεις στην τάξη και να φέρεσαι δίκαια και ίσα προς όλους τους μαθητές; πώς μπορείς να πεις "απεταξάμην τον πειρασμό" και να μη δώσεις τα θέματα στους μαθητές που σε πληρώνουν; Πώς μπορείς να μη βάλεις υψηλές βαθμολογίες στα "παιδιά ΣΟΥ" αλλά και ενίοτε, για να βουλώσεις τα στόματα και των υπολοίπων, να βάλεις σε όλους καλές βαθμολογίες, δίνοντας εσφαλμένη εντύπωση για τις επιδόσεις τους τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς; Όλα αυτά γιατί τα προσπερνάμε; Είναι ή δεν είναι παράνομο το ιδιαίτερο; Και από την άλλη, είναι ή δεν είναι αναγκαίο το φροντιστήριο; Και αν είναι - ποιός φταίει; Μήπως τελικά δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας στο σχολείο και σπρώχνουμε τα παιδιά στα φροντιστήρια; Μήπως, αντί να απεργούμε πάντα για παχυλούς μισθούς να απεργήσουμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ για περισσότερες ώρες μάθημα, για περισσότερες αίθουσες, νέα και εξοπλισμένα εργαστήρια κτλ κτλ κτλ ΧΩΡΙΣ να τα αναφέρουμε ως έσχατα αιτήματα και τελικά, τελείως...παρ΄επιπτόντως; Λέω εγώ τώρα....
Σωστά! Είναι παράνομο και ηθικά απαράδεκτο να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ένας διορισμένος καθηγητής του δημοσίου στους μαθητές του! Για τους διορισμένους καθηγητές του ιδιωτικού σχολείου είναι μόνο ηθικά απαράδεκτο.
Τι γίνεται όμως με μαθητές άλλων σχολείων; Εκεί έχουμε μόνο τη παρανομία...
Επίσης είναι διαφορετικό να συμπληρώνει τον μισθό του ένας διορισμένος με μαθήματα των 15-20 ευρώ την ώρα και διαφορετικό να αισχροκερδεί με 50+ την ώρα.
Αυτά και, εν πάση περιπτώσει, στους καιρούς της απόλυτης κυριαρχίας των αγορών, αν κάποιος έχει την δυνατότητα να αισχροκερδήσει παρανομώντας, χωρίς να πιαστεί, θα εκμεταλευτεί την δυνατότητα...
Σκέφτομαι έναν συνάδελφο που δεν έκανε ποτέ ιδιαίτερα από ιδεολογία και μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας και τις περικοπές που υπέστη να δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με τα ιδιαίτερα της κόρης του που δίνει πανελλαδικές... Και αν περάσει σε κάποια μακρινή πόλη ή θέλει κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό...Έχει νεύρα...
-
Το ηθικόν του θέματος γιατί όλοι το κάνουμε γαργάρα; Φυσικά και δεν είναι σωστό να εκμεταλλεύεται ο χ φροντιστηριούχος τον καθηγητή που προσφέρει έργο. Αλλά εκεί είναι επιχείρηση και η επιχείρηση εφόσον έχει στόχο το κέρδος θα το επιτύχει πάση θυσία. Στο σχολείο όμως, πώς είναι δυνατόν να "νομιμοποιούμε" τις πελατειακές σχέσεις καθηγητών και μαθητών; Η δικαιολογία "δε μου φτάνει ο μισθός" προβάλλει πλέον γραφική - όλοι ξέρουμε πριν διοριστούμε τι μισθό θα μας δώσουνε - δε μας τάξανε τρία χιλιάρικα και μας δίνουν με το ζόρι χίλια...άρα, κάνεις τις επιλογές σου και με αυτές πορεύεσαι... Και ερωτώ - πώς μπορείς ως καθηγητής να μπαίνεις στην τάξη και να φέρεσαι δίκαια και ίσα προς όλους τους μαθητές; πώς μπορείς να πεις "απεταξάμην τον πειρασμό" και να μη δώσεις τα θέματα στους μαθητές που σε πληρώνουν; Πώς μπορείς να μη βάλεις υψηλές βαθμολογίες στα "παιδιά ΣΟΥ" αλλά και ενίοτε, για να βουλώσεις τα στόματα και των υπολοίπων, να βάλεις σε όλους καλές βαθμολογίες, δίνοντας εσφαλμένη εντύπωση για τις επιδόσεις τους τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς; Όλα αυτά γιατί τα προσπερνάμε; Είναι ή δεν είναι παράνομο το ιδιαίτερο; Και από την άλλη, είναι ή δεν είναι αναγκαίο το φροντιστήριο; Και αν είναι - ποιός φταίει; Μήπως τελικά δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας στο σχολείο και σπρώχνουμε τα παιδιά στα φροντιστήρια; Μήπως, αντί να απεργούμε πάντα για παχυλούς μισθούς να απεργήσουμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ για περισσότερες ώρες μάθημα, για περισσότερες αίθουσες, νέα και εξοπλισμένα εργαστήρια κτλ κτλ κτλ ΧΩΡΙΣ να τα αναφέρουμε ως έσχατα αιτήματα και τελικά, τελείως...παρ΄επιπτόντως; Λέω εγώ τώρα....
