Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - English

Σελίδες: 123 ... 71
1
Άδειες / Απ: Άδεια λόγω καραντίνας παιδιού
« στις: Δεκέμβριος 02, 2021, 07:15:16 πμ »
Ναι αλλά ποιος θα μένει στο σπίτι με το παιδί;
Δεν δικαιούται άδεια λόγω covid?
Μήπως τους νοιάζει; Κανονικά θα έπρεπε να δίνεται άδεια με αποδοχές και όλα. Άσχετα αν είναι κάποιος εμβολιασμένος, μια χαρά μεταδίδει και μπορεί να κολλήσει άλλους μέχρι να βγει θετικός. Κι αυτό να μη γίνει, ποιος θα φροντίσει το παιδί που νοσεί; Η νταντά ή οι ηλικιωμένοι παππούδες αν υπάρχουν;

2
Η διαδικασία της παραίτησης ποια είναι; Υπάρχει κάποια τυποποιημένη αίτηση ή αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση («δηλώνω υπεύθυνα ότι παραιτούμαι από τα καθήκοντά μου ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός αρχής γενομένης από…»); Και αυτά υποβάλλονται στη ΔιΔΕ ή στη διεύθυνση του σχολείου και σε έντυπη μορφή ή γίνεται και μέσω mail;
Και δυο ακόμα ερωτήματα:
- Μπορεί αναπληρωτής που παραιτείται, να υποβάλλει αίτηση πρόσληψης την επόμενη σχολική χρονιά ως ωρομίσθιος ή ο διετής αποκλεισμός από την εκπαίδευση ισχύει καθολικά και ανεξάρτητα από τη μορφή εργασίας;
- Μπορεί ένας αναπληρωτής ΑΠΩ να αλλάξει καθεστώς απασχόλησης σε ΑΜΩ ή ακόμα και ως ωρομίσθιος (με μετακίνησή του ίσως σε άλλη σχολική μονάδα); Μιλάμε για μεταβολή που να θέλει/ζητά ο ίδιος για τους λόγους του (π.χ. υγείας του ίδιου ή μέλους της οικογένειάς του που δεν του επιτρέπει να απασχολείται πλήρως). Ρωτώ γιατί βρίσκομαι σε τέτοια θέση και ψάχνω εναλλακτικές της παραίτησης…
Λογικά με μια απλή δήλωσή σου στη ΔιΔΕ και στο σχολείο ίσως παραιτείσαι. Θα σε ενημερώσουν κι αυτοί για το τι ακριβώς χρειάζεται.
Ωρομισθίους δε νομίζω ότι προσλαμβάνουν πια. Δε θυμάμαι αν ισχύει πάντως και για αυτούς ο διετής αποκλεισμός.
Αλλαγή από ΑΠΩ σε ΑΜΩ δεν έχω ακούσει να γίνεται και είμαι σχεδόν σίγουρη πως δε γίνεται. Επειδή η παραίτηση επιφέρει και ποινές, καλό είναι να ψάξεις τις όποιες εναλλακτικές, αν υπάρχουν, π.χ. να εξαντλήσεις άδειες, έστω κι άνευ αποδοχών, ενσήμων κλπ. ώστε να μην υποστείς τον διετή αποκλεισμό. Βέβαια έχουμε πολλούς μήνες ακόμη μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και ξέρω ότι αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, είναι δύσκολα τα πράγματα.

3
Άλλα μαθήματα / Απ: Αγγλικά Γυμνασίου
« στις: Νοέμβριος 30, 2021, 10:43:26 μμ »
Ερώτηση προς τις συναδέλφους που διδάσκουν σε Γυμνάσια γιατί μου ζήτησε πληροφορίες παιδί συγγενών εν όψει διαγωνισμάτων. Τι ισχύει για τη μορφή των διαγωνισμάτων στα Αγγλικά του Γυμνασίου; Ισχύουν οι οδηγίες του 2016 που υπάρχουν στο διαδίκτυο; Με συναδέλφους που μίλησα δε σχημάτισα σαφή εικόνα. Στις οδηγίες διάβασα ότι μπαίνει αδίδακτο κείμενο και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις διδαγμένο και σύμφωνα με το ΚΠΓ. Κάποιοι συνάδελφοι μου είπαν πως βάζουν μόνο διδαγμένο κείμενο. Προλαβαίνουν οι μαθητές να κάνουν και ακουστικό και έκθεση και όλα τα άλλα σε μια διδακτική ώρα; Ή μήπως τελικά ο διδάσκων ανάλογα την κρίση του και το επίπεδο της τάξης προσαρμόζει τα θέματα;

4
Αν κάνεις αίτηση για ενισχυτική και προσληφθείς, έχεις δικαίωμα να υποβάλεις αίτηση και στην ειδική πρόσκληση;

5
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Νοέμβριος 27, 2021, 01:38:18 μμ »
Όσο για τα self-tests, θεωρώ κι εγώ πως η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών μου δεν τα κάνει δυστυχώς.

