Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Patreas

Σελίδες: 123 ... 133
1
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 24, 2022, 08:27:21 μμ »
Κατόπιν επίκλησης του spell summon Patreas ''Ninja'' από PASAS123 και αφού ο Vagg91 (που γράφτηκε στο pde το 2022) μόλις με ξεπέρασε σε συνολικά μηνύματα, έχουμε τα εξής:
Η αλήθεια είναι ότι τα είπε κάπως περίεργα η Υπουργός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αλλάζει κάτι δραματικά. Έβαλε τη γνωστή κασέτα για τους διορισμούς που έγιναν και είμαστε σε συζητήσεις με το ΥΠΕΣ. Αυτό το "θα υπάρχουν πιθανότατα κι εκεί κάποιοι διορισμοί" για την Ειδική Αγωγή εμένα περισσότερο μου δείχνει άγνοια για την κατανομή, παρά κρύβει κάτι. Εξάλλου στο επίπεδο Υπουργού η κατανομή είναι λεπτομέρειες, για το συνολικό αριθμό νοιάζεται.
Περίπου 2750 είναι όλα τα Οργανικά Κενά στην Ειδική (μέσα και τα 1012 των ΠΕ23 και ΠΕ30 στα ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ). Ε, άντε να κόψει (αν κόψει) κάτι από τα ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ, καθώς δεν έχουν 1 χρόνο που συστάθηκαν.

Επίσης, @patreas? Για του χρονου τι ακους? Θα γίνουν ξανά?
Mη μου γράψετε κάτσε να δουμε τους φετινόυς!!
Είμαστε και εμείς που με αυτά τα νουμερα για λίγο μενουμε εκτός!
Και σε όλους θα «πουλήσει» την ελπίδα μόνιμων διορισμών κάθε χρόνο, τουλάχιστον στο ύψος των συνταξιοδοτήσεων, ζητώντας διακομματική δέσμευση/συναίνεση (αφού δεν θα είναι εκεί, είναι πολύ εύκολο να το «πουλήσει»).

The jury is still out = προφανώς και δεν έχει κλείσει ακόμα ο αριθμός.

2
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 23, 2022, 05:00:33 μμ »
14th Enhanced Surveillance Report - Greece, May 2022

First published on 23 May 2022

"A needs assessment of permanent and temporary teachers has been prepared by the Ministry of Interior and is expected to feed into the hiring plan for 2022 and beyond. The needs assessment was carried out by the Ministry of Interior and is currently under review by the Ministry of Education and Religious Affairs and is expected to be finalised by end-May 2022. The needs assessment is expected to improve the predictability of the needs for permanent and temporary teachers, including special needs teachers, in the short and medium-term. The findings of this needs assessment is expected to be reflected in the annual hiring plans for permanent staff going forward. Further, all temporary teachers will fall under the overall ceiling for temporary staff, which is being applied as of 2022 and will see an overall reduction by, at least, 10% compared to 2021."

The jury is still out.

4
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 21, 2022, 09:12:48 μμ »
Κι οι 2 vagg δεν είστε; :P
Ένα συνολικό νούμερο θα ανακοινωθεί (στο οποίο δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα), αλλά θα "φανεί" από αυτό και η κατανομή.

5
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 21, 2022, 08:55:01 μμ »
27/5 εννοείς. Δύσκολα. Πιο πιθανό την μεθεπόμενη εβδομάδα.

6
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 17, 2022, 08:01:59 μμ »
Τι είναι βρε παιδιά ο Πατρεας, αεροπλάνο; :P

Δεν φτάνει ο προκρούστειος αλγόριθμος στη Δευτεροβάθμια και η μη ίδρυση οργανικών θέσεων ΠΕ60 και ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια, μετά είχαμε και τις άνωθεν παρεμβάσεις στα κενά ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας (ενώ στους ΠΕ60 και ΠΕ70 δόθηκαν όλα).

