Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - English

Σελίδες: 1234 ... 103
15
Αναρτήθηκαν, σύμφωνα με το alfavita, οι πίνακες. Υπομονή να φορτώσει η σελίδα του ΑΣΕΠ, ωστόσο.

16
Οσοι κανανε αποσπαση για τα ΣΔΕ και δεν ειχαν μονιμοποιηθεί αποκλείστηκαν και δεν μπορούν να πάρουν απόσπαση, ενώ σε άλλους φορείς πήραν κάποιοι άλλοι . ΑΔΙΚΟ.
Γιατί υπήρχε διαφορετική μεταχείριση στις αποσπάσεις "δόκιμων" όσον αφορά στα ΣΔΕ;

17
η προκήρυξη για ωρομισθίους βγαίνει μετά το καλοκαίρι?
Αργεί η προκήρυξη για ωρομισθίους. Να δουν τα κενά πρώτα. Διάβασα, ωστόσο, ότι δε θα δώσουν τη δυνατότητα για αλλαγή περιφέρειας φέτος (άρα μάλλον δε θα μπορούμε να προσθέσουμε και νέα προσόντα) και θα μπορούμε να δηλώσουμε μόνο τις περσινές περιοχές. Περιμένουμε να δούμε...

18
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2023
« στις: Ιούλιος 21, 2023, 11:04:19 πμ »
Εκλογές είχαμε....
Προφανώς έπαιξε κι αυτό το ρόλο του αλλά είναι απορίας άξιον πού θα τοποθετηθούν όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν σε Διευθύνσεις όπου υπήρχε ήδη θέμα. Οk, δε θα πάρουν ή θα πάρουν λίγους αναπληρωτές, που κι αυτοί πέρσι βέβαια ειδικά στην α' φάση τριγυρνούσαν από σχολείο σε σχολείο μέχρι να βρεθούν ώρες να καλύψουν.

19
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2023
« στις: Ιούλιος 21, 2023, 10:31:01 πμ »
Σ εμάς πάλι δεν ξέρω τι θα τους κάνει ολους αυτούς που έφερε με αποσπαση. Δεν υπαρχουν ωρες ούτε γι αυτούς που μένουν στη διαθεση…
Αυτό ισχύει και για κάποιες περιοχές που με ενδιαφέρουν και είδα τις χτεσινές αποστάσεις. Ενώ υπάρχουν αρκετά άτομα στη διάθεση, πήγαν και μπόλικοι με απόσπαση, πράγμα που λογικά θα επηρεάσει και τις προσλήψεις αναπληρωτών. Κενά πιθανόν να προκύψουν αλλά όντως αναρωτιέμαι πού θα βολευτούν τόσα άτομα.

20
Για το πρώτο δεν φταίει ο διαγωνισμός. Φταίει το ότι υπήρχαν παραθυράκια και οι θέσεις του διαγωνισμού ήταν λίγες, σχεδον φτάσαμε στο να είναι οι μισές των διορισμών.
Για το δεύτερο επίσης δεν φταίει ο διαγωνισμός. Φταίει η έλλειψη διορισμών.

Και το τρίτο, ειναι η πιο βασική πληροφορία. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν όσοι διορισμοί είναι αναγκαίοι ώστε οι αναπληρωτές να αναπληρώνουν μόνο τις άδειες ανατροφής και τις έκτακτες απουσίες λόγω ασθένειας. Να απορροφηθεί όσο το δυνατον περισότερος κόσμος με προϋπηρεσία. Μόνο τότε θα έχουν ευκαιρία οι νέοι, με όποιο σύστημα.
Ο διαγωνισμός οργανώνεται από κάποιους και υποτίθεται πως θα πρέπει να είναι διασφαλισμένη η εγκυρότητά του. Βασική αρχή κάθε μορφής αξιολόγησης. Έλλειψη διορισμών υπήρξε για κάποια χρόνια. Μετά τα μόρια του διαγωνισμού ακόμη και όσων είχαν γράψει πολύ καλά και ήταν μια ανάσα από τους διορισμούς χάθηκαν και καταλήξαμε να διοριστούν άτομα που δεν είχαν περάσει τη βάση ή δεν είχαν καν πάρει μέρος. Προφανώς και δε φταίνε οι ίδιοι. Συμφωνώ να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος με προϋπηρεσία αν είναι να γίνει διαγωνισμός μιας ώστε να έχουν την ευκαιρία οι πιο νέοι να δουλεύουν ως αναπληρωτές σε κενά όμως που δε θα είναι οργανικά όπως συχνά συμβαίνει.
Θα συμφωνήσω δε με τον συνάδελφο ότι ο διαγωνισμός κι όχι το προσοντολόγιο υποβαθμίζει όχι τις γνώσεις και το τι έχει προσφέρει τόσος κόσμος όλα αυτά τα χρόνια στην εκπαίδευση. Γιατί υπάρχουν και άτομα που δε θα έπρεπε να διδάσκουν αλλά η πλειοψηφία πιστεύω μια χαρά δουλειά κάνει.

