Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Τα κουρέλια τραγουδάνε

Σελίδες: 123 ... 8
1
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2025
« στις: Ιουνίου 16, 2025, 01:12:45 am »

Πάντως το ΕΣΠΑ των ΣΜΕΑΕ-ΤΕ ή έχει αδειάσει ή εξοικονομούνται οι πιστώσεις του για κάποιο λόγο. Το έχω ξαναγράψει πως φέτος χρειάστηκαν έτσι και αλλιώς πολύ λιγότερες πιστώσεις, γιατί έγιναν χιλιάδες διορισμοί στη δευτεροβάθμια ειδική και το ΕΕΠ-ΕΒΠ (που έπαιρναν αναπληρωτές μέσω αυτού). Οπότε θα ήταν λογικό να μετατραπούν οι πιστώσεις του φέτος.

Οι μόνιμοι ΕΕΠ/ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ είναι 2669.
Οι ενεργοί αναπληρωτές/τριες ΕΕΠ/ΕΒΠ τον Μάιο του 2025 στις ΣΜΕΑΕ ήταν 1885. Οι συνολικές προσλήψεις ΕΕΠ/ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ για όλη τη σχολική χρονιά ήταν 2009.
Τα οργανικά κενά ΕΕΠ/ΕΒΠ αυτή τη στιγμή στις ΣΜΕΑΕ είναι 827 (ασφαλώς δεν αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες).
Τα οργανικά κενά ΕΕΠ στα ΚΕΔΑΣΥ είναι 307 και στα ΣΔΕΥ 629 (ασφαλώς δεν αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες).

2
Αν εννοείς μισθολογικά και για ωράριο, εννοείται. Απλά προφανώς το ωράριο θα γίνει δευτεροβάθμιας. Δηλαδή θα δούνε πόσα χρόνια υπηρεσίας έχεις και τι ωράριο αντιστοιχεί σε αυτά στη δευτεροβάθμια.

Όχι ωράριο δευτεροβάθμιας, αλλά ωράριο ΕΕΠ. Ξεκινάει από 25 διδακτικές ώρες και κάθε 60 μήνες υπάρχει μείωση 1 ώρα έως 21 διδακτικές ώρες καταληκτικό ωράριο. Όπως είπατε μετράει μισθολογικά και για την μείωση ωραρίου η προϋπηρεσία ως ΠΕ70.

3
Oliver, Ko_s αρχικά επειδή είμαστε εκπαιδευτικοί καλό είναι να χρησιμοποιούμε τη σωστή ορολογία. Ο όρος «νοσοκόμος/α» είναι παρωχημένος. Το σωστό είναι νοσηλευτής/τρια για ΠΕ/ΤΕ και βοηθός νοσηλευτή για ΔΕ. https://enne.gr/nea/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B5-%CE%BD-%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5-%CF%83-%CE%B7-%CE%B5-%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%AE/

Το ΕΕΠ/ΕΒΠ υπάρχει στην ειδική αγωγή από το 1987 (νόμος 1985). Δείτε εδώ πόσοι/ες ήταν οι μόνιμοι/ες μέχρι τον Μάρτιο του 2020 (34 ΠΕ25).  https://www.especial.gr/arithmoi-eep-evp-2024-monimoi-ana-klado-kai-domi-organika-kena-nees-organikes-ipo-sistasi-pinakes/ Μιλάμε για αριθμός κοροϊδία, αν αναλογιστούμε τις ανάγκες. Και τώρα μετά από αρκετούς διορισμούς ο αριθμός του ΕΕΠ/ΕΒΠ, μόνιμοι/ες και αναπληρωτές/τριες, ουδεμία σχέση έχει με τις ανάγκες. Άρα το επιχείρημα ότι δεν έχουν συντάξεις δεν στέκει, γιατί οφείλεται στο γεγονός ότι οι διορισμοί ήταν ψίχουλα για δεκαετίες. Δηλαδή το επιχείρημα είναι συνήθισαν στην αδικία και δεν πειράζει να διαιωνίζεται; Ο προβληματικός αλγόριθμος της δευτεροβάθμιας είναι όνειρο για το ΕΕΠ/ΕΒΠ που δεν έχει αναλογία με τα παιδιά. Το διεκδικούν, αλλά δεν συμφέρει στο Υπουργείο, που αυθαίρετα και χωρίς επιστημονική βάση προσλαμβάνει το ΕΕΠ/ΕΒΠ. Μιλάμε για πασαλείμματα σε κάθε πλαίσιο και όχι για ουσιαστική κάλυψη αναγκών.