Στους ΠΕ79 φοβερή ιδέα να δώσουν δικαίωμα μετάταξης των Πρωτοβάθμιων ΠΕ79 στα Μουσικά Σχολεία. Γιατί, όμως, να εξαφανιστούν τα 600 κενά τους στα Δημοτικά Σχολεία, ενώ πέρυσι δόθηκαν; Να έλειπε τότε αυτή η νέα δυνατότητα (αν σε αυτήν οφείλεται η έκλειψη των κενών ΠΕ79). Και τα κενά αυτά δεν χάνονται ούτε με υποβιβασμούς ούτε με συγχωνεύσεις (μόνο αν καταργηθεί το Δημοτικό Σχολείο στο οποίο έχουν κατανεμηθεί, αλλά γενικά δεν είναι σε μικρά Δημοτικά Σχολεία). Αν δεν δώσουν τίποτα για μόνιμους διορισμούς στους ΠΕ79 της Πρωτοβάθμιας θα είναι το πλέον κραυγαλέο της όλης διαδικασίας (ας αναλογιστεί ο καθένας να συνέβαινε αυτό στον κλάδο του).

Εντάξει, τώρα είναι λίγα (λόγω μη ίδρυσης οργανικών) τα κενά των ΠΕ86 (35) και ΠΕ91 (16), γιατί να εξαφανιστούν τελείως;
Οι ΠΕ11 φθηνά την γλίτωσαν, με 2-3 κοψίματα σε 3-4 περιοχές που είχαν πάνω από 10 κενά.

Και πάμε στους ΠΕ05/ΠΕ06/ΠΕ07/ΠΕ08 όπου δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με τον «αλγόριθμο»-κόφτη:
Έχεις 1-3 κενά; Σου κόβουμε 1 (αν είναι το μοναδικό, δεν ανοίγει η Περιοχή).
Έχεις 4-6 κενά; Σου κόβουμε 2.
Έχεις 7-9 κενά; Σου κόβουμε 3.
Και πάει λέγοντας.
Με αυτά και με αυτά, διαμορφώθηκαν τα οργανικά κενά των Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας στην εγκύκλιο των μετατάξεων, ενώ αρχικά ήταν:
ΠΕ05: 56
ΠΕ06: 421
ΠΕ07: 19
ΠΕ08: 61
ΠΕ11: 196
ΠΕ79: 600
ΠΕ86: 35
ΠΕ91: 16
(για να τα βρείτε ανά Περιοχή, μπορείτε να κάνετε περίπου την αντίστροφη διαδικασία, το πολύ να έχετε μια απόκλιση κατά 1, καθώς αν είναι 2 τα κενά στην εγκύκλιο μετατάξεων μπορεί να προέκυψαν ως 3-1 ή ως 4-2 και αντιστοίχως για 4 μπορεί να προέκυψαν ως 6-2 ή ως 7-3 κ.ο.κ.).

Στη Δευτεροβάθμια Γενική όπως τα είχαμε πει (δυστυχώς).

Στην Ειδική επίσης τα αναμενόμενα (για το Εκπαιδευτικό Προσωπικό: ούτε το 2020 είχαν δοθεί στην αντίστοιχη εγκύκλιο κενά για το Εκπαιδευτικό Προσωπικό στην ΕΑΕ, αλλά έγιναν κανονικά διορισμοί τον Αύγουστο του 2020).

Ο αριθμός των διορισμών δεν έχει κλείσει ακόμα στην Πρωτοβάθμια (για τα υπόλοιπα δεν άλλαξε κάτι). Υπάρχει δυναμική για τους ΠΕ60 (λόγω της δίχρονης) και εκεί που έβλεπα ταβάνι το 3x των συνταξιοδοτήσεων, πλέον το βλέπω κατώφλι με καλή προοπτική να έχει το 9 μπροστά ο αριθμός των διορισμών τους.

