Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Patreas

Σελίδες: 123 ... 106
1
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά
« στις: Δεκέμβριος 08, 2019, 09:18:22 μμ »
Το χωρίο που παραθέτει υπογραμμισμένο ο platonas είναι μέσα σε εισαγωγικά στο συγκεκριμένο έγγραφο και όντως υπάρχει στο ν. 4203/2013, άρ.25, Παράγραφος 1, περ.6, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

2
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« στις: Δεκέμβριος 08, 2019, 09:15:49 μμ »
http://apografi.gov.gr/images/esk/Stats/Stoixeia_Theseon_2019A.xlsx

Εκτός από την Κεντρική Υπηρεσία, την ΕΒΕ και τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες (όλα αυτά έχουν τις προσφερόμενες θέσεις υπό τον Φορέα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ), υπάρχουν και 949 θέσεις για μετατάξεις σε διάφορες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Στις ΠΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας τα τζιμάνια ΠΥΣΔΙΠ τους έχασαν κάποιες προθεσμίες για τα Ψηφιακά Οργανογράμματα και πάνε για τον επόμενο κύκλο. Οπότε σε αυτές τις ΠΔΕ (και σε όλες τις Διευθύνσεις τους) δεν υπάρχει κάποια θέση σε αυτόν τον κύκλο Κινητικότητας.

3
310 θέσεις σε όλες τις βαθμίδες

Υποθέτω εννοείς σε όλες τις ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας (διότι αναμένονται άλλες 310 στην Πρωτοβάθμια).

4
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Καλύπτουμε πρόσθετες ανάγκες των σχολείων μας.
Προκειμένου να καλυφθούν πρόσθετες ανάγκες που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020 και, συγκεκριμένα, για την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για απασχόληση του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών καθώς και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, και δεδομένης της ανεπάρκειας των πιστώσεων που μας κληροδότησε η απελθούσα Κυβέρνηση, προβλέπεται ρύθμιση για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων.

Λογικά θα εμφανιστεί κάποια στιγμή ως τροπολογία στο https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=6db2f937-0346-4aef-99de-aadc0151c5aa

Από 24,3+24,3=48,6 εκατομμύρια Ευρώ πάμε στα 37,26+43,74=81 εκατομμύρια Ευρώ. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό η αύξηση αυτή θα δώσει περίπου 1750 8μηνες πιστώσεις (με μικρή επιφύλαξη για το πόσους μήνες είχαν υπολογίσει για τις αρχικές πιστώσεις).

Δεδομένη, πάντως, είναι και η ανεπάρκεια διαχείρισης του εκπαιδευτικού δυναμικού από την παρούσα κυβέρνηση. Δυσάρεστο αλλά αληθές.

5
Η Γ φαση ειναι μονο απο τις πιστωσεις αναπληρωτων που παραιτηθηκαν θα ειναι πολυ μικρη φαση.
Η κανονικη Γ φαση(Δ) φαση θα γινει τελη Οκτωβριου.

Επιβεβαιώνω ως προς το πρώτο σκέλος. Λόγω κραξίματος από πολλές γωνιές όλης της χώρας, θα πάνε άμεσα (αύριο) σε προσλήψεις αποκλειστικά από τις μη αναλήψεις/παραιτήσεις της Β' Φάσης.
Ως προς το δεύτερο σκέλος, μέχρι να έρθουν πιστώσεις από τις άδειες άνευ αποδοχών ή/και να στείλει λεφτά ο Σταϊκούρας, δεν πρόκειται να γίνει άλλη φάση (ει μη μόνον από νέες παραιτήσεις και μη αναλήψεις των αυριανών προσλήψεων).

