Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Scout

Σελίδες: 12345 ... 30
29
Τοποθετήσεις / Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Μάιος 25, 2023, 11:35:58 μμ »
καλησπέρα,
προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται με τη διάθεση, αλλά εξακολουθώ να μπερδεύομαι. Στη δική μου ΔΔΕ, στον πίνακα των μεταθέσεων-βελτιώσεων-οργανικών τοποθετήσεων, εμφανίζονται κάποια άτομα σε "διάθεση ΠΥΣΔΕ". Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν οργανικά κενά, τα οποία υπήρχαν και παλιότερα, πριν από την πρόσκληση για δήλωση προτίμησης. Πώς γίνεται να μείνει κάποιος/α στη διάθεση ενώ υπάρχουν οργανικά κενά, αφού, όπως γράφεται εδώ, ακόμα κι αν δηλώσω λίγες περιοχές για τοποθέτηση, το ΠΥΣΔΕ έχει δικαίωμα να με στείλει σε περιοχή που δεν επέλεξα;
Ευχαριστώ
Ο πιθανότερος λόγος για τον οποίο αυτά τα άτομα εμφανίζονται στη διάθεση, είναι ότι μάλλον πρόκειται για μετατιθέμενους στην περιοχή, οι οποίοι θα παρουσιαστούν μεν εκεί στις 30/6 (μέχρι τότε συνεχίζουν κανονικά στην αρχική περιοχή διορισμού τους), αλλά συμπεριλήφθηκαν κανονικά στους πίνακες των υπό τοποθέτηση και βελτίωση της νέας τους περιοχής, αφού σε αυτή θα υπηρετούν από 1/9.

30
Τοποθετήσεις / Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Μάιος 25, 2023, 11:31:18 μμ »
doukou ,δεν ξέρω σε ποια διεύθυνση ανήκεις και με μπέρδεψε λίγο αυτό που λες"Υπάρχουν καποια που ειναι σε ομορο νομό του δικού μου" . Δηλαδή δεν είναι όλα στον ίδιο νομό; Εννοείς κάποια κενά είναι πιο κοντά στον νομό που κατοικείς; Κάτι δεν καταλαβαίνω.

Ούτε εγώ το κατάλαβα όταν το είδα, για να είμαι ειλικρινής. Το πιθανότερο είναι να εννοεί ότι η ίδια κατοικεί σε νομό όμορο αυτού στον οποίο διορίστηκε, οπότε εκ των πραγμάτων οι επιθυμητές επιλογές της περιορίζονται σε ένα Χ χιλιομετρικό "βάθος" από τα όρια των δύο νομών ή/και από την οδό ταχύτερης πρόσβασης, ώστε να καθίσταται δυνατή η αυθημερόν μετακίνηση.

31
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Μάιος 25, 2023, 03:11:25 μμ »
Τον Αύγουστο που έγιναν οι προσωρινές τοποθετήσεις, υπήρξαν άτομα, ψηλά σχετικά σε μόρια, με εντοπιότητα στον συγκεκριμένο νομο (το αναφέρω γιατί φαίνεται να ξέρουν κόσμο) και βγήκαν στη διάθεση, ενώ εμείς πιο χαμηλά στα μόρια, τοποθετηθήκαμε κανονικά.

Άλλα τα... μόρια του ναύτη, κι άλλα του καντηλανάφτη. Εν προκειμένω, και επειδή αναφέρατε τη λέξη "προσωρινές τοποθετήσεις", άλλου είδους μόρια μετράνε για αυτές και άλλου είδους για τις οριστικές τοποθετήσεις (τις οποίες καλείστε να δηλώσετε τώρα).

32
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Μάιος 25, 2023, 11:04:21 πμ »
φοβάμαι μήπως βγαίνοντας στη διάθεση, βολέψουν τους δικούς τους και εγώ βρεθώ απλά στο πυρ το εξώτερο μιας και δεν έχω γνωριμίες.

Ας μας διαφωτίσει επ' αυτού ο gtΠΕ02, αλλά νομίζω ότι δεν μπορούν "να βολέψουν δικούς τους" αν εσείς βγείτε στη διάθεση μαζί τους. Η τοποθέτηση στα λειτουργικά κενά υπόκειται κι αυτή σε κανόνες μοριοδότησης. Αν είστε χαμηλά σε μόρια, διατρέχετε έτσι κι αλλιώς τον κίνδυνο, με απόλυτη διαφάνεια, να μην πάτε σε σχολείο της αρεσκείας σας.

33
Μεταθέσεις / Απ: Βελτίωση θέσης
« στις: Μάιος 25, 2023, 11:00:22 πμ »
ΥΓ. το sos που ανέφερες παραπάνω πού το στηρίζατε; σε διάταξη ή στη διατύπωση "της προτίμησης" συνεκδοχικά; (διότι, για να το γράψω, στους αιτούντες βελτίωση δεν δίνουν μεγάλα πυσδε δικαίωμα αίτησης στα εναπομείναντα της β' φάσης, αν κατάλαβα . εσεις δίνατε, αν είχε κάνει αίτηση και δεν έπιανε σχολείο; )

Νομίζω ότι κολλάμε σε τυπολατρικού τύπου διαπιστώσεις. Για να ξεμπλοκάρω τη συζήτηση, εγώ έθεσα το θέμα με βάση την κοινή λογική, καθώς και το πνεύμα του νόμου. Και αν, όπως λέει ο gtΠΕ02, υπάρχει νομικό κενό, δεν βρίσκω ότι... προσβάλλει την ισονομία και την ισοπολιτεία αν κάποια ΔΠΕ/ΔΔΕ δίνει δικαίωμα βελτίωσης χωρίς πραγματική υπηρέτηση σε όσους τοποθετούνται αναγκαστικά ένεκα υπηρεσιακών αναγκών. Θεωρώ ότι είναι κοινωνικός αυτοματισμός να λέμε "επειδή στη δική μου ΔΔΕ δεν γίνεται, δεν πρέπει να γίνεται πουθενά".

