Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Θέματα - emmaki

Σελίδες: 123 ... 5
1
Συνάδελφοι,
Αντιμετωπίζω την άρνηση του εκκαθαριστή να περάσει στο σύστημα τα χαρτιά μου ώστε να μου αποδοθούν τα κλιμάκια!

Είμαι εκπαιδευτικός σε ΚΕΔΔΥ (οργανική θέση) με βασικό πτυχίο στη γενική αγωγή και μεταπτυχιακό στην ειδική. Το διδακτορικό μου είναι στη γενική αγωγή. Το ΠΥΣΠΕ που είναι το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο μου αναγνώρισε συνάφεια "με το αντικείμενο απασχόλησης" μου.
Ναι μεν δουλεύω στην ειδική, αλλά σύμφωνα και με τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (15/2010): "Η ως άνω υπηρεσιακή αρμοδιότητα (δηλ. η χορήγηση συνάφειας) δεν είναι απαραίτητο να ανάγεται στα συγκεκριμένα καθήκοντα τα οποία ασκεί ο υπάλληλος τη δεδομένη . Η τελική κρίση για την ύπαρξη ήμη συνάφειας ανήκει επομένως, ως εκ του νόμου και ως ζήτημα πραγματικό, αποκλειστικώς στην αρμοδιότητα του υπηρεσιακού συμβουλίου -και όχι σε κάποιο άλλο διοικητικό όργανο- το οποίο(υπηρεσιακό συμβούλιο) καλείται να αποφανθεί"
Ο εκκαθαριστής (της περιφερειακής, γιατί από εκεί πληρώνομαι) αρνείται να περάσει το διδακτορικό μου και με παραπέμπει στην προϊσταμένη διοικητικού, η οποία μου λέει ότι δεν είναι δική της δουλειά και με ξαναστέλνει στον εκκαθαριστή που με ξαναστέλνει σε αυτή!!!! Αυτή μου λέει ότι έχει πολλή δουλειά και δεν μπορεί να ασχοληθεί! Μετά από μεγάλη επιμονή μου,μου λέει ότι δεν την ενδιαφέρει το ΝΣΚ γιατί μπορεί αυτό να λέει ό,τι θέλει και ότι πρέπει να σταλεί ερώτηση στο υπουργείο, αλλά η περιφερειακή δεν έχει νομικό εκπρόσωπο για να κάνει την ερώτηση και εγώ (λογικά και φυσικά) δεν μπορώ μόνη μου να στείλω ερώτημα.
Και τώρα εγώ τι πρέπει να κάνω;;;;;

2
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Δηλωση πολυθεσιας
« στις: Φεβρουάριος 13, 2017, 07:53:39 μμ »
Με ενημερωσε σημερα η υπηρεσια μου οτι πρεπει να κανω δηλωση ποκυθεσιας μιας και διδασκω και σε πανεπιστημιο. Μεχρι εδω καλα. Οταν, ομως, πηγα στη σελιδα του ελεγκτικου συνεδριου και κατεβασα την υπευθυνη δηλωση με τους πινακες που πρεπει να συμπληρωθουν, πελαγωσα!
Ζητα ακαθαριστες και καθαρες αποδοχες ανα μηνα απο τη βασικη θεση για το Β εξαμηνο του 16. Οκ! Τα εκτυπωσα απο το gsis και ολα καλα.
Μετα ζητα ανα μηνα αμοιβες απο την προσθετη απασχοληση για το Β εξαμηνο του 16. Εκει ειναι το θεμα.... Εγω στη συμβαση που υπεγραψα εχω τη συνολικη αμοιβη μεχρι το Σεπτεμβρη του 17, καθως η απασχοληση μου ηταν για το χειμερινο εξαμηνο και για την εξεταστικη του Σεπτεμβριου. Δεν αναφερονται πουθενα τα καθαρα που ΘΑ παρω στο χερι και δεν αναφερονται πουθενα τα χρηματα ανα μηνα (αντε αυτο το υπολογιζω με μια διαιρεση).