6
Ένα ευχάριστο νέο για την Γ' Φάση (αλλά όχι για τη λειτουργία των σχολείων) είναι ότι οι μη αναλήψεις της Β' Φάσης έφθασαν τελικά περίπου τις 250.
Ειδικά στα Δωδεκάνησα από τους 220 προσληφθέντες οι 66 (ακριβώς το 30%) δεν ανέλαβαν (και δεν είναι μόνο στη Δ' Δωδεκανήσου οι μη αναλήψεις).
Το θέμα είναι ότι όσο δεν πέφτει κράξιμο, θα παίξει καθυστέρηση όσο πάει (μέχρι τις 25 Οκτωβρίου) για να "αυγατίσουν" οι πιστώσεις.

7
Ανοίγω αυτό το θέμα ώστε ο καθένας να καταθέσει τις εμπειρίες του από τη λειτουργία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και τις προτάσεις του για τη βελτίωση των δικτυακών (και γενικά IT) υποδομών στην ελληνική εκπαίδευση.

Αφορμή για να ανοίξω αυτό το θέμα στάθηκε η σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας για Άμεση αναβάθμιση των ευρυζωνικών συνδέσεων των σχολείων της χώρας και η σπουδή κάποιων να κόψουν κορδέλες και να μας παρουσιάσουν μια εικονική … κανονικότητα.

Προσπερνώντας τα αριθμητικά στοιχεία της ανάρτησης που παρατίθενται για να εντυπωσιάσουν ως προς τον αριθμό των τελικών ωφελούμενων και το γεγονός ότι δεν αναφέρεται καμία συγκεκριμένη ημερομηνία των ενεργειών, θα εστιάσω τον προβληματισμό μου στο πώς όλα αυτά (που -πράγματι- καλά είναι) θα μπορέσουν να υποστηριχθούν τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και (κυρίως) σχολικών μονάδων.

Η υποστήριξη είναι πλέον (το λιγότερο) ανεπαρκής. Σε αυτό συνέτεινε έτι περαιτέρω η κατάργηση του επιτυχημένου θεσμού των ΚΕΠΛΗΝΕΤ και η αντικατάστασή τους από το μονοπρόσωπο θεσμό του Υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, θέση με 3ετή θητεία που έμεινε ορφανή σε αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η εμπειρία μου από τη λειτουργία του ΠΣΔ τα τελευταία χρόνια είναι απογοητευτική. Τραγικά υποστελεχωμένο (π.χ. για μια αίτηση ανοίγματος λογαριασμού ή αλλαγής κωδικού επειδή ξεχάστηκε ο τρέχων κωδικός μπορεί να περάσουν κάμποσες ημέρες, αφού η υποστήριξη από Πανεπιστημιακούς Φορείς έχει σταματήσει και φαίνεται όλα να καταλήγουν στο ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στην Πάτρα) και με διαρκώς αυξανόμενα χρονικά διαστήματα downtime (μη διαθεσιμότητας υπηρεσιών, οι οποίες επηρεάζουν και τη λειτουργία άλλων συστημάτων, π.χ. SSO για login στο myschool).

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα 10.000 εργαστήρια πληροφορικής που αναφέρει η ανάρτηση, μάλλον αυτοί που την συνέταξαν την αγνοούν. Πεπαλαιωμένος εξοπλισμός που με ηρωικές προσπάθειες των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και λύσεις τύπου Ubuntu LTSP έχει λάβει παράταση ζωής ( για πόσο ακόμα; )

Φρονώ ότι πολύ πιο χρήσιμη για τον τελικό χρήστη θα ήταν μια είδηση ότι στο ΠΣΔ προσλήφθηκαν 10 Μηχανικοί Δικτύων και 10 άτομα για το helpdesk. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι επικοινωνιακά «πιασάρικο», οπότε…

Ας καταθέσει, όμως, ο καθένας τις δικές του εμπειρίες και προτάσεις γύρω από αυτό το θέμα.

8
Πάντως, κοιτώντας το ημερολόγιο μηνός Οκτωβρίου, ως πιο πιθανή ημερομηνία της Γ' Φάσης φαντάζει η Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

9
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2019
« στις: Οκτώβριος 06, 2019, 02:42:37 μμ »
Κληρωτούς και άμεσα ανακλητούς (από εμάς) , αυτούς χρειάζεται να στέλνουμε στο υπουργείο για να βάλουν την υπουργό της bilderberg στην θέση της.

