0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: fair_play στις Μαρτίου 31, 2010, 12:00:25 am(2) Ευνουχισμένοι αριστούχοι; Που διάβασαν ατέλειωτες ώρες, στερήθηκαν τόσα πράγματα για να πετύχουν το στόχο τους; Μήπως είμαστε άδικοι;fair play, θα διαφωνήσω μαζί σου στο (2). Πολλοί από τους αριστούχους - όχι, όλοι βέβαια - είναι ευνουχισμένοι πνευματικά! Ίσως το σύστημα τους κατάντησε έτσι... Είχα συμμαθήτρια αριστούχο με 19,7 στα αρχαία κατεύθυνσης, 19 στην ιστορία κατεύθυνσης και άλλα τέτοια! Πέρασε Νομική Θεσ/νίκης και τώρα είναι δικηγόρος. Μια μέρα που συζητούσε η παρέα για τα εγκλήματα του χιτλερισμού αναφέρθηκα στα Ες Ες. Η κοπέλα ούτε που τα είχε ακούσει!!! Στη μομφή μου για την άγνοιά της με αποστόμωσε με το (γελοίο) επιχείρημα ότι δε χρειαζόταν να το ξέρει και ότι ήταν ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ! Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα αριστούχων και ναι, ζούν ανάμεσά μας!!!!!
(2) Ευνουχισμένοι αριστούχοι; Που διάβασαν ατέλειωτες ώρες, στερήθηκαν τόσα πράγματα για να πετύχουν το στόχο τους; Μήπως είμαστε άδικοι;
Παράθεση από: nena8 στις Μαρτίου 30, 2010, 11:28:09 pmΑπο προσωπικη εμπειρια θα πω οτι αν και ακολουθησα τριτη δεσμη (θεωρητικη κατ για τους πιο νεους) στο λυκειο ειχα τους καλυτερους μαθηματικους και φυσικους που θα μπορουσε να εχει μαθητης χωρις να υποτιμω τις επισης αψογες φιλολογους.Απο την αλλη στο φροντιστηριο (που επεμενε η μητερα μου οτι χρειαζομαι) το οποιο ειναι και απο τα γνωστα στην αθηνα, φοιτησα για δυο χρονια πριν τις εξετασεις και κλαιω ακομα τα λεφτα του πατερα μου.Το υφος των καθηγητων προς τους αδυναμους μαθητες ηταν απαραδεκτο αφου απο την αρχη της χρονιας ειχαν προεξοφλησει ποιος θα περασει και θα " γραφτει" ως επιτυχια και ποιος οχι.(τους την εφερα!)Επισης ειχαν γινει αλεπαλληλα παραπονα για την καθηγητρια λατινικων που ακομα θυμαμαι ως ενα συφουνα που εμπαινε- εβγαινε απο την ταξη χωρις να καταλαβει κανενας τι ειπε.Το θεμα ειναι οτι η εμπειρια μου αυτη δεν σημαινει οτι οι καθηγητες του σχολειου ειναι αριστοι και του φροντιστηριου "σκαρτοι".Η εκπαιδευση ειναι ενας ζωντανος οργανισμος με παρα πολλα μελη και φυσικο ειναι να υπαρχουν αυτοι που "την αραζουν" και αυτοι που δεν παραιτουνται ποτε απο τα παιδια και απο την ιδιοτητα του εκπαιδευτικου(ως λειτουργημα).Επισης να προσθεσω στην αποψη μου πως η σημερινη εικονα του μεσου Ελληνα καθηγητη (χωρις να μου αρεσει αυτη η εκφραση) οφειλεται στο οτι προβαλλονται υπερβολικα, αρνητικα παραδειγματα.