Δεν γίνεται 1 ΠΕ25 να έχει στις ΣΜΕΑΕ 30, 50 70, 100, 200 παιδιά και μάλιστα να παίζει και διάθεση σε άλλη ΣΜΕΑΕ. Εδώ να πω ότι η διάθεση στο ΠΕ25 δεν είναι όπως στις άλλες ειδικότητες. Μπορεί να είσαι χ ώρες στο α σχολείο και ψ στο β που είναι συστεγαζόμενο, αλλά σε θέλουν για πρώτες βοήθειες και νοσηλευτική υποστήριξη όλο το ωράριο και στα δύο σχολεία. Επίσης, το ΠΕ25 και το ΕΒΠ είναι οι μόνες ειδικότητες στην εκπαίδευση που άλλες ώρες υπογράφουν και άλλες εργάζονται στην πραγματικότητα. Τους αναγκάζουν να έχουν κενά στα οποία ζητούν να εκτελούν αρμοδιότητες του καθηκοντολογίου. Μιλάμε δηλαδή για άτυπες υπερωρίες. Μόνο στα ΕΕΕΕΚ υπάρχει αναλογία με παιδιά που το Υπουργείο όμως, δεν την τηρεί. Δείτε εδώ επί covid https://www.especial.gr/eeeek-agiou-dhmhtriou-diamarturia-gia-thn-elleipsh-sxolikwn-noshleftwn/. Ρωτήστε στις ΣΜΕΑΕ που έμειναν ανοιχτές στην καραντίνα πόσα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή δεν υπήρχαν νοσηλευτές.

Θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω ότι ο θεσμός του σχολικού νοσηλευτή είναι αποτυχημένος αν μιλάμε μόνο για πρώτες βοήθειες και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Δείτε εδώ το καθηκοντολόγιο https://www.especial.gr/eeeek-agiou-dhmhtriou-diamarturia-gia-thn-elleipsh-sxolikwn-noshleftwn/. Η αγωγή υγείας είναι βασική αρμοδιότητα. Στις ΣΜΕΑΕ το ΠΕ25 έχει ωρολόγιο πρόγραμμα (κάτι που δεν το γνωρίζετε), το οποίο εγκρίνεται, και σε κάθε διδακτική ώρα έχει παιδί/ παιδιά και κάνει αγωγή υγείας. Δυστυχώς, όμως, επειδή οι προσλήψεις είναι ελάχιστες μιλάμε για πασαλείμματα και καταλήγει το βασικό έργο να είναι οι πρώτες βοήθειες και η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Όταν εγώ ως εκπαιδευτικός κάνω αγωγή υγείας σε πρόγραμμα ή στο εργαστήριο δεξιοτήτων ή είναι στην ύλη μου θεωρείται μάθημα, αλλά όταν το κάνει το ΕΕΠ δεν είναι τίποτα;

Στα γενικά οι γονείς πίεσαν πολύ και μπήκαν οι ΠΕ25 εδώ και μία δεκαετία. Σε άλλες χώρες ο θεσμός έχει έναν αιώνα παρουσία. Οι γονείς δεν εργάζονταν για να πηγαίνουν στο σχολείο. Πολλές φορές, μάλιστα, αν λείπει το ΠΕ25 και το ΕΒΠ δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο. Άρα δεν τίθεται θέμα ποια ειδικότητα είναι πιο απαραίτητη, γιατί όλες είναι. Θλίβομαι όταν βλέπω τέτοιες απόψεις από εκπαιδευτικούς. Π.χ. το παιδί με ΣΔτ1 χρειάζεται το ΠΕ25 για να ξεκινήσει την εκπαίδευση του από την ίδια αφετηρία σε σχέση με τα άλλα παιδιά.