Είσαι πολύ ρεαλιστική για να είσαι αρεστή..... :)
-
Το ηθικόν του θέματος γιατί όλοι το κάνουμε γαργάρα; Φυσικά και δεν είναι σωστό να εκμεταλλεύεται ο χ φροντιστηριούχος τον καθηγητή που προσφέρει έργο. Αλλά εκεί είναι επιχείρηση και η επιχείρηση εφόσον έχει στόχο το κέρδος θα το επιτύχει πάση θυσία. Στο σχολείο όμως, πώς είναι δυνατόν να "νομιμοποιούμε" τις πελατειακές σχέσεις καθηγητών και μαθητών; Η δικαιολογία "δε μου φτάνει ο μισθός" προβάλλει πλέον γραφική - όλοι ξέρουμε πριν διοριστούμε τι μισθό θα μας δώσουνε - δε μας τάξανε τρία χιλιάρικα και μας δίνουν με το ζόρι χίλια...άρα, κάνεις τις επιλογές σου και με αυτές πορεύεσαι... Και ερωτώ - πώς μπορείς ως καθηγητής να μπαίνεις στην τάξη και να φέρεσαι δίκαια και ίσα προς όλους τους μαθητές; πώς μπορείς να πεις "απεταξάμην τον πειρασμό" και να μη δώσεις τα θέματα στους μαθητές που σε πληρώνουν; Πώς μπορείς να μη βάλεις υψηλές βαθμολογίες στα "παιδιά ΣΟΥ" αλλά και ενίοτε, για να βουλώσεις τα στόματα και των υπολοίπων, να βάλεις σε όλους καλές βαθμολογίες, δίνοντας εσφαλμένη εντύπωση για τις επιδόσεις τους τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς; Όλα αυτά γιατί τα προσπερνάμε; Είναι ή δεν είναι παράνομο το ιδιαίτερο; Και από την άλλη, είναι ή δεν είναι αναγκαίο το φροντιστήριο; Και αν είναι - ποιός φταίει; Μήπως τελικά δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας στο σχολείο και σπρώχνουμε τα παιδιά στα φροντιστήρια; Μήπως, αντί να απεργούμε πάντα για παχυλούς μισθούς να απεργήσουμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ για περισσότερες ώρες μάθημα, για περισσότερες αίθουσες, νέα και εξοπλισμένα εργαστήρια κτλ κτλ κτλ ΧΩΡΙΣ να τα αναφέρουμε ως έσχατα αιτήματα και τελικά, τελείως...παρ΄επιπτόντως; Λέω εγώ τώρα....
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
-
i know i know... ότι είμαι πολύ ρεαλιστική για να είμαι αρεστή...αλλά δεν κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά. Και έχω την εντύπωση ότι είμαστε αρκετοί στην εκπαίδευση που είμαστε ρεαλιστικοί. Και στην τελική, γιατί να μας ενδιαφέρει να γίνουμε αρεστοί; Υποτίθεται ότι πρωταρχικά οφείλουμε να παράγουμε παιδαγωγικό έργο - άρα, τι κι αν δε βγάλω όόόλη την ύλη αν ειναι να αφήσω ένα μικρό αποτύπωμα θετικό και ένα παράδειγμα προς μίμηση και όχι αποφυγή στους μαθητές μου; Ευτυχώς ( ή δυστυχώς κατ΄άλλους) δουλεύουμε για την ψυχή των παπούδων μας και όχι για να κάνουμε περιουσία...ας μαζευτούμε λοιπόν κάποια στιγμή και να φτιάξουμε το σχολείο που θέλουμε και μας αξίζει - όχι αυτο που συμφέρει τον τραπεζικό μας λογαριασμό. Ας αποφασίσουμε να κοιτάμε τα παιδιά στα μάτια και όχι στην τσέπη τους.
-
Πάντως τα "λαμόγια" της δημόσιας εκπαίδευσης μπορούν να περιοριστούν με την απομόνωση τους και την διαπόμπευσή τους από τους συναδέλφους. (Αν σε ένα σχολείο είναι πλειοψηφία, τότε έχουμε πρόβλημα...)
Το πιο προχωρημένο άιτημα που φοβούνται όλα τα λαμόγια και κυρίως τα μεγάλα (γιατί τα δικά μας είναι μικρά και τουλάχιστον δουλεύουν...) στη χώρα μας είναι το:
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
Όσο δεν γίνεται πράξη το παραπάνω αίτημα , ποτέ δεν θα ξέρουμε από ποιά θέση μιλά ο καθένας...
-
δεν πρόκειται να διαφωνήσει κανείς με αυτά που γράφεις.απλά έχω να επισημάνω τα εξής:
1.απεργία για περισσότερες ώρες μάθημα,για καλύτερα εργαστήρια και αίθουσες θα μπορούσε να γίνει αλλά υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα που ασχολούνται μα αυτά τα θέματα όπως κάθε περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης,σχολικές επιτροπές, διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.ο.κ
2. αντίθετα τα οικονομικά των εκπαιδευτικών υπόκεινται στην πολιτική βούληση κάθε κυβέρνησης οπότε υπάρχει έδαφος για άμεσες διεκδικήσεις από τους εκπαιδευτικούς.
3. ο εκπαιδευτικός ασκεί πέρα από λειτούργημα, όπως και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, και επάγγελμα άρα πρέπει να αμείβεται τόσο ώστε να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς.
4. οι παροχές για τους εκπαιδευτικούς είναι μηδαμινές.καμία πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες,σε αγορά λογισμικού,σε σοβαρή επιμόρφωση
5.τα έξοδα κίνησης, συμμετοχής σε τυχόν σεμινάρια ή και συνέδρια επιβαρύνουν τον εκπαιδευτικό μιας και το υπουργείο τα χορηγεί μετά από περίπου 2 χρόνια .
Γενικότερα τα οικονομικά ενός εκπαιδευτικού είναι τα χειρότερα στο δημόσιο τομέα σε σχέση με άλλα υπουργεία και άλλους συναδέλφους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Η στρέβλωση αυτή των οικονομικών μεγεθών οδηγεί πολλούς από μας σε παράνομες πράξεις που κυρίως συνοψίζονται στην παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων.
για πολλούς συναδέλφους ,ειδικά σήμερα, τίθεται θέμα επιβίωσης,για άλλους θέμα αισχροκέρδειας.
Η αξιολόγηση στα πλαίσια της σχολικής μονάδας θα μπορούσε να βελτιώσει θεωρητικά τα παραπάνω.
αλλά αξιολόγηση σημαίνει και σκληρή προσπάθεια βελτίωσης των παραγόντων εκείνων που δεν επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην άσκηση του εκπαιδευτικού έργου.
όταν δεν υπάρχουν οι αναγκαίες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο ότι τα κακώς κείμενα θα βελτιωθούν, τότε η αξιολόγηση χαρακτηρίζεται επιεικώς παρωδία.
-
θεωρητικά συφωνώ με όσα γράφεις. Ωστόσο, έχουμε και λέμε:
για να κατέβεις σε μια απεργία και να πεις ότι θα έχει αποτέλεσμα πρέπει να έχεις και κοινωνικό έρισμα. Εμείς, μετά από τόσα χρόνια και με τέτοιες πρακτικές φοβάμαι ότι το έχουμε απωλέσει προ πολλού.