Παράθεση από: Commando στις Μαρτίου 30, 2010, 11:56:05 pmΠαράθεση από: nena8 στις Μαρτίου 30, 2010, 11:28:09 pmΑπο προσωπικη εμπειρια θα πω οτι αν και ακολουθησα τριτη δεσμη (θεωρητικη κατ για τους πιο νεους) στο λυκειο ειχα τους καλυτερους μαθηματικους και φυσικους που θα μπορουσε να εχει μαθητης χωρις να υποτιμω τις επισης αψογες φιλολογους.Απο την αλλη στο φροντιστηριο (που επεμενε η μητερα μου οτι χρειαζομαι) το οποιο ειναι και απο τα γνωστα στην αθηνα, φοιτησα για δυο χρονια πριν τις εξετασεις και κλαιω ακομα τα λεφτα του πατερα μου.Το υφος των καθηγητων προς τους αδυναμους μαθητες ηταν απαραδεκτο αφου απο την αρχη της χρονιας ειχαν προεξοφλησει ποιος θα περασει και θα " γραφτει" ως επιτυχια και ποιος οχι.(τους την εφερα!)Επισης ειχαν γινει αλεπαλληλα παραπονα για την καθηγητρια λατινικων που ακομα θυμαμαι ως ενα συφουνα που εμπαινε- εβγαινε απο την ταξη χωρις να καταλαβει κανενας τι ειπε.Το θεμα ειναι οτι η εμπειρια μου αυτη δεν σημαινει οτι οι καθηγητες του σχολειου ειναι αριστοι και του φροντιστηριου "σκαρτοι".Η εκπαιδευση ειναι ενας ζωντανος οργανισμος με παρα πολλα μελη και φυσικο ειναι να υπαρχουν αυτοι που "την αραζουν" και αυτοι που δεν παραιτουνται ποτε απο τα παιδια και απο την ιδιοτητα του εκπαιδευτικου(ως λειτουργημα).Επισης να προσθεσω στην αποψη μου πως η σημερινη εικονα του μεσου Ελληνα καθηγητη (χωρις να μου αρεσει αυτη η εκφραση) οφειλεται στο οτι προβαλλονται υπερβολικα, αρνητικα παραδειγματα.Γιατί θεωρείς ότι στην προσωπική σου εμπειρία δεν έπαιξε ρόλο η ... εξασφαλισμένη αίγλη του κεντρικού Αθηναϊκού φροντιστηρίου, που δεν είχε τους καταλληλότερους συνεργάτες;Παρεπιπτόντως έτσι συμβαίνει συνήθως σε ένα σχολείο: είτε όλοι οι καθηγητές προσπαθούν και το κλίμα είναι ανταγωνιστικό, με προφανές όφελος για τους μαθητές, είτε τα έχουν παρατήσει όλοι και το κλίμα είναι νεκροτομείου....Αλλά πολλές παραλλαγές υπάρχουν ανάλογα με τη γεωγραφία δηλαδή την κατά τόπους νοοτροπία και τα κίνητρα που έχει κάποιος να αποδώσει. Τι περιμένουμε και από την πληθώρα των ωρομίσθιων - αναπληρωτών με το πρόβλημα βιοπορισμού άλυτο...
Μωρέ, ας έφτιαχναν και στο σχολείο 10αρια το πολύ τμήματα και θα έβλεπαν αν μπορεί κανείς να κάνει δουλειά στο δημόσιο! Παπάδες θα έκαναν!
Το περιοδικό «Επίκαιρα» με υπογραφή του Δ. Η. Κούνια παρουσίασε ρεπορτάζ με τίτλο: «Μαύρο» χρήμα στα δημόσια σχολεία., που αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος σε τρία λύκεια της Περιφέρειας έδειξε ότι το 40% των μαθητών της Γ’ Λυκείου επιλέγει ή εξαναγκάζεται να επιλέξει τα ιδιαίτερα. 40 ώρες την εβδομάδα x 40 ευρώ την ώρα x 40 εβδομάδες x 40 καθηγητές/νομό x 51 νομούς = 130.560.000 ευρώ. Η μαθηματική αυτή πράξη δεν είναι η απόδοση ενός εργαζόμενου σε μια επιχείρηση, αλλά η επίσημη εκτίμηση «μαύρου» χρήματος που χάνει, κατά μέσο όρο, το Ελληνικό Δημόσιο κάθε χρόνο από τους διορισμένους καθηγητές που παράλληλα παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα παρανόμως.Η επισήμανση αυτή ανήκει στο γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος κ. Μιχάλη Γράβα, ο οποίος τη μετέφερε στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.