Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Θέματα - evi06

Σελίδες: 12
1
Επιδόματα ΟΑΕΔ / Κοινωνικός Τουρισμός 2016 - 2017
« στις: Αύγουστος 25, 2016, 11:57:37 πμ »
για το 2016-2017 δεν εχει βγει κατι; ετσι δεν ειναι;

2
https://xenesglosses.eu/2016/07/800-ekpedeftiki-gia-pedia-prosfigon-entos-ton-imeron-prokirixi/

Την πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων. «Το υπουργειο προχωρεί στην προκήρυξη, προκειμένου να προσλάβει περίπου 800 εκπαιδευτικούς που θα απασχοληθούν σε ειδικές τάξεις στα σχολεία και στα σχολεία σε καταυλισμούς» είπε ο κ. Φίλης, στο περιθώριο των δηλώσεων που έγιναν μετά τη συνάντησή του με την τέως πρωθυπουργό της Δανίας και διευθύνουσα σύμβουλο (CEO) της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Save the Children International», Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ (Helle Thorning-Schmidt). Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες και θα αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και επικεφαλής της ειδικής δομής που θα συγκροτηθεί για τα παιδιά των προσφύγων, Γιάννης Παντής. Σημείωσε, επίσης, ότι οι ειδικές τάξεις και τα σχολεία στους καταυλισμούς θα βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Ακόμη, η προκήρυξη θα αφορά εκπαιδευτικούς που θα γνωρίζουν να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα, καθώς επίσης και εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν ξένες γλώσσες. Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε και θα έχει τη συνεργασία με τη «Save the Children International» να βρεθούν δάσκαλοι από τους πρόσφυγες που να βοηθήσουν τα παιδιά στη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας. «Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η εκπαίδευση των παιδιών αυτών, όχι σε γκέτο, αλλά σε συνάρτηση με το ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» επισήμανε ο κ. Φίλης. Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εκτός από τις δομές δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργούν ήδη για τα μικρά παιδιά στους καταυλισμούς, από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ειδικές τάξεις υποδοχής σε σχολεία, όπου θα εγγραφούν παιδιά προσφύγων που κατοικούν μέσα σε αστικά κέντρα, ενώ στους καταυλισμούς που είναι μακριά από τα αστικά κέντρα, θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικές δομές. Συγκεκριμένα, τα νηπιαγωγεία, όπως ανέφερε, θα είναι δίπλα στις μητέρες, στους καταυλισμούς.
Από την πλευρά της, η κ. Τόρνινγκ-Σμιτ ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου για την αφοσίωση που επιδεικνύει στην εκπαιδευση των παιδιών, είτε ελληνόπουλων είτε προσφυγόπουλων. «Δεν είμαστε εδώ για να ασκήσουμε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση», είπε, «αλλά για να συμβάλουμε, ώστε να βοηθήσει και να υπηρετήσει τα παιδιά. Μπορούμε να βοηθήσουμε να παρέχουμε εκπαιδευση στους καταυλισμούς και στα νησιά, σε συνεργασία με την ελληνική Πολιτεία». Η κ. Τόρνινγκ-Σμιτ, τέλος, τόνισε ότι η ΜΚΟ θα έχει ενεργή συμμετοχή στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου, παρέχοντας συμβουλές και την εξειδικευμένη γνώση που διαθέτει, αλλά και βοηθώντας να βρεθούν πρόσφυγες-δάσκαλοι που θα βοηθήσουν τα παιδιά στη γλωσσική διδασκαλία Το προσφυγικό στη συνάντηση Φίλη με την τέως Πρωθυπουργό της Δανίας Στη σκιά του νέου πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νίκαια της Γαλλίας, το προσφυγικό και ιδιαιτέρως η εκπαίδευση και η κοινωνική ένταξη των προσφυγόπουλων, ήταν το θέμα της συζήτησης του υπουργού Παιδείας, ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη με την τέως Πρωθυπουργό της Δανίας και νυν Διευθύνουσας Συμβούλου της Οργάνωσης “SAVE THE CHILDREN, INTERNATIONAL”, Helle Thorning-Schmidt. Συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία της SAVE THE CHILDREN με την Επιτροπή του Υπουργείου της οποίας προΐσταται ο Γ.