Αν θέλεις να αποκτήσεις κοινωνικό έρισμα οφείλεις κάτι να κάνεις γι΄αυτό. Αν λοιπόν πείσουμε τους γονείς και τους μαθητές μας για το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεν τους επιτρέψουμε με τις πράξεις και παραλείψεις μας πολλές φορές να μας αποκαλούν άσχετους, τεμπέληδες, λαμόγια κοκ, τότε νομιζεις ότι τα οικονομικά αιτήματα που ως κλάδος μπορούμε να θέσουμε θα φαίνονται ...ένα όνειρο τρελλό, όνειρο απατηλό;
Αν δεν δείξουμε εμείς, με γενναίες αποφάσεις ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ νέες αίθουσες, καινούρια εργαστήρια ή ειμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε επιπλέον ώρες για την Παιδεία και αν εμείς δεν σπρώξουμε τους έχοντες την άμεση επιστασία των παραπάνω - βλ. διευθύνσεις, περιφέρειες, οσκ κτλ κτλ - τότε ποιόν ακριβώς πιέζουμε και πώς; Και γιατί να μην τους πιέσουμε δηλαδή;
επίσης, όχι μόνο η οικονομική αλλά και υλικοτεχνική ανάπτυξη υπόκειται στην πολιτική βούληση κάθε κυβέρνησης. Αλλά η πολιτική βούληση ενίοτε κατευθύνεται και εν πολλοίς καθορίζεται και από τις ψηφους των πολιτών. Ναι, οι παροχές για επιμόρφωση ειναι ελάχιστες αλλά πάλι, γιατί πρέπει να με πληρώσουν για να πάω σε ένα σεμινάριο; Γιατί ας πούμε, οι φιλόλογοι του σχολείου μου δεν πάνε ΠΟΤΕ σε κανένα σεμινάριο που διοργανώνει ο σύμβουλός τους; Γιατί όλα τα έγγραφα για σεμινάρια και επιμορφώσεις πάνε άκλαυτα; Εμείς δηλαδή δε φέρουμε καμία ευθύνη; Και από την άλλη, γιατί όσοι - και ήταν πάρα πολλοί - επιμορφώθηκαν στις νέες τεχνολογίες , έστω με τον τρόπο που επιμορφώθηκαν δεν χρησιμοποιούν λογισμικό ή υπολογιστή στην τάξη τους; ή εστω να εκτυπώνουν τις σημειώσεις τους και τα διαγωνίσματά τους παρά τα φέρνουν χειρόγραφα στο σχολείο; Επίσης, και τις υπερωρίες τις πληρωνόμαστε μετά από πολύύύύ καιρό αλλά δεν είδα κανέναν να μην τις θέλει.
-
συμφωνώ με το πόθεν έσχες ωστόσο δε λύνει πάντα αυτό και από μόνο του το πρόβλημα. Και εξηγούμαι - έστω ότι κάποιος βγάζει μαύρα ύψους 5000 ευρώ το μήνα. Αν αυτά τα μαύρα τα ξοδεύει σε ταξίδια, ρούχα, παπούτσια, υπολογιστές και λοιπά καταναλωτικά και δεν τα επενδυει σε σπίτια, αυτοκίνητα και εξοχικά - που βεβαίως φορολογούνται - από πού θα φανούν ακριβώς τα επιπλέον μαύρα που βγάζει; Επισημαίνω πάντως ότι τα περί των οικονομικών δεν τα γνωρίζω καλά οπότε μπορεί και να σφάλω. Διαφωτίστε με please.
-
συμφωνώ με το πόθεν έσχες ωστόσο δε λύνει πάντα αυτό και από μόνο του το πρόβλημα. Και εξηγούμαι - έστω ότι κάποιος βγάζει μαύρα ύψους 5000 ευρώ το μήνα. Αν αυτά τα μαύρα τα ξοδεύει σε ταξίδια, ρούχα, παπούτσια, υπολογιστές και λοιπά καταναλωτικά και δεν τα επενδυει σε σπίτια, αυτοκίνητα και εξοχικά - που βεβαίως φορολογούνται - από πού θα φανούν ακριβώς τα επιπλέον μαύρα που βγάζει; Επισημαίνω πάντως ότι τα περί των οικονομικών δεν τα γνωρίζω καλά οπότε μπορεί και να σφάλω. Διαφωτίστε με please.
Δίκιο έχεις, απλά μέσω του "πόθεν έσχες" υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεχωρίσει ο ιδιαιτερατζής που αισχροκερδεί και δημιουργεί περιουσία με μαύρα (για ταξίδια δεν έχει χρόνο..) από τον κακομοίρη εκπαιδευτικό που αντί να μεταφέρει πίτσες το απόγευμα για να βγάλει το ενοίκιο του, κάνει και αυτός κάποια φτηνά ιδιαίτερα μαθήματα... (Αν και μια δεύτερη δουλειά σαν γκαρσόνι θα του έκανε μεγαλύτερο καλό στην υγεία...)
-
Το ηθικόν του θέματος γιατί όλοι το κάνουμε γαργάρα; Φυσικά και δεν είναι σωστό να εκμεταλλεύεται ο χ φροντιστηριούχος τον καθηγητή που προσφέρει έργο. Αλλά εκεί είναι επιχείρηση και η επιχείρηση εφόσον έχει στόχο το κέρδος θα το επιτύχει πάση θυσία. Στο σχολείο όμως, πώς είναι δυνατόν να "νομιμοποιούμε" τις πελατειακές σχέσεις καθηγητών και μαθητών; Η δικαιολογία "δε μου φτάνει ο μισθός" προβάλλει πλέον γραφική - όλοι ξέρουμε πριν διοριστούμε τι μισθό θα μας δώσουνε - δε μας τάξανε τρία χιλιάρικα και μας δίνουν με το ζόρι χίλια...άρα, κάνεις τις επιλογές σου και με αυτές πορεύεσαι... Και ερωτώ - πώς μπορείς ως καθηγητής να μπαίνεις στην τάξη και να φέρεσαι δίκαια και ίσα προς όλους τους μαθητές; πώς μπορείς να πεις "απεταξάμην τον πειρασμό" και να μη δώσεις τα θέματα στους μαθητές που σε πληρώνουν; Πώς μπορείς να μη βάλεις υψηλές βαθμολογίες στα "παιδιά ΣΟΥ" αλλά και ενίοτε, για να βουλώσεις τα στόματα και των υπολοίπων, να βάλεις σε όλους καλές βαθμολογίες, δίνοντας εσφαλμένη εντύπωση για τις επιδόσεις τους τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς; Όλα αυτά γιατί τα προσπερνάμε; Είναι ή δεν είναι παράνομο το ιδιαίτερο; Και από την άλλη, είναι ή δεν είναι αναγκαίο το φροντιστήριο; Και αν είναι - ποιός φταίει; Μήπως τελικά δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας στο σχολείο και σπρώχνουμε τα παιδιά στα φροντιστήρια; Μήπως, αντί να απεργούμε πάντα για παχυλούς μισθούς να απεργήσουμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ για περισσότερες ώρες μάθημα, για περισσότερες αίθουσες, νέα και εξοπλισμένα εργαστήρια κτλ κτλ κτλ ΧΩΡΙΣ να τα αναφέρουμε ως έσχατα αιτήματα και τελικά, τελείως...παρ΄επιπτόντως; Λέω εγώ τώρα....