Αν και στα γενικά ξεκίνησε ως εξειδικευμένη πλέον το ΠΕ25 με την πρόσληψη του αναλαμβάνει όλα τα παιδιά με έγκριση και χωρίς έγκριση. Δείτε το καθηκοντολόγιο του 2018 https://www.especial.gr/wp-content/uploads/2021/10/fek-b-2038-2018-kathikontologio-pe25-evp-genika-sxoleia.pdf. την πρώτη τροποποίηση του 2021 https://www.especial.gr/wp-content/uploads/2021/10/tropopoiisi-apofasis-kathikontologiou-pe25-evp-genika-sxoleia.pdf και την τροποποίηση του 2022 https://www.especial.gr/wp-content/uploads/2022/04/fek-b-2055-26-4-2022.pdf Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία. Πρέπει να ιδρυθούν οργανικές και στα γενικά. Βέβαια και στη γενική μιλάμε για πασαλείμματα. Δεν σε ρωτάνε αν καλύπτονται οι ανάγκες. Ασφαλώς και όχι αν έχεις π.χ. 7 παιδιά με χρόνιες παθήσεις με έγκριση, 1 με 2 χωρίς έγκριση και άλλα 500 για πρώτες βοήθειες κτλπ. Εδώ να ξαναπώ ότι δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι αν μιλάμε μόνο για ξεκάθαρα νοσηλευτική παρέμβαση χωρίς αγωγή υγείας. Δεν μιλάμε για συμπερίληψη όταν π.χ. διαχειρίζεσαι το ΣΔτ1 του/της μαθητή/τριας χωρίς να του/της μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι σιγά σιγά μόνο του/της, δεν ασκείς συμβουλευτική στην οικογένεια, δεν κάνεις προγράμματα στο σχολείο για το ΣΔτ1, για την υγιεινή διατροφή, τη διαφορετικότητα, την υιοθέτηση υγιεινών στάσεων στην καθημερινότητα μας κτλπ. 

Εδώ θα δείτε τις προσλήψεις για το διδακτικό έτος 2023/2024 https://www.especial.gr/arithmoi-eep-evp-2023-24-monimoi-anaplirotes-ana-tupo-sholikis-monadas-periohi-domi-diorismou-proslipsis-kai-programma/ που όπως έγραψα απέχουν αρκετά από αυτό που θα έπρεπε. Συμπεριλαμβάνουν διαθέσεις και ασφαλώς έμειναν και κενά που δεν καλύφθηκαν όλη τη χρονιά. Λογικά σε λίγες μέρες θα βγει το αρχείο και για τη φετινή χρονιά. 

Δεν είναι μυστικό ότι το ΕΕΠ/ΕΒΠ σε όλους τους διορισμούς από το 2020 είναι ριγμένο σε σχέση με την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια.

Το γεγονός ότι ταυτίζουμε τους/τις νοσηλευτές/τριες μόνο με τα νοσοκομεία μόνο δείχνει και γιατί είναι τόσο πίσω το σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Η κοινοτική νοσηλευτική (εκεί υπάγεται η σχολική νοσηλευτική) δυστυχώς είναι σε εμβρυικό επίπεδο, αν και «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν».

Μόνιμη ΠΕ87.02

4
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 11, 2024, 01:08:27 am »
Θλίβομαι για τα υπόλοιπα σχόλια.

Καλό είναι να ενημερωθείτε για τα καθήκοντα και το πλαίσιο εργασίας των εκπαιδευτικών παράλληλης και του ΕΕΠ/Ε

5
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 11, 2024, 12:42:46 am »
Σαφώς και ισχύει πως τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση και ειδικά τα ΕΠΑΛ δίνουν και Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Αυτό σημαίνει πως αν δινόταν παράλληλη σε ειδικότητες του ΕΠΑΛ τότε θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει να δίνονται και παράλληλες στα πανεπιστήμια, πράγμα αφύσικο και τελείως ανεδαφικό. Ο ρόλος εξάλλου της παράλληλης είναι η τελική ένταξη του μαθητή στην τάξη και όχι η δια βίου υποστήριξή του. Παρόλα αυτά δίνονται παράλληλες στα ΕΠΑΛ στις συνήθεις ειδικότητες. Ο αριθμός τους είναι λιγότερος γιατί υποστηρίζεται (και μάλλον έτσι είναι) πως οι ίδιοι οι κηδεμόνες δεν αιτούνται.

ΥΓ. Τώρα είδα το μνμ της emmaki. Όπως και να έχει για τις δικαιολογίες,  νομίζω πως προσθέτουν κάτι και τα όσα γράφω εγώ παραπάνω

@durin, @emmaki, @ppil Παράλληλη στήριξη έχουν τα παιδιά και στο Λύκειο και στα ΕΠΑΛ, αλλά μόνο σε μαθήματα που διδάσκουν ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04. Οι ανάγκες στα υπόλοιπα μαθήματα εξαφανίζονται;

Ο στόχος της παράλληλης στήριξης είναι η ένταξη των παιδιών στο σχολικό γίγνεσθαι, σε γνωστικό, κοινωνικό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο. Ακριβώς επειδή χορηγεί πτυχίο το ΕΠΑΛ δεν θεωρείτε ότι πρέπει να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός αυτονομίας; Οι ώρες είναι 21/23 σε μαθήματα τομέα/ειδικότητας. Φουλ κενό. Στα εργαστήρια μάλιστα είναι επιβεβλημένη η υποστήριξη, γιατί μπορεί να υπάρξουν ατυχήματα. Το εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης θα βοηθήσει ώστε τα παιδιά να πάρουν τα μέγιστα εφόδια για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν και το πτυχίο. Κάποια παιδιά ίσως θελήσουν να δώσουν πανελλήνιες. Γιατί να μην έχουν βοήθεια στην προσπάθεια τους αυτή; 