Γ. του Υπουργείου Γιάννης Παντής, ώστε να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία της οργάνωσης, στην εφαρμογή του σχεδίου του Υπουργείου στις εκπαιδευτικές δράσεις για τα προσφυγόπουλα.
Ο κ. Φίλης στη δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση, επισήμανε: « Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και συλλυπούμαστε τον Γαλλικό λαό και τους συγγενείς των θυμάτω, αλλά ξέρουμε ότι αυτού του είδους οι πράξεις, εκτός των άλλων, μπορεί να έχουν ως θύματα και τους πρόσφυγες γιατί δημιουργείται μία λανθασμένη εντύπωση στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι οι πρόσφυγες είναι εν δυνάμει τρομοκράτες. Πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα των τρομοκρατών του ISIS και με αυτή την έννοια ο ISIS προσφέρει τη χειρότερη υπηρεσία, όχι μόνο γιατί ξεριζώνει τους ανθρώπους από τις χώρες τους με τον πόλεμο αλλά και γιατί δημιουργεί, δυστυχώς, αρνητικό πλαίσιο ένταξης των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.» Και πρόσθεσε: «Με την κυρία Helle Thorning-Schmidt συζητήσαμε τη δυνατότητα συνεργασίας και βοήθειας σε θέματα που αφορούν στην εξεύρεση δασκάλων. Το Υπουργείο προχωρεί στην προκήρυξη θέσεων, προκειμένου να προσλάβει 800 εκπαιδευτικούς που θα απασχοληθούν σε ειδικές τάξεις σε σχολεία αλλά και σε καταυλισμούς. Εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα γνωρίζουν να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα καθώς επίσης και εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν ξένες γλώσσες. Επίσης ζητήσαμε και θα έχουμε τη συνεργασία του SAVE THE CHILDREN για να βρεθούν οι δάσκαλοι ανάμεσα στους πρόσφυγες που να γνωρίζουν τη γλώσσα ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά στη γλωσσική διδασκαλία.»
Η κυρία Helle Thorning-Schmidt, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Σας ευχαριστώ πολύ κ Υπουργέ για την αφοσίωσή σας για αυτό το θέμα. Είμαι εδώ ως διευθύνουσα σύμβουλος (CEO) της οργάνωσης Save the children και όπως είπα πριν στον Υπουργό , δεν είμαστε εδώ για να ασκήσουμε κριτική στην Κυβέρνηση διότι πιστεύουμε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την ελληνική Κυβέρνηση, να βοηθήσουμε τα παιδιά, να υπηρετήσουμε τα παιδιά. Μπορούμε να παράσχουμε βοήθεια για τα παιδιά αυτά, μπορούμε να βοηθήσουμε στους καταυλισμούς, μπορούμε να βοηθήσουμε στα νησιά, όπου η εκπαίδευση αυτών των παιδιών είναι δύσκολη, μπορούμε να είμαστε εμείς στους καταυλισμούς και να παράσχουμε μάθηση σε αυτά τα παιδιά. Αυτό θέλουμε να το κάνουμε προσαρμοσμένοι στην ελληνική νομοθεσία αλλά και στους κανόνες του ελληνικού κράτους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι έγινε αποδεκτή η προσφορά μας για βοήθεια.»ξέρουμε κάτι περισσότερο άραγε; κάποια εσωτερική πληροφόρηση περισσότερο; αναφέρεται ειδικά η γνώση διδασκαλίας ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. πως θα γίνει η επιλογή με βάση αυτό το κριτήριο άραγε; δεν ξέρω αν υπάρχουν τόσοι εκπαιδευτικοί με αντίστοιχο μεταπτυχιακό πχ.  ???

[ασχετο σχολια, εχουν πεσει με τα μουτρα ολοι και κανουν αιτηση για το μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης του ΕΑΠ και οχι για το αντιστοιχο της Εκπαιδευσης των Μεταναστων...]