Εχει συμπληρωσει κανεις αλλος αυτο το εγγραφο;
Βοηθεια!
Απο την περιφερειακη που με πληρωνει δεν εχουν ιδεα!

3
Επιμόρφωση-Μετεκπαίδευση / MK από διδακτορικό
« στις: Σεπτέμβριος 23, 2016, 12:58:32 μμ »
Αντιμετωπίζω το εξής:
Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε ΚΕΔΔΥ
Ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου, ΄πήρα την ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ και το ΠΥΣΠΕ μου έδωσε συνάφεια με τη γενική αγωγή.
Τώρα ήρθε η ώρα να πάρω τα μισθολογικά κλιμάκια που αναλογούν στο διδακτορικό. Καταρχήν η προϊσταμένη μου επιμένει ότι το ΚΕΔΔΥ θα εκδόσει τη διαπιστωτική πράξη και κατά δεύτερον ότι δεν τα δικαιούμαι γιατί το διδακτορικό είναι στη γενική αγωγή και το αντικείμενο εργασίας μου δεν έχει σχέση.

Οι οδηγίες για την εφαρμογή του νόμου 4354/2016 (το ισχύον μισθολόγιο) αναφέρουν ότι: "Η κατάταξη στα προωθημένα ΜΚ πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου, όπως αυτό προκύπτει από την προκύρηξη της θέσεως κατά την πλήρωση ή της περιγραφή της θέσης εργασίας από τον οργανισμό τηε Υπηρεσίας" Αναφέρουν επίσης ότι: "Για τη συνδρομή ή όχι της προϋπόθεσης αυτής αποφαίνεται το υπηρεσιακό συμβούλιο".

Ακόμα, ψάχνοντας βρήκα μια γνωμοδότηση από το Νομικό συμβούλιο του κράτους, η οποία αναφέρεται μεν στον παλιό νόμο, αλλά η διατύπωση του νόμου είναι ακριβώς ίδια με τον τωρινό, με αλλαγμένενο μόνο το ότι ο παλιός μιλούσε για επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών και ο τωρινός μιλάει για ΜΚ, όπου αναφέρεται πως αρμόδιο είναι το υπηρεσιακό συμβούλιο και πως ειδικά στα διδακτορικά εξετάζεται ο κλάδος στον οποίο έχει ειδικευθεί ο διδάκτωρ (στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η εκπαίδευση).

Τι με συμβουλέυετε να κάνω; πώς να κινηθώ;

4
Αν υπαρχει καποιος που φοιτησε/φοιτα στο νηπιαγωγων Αλεξανδρουπολης και ειχε κατεβασει απο την πλατφορμα του eclass το υλικο του μαθηματος "εμφυλες ταυτοτητες και εκπαιδευση" θα με βοηθουσε παραπολυ!

Ευχαριστω!

5
Βοηθάω ένα φίλο σε μια εργασία για το μεταπτυχιακό του. Έχει, λοιπόν, ένα άρθρο στα βασικά αναγνώσματα για μια εργασία του. Αναφέρεται σε αυτό αρκετές φορές (και μάλιστα είναι και βασικό από ότι φαίνεται) το "path planninig algorithm".

Οι γνώσεις μου στα Αγγλικά δεν φτάνουν μέχρι εκεί....

Μπορεί κάποιος να μου πει πώς μεταφράζεται;;;;


Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

6
Εργασιακά / ομιλία και άδεια ΠΥΣΠΕ
« στις: Δεκέμβριος 22, 2014, 07:50:40 πμ »
Μου ζητήθηκε από κάποιο δήμαρχο της περιοχής μου να κάνω μια ομιλία για θέματα που άπτονται της δουλειάς μου, όχι όμως στα πλαίσια της εργασίας μου. Η ομιλία φυσικά θα είναι χωρίς αμοιβή. Χρειάζομαι άδεια απο το ΠΥΣΠΕ;

7
Άδειες / Άδεια για επιμορφωτικούς λόγους
« στις: Φεβρουάριος 03, 2014, 01:05:20 μμ »
Γνωρίζει κάποιος αν αυτού του τύπου οι άδειες, που δινόταν για συμμετοχή σε συνέδρια, έχουν πλέον καταργηθεί; Δεν μπόρεσα να βρω κάτι στο νόμο για τις άδειες.

