Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - English

Σελίδες: 123 ... 74
1
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Ιανουάριος 26, 2022, 03:43:02 μμ »
Τα σχολεία άραγε θα είναι ανοιχτά ώστε να πάνε εκεί όσοι μπορούν για να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση;

2
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Ιανουάριος 26, 2022, 12:59:55 μμ »
Και στη δική μου περιοχή ο κακός χαμός ακόμη. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος από τις διακοπές ρεύματος, δύο μέρες χωρίς μαγείρεμα, και το κυριότερο θέρμανση.

3
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Ιανουάριος 26, 2022, 10:46:01 πμ »

Η πλειοψηφία των νέων εκπαιδευτικών έχει τόσα προσόντα και σπουδές που είναι αστείο να τα αμφισβητεί κάποιος. Μια ματιά στους πίνακες αναπληρωτών και μόνο αρκεί. Και πολλοί μόνιμοι συνάδελφοι συνεχίζουν τις σπουδές τους αν δεν έχουν ήδη μεταπτυχιακά μην πω και διδακτορικό παρότι έχουν τη θέση τους και μεγαλύτερη ασφάλεια

4
Καλησπέρα, στην Οδύσσεια, οι στίχοι 102-302 και 431-461 της ραψ.Θ διδάσκονται αναλυτικά σύμφωνα με το βιβλίο ή περιληπτικά σύμφωνα με τις οδηγίες διδασκαλίας;
Κάθε χρόνο ακολουθούμε σε όλα τα μαθήματα τις οδηγίες διδασκαλίας.

5
Άδειες / Απ: Άδεια εξεταστικής μεταπτυχιακού
« στις: Ιανουάριος 25, 2022, 06:09:32 μμ »
Καλησπέρα, είμαι αναπληρώτρια και θα ήθελα να ρωτήσω τί ακριβώς γίνεται με τις άδειες για την εξεταστική μεταπτυχιακού, κρατείται ο μισθός ή πληρωνόμαστε κανονικά?
Είναι άδεια μετ' αποδοχών.

6
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Ιανουάριος 24, 2022, 08:41:44 μμ »
Ενταξει αυτό που λες είναι διαφορετικό. Εχεις αντικειμενικό θέμα. Δεν είναι ότι μπορείς και επιλέγεις να μην κανεις.

Δεν νομίζω ότι είναι αυτονόητο για υπαλλήλους ιδιωτικού τομέα ότι αν αρνηθούν να εργαστούν θα τους δώσουν συσκευή. Μάλλον πόδι θα τους δώσουν οπότε δεν περιμενω να κατανοήσει κανείς γιατί ένας εκπαιδευτικός αρνείται να κάνει τη διυλεια του ενώ μπορεί.
Όχι, φέτος και να είχα συσκευή, δε θα τη χρησιμοποιούσα. Το έκανα πέρσι και είδα πόσο αναγνωρίστηκε.
Όσους εργαζόμενους ξέρω στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα που είναι σε τηλεργασία, έχουν λάβει υπολογιστή κτλ. από τη δουλειά τους.

7
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Ιανουάριος 24, 2022, 08:33:47 μμ »
Και στους γονείς που περιμένουν το μάθημα τι θα πεις; Ότι φέτος δεν μπορείς; Καθαρα από περιέργεια ρωτάω. Γιατί εγω θα ένιωθα άσχημα να εκτεθώ ως εργαζόμενος που δεν έχει δώσει ποτέ αφορμή για να τον κατηγορήσουν για φυγοπονία,  μόνο κ μόνο για να κάνω αντιπολίτευση στην υπουργό, ενώ ο άμεσος αποδέκτης της ενέργειας μου δεν φέρει καμία ευθύνη για το θέμα.
Καταλαβαίνω ότι σ ένα σχολείο από τις 6-7 ώρες του τμήματος ίσως 1-2 την ημέρα να μην γίνουν για κάποιον τέτοιο τεχνικό λόγο και δεν θα μ ένοιαζε αν ένας συνάδελφος είχε θέμα κ δεν έκανε. Και φυσικά εκνευρίστηκα με τον διευθυντή μας που είπε σε όποιον είχε προβλήματα, να χρεωθεί άδεια, αν δεν ήθελε να πάρει απ το σχολείο (δεν ήθελε=δεν έβγαινε σε παγωμένους δρόμους). Προφανώς είναι με το μέρος των συναδέλφων κ όχι της διοίκησης ή του υπουργείου, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ να αφήνω τους μαθητες μου κ να εκτίθεμαι κ εγω. Στην ανάγκη δλδ θα έλεγα δεν μπορώ ζωντανό μάθημα, κάνω ασύγχρονη, στείλτε ασκήσεις κ θα διορθώσω. Εν μέρει έτσι έκανα σήμερα που κάναμε τρία άτομα στο ίδιο σπίτι κ το ένα μάλιστα νηπιο που ήθελε βοήθεια. Δεν παραδίδαμε 40λεπτο. Βάζαμε τα παιδιά μέσα, δίναμε την άσκηση κ απαντούσαμε σε απορίες. Αλλά να επικαλεστώ ότι δεν μπορώ κ να μην κάνω ούτε αυτό το λίγο, δεν θα το έκανα. Είχα προνοήσει από την Παρασκευή που το υποψιαζόμουνα κ είχα ενημερώσει τα παιδιά ότι θα γίνει έτσι.