Οι φροντιστές ζήτησαν από την υπουργό όχι μόνο να διερευνηθεί κάθε υπόθεση, αλλά να ελεγχθεί και το Ε9 όλων των καταγγελλόμενων καθηγητών.ΣΤΟΠΕδώ σταματώ την «αναμετάδοση» από το περιοδικό «Επίκαιρα» γιατί στοιχειώδη νοημοσύνη αν διαθέτεις κανείς διαβάζοντας αυτά τα εξωφρενικά, εξοργίζεται.Δηλαδή για να καταλάβουμε γιατί θα τρελαθούμε, οι φροντιστές έκαναν την «έρευνα» και το διάβημα προς την κα υπουργό γιατί (ξαφνικά!) τους έπιασε πόνος από το γεγονός ότι «το κράτος χάνει πολύτιμους πόρους» από τη μαύρη εργασία κάποιων συναδέλφων τους εκπαιδευτικών που «τολμούν» και κάνουν ιδιαίτερα συμπληρώνοντας το επίσημο εισοδήματός τους; Αλήθεια κύριοι της Ομοσπονδίας Φροντιστών μήπως σας πείραξε που οι συνάδελφοί σας δουλεύουν για τον εαυτό τους κι όχι στο μαντρί σας;Δηλαδή την «έρευνα» και το διάβημα προς την κα υπουργό ΔΕΝ τα ΚΑΝΑΤΕ γιατί θίγονται τα συμφέροντά σας, παρά μόνο από αγνό άσπιλο πατριωτισμό…Επίσης την «έρευνα» την κάνατε για να φανεί το εύρος της παραπαιδείας στον τόπο μας. Μάλιστα, Δηλαδή οι … Φροντιστές δεν είναι η επίσημη –με την βούλα-Παραπαιδεία, επειδή την έκαναν πολυπληθή «κλάδο» ιδρύοντας μάλιστα και… ομοσπονδία ως μοχλό πίεσης στην εκάστοτε κυβέρνηση, έχουν την εντύπωση (αμυδρά θέλω να πιστεύω) ότι είναι… Παιδεία!Κύριοι της Ομοσπονδίας Οργανωμένης Παραπαιδείας, δεν έχετε φυσικά ακούσει ποτέ καθηγητές-μέλη δικά σας να έχουν πει σε μαθητή «θα τα πούμε το βράδυ στο φροντιστήριο».Διαβάστε τη ακριβώς δηλώνει ο κ.Δημήτρης Γκίνης (αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ)«Εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν απολύτως καθηγητή του Δημοσίου που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς πάντα ακούμε διάφορα για καταγγελίες, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ζητήσουμε στοιχεία ποτέ κανείς δεν μας δίνει τίποτα. Δεν έχουμε στα χέρια μας τέτοια στοιχεία. Δημιουργούν μια κακή εικόνα και, όταν θα έρθει η ώρα για τα στοιχεία, αυτά δεν εμφανίζονται. Σε περίπτωση που αποδειχθεί κάποιο τέτοιο γεγονός, χωρίς καμία κουβέντα, το καταδικάζουμε».Μπα, τι λέτε.Κύριοι της ΟΛΜΕ δεν έχουμε ακούσει ποτέ να κάνετε κάποιου είδους διαμαρτυρία ή πορεία για την ύπαρξη χιλιάδων φροντιστηρίων (παγκόσμια Ελληνική Πρώτη) -το κατανοώ, πολλά μέλη σας είναι ταυτόχρονα μέλη της Ομοσπονδίας Οργανωμένης Παραπαιδείας – δηλαδή δουλεύουν σε φροντιστήρια.ΡΟΐΔΗ ΕΜΜΟΝΕΣhttp://roides.wordpress.com/
Σας διαβάζω τόση ώρα με υπομονή και θα ήθελα να πώ δυο κουβέντες. Γιατί παίρνετε τις πιο ακραίες περιπτώσεις; Ξέρω συναδέλφους δημόσιους που κάνουν τη δουλειά τους με ευσυνειδησία και προσφέρουν το πρωί και έχουν 2 με 3 ώρες το απογευμα με λογικές τιμές. Αυτοί είναι κατακριτέοι φίλοι μού; Απαντήστε.Ενας μίζερος και τεμπέλης δημόσιος που πάει γιια καφε στην τάξη καιδεν κάνει ιδιέταιρα δεν είναι κατακριτέος;Ένας φτασμένος φροντιστηριούχος που κάνει ιδιέταιρα νόμιμα με εξωφρενικές τιμές ή πληρώνει τους καθηφητές που απασχολεί 6,5 ευρώ την ώρα δεν είναι κατακριτέος;ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