Επίσης, ποιά είναι η διαδικασία; Κάνω κανονικά αίτηση (όπως σε όλες τις άλλες) και στην επιστροφή προσκομίζω βεβαίωση συμμετοχής;

8
Μαθησιακές δυσκολίες / Παιδί (ΑμΕΑ) που δεν φοιτά
« στις: Οκτώβριος 15, 2012, 12:47:18 μμ »
Λοιπόν...τα φώτα σας!!!!!!

Παιδί 12 ετών ΑμΕΑ που οι γονείς δεν το πηγαίνουν σχολείο αλλά το κρατάνε στο σπίτι και έχουν μια δασκάλα με αμφίβολα αποτελέσματα.

Η πρωτοβάθμια που ρωτήθηκε απάντησε ότι παρόλο που το σχολείο είναι υποχρεωτικό, δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα γιατί υπάρχει το σύνταγμα που αναφέρει (σε συνδυασμό με άλλες διατάξεις) ότι είναι δικαίωμα της οικογένειας να αναθρέψει και να μορφώσει το παιδί σύμφωνα με τις δικές τους παιδαγωγικές αντιλήψεις.

Το θέμα είναι, όμως, ότι έχουμε ένα παιδί που χρήζει εξειδικευμένης εκπαίδευσης και οι γοεν΄ςι δεν του την προσφέρουν.

Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει κάτι;

9
Εργασιακά / Πιστοποιητικό διοικητικής επάρκειας
« στις: Ιούλιος 04, 2012, 02:30:57 μμ »
Είδα σήμερα ότι βγήκε το ΦΕΚ που καθορίζει τα σχετικά με το ΠΔΕ.
Θεωρείται, λοιπόν, απαραίτητπο για να πάρει κάποιο διοικητική θέση (από διευθυντής σχολείου, μέχρι περιφερειακός).
Και έρχομαι εγώ να ρωτήσω, μπας και γνωρίζει κανείς, τι γίνεται με όσους έχουν μεταπτυχιακό στη διοίηκηση εκπαίδευσης; Και αυτοί θα πρέπει να παρακολουθήσουν το σεμινάριο; Αν ναι, ένα σεμινάριο καταλήγει να έχει την ίδια αξία με ένα μεταπτυχιακό; Γιατί αυτό μου θυμίζει την ειδική αγωγή;

Επίσης, για και μπορέσεις να παρακολουθήσεις το σεμινάριο, πρέπει να έχεις πιστοποιητικό γνώσης υπολογιστών Α επιπέδου. Και ξανάρχομαι εγώ να ρωτήσω, εγώ, ας πούμε, που δεν μπορώ να βρω μέχρι και σήμερα εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης, και έχοντας ως δεδομένο ότι τέλος του μήνα λήγει η δυνατότητα πιστοποίησης, αποκλείομαι από τη διαδικασία;

10
Σχολική ζώνη / Εγγραφή στο δημοτικό από εξωτερικό
« στις: Ιούνιος 01, 2012, 06:14:15 μμ »
Λοιπόν, έχουμε ένα παιδάκι (γιος γνωστής μου) που μένουν στο εξωτερικό. Το παιδί πάει παιδικό σταθμό (είναι 5 χρονών). Κανονικά του χρόνου θα πάει (στο αντίστοιχο) νηπιαγωγείο στη χώρα που είναι αν και θα είναι 6 χρονών, γιατί η υποχρεωτική εκπαίδευση αρχίζει πιο αργά.
Του χρόνου, μάλλον θα έρθουν Ελλάδα, όμως. Η απορία της φίλης αλλά και δική μου είναι αν το παιδί θα μπορεί να εγγραφεί κανονικά στο δημοτικό παρόλο που δεν θα έχει φοιτήσει σε νηπιαγωγείο...