3
Ιδιωτική Εκπαίδευση / Michigan ECCE vs MSU CELC
« στις: Αύγουστος 22, 2015, 09:15:10 μμ »
τι αποψη εχετε για το MSU; βλεπω στη Βορεια Ελλαδα το προτιμουν πολλοι πλεον και το ζητουν και μαθητες. δεν το εχω δουλεψει καθολου ομως, εχω δει τις διαφορες του με το ECCE αλλα θα ηθελα να ακουσω την αποψη καθηγητων που το εχουν δουλεψει.
ποια τα υπερ και τα κατα σε σχεση με το ECCE; σε ποιους μαθητες (learning style, επιπεδο κτλπ) απευθυνεται;

4
Επιδόματα ΟΑΕΔ / Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ 2014-2015
« στις: Ιούλιος 10, 2014, 02:30:52 μμ »
http://www.dikaiologitika.gr/images/pdf/oaed-2.pdf

Ξεκινανε οι αιτησεις απο Δευτερα 14 Ιουλιου.
Αντε να δουμε φετος.  ;D

5
http://www.frl.auth.gr/index.php/gr/courses-gr/postgraduate-courses-gr/kanonismos-pms-gr

ενδιαφερομαι για το εν λογω μεταπτυχιακο. υπαρχει καποιος συναδελφος που το εχει ψαξει, παρακολουθησει  ολοκληρωσει κτλπ για να μου λυσει καποιες αποριες;

6
επειδη εδω και καιρο εχω την απορια, για πειτε μου φιλολογοι, ποιο ειναι το σωστο: προαιρετικο ή προεραιτικο για δηλωσω κατι που δεν ειναι υποχρεωτικο; τα εχω δει και τα δυο γραμμενα. εγω το πρωτο θεωρουσα σωστο  ???

7
Επιδόματα ΟΑΕΔ / Κοινωνικός Τουρισμός 2013 - 2014
« στις: Αύγουστος 13, 2013, 02:47:47 μμ »
http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1423&Itemid=903&lang=el

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των
δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο
Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών
με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014». Ο αριθμός των ωφελουμένων
από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στις 110.000 άτομα.
Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως
πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16.09.2013 έως την
31.07.2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του
ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους
δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.
Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως
αυτές ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση
συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ
μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12η μεσημβρινή. Μετά την υποβολή της
ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00
οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την εκτύπωση και
υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη/ υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας
Πρόσκλησης.


εχω μια απορια, χαζη ισως  :P, οταν λεει ΚΠΑ2 τι εννοει; τα γνωστα γραφεια του ΟΑΕΔ;

8
Φροντιστήρια / Αλλαγές στην άδεια διδασκαλίας.
« στις: Ιανουάριος 30, 2013, 11:14:13 πμ »
Διάβασα αυτό http://xenesglosses.eu/2013/01/enimerosi-gia-adeies-idrysis-kai-leit/ αναφέρει αλλαγες στην άδεια διδασκαλιας και συγκεκριμένα εναρξη ασκησης επαγγελματος. Μην μου πειτε οτι θα βρουν το πατημα οι εργοδοτες κ θα ζητουν οαεε; :-(

9
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Summer schools
« στις: Οκτώβριος 21, 2011, 11:10:47 μμ »
αφου αναλυσαμε τα περι celta/delta/ ma in tesol κτλπ. ;D υπαρχει καποιος-α συναδελφος ΠΕ06 να εχει εργαστει σε summer school στην Αγγλια ή και αλλου, να μοιραστει την εμπειρια του μαζι μας?

10
Μαθήματα κατ'οίκον / Writing (βοήθεια και από φιλολόγους)
« στις: Αύγουστος 21, 2011, 01:21:23 μμ »
έχω ένα ιδιαίτερο που προετοιμάζεται για το ECCE της εξεταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου. μέγα ζήτημα το writing. αφού προσπάθησα με διάφορους τρόπους να καταλάβω που δυσκολεύεται κ να τον βοηθήσω ανάλογα, κατέληξα στο ότι δεν έχει ιδέες ούτε στα ελληνικά για το κάθε θέμα, που βέβαια λόγος για να τις αναπτύξει στα αγγλικά. και τα θέμα των writings δεν είναι κ ζητήματα πυρηνικής φυσικής. πχ. δεν μπορούσε να συμβουλέψει έναν έφηβο που έχει προβλήματα με τους συγκατοίκους του ή τους γονείς του ή δεν μπορούσε να προτείνει ιδέες για μια εκστρατεία να πείσουν τους εφήβους να μην καπνίζουν ή για εξοικονομηση ενέργειας/ανακύκλωση κτλπ.