Ο διευθυντής τι σου είπε;
Όχι, δε νιώθω άσχημα, γιατί και οι γονείς αν δεν τους δώσει ο εργοδότης τους τα μέσα, ούτε αυτοί θα εργαστούν. Μόνο το κινητό έχω αυτή την περίοδο το οποίο λόγω έλλειψης μνήμης δεν μπορεί να υποστηρίξει το Webex. Ζήτησα έστω ένα τάμπλετ αλλά ήδη από χτες δε θα μπορούσα να πάω να το πάρω. Για τη σύνδεση δε θα έκανα λογο. Επίσης εδώ και ώρα δεν έχω ρεύμα. Αυτό που μπορώ να κάνω και κάνω είναι ασύγχρονα να ανεβάζω υλικό και ασκήσεις.
Υ.Γ. Ούτε κι εγώ δίνω δικαιώματα να με πουν φυγόπονη, το αντίθετο μάλιστα.

8
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Ιανουάριος 24, 2022, 08:07:51 μμ »
Προσωπικά δεν έχω λάβει εξοπλισμό από την υπηρεσία μου για να κάνω τηλεκπαίδευση. Οπότε φέτος, όχι, δε θα κάνω με δικές μου συσκευές. Ο εργοδότης οφείλει να παρέχει τα απαραίτητα μέσα για την εκτέλεση της εργασίας μου από απόσταση.

9
Εγω θελω να κανω μια ερώτηση. Επειδή πρόσφατα έμαθα ότι άτομο με πτυχίο από Κύπρο μπόρεσε και έβαλε το πτυχίο στους πινακες γενικής, με αποτέλεσμα φέτος να δουλεύει αναπληρώτρια και από τη β φαση κιόλας. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; από ποτε μπορούν πτυχία από ξένα κολέγια η πανεπιστήμια που τα πληρώνεις για να τα πάρεις να μπουν στους πινακες και να σε παρουν για δουλεια;
Χρόνια τώρα μπορείς να μπεις με πτυχία και μεταπτυχιακά από ξένα πανεπιστήμια στους πίνακες. Επίσης, το ότι ένα πρόγραμμα έχει δίδακτρα δε σημαίνει ότι δίνουν το πτυχίο δίχως μελέτη και προσπάθεια. Συμβαίνει βέβαια κι αυτό σε πανεπιστήμια κάποιων χωρών. Και στο ΕΑΠ πληρώνεις δίδακτρα αλλά δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι σου δίνουν το 'χαρτί' επειδή πληρώνεις. Αν τα εν λόγω πτυχία και πανεπιστήμια αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος, μια χαρά αυξάνουν τα προσόντα σου για πρόσληψη.

10
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Ιανουάριος 23, 2022, 10:05:08 πμ »
Η Κεραμέως είπε πριν λίγο σε τηλεοπτική εκπομπή ότι και να κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας, θα γίνει τηλεκπαίδευση. Συμφωνώ ότι το κρύο είναι μόνιμο θέμα σε πολλές περιοχές της βόρειας και όχι μόνο Ελλάδας. Ο παγετός και το χιόνι είναι που δημιουργούν μεγάλο θέμα στις μετακινήσεις - βέβαια και το κρύο αυτές τις μέρες είναι πιο τσουχτερό.