6
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 09, 2024, 10:55:55 pm »
Κι όμως, Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα, το ότι κάποιος δουλεύει ως Παράλληλη Στήριξη, δεν θα πει αυτομάτως ότι είναι και κατάλληλος γι' αυτή την δουλειά. Ειδικά με αυτά τα σεμινάρια.... μπαίνουν στις τάξεις άτομα άσχετα με τον χώρο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αξιόλογοι συνάδερφοι... αλλά ....

Το ίδιο ισχύει για όλους μας. Γιατί αναφέρεστε μόνο στους /στις εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης; Πάντως μόνο τα καλύτερα έχω να πω για όσ@ γνώρισα και για αυτ@ με σεμινάριο.

Η συζήτηση, όμως, αφορά τα αλλότρια καθήκοντα που σύμφωνα με τον οδηγό ΕΣΠΑ καλά κάνουν και αρνούνται και κακώς οι διευθυντές/ντριες τα αναθέτουν. Αυτ@ δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους που δεν γνωρίζουν το πλαίσιο εργασίας των ατόμων που εργάζονται στην εξειδικευμένη, ενώ πληρώνονται για να το γνωρίζουν.

7
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 09, 2024, 09:52:45 pm »
Εννοώ όλες τις εργασίες ππυ δεν έχουν σχέση με τα καθηκοντα μας αλλά όλοι τις κάνουμε. όχι φυσικά υπεύθυνος τμήματος. Αλλά έχω δει να μην θέλουν πχ να πάρουν γιορτή. ή κάτι άλλο γραφειοκρατικό. Ή διαφορα χαμαλίκια που κάνουμε όλοι μας. Και να το πω πιο χύμα. Εγω έχω 4-5 ώρες μάθημα τη μέρα σε 80-100 διαφορετικά παιδιά. Στο κενό μου ίσως διορθωνω τετράδια ή ετοιμάζω φύλλα εργασίας ή
περνάω απουσίες ή απλα παίρνω μια ανάσα αλλά είναι αυτονόητο ότι θα διακόψω για να σηκώσω ένα τηλέφωνο αν ο διευθυντής έχει δουλειά ή θα δώσω σε μαθητή το τηλέφωνο για να πάρει σπίτι του ή θα του δώσω πάγο για το χέρι που χτύπησε ή σερβιέτα, χωρίς να λέω ότι δεν είναι δουλειά μου, κι ας με διακόπτει από τον μεγάλο φόρτο εργασίας ππυ έχω. Όπως λοιπόν όλοι μας κάνουμε πράγματα που είναι παντελώς άσχετα με το έργο μας γιΑτι έτσι λειτουργεί το σχολείο, περιμένουμε κι από ανθρώπους που έχουν διαφορετικού είδους καθηκοντα, να μην επινοούν δικαιολογίες για να μην
ασχοληθούν λίγο παραπάνω με τα μετρημένα στα δαχτυλα παιδιά ππυ είναι αρμοδιότητά τους.

Θεωρώ το σχόλιο σας προσβλητικό για τους/τις συναδέλφους/ισσες.

8
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 09, 2024, 09:48:05 pm »
Δεν εννοώ αυτοεξυπηρετηση ππυ να χρειάζεται Ε

9
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 09, 2024, 09:23:25 pm »
Ν.3699/2008, άρθρο 6, παρ.1, όπως ισχύει:
...
Από την 1.9.2010, η παράλληλη στήριξη - συνεκπαίδευση μπορεί να παρέχεται και μέσω προγραμμάτων εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τα οποία εντάσσονται σε Πράξεις που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Δημόσιο στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ 60 και ΠΕ 70 που έχουν τα Τυπικά προσόντα τοποθέτησης στην ΕΑΕ, ΠΕ 61, ΠΕ 71, ΠΕ 02.50, ΠΕ 03.50 και ΠΕ 04.50. Αν οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν, στα προγράμματα αυτά μπορεί να συμμετέχουν και οι λοιποί εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 60 και ΠΕ 70, καθώς και εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 02, ΠΕ 03 και ΠΕ 04.
...

Ευχαριστώ.

Καιρός να αλλάξει η νομοθεσία. Καλό είναι να το επισημάνουν και οι εργαζόμενοι/ες στα ΚΕΔΑΣΥ.