Τώρα μπορεί να συνεχιστεί ο βομβαρδισμός μηνυμάτων (ζητώ συγγνώμη, αλλά είναι αδύνατον να απαντηθούν όλα, οριακά προλαβαίνω να τα διαβάσω).

7
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 10, 2022, 03:27:07 μμ »
Μην τσιμπάτε. Αυτές είναι χαζές δικαιολογίες για να δικαιολογούν την όποια καθυστέρηση που οφείλεται σε άλλους λόγους (πολιτικούς/επικοινωνιακούς π.χ.). Είναι όπως τις φάσεις στους αναπληρωτές που έπρεπε να ξαναμαζέψουν τα κενά για να κάνουν την επόμενη φάση, ενώ προφανώς και τα ήξεραν αφαιρώντας από τα κενά που είχαν αυτούς που ανέλαβαν υπηρεσία. Προφανώς και ξέρουν τα κενά από την επόμενη μέρα των μεταθέσεων και προφανώς και ξέρουν ποια κενά είναι εικονικά (αναντιστοιχία οργανικότητας και λειτουργικότητας στο myschool). Όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε.
Έτσι είναι. Και τα ζήτησε και το ΥΠΕΣ όλα τα στοιχεία, σιγά μην περίμενε την εγκύκλιο των μετατάξεων.
Τώρα βρίσκονται στα "παζάρια": λίγο πάνω από 7.500 το ΥΠΕΣ, λίγο πάνω από 10.000 το ΥΠΑΙΘ (στην Πρωτοβάθμια εντοπίζεται η διαφορά). Θα πάρει κάποιο χρόνο αυτή η διαδικασία.
"Βουλώστε" τα αυτιά σας στο "θόρυβο". Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε όσα σας έχω αναφέρει είτε εδώ είτε με προσωπικά μηνύματα (απλώς είναι αδύνατον να τα προλάβω όλα, μην με παρεξηγείτε).

8
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 02, 2022, 10:57:40 πμ »
Συνάδελφοι, προφανώς δεν έχω απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Σε όσα έχω, θα προσπαθήσω να απαντήσω τις προσεχείς ημέρες (Σ.Σ. βλέπω ανοίγονται λογαριασμοί μόνο και μόνο για να με ρωτήσουν, είναι δύσκολο να τα προλάβω όλα).

Για σήμερα έχω το εξής: επειδή κάθε ειδικότητα χρησιμοποιεί την πιο ευνοϊκή για αυτήν μετρική (προφανώς αυτή που «οδηγεί» στα περισσότερα κενά) και επειδή αλλιώς υπολογίζονται τα οργανικά κενά στην Πρωτοβάθμια, αλλιώς στη Δευτεροβάθμια, αλλού πρέπει να συσταθούν οργανικά κενά, αλλού δεν φτάνουν οι εναπομείναντες στους πίνακες, αλλού δεν μπορούν να γίνουν απευθείας διορισμοί, άλλοι λένε ότι τα επίσημα κενά δεν είναι τα πραγματικά ή (των άλλων) είναι πλασματικά κτλ., έμαθα ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών είχαν μια διαφορετική προσέγγιση, που ναι μεν δεν είναι fool-proof, αλλά τη θεωρώ αρκετά πιο έξυπνη (σε σχέση με ό,τι έχω δει/ακούσει) για να αντιμετωπίσει τα ανωτέρω με ενιαίο τρόπο:
α) από τη μια πλευρά έχουμε τα μακροχρόνια λειτουργικά κενά κάθε ειδικότητας: λόγω αδειών (κύησης, λοχείας, ανατροφής, μακροχρόνιων αναρρωτικών, άνευ αποδοχών κ.ά.), λόγω στελεχών σε θέσεις ευθύνης, λόγω αποσπάσεων σε φορείς εντός και εκτός ΥΠΑΙΘ κτλ.
β) από την άλλη έχουμε σε κάθε ειδικότητα τις φετινές προσλήψεις Αναπληρωτών (που ανέλαβαν και συνεχίζουν να υπηρετούν στις σχολικές μονάδες).

Υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:
i) Αν β=α, τότε (θεωρητικά) δεν χρειάζεται κανένας μόνιμος διορισμός.
ii) Αν β>α, τότε χρειάζονται β-α μόνιμοι διορισμοί (αλλά μπορεί να μην φτάνουν τα οργανικά κενά).
iii) Αν β<α, τότε υπάρχει και πλεόνασμα.

Ας δούμε ένα παράδειγμα με «τυχαία» νούμερα για τους ΠΕ60 της Γενικής Παιδείας:
α) έστω 1000 μόνιμοι ΠΕ60 που απουσιάζουν φέτος και αφήνουν μακροχρόνια λειτουργικά κενά.
β) έστω 3200 οι προσλήψεις Αναπληρωτών ΠΕ60 Γενικής Παιδείας (μαζί με τους COVID, αφού ξέρουν ότι προσλήφθηκαν για κανονικά λειτουργικά κενά).
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται 3200-1000=2200 διορισμοί ΠΕ60. Τα οργανικά κενά των ΠΕ60 είναι περίπου 1000, όπερ σημαίνει ότι λείπουν (και πρέπει να συσταθούν) 1200 οργανικές θέσεις ΠΕ60.

Πού πιστεύω ότι «χάνει» αυτή η μέθοδος:
1) υποθέτει ότι η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με πλήρη κάλυψη των κενών σε κάθε ειδικότητα, ενώ αυτό δεν ισχύει για όλες τις ειδικότητες.
2) υποθέτει ότι έγινε ακριβοδίκαιη κατανομή των Αναπληρωτών βάσει αναθέσεων και δεν «έφαγε» κάποια ειδικότητα τα κενά της άλλης.
3) υποθέτει ότι όλη η Ελλάδα είναι μια ενιαία Διεύθυνση/Περιοχή.
4) (ευτυχώς) δεν λαμβάνει υπόψη της ότι προσλήψεις Αναπληρωτών γίνονται και για αδυνατούντες Μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Τροφή για σκέψη αυτή η μέθοδος.

9
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 02, 2022, 12:49:40 πμ »
Πατρεα, μια ερωτηση… Βιολιτζηδες θα παρει;
Μόνο για παραδοσιακό βιολί.

Αγαπητε @Patreas είμαστε κ εμεις οι νηπιαγωγοί που καθομαδτε σε αναμμένα κάρβουνα! Ρίξε μας το φως σου...μίλησες για υπερκάλυψη συντάξεων , πιστεύεις θα ρθει κ σύσταση νεων οργανικων θέσεων με τους φετινούς διορισμούς;
Παρότι θα έπρεπε να έχει ήδη προγραμματιστεί με την έναρξη (ή στην πορεία) εφαρμογής της δίχρονης, δεν το βλέπω πριν από τους φετινούς διορισμούς.

Καλησπερα Πατρεα!
Η 100% καλυψη στους ΠΕ07 σε τι αριθμο ανερχεται; Τυπικα λιγα οταν λες, ποσο λιγα; Οι περσινες και φετινες συνταξιοδοτησεις θα υπολογιστουν;
19+6=25. Οι περσινές συνταξιοδοτήσεις υπολογίστηκαν πέρυσι. Οι φετινές είναι πολύ λίγες και δυστυχώς στη Δευτεροβάθμια οι περισσότερες από περιοχές που εμφάνιζαν πλεόνασμα (με το γνωστό αλγόριθμο).

Patreas, επειδή το 7000-7500 μέχρι στιγμής θεωρείται περίπου δεδομένο, εγώ θα ήθελα να ανεβάσω λίγο τον πήχη στο επόμενο level. If you were a betting man, over ή under στους 9000 διορισμούς; Ευχαριστώ!
If I were a betting man, θα σου ζητούσα αποδόσεις, μιας και το Στοίχημα δεν είναι ΠΡΟ-ΠΟ. :) Αν δίνεις 50%-50% over/under 9.000 (και είναι normal η γκανιότα), τότε under.