11
Άδειες / Απ: Άδεια ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς
« στις: Ιανουάριος 22, 2022, 08:56:42 μμ »
Εχω την υποψία ότι προσλήφθηκαν για κανονικά κενά με κάποιο κονδύλι έκτακτο και θα ανανενώνονται μέχρι το τέλος...
Για να μην πω βεβαιότητα, έχω κι εγώ την ίδια υποψία αν και μέχρι στιγμής κάποιοι δε βρήκαν κενά εκεί όπου τοποθετήθηκαν.

12
Άδειες / Απ: Άδεια ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς
« στις: Ιανουάριος 22, 2022, 08:34:10 μμ »
Ναι στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι δύσκολο. Αν πχ είναι έμπορος κάποιος, δεν κλείνει εύκολα το μαγαζί. Άλλο να κάνει κάτι με ελεύθερο ωράριο κ να δουλέψει από το σπίτι. όμως έτσι ο εκπαιδευτκός έρχεται σε αδιέξοδο, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης αναπλήρωσής μας. Δεν είναι ότι θα έκανε το ίδιο μ άθημα απαραίτητα, αλλά οτυλάιχστο να συνεννοηθείς με κάπιον, να στείλεις κάποιες ασκήσεις να γίνουν στν τάξη ή να τους δείξει κάτι, να κερδίσεις λίγο χρόνο.
Τώρα με τόσους τριμηνίτες θα μπορούσε ίσως να γίνει κάτι τέτοιο μιας και αρκετοί, από ό,τι ακούω, δεν έχουν αντικείμενο εργασίας καθώς προσελήφθησαν χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν κενά. Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Αφού άδειες ευπαθών δεν υπάρχουν, πού θα πάνε; Θα μετακινούνται για να καλύπτουν τις πενθήμερες άντε δεκαήμερες καραντίνες;

13
Άδειες / Απ: Άδεια ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς
« στις: Ιανουάριος 22, 2022, 08:26:38 μμ »
ΕΓώ φέτος έχω φρικάρει. Πρώτη φορά σχολείο, μοιραστήκαμε κ τις άδειες με τον σύζυγο, κ μέχρι τις γιορτές έλλειψα περίπου 10 μέρες εγώ κ άλλες τόσες εκείνος. Κ έχω ακόμα δυο μήνες χειμώνα μπροστά.... Αν ο σύζυγος έκανε άλλη δουλειά, δεν υπήρχε περίπτωση να λείπω τόσο. Τώρα είτε ο ένας λείπει είτε ο άλλος, πρόβλημα δημιουργούμε γιατί είμαστε στο ίδιο σχολείο. Απλώς εκείνος δεν αγχώνεται το ίδιο για την ύλη. Δεν ίδια όμως η δική μας άδεια με των άλλων. Οι άλλοι αν λείψουν, τη δουλειά που έμεινε σε εκκρεμότητα θα την κάνουν. Εμάς οι ώρες θα χαθούν.
Ναι, καταλαβαίνω. Ωστόσο, δε γίνεται αλλιώς όταν έχεις μικρό παιδί και δεν υπάρχει άλλη λύση φύλαξης όταν αρρωσταίνει. Η διαφωνία μου είναι με το να εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί από την άδεια. Για μένα δεν παίζει ρόλο το φύλο του γονιού. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλοί άνδρες εκπαιδευτικοί με συζύγους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε άλλη θέση στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Αλήθεια, τι να ισχύει αν ο σύζυγος είναι ελεύθερος επαγγελματίας; Ούτε τότε είναι εύκολο να αφήσει τη δουλειά του κάποιος σε πολλές περιπτώσεις.

14
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Ιανουάριος 22, 2022, 08:23:13 μμ »
Εδώ ας πούμε, με αφορμή το άλλο θέμα, δε θα μπορούσε ο σύζυγος να πάρει άδεια ώστε να μη μείνεις πίσω; Δεν ξέρω τα δεδομένα της οικογένειάς σας αλλά επειδή έλεγες ότι η γυναίκα παίρνει άδεια συνήθως. Κι εγώ δε θεωρώ απαραίτητο να γίνει τηλεκπαίδευση αν κλείσουν για μια δυο μέρες τα σχολεία. Από την άλλη, και να γίνει, τα παιδιά μπορούν να παίξουν με το χιόνι μετά.
Συγγνώμη, τώρα είδα ότι απάντησες στο άλλο θέμα.

Σελίδες: 123 ... 74

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30916
  • Τελευταία: nikolaos 0305
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1096129
  • Σύνολο θεμάτων: 18354
  • Σε σύνδεση σήμερα: 308
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 9
Επισκέπτες: 284
Σύνολο: 293

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.136 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.