10
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 09, 2024, 09:20:26 pm »

Δεν μπορω να ξερω τι γινεται σε καθε κεδασυ, επισης δεν θυμαμαι τι γινοταν στο κεδασυ που ημουν εγω (εχω την εντυπωση οτι σε μαθητες επαλ διναμε ΠΣ)

Μπορειτε να ρωτησετε στο κεδασυ που σας ενδιαφερει

Δίνουν ΠΕ02/ΠΕ03/ΠΕ04 και όχι την ειδικότητα/τομέα που παρακολουθούν που είναι 21/23 ώρες.
Φυσικοθεραπεύτρια που εργάστηκε σε ΚΕΔΑΣΥ μου είπε ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες και για αυτό δεν έχει γίνει θέμα. Πάντως κάθε χρονιά που εργάζομαι σε ΕΠΑΛ έχουμε παιδιά με παράλληλη. Κατά την άποψη μου είναι κακώς συμβαίνει και είναι και επικίνδυνο στα εργαστήρια.

11
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 09, 2024, 09:14:51 pm »

Αυτο που λεω εγω ειναι οτι στις ΠΣ που εχω δει (και ειναι πολλες στα τοσα χρονια που ημουν στην ΕΑ), ερχοταν το πρωι, υποδεχοταν το παιδι, ηταν στα διαλειμματα εξω, συνοδευαν στις εκδρομες και ηταν μαζι με το παιδι και οχι με τους υπολοιπους εκπαιδευτικους και εφευγαν οταν εφευγε το παιδι.

Πολλα χρονια, πολλες ΠΣ

Επισης, το ιδιο συμβαινει και στα ειδικα σχολεια και ΕΕΕΕΚ που γνωριζω. Ολοι 8-2

Σαφως υπαρχουν και αλλες εμπειριες

Στο ΕΕΕΕΚ που εργάστηκα εκτός από το Ε

12
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 09, 2024, 09:07:12 pm »
Γιατί δεν προβλέπεται από το νόμο. Παράλληλη, εκτός ειδικών περιπτώσεων, αφορά ΠΕ02,03,04.



Μήπως έχετε τη νομοθεσία που το αναφέρει; Και εγώ έτσι νόμιζα, αλλά ένας γνωστός μου είπε ότι δεν βρήκε το πλαίσιο που αναφέρει μόνο αυτές τις ειδικότητες. Δεν το έψαξα για να το εξακριβώσω.

Πάντως το έχω αναφέρει και σε συνδικαλιστές για να το κάνουν θέμα. Τα παιδιά των ΕΠΑΛ είναι κρίμα να μην έχουν υποστήριξη στον τομέα και στην ειδικότητα. Είναι κιόλας φουλ κενό.

13
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 08, 2024, 11:51:54 pm »

Δεν μιλησα για νηπιαγωγους….


Εγω ημουν σε κεδασυ 15 χρονια…. Εχω δει πολλες, μα παρα πολλες, παραλληλες και στις δυο βαθμιδες

Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί τα ΚΕΔΑΣΥ δεν χορηγούν παράλληλη στήριξη στα μαθήματα τομέα/ειδικότητας στα ΕΠΑΛ;

14
Ειδική Αγωγή / Απ: Παράλληλη στήριξη
« στις: Οκτωβρίου 08, 2024, 11:19:26 pm »

Δεν μιλησα για νηπιαγωγους….


Εγω ημουν σε κεδασυ 15 χρονια…. Εχω δει πολλες, μα παρα πολλες, παραλληλες και στις δυο βαθμιδες

Λέτε ότι όλ@ οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης που συναντήσατε ήταν στην άφιξη και στην αποχώρηση των παιδιών;

Κατέθεσα τη δική μου εμπειρία από τα σχολεία. Επίσης, το συμπέρασμα που βγάζω από αυτά που γράφουν οι συνάδελφοι/ισσες σε εκπαιδευτικές σελίδες.

Για να βγάλει η ΔΟΕ ανακοίνωση, λογικά είναι κάτι που ζητείται τα τελευταία χρόνια.

Η εμπειρία μου πάντως λέει ότι δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις θεωρούν ότι τα παιδιά ανήκουν στους εκπαιδευτικούς παράλληλης, στο Ε

Σελίδες: 123 ... 8

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32905
  • Τελευταία: mixapanpe04
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1184725
  • Σύνολο θεμάτων: 19491
  • Σε σύνδεση σήμερα: 689
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 1
Επισκέπτες: 508
Σύνολο: 509

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.089 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.