Καλά το είπες..έρημους..Patreas περιμένουμε κάποια πληροφόρηση και για μας, πέρσι είμασταν στους αδικημένους,φέτος;
Patreas θέλαμε μια ενημέρωση για τους ΠΕ06.. δε θα καλύψει ούτε τα παλιά υπάρχοντα οργανικά της πρωτοβάθμιας που είναι 300 περίπου;
Είναι να μη σε αδικήσει μια φορά αυτό το κράτος, σε πάει συνέχεια αδικημένο. Πιθανόν να μην ανοίξουν όλες οι Περιοχές στην Πρωτοβάθμια για τους ΠΕ06.

Πατρεας σορρυ αλλά πως θυμάσαι τα κενά ανά ειδικότητα  ημέρα Πρωτομαγιάς?
Δεν είχα ακόμα φύγει από το σπίτι για να πιάσω το Μάη! :)

Καλημέρα σε όλους και καλή Πρωτομαγιά! Αγαπητέ Patrea δώσε μας σε παρακαλώ και μια εκτίμηση για τους γυμναστές ΠΕ11 που ήταν από τις αδικημένες ειδικότητες πέρσι... Σε τι αριθμό πιστεύεις μπορεί να φτάσει η κατανομή τους; Ευχαριστώ
100% στη Δευτεροβάθμια (35/35) και τουλάχιστον 50% στην Πρωτοβάθμια (100/200).

Καλημερα και καλο μηνα!! Patreas αν εχεις καμια πληροφορηση ή εστω εκτιμηση και για τους πε79. 01(μουσικοι). Περυσι τη πρωτοβαθμια με βαση τα οργανικα πηρε ελαχιστους. Σε ευχαριστω!
Περίπου 200 στα Μουσικά Σχολεία, 100% στη Δευτεροβάθμια (67/67) και τουλάχιστον άλλοι 100 στην Πρωτοβάθμια.

Καλημέρα και καλή Πρωτομαγιά! Αξιότιμε Patrea για τους ΠΕ80 γνωρίζετε κάτι; Κάθε πληροφορία σας είναι αρκουντως εκτιμομενη!
Συμφωνα με τον Patrea, η εκτιμηση για ΠΕ 80 ειδικης ειναι 40 ατομα. Ενδιαφεον θα ειχε παντως η προβλεψη του για αριθμο διορισμων  ΠΕ 80  και στη γενικη, μιας και αυτη ενδιαφερει περισσοτερο κοσμο.....ευχαριστουμε Patrea!!!!
40 και στη Γενική.

Πριν τον Patreas θα επιχειρήσω μια πρόβλεψη...
Ειδική.
Τριψήφιο νούμερο για ΠΕ70, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ60.
Διψήφιο το πολύ για τους υπόλοιπους κλάδους.
Γενική.
Τετραψήφιο νούμερο για ΠΕ70.
Τριψήφιο νούμερο για ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.04, ΠΕ60, ΠΕ08, ΠΕ79, ΠΕ06.
Διψήφιο ή και μικρότερο νούμερο για τους υπόλοιπους κλάδους.
Σύνολο διορισμών γενικά κοντά στο 8.500.
Περιμένω επαλήθευση ή διάψευση από τον μοναδικό άνθρωπο στο φόρουμ με πραγματική ενημέρωση. Τον Patreas.
Καλό μήνα.
Στην Γενική Πρωτοβάθμιας βάλε τους ΠΕ11 στη θέση των ΠΕ08.