Martha προσγειώσου γιατί η ρομαντική σου ιδεολογία δεν ταιριάζει στις περιστάσεις. Συμφωνώ οτι υπάρχουν τα ηθικά ζητήματα που έθεσες, αλλά εν μέσω πολέμου δεν υπάρχει χώρος για ειρηνιστές και για πολιτισμένες συζητήσεις, αν κατάλαβες τι εννοώ. Θα προσαρμοστείς και θα πολεμήσεις και η ιδεολογία και η ηθική σου θα σε διαπερνάει σαν υπόγειο ρεύμα.
Δεν ξέρω αν έχεις οικογένεια και παιδιά ή αν μιλάς εκ του ασφαλούς, αλλά με το 1000αρικο το μήνα δεν είναι δυνατόν να ζήσεις, αλλιώς θα πεινάς εσυ και η οικογενειά σου και θα τρώς ηθική και ακεραιότητα χαρακτήρα.
Συμφωνώ τέλος με το ότι πρέπει να απαιτούμε με όλο μας το είναι καλύτερες συνθήκες για το δημόσιο σχολείο και για εμάς σαν εργαζομενους.
-
Με ανθρώπους και ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ σαν τη Μάρθα θα πάει μπροστά η Εκπαίδευση και η Κοινωνία, όμως! Κι όχι με τα αρπακτικά που θέλουν να αποκαλούνται Λειτουργοί. Αναρωτηθήκαμε ποτέ οι μαθητές πώς μας βλέπουν και τι λένε για μας όταν ξέρουν τι κάνουμε το απογευμα;
Όχι, καλύτερα να πεινάσουμε οικογενειακώς, παρά να ξεφτιλιζόμαστε στα μάτια της κοινωνίας και προπάντων των μαθητών μας. Διδάσκουμε με το παράδειγμά μας, ξέρετε, κι όχι με μεγαλοστομίες που δεν εφαρμόζουμε ποτέ...
Και η αξιοπρέπεια δεν είναι θέμα οικονομικό...
-
φγη
-
Υπάρχουν ειδικότητες συναδέλφων που δεν μπορούν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα.
Στις Γενικές ειδικότητες Φιλολόγων Φυσικών Μαθηματικών Χημικών...... πιστεύω πως μόνο για δύο λόγους δεν δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα (πριν διοριστείς)
1ος) Δεν έχεις ανάγκη για εισόδημα
2ον) Δεν είσαι ικανός
Δεν θεωρώ τα φρον/ρια παραπαιδεία πόσοι από εσάς θα αφήσετε το παιδί σας χωρίς φροντιστήριο ή ιδιαίτερο στην Γ Λυκείου στην καλλίτερη των περιπτώσεων;;
Ο Διορισμένος που αξίζει δεν χρειάζεται ιδιαίτερα από το σχολείο που διδάσκει τα βρίσκει από αλλού λόγω αξίας και ονόματος.
Τώρα ως προς το ηθικόν του θέματος να κάνει μόνιμος ιδιαίτερα είναι πονεμένη ιστορία, άλλωστε αλλιώς τα βλέπει ένας διορισμένος και αλλιώς ένας αδιόριστος
-
Ο Διορισμένος που Αξιζει, γιατί διορίστηκε τάχα; Αν πραγματικά άξιζε, θα είχε βρει το δρόμο του μέσα απο φροντιστήρια και ιδιαίτερα και ΕΚΤΟΣ του δημοσιου σχολειου και σαφέστατα θα έβγαζε πολύ περισσότερα απο τα 1300 του μισθού του. Αν πάλι διορίστηκε για να έχει τη μονιμοτητα και την ασφάλεια του "πληρώνομαι κάθε δεκαπέντε" ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να θέλει να πληρώνεται και κάθε βδομάδα σε μαύρο.....Επιλέγεις, ή τα πολλά λεφτά οπότε κάθεσαι εκτος ή τα΄λίγα και σίγουρα - αλλά μένεις σε αυτά.
Το αν θα βρει να κάνει μάθημα σε παιδιά περαν του σχολείου του γιατί τον ακολουθεί η φήμη του είναι μια πικρή ιστορία. Σε μεγάλες πόλεις, ναι, θα βρει - ωστόσο αυτό παραμένει ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Σε μικρές επαρχιακές πόλεις όμως ξέρετε τι γίνεται; Ισχύει η ομερτά του βαθμού πρόσβασης - αν θέλεις μεγάλο βαθμό προσβασης (που όπως ξέρουμε διαμορφώνεται σε ένα ποσοστό απο το βαθμό των τετραμήνων - τότε θα σε πάρω ιδιαίτερο αλλιώς θα εισαι κάτω απο τη βάση....). Δυστυχώς, ΤΕΤΟΙΟΥΣ εκπαιδευτικούς έχουμε.
Και όχι, δε μιλάω καθόλου εκ του ασφαλούς. Έχω μία κόρη που τη μεγαλώνω ΜΟΝΗ μου, που τη βοηθάω όπως μπορώ και με όσα ξέρω και θυμάμαι, η οποία έβγαλε 19,11/13 στο τρίμηνο και ναι,θα τη στείλω φροντιστήριο (κοινό - όχι ιδιαίτερο ) όταν πάει Γ λυκείου μόνο και μόνο γιατί οι καθηγητές του σχολείου της θα ειναι ακατάλληλοι μεταξύ 8-2 και αρκούντως κατάλληλοι απο 2-12!!! Μπορεί να ειμαι ρομαντική, αλλά παραμένω αξιοπρεπής σε πείσμα αυτών που θεωρούν την παιδεία τσιφλίκι τους. Ξέρω ότι χαλάω την πιάτσα αλλά δε με ενδιαφέρει και να ενταχθώ σε αυτήν. Αν μιλάμε για καλύτερη παιδεια, στρεφόμαστε εναντίον νομοσχεδίων και υπουργών δεν ξέρω τι μας εμποδίζει να στραφούμε και εναντίον αυτών που λυμαίνονται την εκπαίδευση για ΙΔΙΟΝ ώφελος.
