Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - emmaki

Σελίδες: 123 ... 241
1
Εργασιακά / Απ: Άδεια για μεταπτυχιακό
« στις: Ιούνιος 28, 2022, 05:12:22 μμ »
Γίνεται τελικά αλλά θες έγκριση.

https://dide.lef.sch.gr/adeies-monimon-ekpaideytikon/

Άδεια Άνευ Αποδοχών για Σοβαρούς Λόγους
Διάρκεια: έως 5 σχολικά έτη

Νομοθεσία: περ.Ε’, παρ.2, άρθρο 16 ν.1566/1985 και παρ.2, άρθρο 51, ν.3528/2007

Παρατηρήσεις: Για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους (προσωπικούς, υγείας, μεταπτυχιακά…)

Απαιτείται γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου και εγκρίνεται από ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ

Λύεται αυτοδικαίως η υπηρεσιακή σχέση του εκπαιδευτικού, αν εκείνος δεν προβεί σε ανάληψη καθηκόντων, εντός 1 μηνός από τη λήξη της άδειας

Παράθεση Κύριας Διάταξης:  «Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως 5 ετών , ύστερα από αίτηση τους και γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.»


Ανευ αποδοχων…..

Εγω καταλαβα οτι η ερωτηση ηταν για αδεια με αποδοχες

2
Εργασιακά / Απ: Άδεια για μεταπτυχιακό
« στις: Ιούνιος 28, 2022, 01:11:36 μμ »
Νομιζω οτι οι εκπαιδευτικες αδειες πλεον δινονται μονο σε οσους εχουν υποτροφια απο το ΙΚΥ….

Ψαξτο λιγο

3
Συγνωμη, αλλα διαβαζοντας ολο το νημα, ταβπερισσοτερα posts αποτελουν ντροπη για εκπαιδευτικους!

Ειδικα οι τελευταιες αναρτησεις ειναι ενας διαγωνισμος ποια ειδικοτητα θα εξεφτελισει κι θα μειώσει την αλλη!

Ειναι ντροπη για ενα φορουμ εκπαιδευτικων καποιοι να υποβεθμιζουν εντελως τη δουλεια αλλων εκπαιδευτικων

Το αν μπηκαν εκπαιδευτικοι αγγλικων στα νηπιαγωγεια και αν επρεπε να μπουν ειναι αλλη κουβεντα.

Το αν μπορουν να γινουν πληρως ωραριου ενω τα περισσοτερα νηπιαγωγεια ειναι μονοθεσια και διθεσια, επισης ειναι αλλη κουβεντα.

Ομως σταματηστε τις προσβολες εκατερωθεν!

4
Με την ευκαιρία έχει κανείς την καλοσύνη να περιγράψει όσο πιο αναλυτικά μπορεί τι γίνεται μετά την δημοσίευση της μετάταξης και πόσο χρόνο πήρε η όλη διαδικασία για να ολοκληρωθεί? Φαντάζομαι φυσικά ότι ίσως διαφοροποιείται από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή ακόμα και από Σχολή σε Σχολή αλλά και πάλι θα ήταν καλό να είχαμε μια εικόνα. Ευχαριστώ πολύ.

Μετά το φέικ απλά περιμένεις να σε καλέσουν από το πανεπιστήμιο για να αναλάβεις υπηρεσία. Εμένα πέρυσι με κάλεσαν τρεις ή τέσσερις μέρες μετά το ΦΕΚ. Στη συνέχεια μου έστειλε η οικονομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου κάποια έντυπα Να συμπληρώσω για την μισθοδοσία μου. Υπηρεσιακά ζητήθηκε ο φάκελος μου. Επειδή μέσα στο φάκελο μου δεν αναφερόταν πουθενά οι κρατήσεις νεοδιόριστού (πριν από 1017 χρόνια σε άλλη διεύθυνση) μου ζητήθηκε να κάνω μια αίτηση προς την τότε διεύθυνση Για να μου αποστείλουν μια βεβαίωση ότι έγιναν οι κρατήσεις νεοδιόριστού.

Εγώ είχα άλλο πρόβλημα, δεν συνεννοήθηκε το τμήμα προσωπικού με το τμήμα μισθοδοσίας στην Περιφερειακή πουάνικα και έτσι ενώ έφυγε ο φάκελος μου για το πανεπιστήμιο, η μισθοδοσία μου δε σταμάτησε, άρα δεν ξεκίνησε και η μισθοδοσία από το πανεπιστήμιο παρά μόνο μετά τα Χριστούγεννα. Στο μεταξύ πληρωνόμουν κανονικά και μου ζητήθηκε να τα επιστρέψω ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Το γελοίο είναι ότι η περιφερειακή Έχασε το διπλότυπο που τους πήγα από το Δημόσιο ταμείο και μου ζητούσαν να τα ξανά καταβάλω τα χρήματα. Ευτυχώς είχα κρατήσει φωτοτυπία την οποία δεν του την έδωσα και τους είπα να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Από το Γενάρη και μετά δεν με έχουν ξανά ενόχλησε άρα υποθέτω ότι βρήκαν τα χαρτιά.

