Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - menandros

Σελίδες: 1 ... 21222324
309
αυτά θα ισχύσουν και με ΣτΕ να αποφασίζει;

310
H ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ολο της το μεγαλειο όπου θέλουμε αποκαλυπτουμε την θρησκευτικη μας ταυτοτητα όπου θέλουμε όχι

ο ΣτΕ το απασχόλησε η περίπτωση έφεδρου ανθυπολοχαγού που υπηρέτησε τη θητεία του και το 2003 κλήθηκε για μετεκπαίδευση. Εκείνος κατέθεσε αίτηση και ζήτησε να εκπληρώσει εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία ως αντιρρησίας συνειδήσεως, προσκομίζοντας παράλληλα πιστοποιητικό της Κεντρικής Εκκλησίας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά Ελλάδος, το οποίο ανέφερε ότι από το 2003 ανήκει στο δόγμα αυτό. Το Στρατολογικό Γραφείο απέρριψε το αίτημα με την αιτιολογία ότι ήδη έχει υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο πολίτης δεν εμφανίστηκε για την εκπλήρωση της εφεδρείας και κηρύχθηκε ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης και του επιβλήθηκε εξάμηνη πρόσθετη στρατιωτική θητεία.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε μη νόμιμη την αιτιολογία με την οποία απέρριψε το Στρατολογικό Γραφείο το αίτημά του πολίτη. Ειδικότερα, αναφέρεται στην απόφαση ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τη νομοθεσία, "εφόσον ο αιτών μετάβαλε θρησκευτικές απόψεις, ενστερνιζόμενος το δόγμα της Κεντρικής Εκκλησίας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, μετά την εκπλήρωση ένοπλής στρατιωτικής υπηρεσίας, διατελών στην κατάσταση της εφεδρείας, η μεταβολή αυτή δεν αποτελούσε λόγο αποκλεισμού του από την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.2510/1997 περί αντιρρησιών συνειδήσεως, προκειμένου υπό την εν λόγω στρατιωτική κατάσταση να εκπληρώσει εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία".

www.ellinikos-stratos.com/stratologia/antirisies.asp

311
συνάντηση με έναν τέτοιο χριστιανισμό Χρ. Γιανναράς: Περιμένοντας την Ανάσταση (1985, ET1)

https://www.youtube.com/watch?v=4mES3RKxP7A


Περιμένοντας την Ανάσταση - Νικηφόρος Βρεττάκος 1
https://www.youtube.com/watch?v=C8U_PbeS7yY


Χρ. Γιανναράς για Επιστήμη-Μεταφυσική
https://www.youtube.com/watch?v=TcHzEAyZ3so

312
Νομίζω ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν η πνευματική ωριμότητα των μαθητών σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.
Ας πούμε, κατά τη γνώμη μου, στο Δημοτικό θα έπρεπε να διδάσκονται οι μαθητές τις βασικές αρχές του χριστιανισμού, αφού είναι η επικρατούσα θρησκεία, με δικαίωμα απαλλαγής στους αλλόθρησκους. Κάτι άλλο φοβάμαι πως θα τους δημιουργούσε σύγχυση στην ηλικία τους.
Στο Γυμνάσιο θα έβαζα Θρησκειολογία χωρίς απαλλαγή, ώστε να μάθουν όλοι τις αρχές των μεγάλων θρησκειών.
Και στο Λύκειο θα προτιμούσα να υπάρχουν -πάλι χωρίς απαλλαγή- μαθήματα Βιοηθικής, Συγκριτικής Θρησκευτικής Λογοτεχνίας κλπ
Ας μαθαίνουν και οι αλλόθρησκοι και οι άθεοι για το Χριστιανισμό δεν είναι κακό ούτε κατήχηση...γνωσιολογικό πολιτισμικό μάθημα ειναι

313
Αχχ τα κατηχητικά....πήγα για χρόνια. Μόνη πίκρα που μου δίδαξαν σκάκι και το ξέχασα. Έλεος.
Όσο για τα θρησκευτικά...δεν ξέρω τίποτα. Παπαγαλία και 20 μόνο. Άραγε εσείς που μιλάτε, γνωρίζετε τα 7 μυστήρια της εκκλησίας ονομαστικα?Και το τί συμβολίζουν? Εδώ σας θέλω. Κόψτε κάτι και κυρίως τις θεωρίες που αν τα πάρω θα σας πω και γω χίλιες. Αυτό είναι το θέμα?
Εγώ άλλο σκέφτομαι. Τα θρησκευτικά διδάχτηκαν ποτέ ορθά για να περιλαμβάνουν και όσους δεν ανήκουν στους κόλπους τους,πέρα απο τους ήδη μετέχοντες? Ας αρχίσουμε από το μηδέν και μετά θα δούμε και τους άλλους.
Πού ζείτε? Σε χώρα που έλυσε τα του οίκου της και κοιτά τα των άλλων? Καλημέρα και είναι νύχτα.
απλά και οι άθεοι πρέπει να εγκαταλείψουν τους ζηλωτισμούς τους και να δουν τη θρησκεία, τον Χριστιανισμό και ειδικά την ορθόδοξη παράδοση ως πολιτισμικο δημιούργημα...δηλαδή επειδή εσύ είσαι άθεος δεν διαβάζεις πχ. του Παπαδιαμάντη τα Χριστουγεννιάτικα ή Πασχαλινά του διηγηματα! έλεος!