-
Ο Διορισμένος που Αξιζει, γιατί διορίστηκε τάχα; Αν πραγματικά άξιζε, θα είχε βρει το δρόμο του μέσα απο φροντιστήρια και ιδιαίτερα και ΕΚΤΟΣ του δημοσιου σχολειου και σαφέστατα θα έβγαζε πολύ περισσότερα απο τα 1300 του μισθού του. Αν πάλι διορίστηκε για να έχει τη μονιμοτητα και την ασφάλεια του "πληρώνομαι κάθε δεκαπέντε" ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να θέλει να πληρώνεται και κάθε βδομάδα σε μαύρο.....Επιλέγεις, ή τα πολλά λεφτά οπότε κάθεσαι εκτος ή τα΄λίγα και σίγουρα - αλλά μένεις σε αυτά.
Το αν θα βρει να κάνει μάθημα σε παιδιά περαν του σχολείου του γιατί τον ακολουθεί η φήμη του είναι μια πικρή ιστορία. Σε μεγάλες πόλεις, ναι, θα βρει - ωστόσο αυτό παραμένει ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Σε μικρές επαρχιακές πόλεις όμως ξέρετε τι γίνεται; Ισχύει η ομερτά του βαθμού πρόσβασης - αν θέλεις μεγάλο βαθμό προσβασης (που όπως ξέρουμε διαμορφώνεται σε ένα ποσοστό απο το βαθμό των τετραμήνων - τότε θα σε πάρω ιδιαίτερο αλλιώς θα εισαι κάτω απο τη βάση....). Δυστυχώς, ΤΕΤΟΙΟΥΣ εκπαιδευτικούς έχουμε.
Και όχι, δε μιλάω καθόλου εκ του ασφαλούς. Έχω μία κόρη που τη μεγαλώνω ΜΟΝΗ μου, που τη βοηθάω όπως μπορώ και με όσα ξέρω και θυμάμαι, η οποία έβγαλε 19,11/13 στο τρίμηνο και ναι,θα τη στείλω φροντιστήριο (κοινό - όχι ιδιαίτερο ) όταν πάει Γ λυκείου μόνο και μόνο γιατί οι καθηγητές του σχολείου της θα ειναι ακατάλληλοι μεταξύ 8-2 και αρκούντως κατάλληλοι απο 2-12!!! Μπορεί να ειμαι ρομαντική, αλλά παραμένω αξιοπρεπής σε πείσμα αυτών που θεωρούν την παιδεία τσιφλίκι τους. Ξέρω ότι χαλάω την πιάτσα αλλά δε με ενδιαφέρει και να ενταχθώ σε αυτήν. Αν μιλάμε για καλύτερη παιδεια, στρεφόμαστε εναντίον νομοσχεδίων και υπουργών δεν ξέρω τι μας εμποδίζει να στραφούμε και εναντίον αυτών που λυμαίνονται την εκπαίδευση για ΙΔΙΟΝ ώφελος.
Μην κρίνεις εξ’ ιδίων. Ο καθένας έχει την προσωπική του ιστορία.
Τα 1300 ευρώ μισθός είναι πια "εκτός τόπου και χρόνου".
Η παραπαιδεία περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό μόνο με την κατάργηση των πανελλαδικών και με την αλλαγή του τρόπου πρόσβασης στα πανεπιστήμια. Τότε οι περισσότεροι μόνιμοι, που δεν έχουν οικονομική άνεση, θα κάνουν άλλου τύπου δεύτερες δουλειές: γκαρσόνια, πίτσες,...΄
Αυτοί που βρήκαν αρκετά έτοιμα (σπίτι, βοήθεια από γονείς,...) Θα μπορούν να ασχοληθούν με ρομαντισμό και αξιοπρέπεια με το λειτούργημά τους,... :-\
Ψάχνω για δουλειά. :)
-
Ο Διορισμένος που Αξιζει, γιατί διορίστηκε τάχα; Αν πραγματικά άξιζε, θα είχε βρει το δρόμο του μέσα απο φροντιστήρια και ιδιαίτερα και ΕΚΤΟΣ του δημοσιου σχολειου και σαφέστατα θα έβγαζε πολύ περισσότερα απο τα 1300 του μισθού του. Αν πάλι διορίστηκε για να έχει τη μονιμοτητα και την ασφάλεια του "πληρώνομαι κάθε δεκαπέντε" ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να θέλει να πληρώνεται και κάθε βδομάδα σε μαύρο.....Επιλέγεις, ή τα πολλά λεφτά οπότε κάθεσαι εκτος ή τα΄λίγα και σίγουρα - αλλά μένεις σε αυτά.
Το αν θα βρει να κάνει μάθημα σε παιδιά περαν του σχολείου του γιατί τον ακολουθεί η φήμη του είναι μια πικρή ιστορία. Σε μεγάλες πόλεις, ναι, θα βρει - ωστόσο αυτό παραμένει ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Σε μικρές επαρχιακές πόλεις όμως ξέρετε τι γίνεται; Ισχύει η ομερτά του βαθμού πρόσβασης - αν θέλεις μεγάλο βαθμό προσβασης (που όπως ξέρουμε διαμορφώνεται σε ένα ποσοστό απο το βαθμό των τετραμήνων - τότε θα σε πάρω ιδιαίτερο αλλιώς θα εισαι κάτω απο τη βάση....). Δυστυχώς, ΤΕΤΟΙΟΥΣ εκπαιδευτικούς έχουμε.
Και όχι, δε μιλάω καθόλου εκ του ασφαλούς. Έχω μία κόρη που τη μεγαλώνω ΜΟΝΗ μου, που τη βοηθάω όπως μπορώ και με όσα ξέρω και θυμάμαι, η οποία έβγαλε 19,11/13 στο τρίμηνο και ναι,θα τη στείλω φροντιστήριο (κοινό - όχι ιδιαίτερο ) όταν πάει Γ λυκείου μόνο και μόνο γιατί οι καθηγητές του σχολείου της θα ειναι ακατάλληλοι μεταξύ 8-2 και αρκούντως κατάλληλοι απο 2-12!!! Μπορεί να ειμαι ρομαντική, αλλά παραμένω αξιοπρεπής σε πείσμα αυτών που θεωρούν την παιδεία τσιφλίκι τους. Ξέρω ότι χαλάω την πιάτσα αλλά δε με ενδιαφέρει και να ενταχθώ σε αυτήν. Αν μιλάμε για καλύτερη παιδεια, στρεφόμαστε εναντίον νομοσχεδίων και υπουργών δεν ξέρω τι μας εμποδίζει να στραφούμε και εναντίον αυτών που λυμαίνονται την εκπαίδευση για ΙΔΙΟΝ ώφελος.