21
Έχω παραδείγματα ατόμων που διορίστηκαν στους διαγωνισμούς που είχαν γίνει προ ετών που κάθε άλλο παρά άρτιο επιστημονικό προφίλ είχαν. Και στα σχολεία έχω συναντήσει τέτοιους συναδέλφους. Μπορεί λίγοι αλλά υπάρχουν. Τύχη, διαβλητές διαδικασίες; Δεν ξέρω. Είμαι γενικώς κατά του διαγωνισμού όταν άτομα που ήταν ελάχιστα κάτω από τους διορισθέντες προηγούμενων διαγωνισμών δεν έχουν διοριστεί ακόμη κι όταν τόσα άτομα έχουν πολλή προϋπηρεσία ως αναπληρωτές στο δημόσιο σχολείο. Όσο για το να έχουν ελπίδα να δουλέψουν οι νέοι, με τον αριθμό των προσλήψεων που γίνονται (συν άλλες παραμέτρους στις οποίες έχω αναφερθεί σε προηγούμενο μήνυμα) δεν έχουν και πολλές πιθανότητες.

22
και όμως (δεν το περίμενα) σήμερα τις βγάλανε , προσωρινοί πίνακες (όπως σε ανύποπτο χρόνο παλιότερα με αφορμή την αξιολόγηση και πιο πρόσφατα απέξω απέξω είχαμε αναφέρει οι "δόκιμοι" εκτος)

https://gsvetlly.minedu.gov.gr/nea-anakoinoseis/234-prosorinos-aksiologikos-pinakas-epilogis-ypopsifion-gia-thesi-ekpaideftikon-me-apospasi-sta-s-d-e-prosklisi-me-ada-pskim46mtli-54v
Αναμενόμενο ίσως αλλά απαράδεκτο... Για τις υπόλοιπες αποσπάσεις τι ισχύει για τους "δόκιμους";

23
Καλημέρα σε όλους και σε όλες! Είναι η πρώτη μας φορά που κάνουμε αίτηση για επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ.
Ερώτηση: Όταν γράφει ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, τι σημαίνει; Ότι όλα τα βρήκανε σωστά και ακολουθεί η επιδότηση;
Στα συνημμένα, βάλαμε όλα αυτά τα που μας έστειλε η πρωτοβάθμια.
Επίσης, πρέπει να γίνει ανανέωση δελτίου ανεργίας μέχρι τέλος του μήνα, αλλά δεν μου βγάζει το λινκ για ανανέωση. μήπως γιατί δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί ένας μήνας ανεργίας;
Αν πατήσεις στις Υπαγωγές νομίζω, μπορείς να κάνεις κλικ στην εκτύπωση κι εκεί να δεις όλες τις λεπτομέρειες, για πόσο καιρό επιδοτείσαι, πότε ενεργοποιείται το δικαίωμα πληρωμής αλλά και πότε πρέπει να κάνεις ανανέωση.

24
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024;
« στις: Ιούλιος 12, 2023, 07:48:10 μμ »
Φιλόλογος.
Δεν θεωρώ ότι είναι άλλη συζήτηση. Οτσν το μεταπτυχιακό ήταν δρόμος για διδακτορικό ή ένα έξτρα προσόν που έκανε τη διαφορα ή σου έδινε μια κατεύθυνση για έναν πιο εξειδικευμένο επαγγελματικό δρόμο, είχε αξία. Γιατί το είχαν πιο λίγοι. Τώρα το ένα είναι δεδομένο, κοντεύει να γίνει κ το δεύτερο. Κι αυτό είναι απαξίωση των πτυχίων, όχι μόνο ο διαγωνισμός, όπως λενε πολλοί. Επίσης όταν δεν ήταν προσιτά τα μεταπτυχιακά, όσοι τα είχαμε θεωρουμασταν λεφτάδες, προνομιούχοι, βολεμένοι που δεν είχαν δουλέψει κλπ, ενω τώρα δεν λέει κανεις κάτι τέτοιο κι ας είναι επι πληρωμή. Οι καταστάσεις αλλάζουν δυστυχώς και πολλοί βρίσκονται πίσω από τις εξελίξεις, όσο κι αν τώρα θεωρούν ότι έχουν κάνει επιλογές που με την υπάρχουσα κατάσταση θα τους βγουν σε καλό.
Καταλαβαίνω τι λες απλά εννοώ ότι δεν έχει άμεση σχέση με το αν θα γίνουν διορισμοί το 2024 το αν το 2008 οι εκπαιδευτικοί είχαν 0 ή 1 μεταπτυχιακά και τώρα 2 και παραπάνω κι αρκετοί διδακτορικό. Επίσης, όσο κι αν είναι πολλά πια τα μεταπτυχιακά κλπ. δεν παύουν να υπάρχουν άτομα που και σήμερα είναι όντως εξειδικευμένα..