314
Πω πω. . Τώρα τι μου θύμισες.... Ήμουν γυμνάσιο και πήγαινα ακόμα στο Κατηχητικό της εκκλησίας, που πλέον περιελάμβανε μόνο κήρυγμα. Σε ένα από τα τελευταία μαθήματα μαλώσα με την κατηχήτρια γιατί αυτή επέμενε ότι η θεωρία της εξέλιξης ήταν αιρετική, εγώ ότι ήταν απολύτως  συμβατή με τη βιβλική εκδοχή αφού αναφέρεται ότι ο Θεός έπλασε τον κόσμο ''καλώς λίαν'', άρα εξελίξιμο και όχι τέλειο.
Στο τέλος, είδε κι απείδε, μου έδωσε να διαβάσω στο σπίτι ένα βιβλίο, για να συνετιστώ. Κάπου εκεί χώρισαν οι δρόμοι μας και δεν με ξαναείδε.... :P
υπαρχουν και κατηχητικά που κάνουν ουσιαστική δουλειά με κληρικούς στην επαρχία, όπου τα παιδιά δεν έχουν πολλές διασκεδάσεις και εναλλακτικές ψυχαγωγίες, όπου αντί να ξημεροβραδιάζονται στα κινητα και τα laptop παίζουν επιτραπέζια, βλέπουν ταινίες, έχουν λέσχες ανάγνωσης, κάνουν περιβαλλοντικά προγράμματα ..δυστυχώς το κατηχητικό της δεκαετίας 50-60 με Ζωη Σωτηρ έκανε τη ζημιά ...

315
το μάθημα πρέπει να εκσυγχρονιστεί για πολλούς λόγους όχι μόνο περιεχομένου αλλά και διδακτικής....ο καθηγητης Γιαγκάζογλου έλεγε ότι οι σύμβουλοι των άλλων γνωστικών αντικειμένων στο ΙΕΠ κυρίως φιλολογικών τον επαινούσαν κι έλεγαν μακάρι και στα δικά μας μαθήματα οι αλλαγές αυτές ….δυστυχώς πρόβλημα έχουν και οι άθεοι που οχυρώνονται σε ένα στείρο αθεϊσμό και αν μελετήσουν κάτι σχετικό με Χριστιανισμό ή τη θρησκεία νομίζουν ότι θα μαγαριστούν....είναι έλλειμμα παιδείας και κουλτούρας γενικά...

316
Xθες είχε μια συνάντηση ο δικηγόρος στην ΕΣΗΕΑ σας είπε κάτι σχετικα με το ποτε θα βγει η απόφαση; αν εχει βγει ;

317
https://www.anaplirotes.gr/apokatastash-ths-adikias-gia-toys-epityxontes-toy-asep-2008/?fbclid=IwAR3csJqFkOwN0Gm7e51PG4xrBGI8ZIQZqAw2iIKdgZM4dGTk9JZfRgdeUBA

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ παρακάτω.
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: Άνιση μεταχείριση εκπαιδευτικών, επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008.

Κυρία Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό, το 2008 διενεργήθηκε από το ΑΣΕΠ γραπτός διαγωνισμός εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων (πλην δασκάλων) και συντάχθηκαν οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων (Προκηρύξεις: 1Π/2008, 2Π/2008, 3Π/2008, 4Π/2008 και 5Π/2008).

Το Υπουργείο Παιδείας δεν προέβη στην απαιτούμενη πρόσκληση προς τους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης του σχετικού πίνακα του ΑΣΕΠ. Κατά της παράλειψης διορισμού τους, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη περίπου 480 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι δικαιώθηκαν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Το Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να προχωρήσει στους διορισμούς μόνο όσων προσέφυγαν δικαστικά. Ειδικότερα, με την διάταξη του άρθρου 73 του ν. 4589/2019 (13 Α’) όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση, επιτυγχάνεται η συμμόρφωση της Διοίκησης με σειρά δικαστικών αποφάσεων που ακολούθησαν τη δημοσίευση της ΣτΕ (Ολ.) 527/2015 απόφασης η οποία εκδόθηκε ύστερα από πιλοτική δίκη του αρ. 1 του ν. 3900/2010 (213 Α’) και έκανε δεκτές τις αιτήσεις ακυρώσεως εκπαιδευτικών επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του έτους 2008.

Σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη: «1. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ…, που είχαν συμπεριληφθεί στους πίνακες κατάταξης, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας… σε κενές οργανικές θέσεις και σε περίπτωση μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες καταργούνται αυτοδικαίως με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση από αυτές, εφόσον έχει εκδοθεί ως προς αυτούς, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, αμετάκλητη απόφαση διοικητικού δικαστηρίου με την οποία έγινε δεκτή αίτηση ακυρώσεως κατά της παράλειψης διορισμού τους».

318
Εδω αλλοι ταζουν συμπεριληψη ...εδω θα κολλησουμε ? Δεν εχει κανενα μελλον αυτη η προσφυγη...
ναι αλλά ποιο το σκεπτικό της προσφυγης; δηλ τι λεει στους πελάτες του;

319
Κανενα δικαστήριο δεν αναγνωρίζει τον ορο "χαμηλόβαθμο" η "υψηλόβαθμο"...Δείτε λοιπόν τι ζητάει...Ζητάει τα κεφάλια όλων...


τι αναστολή εκτέλεσης ζητάει; αφού έχει εκτελεστεί η απόφαση

320
και θεμελιώνεται κάτι τέτοιο;

321
δηλαδή υπάρχουν δικηγοροι που έχουν προσφύγει κατά χαμηλόβαθμων; και ζητουν απολυσεις;

322
Σωστά... την ανιχνεύει η μεγάλη προυπηρεσία...
η αξιολογηση που θα γινει και δρομολογεί η κεραμέως

Σελίδες: 1 ... 21222324

Pde.gr, © 2005 - 2020

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1041967
  • Σύνολο θεμάτων: 17818
  • Σε σύνδεση σήμερα: 426
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 3
Επισκέπτες: 355
Σύνολο: 358

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.107 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.