Ο δρόμος του φροντιστηρίου σε πραγματικά νούμερα απαιτεί τουλάχιστον 14 ώρες πολυσύνθετης εργασίας την ημέρα και μπορείς κάλιστα να είσαι "φτασμένος" με μηδενική ποιότητα ζωής. Οπότε θα μπορούσες να σκεφτείς το δημόσιο χωρίς ιδιαίτερες τύψεις....
Αυτά τα λεφτά που παίρνουν οι δημόσιοι ιδιαιτεράκηδες όντως δεν υπάρχουν στο φροντιστήριο, είναι όλα μαύρα και εν πολλοίς εκβιασμένα. Ασφαλώς δεν είναι όλοι εκβιαστές αλλά υπάρχει και ένας ακαταμάχητος συνδυασμός :δημόσιος, εκβιαστής και γνωστικά - διδακτικά ελαφρώς μακάκας....
-
panos2 και commando
συμφωνώ πως τα ιδιαίτερα θα κοπούν μόνο με την κατάργηση των πανελλαδικών. Ωστόσο, παλεύουμε ενάντια σε αυτό που υπάρχει με σκοπό το ιδεατό. Γιατί τάχα όσοι "φτωχοί" εκπαιδευτικοί υπάρχουν που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα 1300 του μισθού τους δεν μπορούν να δουλέψουν ως γκαρσόνια, πιτσαδόροι, ελαιοχρωματιστές κτλ κτλ από όσα εσύ ήδη πρότεινες; Μήπως και τους πέσει η μύτη; Καλύτερα να σου πέσει η μύτη παρά να τριγυρνάς αναξιοπρεπώς, σέρνοντας την αθλιότητά σου, παίζοντάς το καθηγηταράς και εμπαιζοντας τους ίδιους σου τους μαθητές ( γιατί οι περισσότεροι αυτό ακριβώς κάνουν...). Και όσοι είναι άξιοι και καλοί καθηγητές, θα έπρεπε να είναι άξιοι και καλοί άνθρωποι - δε μπορεί να τα θες και να τα έχεις όλα: επιλέγεις, είτε 14 ώρες φροντιστήριο, πολλή δουλειά αλλά και πολλά λεφτά είτε 21 ώρες την εβδομάδα, 1300 και ΤΙΜΙΑ!!!Μεσοβέζικα πράγματα στην εκπαίδευση δεν πρέπει να υπάρχουν. Και δυστυχώς, επειδή υπάρχουν καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε. Και να σας πω και κάτι; Στα 16 μου χρόνια στα σχολεία, η συντριπτική πλειοψηφια όσων κάνει ιδιαίτερα ξέρεις πού τα ξοδεύει τα μαύρα; Σε ρούχα, τσάντες guess, χλιδάτα ξενοδοχεία στη χαλκιδική, παντελόνια Αρμάνι, τζιπάρες Καγιέν και τα σχετικά ( και έχω πολύ συγκεκριμένα άτομα υπ΄όψιν μου για αυτά που γράφω). Ελάχιστοι, με αυτά τα λεφτά έχτισαν ας πούμε ένα σπίτι, σπούδασαν τα παιδιά τους και τελείωσαν ΕΚΕΙ.
-
Αφήστε ήσυχη την " παραπαιδεία" και μη λέτε και πολλά πολλά γιατί εκεί θα καταλήξετε όταν δε θα έχετε να φάτε και θα παρακαλάτε για μια θέση ωρομίσθιου στο φροντιστήριο....
Επίσης όταν δουλεύεις 14 ώρες την ημέρα με παιδιά της γ΄λυκείου γιατί δεν έχεις μπάρμπα σου να σε στείλει πρόσθετη διδακτική στήριξη να πάρεις τσάμπα κανένα μόριο, νιώθεις τι είναι παιδεία και τι παραπαιδεία...
Και αν δε σας κάνει κάτι από τα παραπάνω για να σταματήσετε κάντε μια προσπάθεια να σκεφτείτε πως όλοι αυτοί που πηγαίνουν κάποια στιγμή στο δημόσιο ένα φροντιστήριο ήταν που τους πλήρωνε για να ζουν πριν...
-
Αφήστε ήσυχη την " παραπαιδεία" και μη λέτε και πολλά πολλά γιατί εκεί θα καταλήξετε όταν δε θα έχετε να φάτε και θα παρακαλάτε για μια θέση ωρομίσθιου στο φροντιστήριο....
Επίσης όταν δουλεύεις 14 ώρες την ημέρα με παιδιά της γ΄λυκείου γιατί δεν έχεις μπάρμπα σου να σε στείλει πρόσθετη διδακτική στήριξη να πάρεις τσάμπα κανένα μόριο, νιώθεις τι είναι παιδεία και τι παραπαιδεία...
Και αν δε σας κάνει κάτι από τα παραπάνω για να σταματήσετε κάντε μια προσπάθεια να σκεφτείτε πως όλοι αυτοί που πηγαίνουν κάποια στιγμή στο δημόσιο ένα φροντιστήριο ήταν που τους πλήρωνε για να ζουν πριν...
frerar. νομίζω παρανόησες. Μιλούσαμε για τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου που κάνουν ΚΑΙ ιδιαίτερα. Όσοι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί είτε κάνουν ιδιαίτερα είτε δουλεύουν σε φροντιστήριο φυσικά και αξίζουν το σεβασμό μας για όσες ώρες δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθηκες...Αυτό που λέμε όμως είναι ότι όταν διορίζονται οφείλουν να υπηρετούν τη δημόσια δωρέαν παιδεία και όχι να επανέρχονται σε συνθήκες δουλείας και σκλαβιάς που ως αδιόριστοι ....καταγγέλουν. Και αυτό οφείλουν να το κάνουν για ηθικούς και δεοντολογικούς λόγους.