25
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024;
« στις: Ιούλιος 12, 2023, 04:57:36 μμ »
Ναι ούτε κι αυτό όμως είναι φυσιολογικό
έτσι όπως έχει γίνει. Τα δωρεάν με λίγες θέσεις κ αυστηρές εξετάσεις της εποχής μου είχαν το μείον ότι λόγω παρακολούθησης ήταν απαγορευτικά για όποιον ζούσε επαρχία και για εργαζόμενους. Τώρα όμως πήγε στο άκρο που απλώς αν εχεις κάποιον να σε χρηματοδοτεί, παίρνεις κι άλλα χαρτιά που συνεχώς χάνουν την αξία τους.
Υπάρχουν πια εκτός των δια ζώσης εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά που μπαίνεις δίχως εξετάσεις αλλά ιδρώνεις για να τα βγάλεις, άλλα που τα τελειώνεις εύκολα κι άλλα που σχεδόν στα στέλνουν στο σπίτι δίχως κόπο. Το ίδιο ισχύει και για πιστοποιητικά υπολογιστών και Αγγλικών, ακόμη και για διδακτορικά. Τα δε σεμινάρια καμιά σχέση με το πώς ήταν πιο παλιά από θέμα απαιτήσεων. Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση, για ένα άλλο θέμα. 

26
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024;
« στις: Ιούλιος 12, 2023, 04:35:05 μμ »
Βαθμός πτυχίου πάνω από 5, μεταπτυχιακά και προϋπηρρσια όσο θυμάμαι. Εγω τότε είχα τελειώσει μεταπτυχ χωρθς να έχω χαρτι στα χέρια κ δεν πήρα μόρια απ αυτό. Βεβαθα τότε ήταν άλλο το τοπίο στα μεταπτυχιακά και δεν συγκρίνεται.
Ναι, τώρα πια το ένα μεταπτυχιακό είναι σίγουρο για την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Πολλοί έχουν και δεύτερο άσε όλα τα άλλα προσόντα. Ακόμη κι άτομα με χρόνια προϋπηρεσία εμπλουτίζουν συνεχώς το βιογραφικό τους.

27
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024;
« στις: Ιούλιος 12, 2023, 04:32:42 μμ »
καλά εσείς πιστεύετε ότι θα κάνει γραπτό ασεπ; εδω κατάργησε την πανεπιστημαική αστυνομία...μιλάμε η ΝΔ  συριζίζει
Μακάρι να μην κάνει εννοείται. Οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν δώσει πολλές φορές εξετάσεις, δε χρειάζονται άλλες για να αποδείξουν την αξία τους.

28
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024;
« στις: Ιούλιος 12, 2023, 04:13:09 μμ »
Φυσικά αν διαγωνισμός είναι προσχηματικός δεν θα έχουν πλεονέκτημα αλλά το μέτρο σύγκρισης είναι το τίποτα. Αν ως αναπληρωτής χωρισ προϋπηρεσια προσλαμβάνεσαι πλέον με διδακτορικό, σαφώς και εινΙ μια ευκαιρία ο διαγωνισμός.

Ορθολογισμό φυσικά δεν ζητάει κανείς.
Είναι κι ανάλογα την ειδικότητα. Στη δική μου (ΠΕ06) οι πίνακες κατέβηκαν πολύ χαμηλά και εργάστηκαν άτομα (ok, μειωμένου ωραρίου πάρα πολλοί στα νηπιαγωγεία) μόνο με πτυχίο άντε κ υπολογιστές ή πιστοποιητικό σε ξένη γλώσσα.

Σελίδες: 1234 ... 103

Pde.gr, © 2005 - 2023

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32101
  • Τελευταία: karoumpos
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1152381
  • Σύνολο θεμάτων: 19085
  • Σε σύνδεση σήμερα: 435
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 2
Επισκέπτες: 299
Σύνολο: 301

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.091 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.