Πατρέα, αν μπορέσεις, δώσε και μια (απο)τελειωτική απάντηση για το αν θα επιτραπούν υπηρεσιακές μεταβολές στους διορισμένους του 2021.
(Δυστυχώς, θα μας φάει η επαρχία. Αλλά για το καλό της εκπαίδευσης, ας γίνει το θέλημά της (Κεραμέως))
Από τη στιγμή που βγήκαν οι εγκύκλιοι των αποσπάσεων (στις οποίες οι Διευθύνσεις θα κληθούν να δηλώσουν λειτουργικά κενά ανά ειδικότητα), φαίνεται ότι όλα ρέουν με business as usual και θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει.

Ο Πατρεας θα απαντησει σε ολους. Σημερα.
Θα θεσω και εγω ερωτημα στον Πατρεα.
Αν και ο ιδιος το απαντησε στο φορουμ . Απλα καποιο συναδελφοι επιμενουν να το γραφουν.
Θα γινουν φετος και στην Ειδικη Αγωγη ; Με παροντες οριστικους ;
Ναι+Ναι.

Αγαπητέ @Patreas στους νηπιαγωγούς με βάση τα όσα αναφέρεις μιλάμε για 630-750 διορισμούς σωστά; Και όχι κάλυψη  όλων των οργανικών όπως αναφέρουν πληροφορίες. Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλά προσπαθούμε να μάθουμε όλοι από κάπου πληροφορίες και λιγάκι έχουμε μπερδευτεί με τα όσα ακούγονται!
Ευχαριστώ και Καλησπέρα σε όλους!
Σωστά, παρότι φαίνεται περίεργο, λόγω δίχρονης και νέων οργανικών θέσεων που απαιτούνται (έχει να κάνει με το Πρωινό και το Ολοήμερο Πρόγραμμα, δεν είναι ακριβώς ισοδύναμα για τα θέματα διορισμών).

Καλό μήνα κύριε Patrea
Σας ευχαριστούμε που για ακόμη μια φορά είστε δίπλα μας και στηρίζετε με τα "φώτα" σας αυτό το μακρύ τούνελ που διασχίζουμε κάθε χρόνο...
Θα ήθελα την δικιά σας εικόνα για τους  διορισμούς ΠΕ04(πιο πολύ για τους Φυσικούς και τους Γεωλόγους) στην ειδική αγωγή αλλά και στην γενική αγωγή??!!

Ο ΣΑΚΕΑ έχει καταθέσει στο υπουργείο την πρόταση του σχετικά με κατανομή για 834 διορισμούς...πιστεύετε είναι κοντά ή μακριά?

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας :-* :-*
Φυσικοί και Γεωλόγοι: 100% και στην Ειδική και στη Γενική. Ναι, η τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΑΚΕΑ είναι πολύ κοντά, με εξαίρεση τα ΚΕΔΑΣΥ μιας και δεν αναφέρεται η λέξη διορισμός στο άρθρο 15 του 4823/2021 (όπως π.χ. αναφέρεται στο άρθρο 17 για τα ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ).

  Ευχαριστούμε για όλα Patrea, αν γνωρίζεις μπορείς να μας ενημερώσεις για το πότε έχει πρόθεση το υπουργείο να αλλάξει το σύστημα διορισμού; Θα πάμε με νέο σύστημα στο επόμενο άνοιγμα των πινάκων της γενικής; Επίσης, αν γίνουν διορισμοί και του χρόνου, αυτοί θα πραγματοποιηθούν από τους ήδη υπάρχοντες πίνακες εφόσον ισχύουν έως τον Αύγουστο του 23;
Bot-απάντηση:
Προς το παρον συναδελφε ας δουμε τι θα γινει φετος

@patreas πόσο χαμηλοταβανο θα είναι το ταβάνι των ΠΕ70? Πάνω ή κάτω από 2000? Αν είναι κάτω, πιστεύεις θα πλησιάσει το 2000? Ευχαριστούμε
Εκτιμώ κάτω από 2000 (αλλά δεν έχει κλειδώσει ακόμα).