-
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να δηλώσω ότι σέβομαι όλους τους συναδέλφους είτε εργάζονται σε δημόσιο ή ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα. Αντιθέτως περιφρονώ όσους νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Αν δεν έχεις εργαστεί σε φροντιστήριο δεν μπορείς να αντιληφθείς την πίεση αλλά κι αν δεν έχεις μπει σε τάξη γ' λυκείου σε μάθημα γενικής παιδείας σε δημόσιο σχολείο δεν μπορείς να καταλάβεις την παράνοια του συστήματος. Δεν κάνω ιδιαίτερα παρόλο που με παρακαλούν μερικοί γονείς να κάνω στα παιδιά τους. Γιατί έρχονται σε μένα;
-
μια ερωτηση μονο εχω να κανω: θα υπαρξει ποτε ενας σοβαρος υπουργος να ελεγξει καποια στιγμη ολους αυτους τους φροντιστηριαρχες που πινουν το αιμα (και ξερουμε ολοι πως) ανθρωπων που δουλευουν μεσα στις "γαλερες" τους? ενας απλος ελεγχος χρειαζεται τιποτα αλλο!μηπως και μαζευτουν λιγο διοτι τα εχουν ισοπεδωσει ολα!
-
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να δηλώσω ότι σέβομαι όλους τους συναδέλφους είτε εργάζονται σε δημόσιο ή ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα. Αντιθέτως περιφρονώ όσους νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Αν δεν έχεις εργαστεί σε φροντιστήριο δεν μπορείς να αντιληφθείς την πίεση αλλά κι αν δεν έχεις μπει σε τάξη γ' λυκείου σε μάθημα γενικής παιδείας σε δημόσιο σχολείο δεν μπορείς να καταλάβεις την παράνοια του συστήματος. Δεν κάνω ιδιαίτερα παρόλο που με παρακαλούν μερικοί γονείς να κάνω στα παιδιά τους. Γιατί έρχονται σε μένα;
-
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να δηλώσω ότι σέβομαι όλους τους συναδέλφους είτε εργάζονται σε δημόσιο ή ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα. Αντιθέτως περιφρονώ όσους νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Αν δεν έχεις εργαστεί σε φροντιστήριο δεν μπορείς να αντιληφθείς την πίεση αλλά κι αν δεν έχεις μπει σε τάξη γ' λυκείου σε μάθημα γενικής παιδείας σε δημόσιο σχολείο δεν μπορείς να καταλάβεις την παράνοια του συστήματος. Δεν κάνω ιδιαίτερα παρόλο που με παρακαλούν μερικοί γονείς να κάνω στα παιδιά τους. Γιατί έρχονται σε μένα;
-
το να δημοσιεύονται ονόματα ΥΠΟΠΤΩΝ είναι ανθρωποφαγία. να καταδικασθούν όσοι αποδεδειγμένα παρανομούν αυτο ναι
-
το να δημοσιεύονται ονόματα ΥΠΟΠΤΩΝ είναι ανθρωποφαγία. να καταδικασθούν όσοι αποδεδειγμένα παρανομούν αυτο ναι
Πράγματι!
Ξέρεις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα παρανόμησαν και δεν καταδικάστηκαν;
Αυτά να ονόματα μπορούν να δημοσιοποιηθούν; Πεινάω...
-
Δυστυχώς το πράγμα σκαλώνει σ΄αυτο το..."αποδεδειγμένα". Ο νόμος θέλει να τους πιάνεις την ώρα που πληρώνονται...το να ειναι απλά στο σπίτι του μαθητη...δεν πιάνεται...όλοι ( και οι ίδιοι,και οι μαθητές καλά δασκαλεμένοι, διατεινονται οτι απλα τους έλυναν τις απορίες, χωρίς χρήματα).
Κατά τη γνώμη μου, αυτό πρέπει να αλλάξει. Να αρκεί δηλαδή που πιάνουν καθηγητή σε σπίτι μαθητή του, ή το ανάποδο. (και μάλιστα όταν δεν είναι γιορτή ή κάποια άλλη κοινωνική εκδήλωση).
Ο διευθυντής μου στο σχολείο - επειδη ειδικά φέτος, το΄πράγμα πήρε εκρηκτικές διαστάσεις - είπε πως απο σεπτέμβριο. όλοι όσοι κάνουν ιδιαίτερα δε θα πάρουν ουτε μια ώρα στη Γ λυκείου αλλιώς θα προχωρήσει σε καταγγελίες και αναφορές. Εντάξει, δεν ειναι πανάκεια...αλλά ειναι μια αρχή....
-
σορρυ αλλα διαφωνω εντελως μαζι σου... μαλλον δεν θα τα πηγαινεις καλα με κανεναν συναδελφο σου!
-
οι διαφωνίες μπορεί και να είναι εποικοδομητικές!!! θα ηθελα ωστόσο να μας εξηγήσεις το σκεπτικο σου...
Ναι, δεν τα πάω καλά με πολλους απο τους συναδέφλους μου. Απ΄την άλλη πρώτον δεν πάω σχολειο για νακάνω δημόσιες σχέσεις και δεύτερον, με τα παιδιά τα πάω περίφημα και βεβαιως με αρκετούς συναδέλφους. Τώρα, αν την ανικανότητά του ο άλλος θέλει να τη χρεώσει σε μένα, οκ, ας το κάνει....χαρά μου να δινω νόημα στην κατά τα άλλα μιζερη, ανέραστη και ανουσια ύπαρξη ορισμένων....
-
... πάντως είναι τρομερά ενδιαφέρων που σε μια εποχή που η φορολογική επιδρομή ειναι άνευ προηγουμένου , τα φροντιστήρια κατάφεραν να εξαιρεθούν από κάθε είδους ΦΠΑ . Αυτό εξέπληξε ακόμα και φροντιστές που θεωρούσαν σίγουρη την ένταξη των φροντιστηρίων έστω και στις υπηρεσίες με το χαμηλότερο ΦΠΑ.
-
... πάντως είναι τρομερά ενδιαφέρων που σε μια εποχή που η φορολογική επιδρομή ειναι άνευ προηγουμένου , τα φροντιστήρια κατάφεραν να εξαιρεθούν από κάθε είδους ΦΠΑ . Αυτό εξέπληξε ακόμα και φροντιστές που θεωρούσαν σίγουρη την ένταξη των φροντιστηρίων έστω και στις υπηρεσίες με το χαμηλότερο ΦΠΑ.
Επίσης είναι τρομερά ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο φορολογικός κωδικός των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης εξαιρούνταν ΠΑΝΤΟΤΕ από οποιαδήποτε χρηματοδότηση ή επιδοτούμενο δάνειο, όλα αυτά τα χρόνια που οι μισοί Έλληνες απέκτησαν BMW και Mercedes ακριβώς με τέτοιους τρόπους.