6
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Νοέμβριος 27, 2021, 01:36:44 μμ »
ίσως δεν είναι της στιγμής, αλλά με όλα αυτά εγώ αναρωτιέμαι αν και φέτος θα πάρει παράταση η χρονια, όπως τις τελευταίες δυο χρονιές...
δεν έχει ακουστεί κάτι, αλλά σκέφτομαι ότι αν δεν κλείσουν τα σχολεία, είναι πιθανόν να τελειώσουμε πάλι αργότερα;
Αν δεν κλείσουν τα σχολεία, γιατί να παραταθεί η σχολική χρονιά; Λες και πέρσι υπήρχε λόγος παράτασης που δε χάθηκε ούτε ώρα με την τηλεκπαίδευση και κάναμε μαθήματα μες στον καύσωνα για ψυχολογικούς λόγους. Ψυχολογικούς λόγους ναι αλλά πάντως όχι δικούς μας ή των μαθητών.

7
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Νοέμβριος 23, 2021, 06:52:47 μμ »
εντάξει αυτό είναι άλλη περίπτωση. η πλατφόρμα έγινε υποτίθεται για να ελέγχει ο αρμόδιος από πριν κ να μην χρειάζεται χαρτούρα κ η βλακεία ότι ο αλλιώς ξέχασε το χαρτι κ πάει σπίτι να το φέρει κ τα σχετικά. Γι αυτό με εξ ευρθζει ο διευθυντής, γιατί δεν θέλει να «αναστατώνει» τους γονείς. Ενώ ουσιαστικά είναι διευκόλυνση να πει να το δηλώσουν κ να μην ασχοληθούν με την εκτύπωση. Κ εκείνος γνωρίζει σε ποιες οικογένειες υπάρχει θέμα πχ εγγραμματισμου των γονέων κλπ κ μπορεί να κάνει κάτι άλλο για τις περιπτώσεις αυτές. Αλλά σ αυτή τη χώρα μια ζωή διευκολύνουμε λάθος άτομα κ ο πολίτης που θα ήθελε ψηφιακή κ εξαποστασεως εξυπηρέτηση είναι δέσμιος της τεχνοφοβιας κ του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Θα μου πεις τωρα, ψιλά γράμματα αφού το τεστ μπορεί να μην το έχουν κάνει.. Αλλά εμείς την έχουμε γενικα αυτή τη νοοτροπία προς τους γονείς και μ ενοχλεί.
Εκεί όπου δουλεύω ο διευθυντής ελέγχει από την πλατφόρμα ποιοι δήλωσαν τεστ και δε φέρνουν χαρτιά. Στις περιπτώσεις που υπάρχει όντως πρόβλημα έχει βρει άλλη λύση.

8
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Νοέμβριος 23, 2021, 06:33:16 μμ »
Δεν το δηλώνεις στο edupass? κανονικά αυτό αρκεί. δε είναι υποχρεωμένος ο κάθενας να έχει εκτυπωτή. γι αυτό υπάρχει η πλατφόρμα. η συνάδελφος έρχεται σχολείο πρωί πρωί, θα μπορούσε να το εκτυπώνει σ εμάς.
Λόγω ιδιωτικού το δηλώνουμε στην άλλη πλατφόρμα και το εκτυπώνουμε ή συμπληρώνουμε χειρόγραφα. Τέλος πάντων, το χειρόγραφο δεν το θεωρώ κακό. Το να μην κάνει κανείς το τεστ και να το δηλώνει απλά είναι απαράδεκτο.

9
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Νοέμβριος 23, 2021, 06:21:10 μμ »
ο δικός μας δεν νομίζω ότι κοιτάει την πλατφόρμα. βάζει τους καθηγητές της πρώτης ώρας να εκεγξουν τα πατσαβούρια με τη χιλιοδιορθωμένη ημερομηνία. που παρωδια θα ήταν κ η πλατφόρμα ούτως ή άλλως αφού ο καθένας είναι ο,τι δηλώσει. Αλλά μ ενοχλεί αυτό το στιλ ότι όλα αυτά ταλαιπωρούν τους γονείς και δεν πρέπει να τους πιέζουμε. μέχρι κ συνάδελφος στελνει το παιδί με χειρόγραφα συμπληρωμένη δήλωση. πόση ξεφτίλα.
Κι εγώ χειρόγραφη δήλωση στέλνω για το παιδί. Έχω δηλ. εκτυπώσει στο βιβλιοπωλείο τη φόρμα και συμπληρώνω τα στοιχεία από την ηλεκτρονική δήλωση λόγω προβλήματος στον εκτυπωτή που θέλω να επισκευάσω. Το τεστ φυσικά το κάνουμε.