5
Πρέπει να υπάρχει θετική εισήγηση από τη συνέλευση του τμήματος. Στην ουσία, η αίτηση μετάταξης θα τεθεί προς ψήφιση από τα μέλη ΔΕΠ του κάθε τμήματος και, εαν είναι θετική, θα γίνει περαιτέρω έλεγχος του φακέλου απο το υπουργείο. Η αποδέσμευση απο το ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ έρχεται αμέσως μετα.

Η δικη μου αποφαδη της συνελευσης εχε περασει και απο τη συγκλητο και το εγγραφο σταλθηκε στο υπουργειο απο εκει, οχι απο το τμημα.
Υπηρχε δηλαδη και εκει καθυστερηση η οποια προστεθηκε στην καθυστερηση να γραφει η αποφαδη της ΓΣ του τμηματος

6
Άδειες / Απ: Εκπαιδευτική άδεια (ολιγοήμερη)
« στις: Μάιος 23, 2022, 06:12:31 μμ »
« Η άδεια εξετάσεων χορηγείται για τη διευκόλυνση της φοίτησης του/της εκπ/κού σε εκπαιδευτικό ίδρυμα βαθμίδας όχι κατώτερης της κατηγορίας του (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ). Η άδεια χορηγείται και στην περίπτωση παράδοσης γραπτής εργασίας με την προϋπόθεση ότι η εργασία υπέχει τη θέση εξέτασης ή αποτελεί μέρος της εξεταστικής διαδικασίας» Πηγή: www.especial.gr

7
Εργασιακά / Απ: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
« στις: Απρίλιος 20, 2022, 07:12:30 μμ »


Αυτό ήξερα κ 'γω, ότι δεν ισχύει το 10 Ώρο αλλά κάποιες διευθύνσεις ακόμα θεωρούν ότι ισχύει... Ευχαριστώ για την ενημέρωση !

Δεν ισχυει το 10ωρο, αλλα καποιοι το κρατανε καθως θεωρουν οτι πανω απο 10 ωρες παρεμποδιζεται η πρωινη/βασικη εργασια

8
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Απρίλιος 16, 2022, 11:02:29 πμ »
Γίνεται προϊστάμενος κάποιος χωρίς αίτησή του; Δεν το ήξερα.

Εαν δεν υπαρχει αλλος, γινεται ο αρχαιοτερος

(Ναι! Με λεω αρχαια)

9
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Απρίλιος 16, 2022, 09:26:49 πμ »
Παλιά ναι. Τώρα ισχύει αυτό:

Ν.4823/21:
Άρθρο 44 (που μάλλον δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα)

"Απαλλαγή στελεχών της εκπαίδευσης από την άσκηση των καθηκόντων τους

1. Με απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για την τοποθέτηση, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου, τα στελέχη της εκπαίδευσης μπορεί να απαλλάσσονται από την άσκηση των καθηκόντων τους:"

Πυσδε+ΔΔΕ.

Σεπτεμβριο ημουν προϊσταμενη σε ΚΕΔΑΣΥ ως αρχαιοτερη γιατι η προηγουμενη προϊσταμενη βγηκε στη συνταξη.
Για πολλους και διαφορους λογους δεν ηθελα τη θεση. Για να απαλλαγω, επρεπε να υπαρχει αποφαση ολομελειας προσωπικου για αντικαταστατη και μετα αυτη η αποφαση να περασει απο ΑΠΥΣΠΕ….

Με πολλα ζορια και κυριως επειδη απο κερα σε μετα εβγαινε η μεταταξη μου, απαλλαχτηκα

10
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« στις: Απρίλιος 12, 2022, 10:50:03 πμ »
Στο τμημα που ειμαι εγω ως εδιπ, οι αποσπσμενοι συνεδελφοι ειναι για τις αναγκες της πρακτικης. Αυτο σημαινει οτι εχουν καποιες ομαδες φοιτητων και τους προετοιμαζουν για την πρακτικη τους και στη συνεχεια τους εποπτευουν στα πλαισια που γινεται ηβπρακτικη.
Οι ωρες ποικιλουν, αναλογα με τις αναγκες της καθε ομαδας. Υπεχουν ομαδες που με 3 ωρες την εβδομαδα για 3 εβδομαδες ειναι ετοιμοι για πρακτικη και υπαρχουν ομαδες που θελουν πολυ περισσοτερη υποστηριξη.
Επισης, οι ομαδες εχουν και ασκησεις να κανουν καθε φορα, οποτε οι αποσπασμενοι συνεδελφοι εχουν τη διορθωση των ασκησεων και την ανατροφοδοτηση.
Επισης, με το τελος της πρακτικης γραφεται μια μεγαλουτσικη εκθεση. Πρεπει να διορθωσουν την εκθεση και να βαθμολογησουν τους φοιτητες.