Τρομερά ενδιαφέρον και στα όρια του vivere peicolosamente είναι και το να διατηρείς φροντιστήριο σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας που οι γονεις ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ έτσι απλά...ενώ τρέχουν ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ΤΕ
-
... πάντως είναι τρομερά ενδιαφέρων που σε μια εποχή που η φορολογική επιδρομή ειναι άνευ προηγουμένου , τα φροντιστήρια κατάφεραν να εξαιρεθούν από κάθε είδους ΦΠΑ . Αυτό εξέπληξε ακόμα και φροντιστές που θεωρούσαν σίγουρη την ένταξη των φροντιστηρίων έστω και στις υπηρεσίες με το χαμηλότερο ΦΠΑ.
νομιζεις οτι την γλυτωσαν τα φροντιστηρια η οι γονεις των παιδιων ; αφου το ξερεις οτι γινεται παντα μετακυλιση του κοστους σε μια τετοια περιπτωση..ειναι μια εξαιρεση λοιπον που θα ωφελησει παρα πολυ τους γονεις...και ξερεις τι εκρηξη εγγραφων θα γινει την νεα χρονια μετα το καινουργιο νομοσχεδιο και την οικονομικη αδυναμια για ιδιαιτερα μαθηματα...
-
Επίσης είναι τρομερά ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο φορολογικός κωδικός των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης εξαιρούνταν ΠΑΝΤΟΤΕ από οποιαδήποτε χρηματοδότηση ή επιδοτούμενο δάνειο, όλα αυτά τα χρόνια που οι μισοί Έλληνες απέκτησαν BMW και Mercedes ακριβώς με τέτοιους τρόπους.
Τρομερά ενδιαφέρον και στα όρια του vivere peicolosamente είναι και το να διατηρείς φροντιστήριο σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας που οι γονεις ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ έτσι απλά...ενώ τρέχουν ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ΤΕ
-
Απλά να θυμίσω και κάτι που αρκετοί ξεχνάνε... >:(
Η συναλλαγή αφορά και τον καθηγητή που κάνει σε μαθητές του σχολείου του ιδιαιτερα
αλλά και την ίδια την οικογένεια που ουσιαστικά "λαδώνει" για να αγοράσει τους βαθμούς του μπουμπουκιού του.Και αν δεν υπάρχει ζήτηση ...φυσικά δεν υπάρχει προσφορά. Συνέπειες πρέπει να έχει και ο καθηγητής (π.χ απόλυση) αλλά και η οικογένεια (π.χ ένα βαρβάτο πρόστιμο).Αυτά για να μην χαιδεύουμε αυτια.
panos2
Η παραπαιδεία περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό μόνο με την κατάργηση των πανελλαδικών
Λάθος απλά μεταφέρεται στα πανεπιστήμια. Όσο οι θέσεις είναι ΠΑΝΤΑ συγκεκριμένες ...θα είναι προσφορά και ζήτηση,αν τους βάλεις όλους στο πανεπιστήμιο ελεύθερα (κάτι που δεν θα γίνει ποτέ) και να τους αξιολογήσεις μέσα από τα δυο πρώτα εξάμηνα... η κατάσταση απλά θα ξεφύγει. Πανεπιστημιακά φροντιστηρια και συναλλαγές με πανεπιστημιακούς.Ήδη τα πανεπιστημιακά φροντιστήρια και οι καλοθελητές βγάζουν από τους "ικανούς" των πανελλαδικών πολλά λεφτά μέχρι και από μεταπτυχιακές εργασίες!
Commando
τα χρόνια που οι μισοί Έλληνες απέκτησαν BMW και Mercedes ακριβώς με τέτοιους τρόπους.
Τι έγινε ρε παιδιά;
Πώς και εγώ είμαι στο άλλο 50%; :)
Υπάρχουν πολλοί που έχουν ακριβά οχήματα είτε με τα λεφτά/σύνταξη του μπαμπά είτε τα χρωστάνε στις τράπεζες.
Το μαύρο χρήμα όμως είναι κάτι παραπάνω από ένα ακριβό αυτοκίνητο(τραπεζικοί λογαριασμοί,σπίτια,πισινες,ακριβές διακοπές κτλ.).
Όποιος θέλει να το βρει ξέρει τον τρόπο.
frerar
Αφήστε ήσυχη την " παραπαιδεία" και μη λέτε και πολλά πολλά γιατί εκεί θα καταλήξετε όταν δε θα έχετε να φάτε και θα παρακαλάτε για μια θέση ωρομίσθιου στο φροντιστήριο....
Επίσης όταν δουλεύεις 14 ώρες την ημέρα με παιδιά της γ΄λυκείου γιατί δεν έχεις μπάρμπα σου να σε στείλει πρόσθετη διδακτική στήριξη να πάρεις τσάμπα κανένα μόριο, νιώθεις τι είναι παιδεία και τι παραπαιδεία...
Και αν δε σας κάνει κάτι από τα παραπάνω για να σταματήσετε κάντε μια προσπάθεια να σκεφτείτε πως όλοι αυτοί που πηγαίνουν κάποια στιγμή στο δημόσιο ένα φροντιστήριο ήταν που τους πλήρωνε για να ζουν πριν...
Και αυτό τι σημαίνει; Ότι είναι υπεράνω κριτικής; Η παραπαιδεία καλύπτει το "κενό" της παιδείας κυριως στο θέμα της πρόσβασης στην
ανώτατη εκπαίδευση. Το σχολείο δεν έγινε ποτέ με την λογική των ανταγωνιστικών εξετάσεων. Ο σκοπός του είναι άλλος (αλλά και αυτό είναι λεπτομέρεια για πολλούς).
Μην ζητάτε παράλογα πράγματα. Και νομίζω τα φροντιστήρια είναι τα πιο ευνοημένα από το κράτος με τον μηδενικό έλεγχο που τους γίνεται και από τις πιο κερδοφορες επιχειρήσεις.
-
Επίσης είναι τρομερά ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο φορολογικός κωδικός των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης εξαιρούνταν ΠΑΝΤΟΤΕ από οποιαδήποτε χρηματοδότηση ή επιδοτούμενο δάνειο, όλα αυτά τα χρόνια που οι μισοί Έλληνες απέκτησαν BMW και Mercedes ακριβώς με τέτοιους τρόπους.
Τρομερά ενδιαφέρον και στα όρια του vivere peicolosamente είναι και το να διατηρείς φροντιστήριο σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας που οι γονεις ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ έτσι απλά...ενώ τρέχουν ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ΤΕ