@patreas, σε εκτιμώ πολύ γιατί πάντα δίνεις αξιόπιστες πληροφορίες. Περισυ με βοήθησες εξαιρετικά πολύ! Αν το δεις πες μας και για τους ΠΕ06 αγγλικών. Λίγες θέσεις περισυ συνολικά. Φέτος τι προοπτικές έχουμε? Σε ευχαριστώ.
Βλ. απαντήσεις ανωτέρω.

10
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 01, 2022, 09:37:47 πμ »
Καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα!

Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα, θα προσπαθήσω απόψε να απαντήσω σε όλα. Για τώρα μόνο το εξής:

Επίσης μην ξεχνάμε και τα μουσικά σχολεία που πέρυσι κανένας δε τα υπολόγιζε αλλά διόρισε και εκεί 550 άτομα... Τα εναπομειναντα οργανικά κενά στα μουσικά σχολεία είναι γύρω στα 450...
Μετά τους 451 διορισμούς στις Μουσικές Ειδικεύσεις (μόνο σε αυτές γίνονται απευθείας διορισμοί στα Μουσικά Σχολεία) με το ΦΕΚ 1817/τ.Γ'/10.8.2021 και τις φετινές μεταθέσεις προς τα Μουσικά Σχολεία, εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 650 οργανικά κενά Μουσικών Ειδικεύσεων. Το θέμα είναι ότι οι εναπομείναντες στους σχετικούς πίνακες δεν επαρκούν για να τα καλύψουν (π.χ. βλ. κενά Ταμπουρά). Οπότε μπορούν να καλυφθούν περίπου τα 200 (κι αυτό θα "πουληθεί" ως προσπάθεια 100% κάλυψης).

11
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Απρίλιος 30, 2022, 11:10:45 μμ »
Αγαπητέ Πατρέα,
Αν έκανες μια πρόβλεψη για το συνολικό αριθμό των επικείμενων διορισμών τόσο στη γενική όσο και στην ειδική, θα ξεπερνούσε το νούμερο των 7.000;
Ευχαριστούμε!
Ναι.

Αγαπητέ και αξιότιμε Πατρεα. Σε ποιες ειδικότητες της πρωτοβάθμιας θα καλύψει το 100%;;;
Μάλλον δεν θα απαντήσεις, αλλά ρώτησα για να το δεις...
Σίγουρα στους ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ86 και ΠΕ91, που τυπικά είναι λίγα.

Καλησπερα καλησπερα. Μια ερωτηση αν μπορεις να χεις εικονα. Οταν θα ταξει σύσταση οργανικών στο μέλλον. Πόσο μέλλον; Δεν υπαρχει προθεση δηλαδη για να συσταθουν φετος οργανικες; Μιλαμε υπαρχουν πανω απο 200 ανθρωποι οπως η αφεντια μ που εχουμε κλεισει 12+ χρονια αναπληρωτες… ΠΕ 91.01 Θεατρικη Αγωγη αθμια
Σ ευχαριστω
ΠΕ08 και ΠΕ91 είναι οι ειδικότητες με το μεγαλύτερο ποσοστό Αναπληρωτών επί του συνόλου των εκπαιδευτικών τους (πάνω από τα 2/3), άρα προφανώς χρειάζονται σύσταση κι άλλων οργανικών. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης, όπως έγινε και πέρυσι με το άρθρο 55 του Νόμου 4807/2021.

Αν τολμήσω να ρωτήσω Patreas ποιοι είναι οι λόγοι που δεν θα καλύψει το 100% των Βιολόγων θα μπορούσες να αναφέρεις κάτι εδώ ανοιxτά στο forum?
Διότι υπάρχουν περιοχές ΣΥΝΟΛΙΚΑ πλεονασματικές στον κλάδο ΠΕ04 (με το γνωστό αλγόριθμο).