πως μπορώ να τον βοηθήσω?

11
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις / Προγράμματα e-learning (ΕΚΠΑ)
« στις: Οκτώβριος 03, 2010, 01:01:44 πμ »
http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/index.html

γνωρίζει κανείς συνάδελφος τίποτε παραπάνω? έχει μήπως συμμετάσχει παλαιότερα?
φαίνονται ενδιαφέροντα κάποια προγράμματα αλλά μιας κ το κόστος είναι κάπως υψηλό (600 ευρώ για 50 ώρες ή 900 ευρώ για 80 ώρες) θα ήθελα ενημέρωση για το αν αξίζει.

12
είχα κανει τα χαρτιά μου για πολιτικό διδακτικό προσωπικό στην ΣΜΥ στα Τρίκαλα το καλοκαίρι. η προκήρυξη έλεγε οτι τα αποτελέσματα θα έβγαιναν απο 15 έως 30 Σεπτεμβρίου. στο site της σχολής δεν έχει βγει τπτ ακόμα. έχει μήπως επικοινωνήσει καποιος με την σχολή τηλεφωνικά να δει τι γίνεται? πότε αναμένονται να βγουν? καμια πληροφόρηση?

13
Μαθήματα κατ'οίκον / one year course
« στις: Σεπτέμβριος 22, 2010, 10:49:21 μμ »
τι γνωμη εχετε για τα one year courses? ειδικα για τις junior ταξεις? εχετε χρησιμοποιησει καποιο? ειστε ικανοποιημενοι απο το αποτελεσμα?


οταν πρωτοξεκινησα να δουλευω ημουν εντελως καθετη στην ιδεα. θεωρουσα οτι μολις πρωτογνωριζει ενα παιδι την γλωσσα δεν μπορουμε να του φορτωσουμε τοσες καινουργιες γνωσεις σε λιγους μονο μηνες.
σιγα, σιγα κ με την πιεση των γονιων να τελειωνουν στην α' ή β΄ γυμνασιου τα αγγλικα εχω αρχισει να τα ξανασκεφτομαι. αν μου ξανατυχει παιδι που μολις ξεκινα ισως ξεκινησω με ενα βιββλιο one year course και βλεποντας. αν τραβαει το τελειωνουμε σε μια χρονια, αν οχι το ολοκληρωνουμε την επομενη.
δεν ξερω, σκεψεις κανω...

ποια η γνωμη σας λοιπον για τα βιβλια που κανουν την a κ b junior μαζι?

14
Εργασιακά / Βεβαιωση προϋπηρεσιας ΙΚΑ
« στις: Αύγουστος 04, 2010, 03:37:31 μμ »
Χρειαζομαι μια βεβαιωση προυπηρεσιας που να προκυπτει η ασφαλιση σε μηνες. Μεχρι τωρα η βεβαιωση προυπηρεσιας που μου δινανε στο ΙΚΑ (στο τμημα μητρωου) ηταν σε μερες ασφαλισης συνολικα ανα ετος κ ηταν η βεβαιωση πρυπηρεσιας που διναν για να την καταθεσεις σε διαφορους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ.
Γνωριζει κανεις αν γινεται να μου δωσουν βεβαιωση προυπηρεσιας σε μηνες? δεν την χρειαζομαι για τον ασεπ αλλα για αλλο δημοσιο φορεα.

Σελίδες: 12

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30193
  • Τελευταία: Bill431
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1048225
  • Σύνολο θεμάτων: 17881
  • Σε σύνδεση σήμερα: 590
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 35
Επισκέπτες: 525
Σύνολο: 560

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.105 δευτερόλεπτα. 24 ερωτήματα.