Προς το παρόν η συγκεκριμένη Υπουργός είναι αυτή τη στιγμή φωτογραφία και στα 6 κεντρικά άρθρα της εκπαιδευτικής ιστοσελίδας esos.
Τέτοιο καθεστωτικό γλύψιμο δεν έχει γίνει επί άλλης υπουργίας.

10
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Οκτώβριος 04, 2019, 10:47:17 μμ »
Αποσπάσεις δύο εκπαιδευτικών στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του υπ. Παιδείας Α. Γκίκα

Προφανώς η συγκεκριμένη απόφαση απόσπασης δεν θα εκτελεστεί πριν καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων από τις οποίες αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί καθώς και τα λειτουργικά κενά της Β' Αθήνας (και στις 2 βαθμίδες) σε αυτές τις (κοινές) ειδικότητες.
Τι, όχι;

11
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη μέσω ΕΣΚ
« στις: Οκτώβριος 04, 2019, 04:50:34 μμ »
Άδωνις εν δράσει!
Οι υπόλοιποι ακόμα περιμένουν την αποδέσμευση...
Υ.Γ. Η μετάταξη δεν είναι για λόγους υγείας, διότι θα αναφερόταν η σχετική γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας.

12
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 08:06:20 μμ »
Είναι όπως τα είπε ο Daidalos. Ούτε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναρτώνται οι σχετικές αποφάσεις ούτε σε κάποιο άλλο link μπορεί να τις βρει κάποιος (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων). Πάντως τα αριθμητικά στοιχεία που ανέφερα για κάποιες ΔΔΕ σε προηγούμενο μήνυμα, μπορεί να τα επιβεβαιώσει όποιος μιλήσει με κάποιον γνωστό του σε αυτές τις Διευθύνσεις.

Σήμερα είναι (θεωρητικά) η τελευταία μέρα για διαθέσεις σε γραμματειακή υποστήριξη στα σχολεία και σε υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης, διότι «Από 1η Οκτωβρίου και έως το τέλος του διδακτικού έτους οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες ανατίθενται αποκλειστικά για κάλυψη των διδακτικών κενών.» Βέβαια, αποφάσεις διαθέσεων βγαίνουν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε με κρατημένα πρωτόκολλα είτε με αναδρομική ισχύ.
Κι ενώ οι αποσπασμένοι σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ήταν φέτος 475 και σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης 140, οι διατιθέμενοι τους έχουν ξεπεράσει κατά πολύ (ίσως πάνε και για double score).

Το εργασιακό ωράριο των διατιθέμενων ποικίλλει, ανάλογα με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης (αλλού 6ωρο, αλλού 8ωρο). Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι έχουν όλοι πάντως (μιας και τους δίνουν 10 ημέρες κανονικής άδειας αντί για 25 που έχουν οι αποσπασμένοι).

Το καλύτερο, όμως, είναι ότι στα έχοντας υπόψη αυτών των αποφάσεων συνήθως μνημονεύεται η περίπτωση 6 της παρ.1 του άρθρου 25 του ν. 4203/2013, όπως τροποποιήθηκε από την παρ.5 του άρθρου 33 του ν. 4386/2016 και συμπληρώθηκε με το άρθρο 46 του ν. 4415/2016, σύμφωνα με την οποία:
«Η κατά τα προηγούμενα εδάφια απασχόληση θεωρείται ως χρόνος άσκησης διδακτικού έργου, με όλες τις απορρέουσες από αυτό συνέπειες.»

Φυσικά κρατάνε ό,τι τους είναι βολικό από το Νόμο, διότι από τις προϋποθέσεις του Νόμου για να γίνει η διάθεση-απασχόληση σχεδόν τίποτα δεν τηρείται:
«έγγραφη βεβαίωση από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που κοινοποιείται στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία βεβαιώνεται ότι έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες σε διδακτικό ωράριο, για τις αντίστοιχες ειδικότητες, στα σχολεία που υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί ή σε σχολεία της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.»
Και για τις κοινές ειδικότητες πρέπει να ισχύει και στις 2 βαθμίδες.