Το τι ψωμί (κλικ) έχει δώσει ο Patreas στα διαφορά σάιτ δεν λέγεται!
Πού να ‘ξερες και τι πόρτα έχουν «φάει» τα περισσότερα (το έχω αναφέρει και παλιότερα). Δεν ισχύει, βέβαια, για το συνάδελφο του ewall, που προς τιμήν του πάντα με αναφέρει όταν δημοσιεύει κάτι από ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω: δεν ενημερώνω ούτε για να κονομήσω ούτε για να πάρω like ούτε για να πολιτευτώ/συνδικαλιστώ (ευτυχώς οι συνάδελφοι κάτι τέτοιους τους μυρίζονται από μίλια μακριά). Ενημερώνω γιατί έτσι γουστάρω.

12
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Απρίλιος 30, 2022, 09:00:12 μμ »
Εναπομειναντα περσινά κενά στη βθμια: 750 από πέρυσι + φετινές παραιτήσεις 2288.

2288+750=3038

Πως γίνεται από 3038 να πάμε στα 2300 οργανικά που είπε ο σεβαστός Πατρεας;

Ενώ με τις φετινές συνταξιοδοτήσεις + αποχωρήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς + περυσινά ακάλυπτα οργανικά κενά, θα περίμενε κάποιος ένα νούμερο γύρω στο 3500 στη Δευτεροβάθμια, δυστυχώς είμαστε περίπου στο 2250.
Ο λόγος έχει ήδη περιγραφεί.

Στα Πρότυπα και στα Πειραματικά Σχολεία υπηρετούν με θητεία (μαζί με τους Διευθυντές τους) περίπου 1500 εκπαιδευτικοί: 1200 της Δευτεροβάθμιας και 300 της Πρωτοβάθμιας.

13
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Απρίλιος 29, 2022, 02:15:02 μμ »
Κατώφλι. Το ταβάνι παίζεται, αλλά προσωπικά το βλέπω χαμηλοτάβανο.

14
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Απρίλιος 29, 2022, 01:34:29 μμ »
Σε όλους κάτι πρέπει να «πουλήσει» η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Στην Ειδική θα «πουλήσει» 100% κάλυψη των οργανικών κενών και την προοπτική ίδρυσης Τμημάτων Ένταξης και σύστασης νέων οργανικών θέσεων στο μέλλον.
Στη Δευτεροβάθμια Γενική θα «πουλήσει» 100% κάλυψη των οργανικών κενών (πλην ΠΕ04.04) και την προοπτική αλλαγής του αλγορίθμου στο μέλλον.
Στην Πρωτοβάθμια Γενική θα «πουλήσει» σε κάποιες ειδικότητες 100% κάλυψη των οργανικών κενών και στις υπόλοιπες 100% κάλυψη των συνταξιοδοτήσεων. Σε όλες βέβαια θα «πουλήσει» και την προοπτική σύστασης νέων οργανικών θέσεων στο μέλλον.
Στους ΠΕ60 θα «πουλήσει» υπερκάλυψη (2,5x-3x) των συνταξιοδοτήσεων και την προοπτική σύστασης πολλών νέων οργανικών θέσεων στο μέλλον, λόγω της πλήρους εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.
Στους ΠΕ70 δεν έχει πολλά να «πουλήσει».
Και σε όλους θα «πουλήσει» την ελπίδα μόνιμων διορισμών κάθε χρόνο, τουλάχιστον στο ύψος των συνταξιοδοτήσεων, ζητώντας διακομματική δέσμευση/συναίνεση (αφού δεν θα είναι εκεί, είναι πολύ εύκολο να το «πουλήσει»).

Σελίδες: 123 ... 133

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31150
  • Τελευταία: Sarmadaki
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1109461
  • Σύνολο θεμάτων: 18513
  • Σε σύνδεση σήμερα: 370
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 10
Επισκέπτες: 217
Σύνολο: 227

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.123 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.