10
Καλημέρα,
Εγω είμαι μαθηματικός κάνω μεταπτυχιακό στα οικονομικά και αποφάσισα να πάρω την πιστοποίηση ειδικης αγωγης. Όπως καταλαβενετε δεν έχω κουράγιο να κάνω και δεύτερο μεταπτυχιακό στην ειδική. Έχω πιθανότητες να μπω στα σχολεία με όσα σας ανέφερα?
Καλησπέρα! Κοίτα τα μόρια όσων προσλήφθηκαν φέτος σε γενική και ειδική και τα προσόντα τους και θα πάρεις μια ιδέα.

11
Αν είσαι αναπληρωτής, την χορηγεί η δευτεροβάθμια στο τέλος κάθε σχολικού έτους. Αν είσαι μόνιμος, πάλι ένα τηλεφώνημα στη δευτεροβάθμια και θα σε κατατοπίσουν.

12
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Νοέμβριος 22, 2021, 06:12:05 μμ »
Ανοιχτά είναι τα σχολεία στην Αυστρία για όσους θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους ή δεν μπορούν να τα κρατήσουν σπίτι. Δε γνωρίζω όμως αν και με ποιο τρόπο προχωρά η ύλη για όλους ή είναι τύπου φύλαξη. Μπορώ όμως να ρωτήσω.

13
Κλάδος ΠΕ70 Δασκάλων / Απ: Δ ' ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 2021
« στις: Νοέμβριος 16, 2021, 06:27:50 μμ »
Καλησπέρα, τι γίνεται αν ΑΠΩ δεν συμπληρώνει το ωράριο, πως θα βρει αναγκαστικά ώρες; Γνωρίζετε κάτι;
Μην ανησυχείς! Θα προκύψουν ώρες, αν όχι για μάθημα α' ανάθεσης, τότε για β' ή και γ' αν ισχύει στην ειδικότητά σου. Νομίζω αν είσαι με ΕΣΠΑ, δε μπορείς να συμπληρώσεις ωράριο με γραμματειακή υποστήριξη αλλά σίγουρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεθεί λύση αφού είσαι ΑΠΩ.

14
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Προσμέτρηση μορίων
« στις: Νοέμβριος 11, 2021, 10:33:17 μμ »
Καλησπέρα, θα ήθελα καταρχάς να ζητήσω συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου έχουν ήδη απαντηθεί σε κάποιο άλλο thred απλά δεν κατάφερα να βρω κάτι. Είναι η πρώτη φορά που προσλήφθηκα ως ΑΜΩ και θα ήθελα να ρωτήσω αν τα μόρια που «μαζεύω» στη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα προσμετρηθούν  στην (ενδεχόμενη) τοποθέτησή μου την επόμενη σχολική χρονιά, ακόμη και αν δεν ανοίξουν οι πίνακες στο μεταξύ- ή, αν μόνο ανοίξουν ξανά οι πίνακες θα μπορέσουν να προστεθούν. Επιπλέον, αν στο μεταξύ αποκτήσω κάποια μόρια από πχ μια επιπλεόν ξένη γλώσσα στη διάρκεια αυτού του σχολικού έτους θα πρέπει να περιμένω να ανοίξουν οι πίνακες ώστε να συνυπολογιστούν;
Τέλος, υπάρχει κάποια σταθερά για το πόσο συχνά ανοίγουν οι πίνακες;
Ευχαριστώ
Καταρχήν συγχαρητήρια και καλή τοποθέτηση! Τα μόρια της τρέχουσας χρονιάς θα προσμετρηθούν όταν ανοίξουν οι πίνακες. Το ίδιο ισχύει και για μόρια από παιδιά, ακαδημαϊκά προσόντα κλπ. Τελευταία φορά οι πίνακες άνοιξαν το 2020, κατά την άνοιξη νομίζω, και υπολογίζεται να γίνει αυτό ξανά το 2023. Οι της ειδικής το 2022. Δε θυμάμαι αν έχει διευκρινιστεί η συχνότητα με την οποία θα ανοίγουν από εδώ και πέρα.

Σελίδες: 123 ... 71

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1092071
  • Σύνολο θεμάτων: 18319
  • Σε σύνδεση σήμερα: 443
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 0
Επισκέπτες: 393
Σύνολο: 393

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.127 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.