0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σαφώς. Απλα αν λουφαρεις στη γενική είσαι επίσημα γάιδαρος. Αν λουφαρεις στην ειδική επικαλείσαι καθηκοντολογιο.
Αυτό λέμε ότι εμείς ως δάσκαλοι και υπεύθυνοι τμημάτων με δεκαπλάσιο φόρτο εργασίας θα μοιράσουμε και φαγητά, θα δεχτούμε μαθητές άλλων τμημάτων στην τάξη μας, θα κρατήσουμε δυο τμήματα γιατί λείπει συνάδελφος, θα κάνουμε κάτι γραφειοκρατικό που θα μας αναθέσει ο διευθυντής. Ούτε εμάς είναι στα καθήκοντά μας αλλά το κάνουμε γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο αλλιώς.
Άρα το ερώτημα είναι εσύ δεν θέλεις να αναπληρώσεις τον συνάδελφο που λείπει γιατί είναι παράνομο ή γιατί δεν θέλεις να μπεις στην τάξη του διότι θα κουραστείς περισσότερο; Και αν είσαι τόσο υπέρ του νόμου γιατί δεν φεύγεις από το σχολείο στις δύο κάθε μέρα που τελειώνει το εργασιακό σου ωράριο;Ξέρω συνάδελφο που είναι φουλ τυπική και τηρεί το εργασιακό της ωράριο εκτός από το διδακτικό. Σόρρυ που έχω κάπως επιθετικό ύφος απλά και γω δουλεύω χρόνια στην εκπαίδευση και έχω δει έντονα προκλητικές συμπεριφορές από ειδικότητες που προανέφερα.
Σαφώς και ισχύει πως τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση και ειδικά τα ΕΠΑΛ δίνουν και Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Αυτό σημαίνει πως αν δινόταν παράλληλη σε ειδικότητες του ΕΠΑΛ τότε θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει να δίνονται και παράλληλες στα πανεπιστήμια, πράγμα αφύσικο και τελείως ανεδαφικό. Ο ρόλος εξάλλου της παράλληλης είναι η τελική ένταξη του μαθητή στην τάξη και όχι η δια βίου υποστήριξή του. Παρόλα αυτά δίνονται παράλληλες στα ΕΠΑΛ στις συνήθεις ειδικότητες. Ο αριθμός τους είναι λιγότερος γιατί υποστηρίζεται (και μάλλον έτσι είναι) πως οι ίδιοι οι κηδεμόνες δεν αιτούνται. ΥΓ. Τώρα είδα το μνμ της emmaki. Όπως και να έχει για τις δικαιολογίες, νομίζω πως προσθέτουν κάτι και τα όσα γράφω εγώ παραπάνω
@durin, @emmaki, @ppil Παράλληλη στήριξη έχουν τα παιδιά και στο Λύκειο και στα ΕΠΑΛ, αλλά μόνο σε μαθήματα που διδάσκουν ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04. Οι ανάγκες στα υπόλοιπα μαθήματα εξαφανίζονται;
Έχω δει να διδάσκεται πχ 7η ώρα μάθημα πολύ συναφές με την ειδικότητα της παράλληλης (που θα το είχε β ανάθεση, για να είμαι ακριβής) και να μην μπαίνει εκείνη την ώρα, διότι έχει κολλήσει όλες τις ώρες της από 1η έως 5η (ενώ κάθεται στο σχολείο για το τυπικό της υπόθεσης). Και μένει παιδί χωρίς υποστήριξη σε δύσκολο μάθημα, που κανονικά δεν θα έπρπεε να διδάσκεται ούτως ή άλλως 7η ώρα, αλλά φαίνεται κάποιοι είναι του πεταματού για να διδάσκουν 7η ώρα εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά κάποιοι άλλοι φτιάχνουν το πρόγραμμά τους όπως τους βολεύει. Το ίδιο το έχω δει και σε πρόγραμμα της ένταξης, που εκεί γίνεται οφθαλμοφανώς για να φεύγουν νωρίτερα. Και θα το ξαναπώ, και στη γενική υπαρχουν πολλοί, και τα τελευταία χρόνο ακόμα περισσότεροι, που κοιτάνε να δουλεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο. Απλώς εκεί, από ένα σημείο και μετά βγάζει μάτι γιατί δεν υπάρχει και κάποιο πρόσχημα. Ενώ το "δεν είναι στα καθήοντά μου" και "θα ρωτήσω τον σύμβουλο αν επιτρέπεται" είναι κάτι με το οποίο κανένας δεν έχει όρεξη να μπλέξει.