Γνωρίζει κανείς, άραγε;

11
Σχολική ζώνη / Πάντου μια από τα ίδια....
« στις: Φεβρουάριος 28, 2012, 11:51:26 πμ »
Διάβασα το παρακάτω και δεν μπόρεσα πα΄ρα να γελάσω πικρά και να πώ..."τι μου θυμίζει....."

http://m.examiner.com/k-12-in-topeka/in-what-other-profession

12
Σχολική ζώνη / Ο πρώτος Ευρωπαίος δάσκαλος με σύνδρομο Down
« στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 03:43:45 μμ »
http://pistepseto.blogspot.com/2012/02/down.htmlΕγώ από όλο το άρθρο κρατάω κυρίως 2 σημεία:

1)Του έθεσα μόνο δύο ερωτήσεις : «Είμαι χαζός;» Απάντησε :Όχι.
«Μπορώ να συνεχίσω να πηγαίνω στο σχολείο με τους φίλους μου;» Απάντησε
: «Κανένα πρόβλημα» . Τα υπόλοιπα μου ήταν παντελώς αδιάφορα.

και

2) Το μεγαλύτερο έλλειμμα της κοινωνίας είναι το ότι δεν
μπορεί να κατανοήσει τη διαφορετικότητα. Λόγω της έλλειψης κατανόησης
κολλά κάποιος/ α ταμπέλες. «Οι ομοφυλόφιλοι», «οι Ξένοι/ μετανάστες» και
φτάνει μέχρι του σημείου «Οι γυναίκες» .Χωρίζουν σε ομάδες, δεν ξέρουν
πώς να αντιμετωπίσουν «το διαφορετικό». Το απομονώνουν , το απλοποιούν ή
το αποφεύγουν με κάθε τρόπο.


Και διατυπώνω και ένα ερώτημα/αφορμή για σκέψη προς όλους μας

Τι θα γινόταν αν στην Ελλάδα κάποιος με σύνδρομο εξέφραζε την επιθυμία να γίνει δάσκαλος; Αν έδινε εξεάσεις; Αν περνούσε; Αν πετύχαινε και στον ΑΣΕΠ και διοριζόταν σε ένα σχολείο;;;;

13
Ιδιωτικά σχολεία / Ιδιωτικό σχολείο και καπνιστήριο
« στις: Δεκέμβριος 08, 2011, 06:05:45 μμ »
Σε ένα λεωφορείο που ήμουν άκουσα κάτι πιτσιρίκια να μιλάνε για το σχολείο τους. Πήγαιναν σε κάποιο μεγάλο ιδιωτικό της Θεσσαλονίκης, αλλά μιλούσαν και για άλλα σχολεία.
Έλεγαν, λοιπόν, ότι σε αυτά τα σχολεία επιτρέπεται το κάπνισμα σε μαθητές λυκείου, σε ειδικές αίθουσες/καπνιστήρια, με τον όρο ότι θα προσκομίσουν άδεια υπογεγραμμένη από τους γονείς τους....

Για να πω την αλήθεια μου φάνηκε πολύ τραβηγμένο. Από την άλλη το ιδιωτικό σχολέιο είναι επιχείρηση και θέλει να τραβήξει πελάτες....

Το έχει ακούσει κανένας άλλος αυτός ή τα πιτσιρίκια έλεγαν μπαρούφες;

14
Εργασιακά / Διδακτική προϋπηρεσία
« στις: Νοέμβριος 06, 2011, 05:11:48 μμ »
Η εκπαιδευτική άδεια λογίζεται ως διδακτική προϋπηρεσία;


Σελίδες: 123 ... 5

Pde.gr, © 2005 - 2023

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1144986
  • Σύνολο θεμάτων: 18962
  • Σε σύνδεση σήμερα: 525
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 3
Επισκέπτες: 344
Σύνολο: 347

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.107 δευτερόλεπτα. 24 ερωτήματα.