Τα ιδια κανουμε και οι εδιπ + διδασκαλιες+ εποπτειες πτυχιακων και μεταπτυχιακων εργασιων + εργαστηρια/σεμιναρια

11
Περιοχές σχολείων / Απ: Εγγύηση σπιτιού
« στις: Φεβρουάριος 16, 2022, 09:21:24 μμ »
Και επίσης αφού έχεις πληρώσει τους λογαριασμούς νερού και ρεύματος , κοινόχρηστα, μέχρι εκείνη τη στιγμή που αδειάζεις το σπίτι

Φυσικα! Αφου κανεις διακοπη νερου και ρευματος

12
Περιοχές σχολείων / Απ: Εγγύηση σπιτιού
« στις: Φεβρουάριος 16, 2022, 07:44:28 μμ »
Όχι, δεν καλύπτουν έτσι ζημιές ή φθορά αφότου φύγεις μιας και η εγγύηση συνήθως σου επιστρέφεται. Την θέλουν σε περίπτωση που υποτίθεται γίνει κάτι όσο είσαι ακόμα στο σπίτι. Τώρα, αν φύγεις πρόωρα ή έχεις κανα νοικι απλήρωτο, τότε δεν στην δίνουν πίσω... Πάντως δεν ασχολούνται και πολύ όσο είσαι μέσα. Συνήθως αν γίνει ζημιά σου λένε Εσυ φταίς, φτιαξτο εσυ. Οποτε την εγγυηση μαλλον την θελουν απλως στη περιπτωση που φυγεις και μεινουν ξαφνικα στα κρύα των λουτρών...

Ωστόσο ναι, ζητάνε ακόμα και για 3 μήνες αν θέλεις να μείνεις σε σπίτι.


Δεν ξερω τι σχεση εχεις με σπιτια (αν νοικιαζεις ή σου νοικιαζουν) παντως ο σκοπος της εγγυησης ειναι να καλυφθουν οι ζημιες που μπορει να κανεις στο σπιτι. Τωρα, αν οι ιδιοκτητες κανουν συμφωνια/δεχονται να μην πληρωθει το τελευταιο ενοικιο ή κατι αλλο, αυτο ειναι μεταξυ ιδιοκτητων και ενοικιαστων.
(Οσα σπιτια εχω νοικιασει εγω, ουκ ολιγα απο φοιτητρια μεχρι και τωρα, η εγγυηση ποτε δεν «πατσιζοταν» με το τελευταιο ενοικιο! Τη μερα που εφευγα ο ιδιοκτητης εκανε ελεγχο παρουσια μου και μου εδινε τα χρηματα

13
Περιοχές σχολείων / Απ: Εγγύηση σπιτιού
« στις: Φεβρουάριος 16, 2022, 03:22:19 μμ »
Γιατι να μη ζητανε;
Η εγγυηση δεν εχει σχεση με το ποσο διαστημα θα μεινεις στο σπιτι, αλλα ειναι για να καλυψει ενα μερος των τυχον ζημιων που θα υπαρχουν οταν φυγεις. Καπως πρεπει να ειναι καλυμμενος ο ιδιοκτητης

14
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Συνάφεια διδακτορικού
« στις: Ιανουάριος 27, 2022, 02:48:04 μμ »
Αν μπορώ να βοηθήσω...

Είμαι φιλόλογος, έκανα διδακτορικό σε θεολογική αλλά είχε αρκετή αρχαία φιλοσοφία το θέμα μου. Βρήκα, νομίζω, μια νομική γνωμοδότηση που αφορούσε το υπόλοιπο δημόσιο και εκεί όταν υποβάλλουν την αίτηση αναγνώρισης, υποβάλλουν και τα περιεχόμενα και μια περίληψη για να φανεί η συνάφεια.

Το ίδιο έκανα και εγώ στην αίτησή μου για αναγνώριση συνάφειας.

Επίσης, στη διαύγεια έχει αρκετές αναγνωρίσεις διδακτορικών από διαφορετική σχολή από τον κλάδο που ανήκεις ως εκπαιδευτικός. Οπότε αν δεν το αναγνώριζαν, θα το πήγαινα δικαστικά.

Ψάξε τι διδακτορικά έχει αναγνωρίσει η ΔΔΕ που ανήκεις.


Η γνωμοδοτηση που λεω….
Ειναι απο το 2015 και βγηκε για εναν οδοντιατρο με διδακτοριο στη διοικηση

Σελίδες: 123 ... 241

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31223
  • Τελευταία: loubinious
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1114775
  • Σύνολο θεμάτων: 18549
  • Σε σύνδεση σήμερα: 474
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 28
Επισκέπτες: 424
Σύνολο: 452

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.067 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.