Απόδειξη για το ότι δεν τηρείται το προαναφερθέν είναι ότι στις περισσότερες από τις ειδικότητες που διατίθενται κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι ίδιες οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δίνουν κενά για Αναπληρωτές.

13
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2019, 08:29:04 μμ »
Ούτε και η Υπουργός την ξέρει. Ή τουλάχιστον κάνει ότι δεν την ξέρει, ώστε να εξυπηρετηθεί το αφήγημα της επιστροφής περισσότερων εκπαιδευτικών στις τάξεις (https://www.minedu.gov.gr/news/42899-18-09-19-epistrofi-perissoteron-ekpaideftikon-stis-takseis-meiosi-ton-apospaseon-se-foreis-2).
Την ίδια στιγμή:
ΔΔΕ Χανίων: κανένας αποσπασμένος με Υ.Α., 30 (τριάντα) με διάθεση.
ΔΔΕ Ρεθύμνου: 1 αποσπασμένος με Υ.Α., 20 (είκοσι) με διάθεση.
ΔΔΕ Αχαΐας: 5 αποσπασμένοι με Υ.Α., 50 (πενήντα) με διάθεση.
Και έπονται οι λοιπές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Κατά τα λοιπά: επιστροφή περισσότερων εκπαιδευτικών στις τάξεις.

14
Το θέμα με τις πιστώσεις είναι λίγο πιο σύνθετο. Το ότι μπορεί να καταλήξουμε με 37.000 Αναπληρωτές στο τέλος της χρονιάς (ακόμα κι αν δεν πιάσει η κλάψα στο Σταϊκούρα για τις 2300 νέες πιστώσεις από το ΠΔΕ), δεν σημαίνει ότι είχαν προϋπολογιστεί 37.000 πιστώσεις.
Έχει να κάνει με το πόσοι ΑΜΩ προσλαμβάνονται (το κόστος ενός ΑΜΩ είναι περίπου 2/3 της πίστωσης ενός ΑΠΩ) και με το πότε προσλαμβάνονται, διότι προϊόντος του χρόνου "αυγατίζουν" κάποιες πιστώσεις (γι' αυτό και καθυστέρησαν οι προσλήψεις της Β' Φάσης και η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται από Δευτέρα).
Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ποτέ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα ένας αναλυτικός πίνακας για κάθε πηγή εσόδων (ΕΣΠΑ/ΤΠ/ΠΔΕ) και τον αριθμό των πιστώσεων; Στο Διαδίκτυο μπορεί κάποιος να βρει δημοσιεύματα για 33.000 και 37.000 πιστώσεις Αναπληρωτών για φέτος, αλλά χωρίς αναλυτική αιτιολόγηση ανά πηγή εσόδων. Λέει ο καθένας ένα νούμερο κι άει πιάσ' τον.
Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει τους 30.000 Αναπληρωτές (μαζί με τους ΕΕΠ+ΕΒΠ) και πέρυσι είχαμε (σε πιστώσεις ΑΠΩ):
300 ΔΥΕΠ
400 ΜΝΑΕ
800 Ενισχυτικής
και μένουν και 2200 πιστώσεις για Παράλληλη Στήριξη την 1η Νοεμβρίου (η αναβάθμιση σε ΑΠΩ της Α' Φάσης είναι άλλο θέμα και θα γίνει αυτή την εβδομάδα).
Αν τα βάλει κάποιος κάτω, θα δει ότι δεν έχει μείνει τίποτα από τις αρχικές πιστώσεις.

Σελίδες: 123 ... 106

Pde.gr, © 2005 - 2020

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1012183
  • Σύνολο θεμάτων: 17427
  • Σε σύνδεση σήμερα: 255
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 1
Επισκέπτες: 132
Σύνολο: 133

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.075 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.