34
Τοποθετήσεις / Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Μάιος 24, 2023, 11:52:05 μμ »
Εξάλλου το να βγεις υπεράριθμος είναι εξαιρετική τύχη, επειδή μετά διαλέγεις σχολείο πριν από τους υπόλοιπους που κρίνονται όλοι μαζί.
Άρα μην αγχώνεστε όταν βγαίνετε υπεράριθμοι. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα!
Δεν είναι πάντα έτσι. Γνωρίζω τρέχουσα περίπτωση σε νομό, όπου η θέση της υπεραριθμίας είναι στο ΝΑ άκρο του και το πλησιέστερο οργανικό κενό στην ειδικότητα είναι δυτικά, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων και μιάμισης ώρας. Δώρο άδωρο είναι η προτεραιότητα στην επιλογή εν προκειμένω.

35
Μεταθέσεις / Βελτίωση θέσης
« στις: Μάιος 24, 2023, 09:40:45 μμ »
Κι όμως εγώ ξέρω ΔΔΕ που δέχεται την αίτηση βελτίωσης αυτού που τοποθετήθηκε υποχρεωτικά σε ένα απομακρυσμένο σχολείο, παρόλο που δεν υπηρέτησε την οργανική, ζητώντας απόσπαση για άλλο σχολείο κοντινό στην πόλη!
Η λογική, αυτό θα υπαγόρευε, καθώς πρόκειται για τοποθέτηση "ένεκα υπηρεσιακών αναγκών", δηλαδή εν δυνάμει δυσμενή για τον τοποθετούμενο, ειδικά αν πρόκειται για δυσπρόσιτο κενό. Όμως στη χώρα όπου ο ένας κάνει "έτσι" και ο άλλος "γιουβέτσι", ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι ερμηνεία θα δοθεί, ειδικά αν πρόκειται για ζήτημα ανοιχτό σε ερμηνείες. Για να μην πούμε ότι ακόμα και στην ίδια διεύθυνση, άλλη πρακτική μπορεί να εφάρμοζε ο προηγούμενος διευθυντής πέρσι και άλλη να εφαρμόσει ο διάδοχός του φέτος!

36
Συγχαρητήρια σε όλ@ -για να το πούμε και με τη woke ορολογία του συρμού...- για το διορισμό! Καλές τοποθετήσεις και καλή αρχή! Και σύντομα όσο το δυνατόν πιο κοντά στα σπίτια σας!

37
Μεταθέσεις / Απ: Βελτίωση θέσης
« στις: Μάιος 24, 2023, 04:46:59 μμ »
Μια ερώτηση παρακαλώ. Έστω ότι κάποιος εκπαιδευτικός που βρίσκεται στη διάθεση, τοποθετείται κατά τη Γ΄ φάση των (αναγκαστικών) τοποθετήσεων "προς το συμφέρον της υπηρεσίας" σε οργανικό κενό το οποίο δεν έχει δηλώσει (δηλαδή δεν επιθυμεί) σε κανένα από τα προηγούμενα στάδια δηλώσεων. Κατόπιν, στη φάση των λειτουργικών κενών, έστω ότι παίρνει με αίτησή του απόσπαση εξ αρχής σε άλλο σχολείο της ίδιας περιοχής. Δικαιούται για το αμέσως επόμενο έτος να υποβάλει αίτηση βελτίωσης χωρίς να υπηρετήσει στην πραγματικότητα το ένα έτος της οργανικής του; Δηλαδή, εφ' όσον τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο οργανικό κενό χωρίς δική του επιθυμία αλλά ένεκα υπηρεσιακών αναγκών, θεωρείται ότι το έχει ξεχρεώσει ούτως ή άλλως, ή όχι;

38
Ενδέχεται και δεν το αποκλείω αυτό το σενάριο καθόλου, οι εκάστοτε σχολικές ομάδες να  τίθενται στη δικαιοδοσία κυρίως των δημάρχων- κολλητών του εκάστοτε πολιτικάντη, πράγμα που σημαίνει ότι τίθεται και θέμα μονιμότητας,  συνεπώς δε θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί ως ΝΠΔΔ, τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι δηλαδή  αλλά ΙΔΑΧ ακόμα και  ΙΔΩΧ (ο νοών νοείτο), άσε που  θα προσλαμβάνονται με διαφορετικά κριτήρια, όπως γίνεται στην Αγγλία λόγου χάρη.

Δεν ξέρω αν το έγραψα σε αυτό ή σε άλλο νήμα, αλλά σίγουρα το έγραψα, ταυτόσημα μάλιστα, τις αμέσως προηγούμενες μέρες. Ότι, δηλαδή, πολύ φοβάμαι ότι θα υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, διασυνδεόμενο με την "ελεύθερη επιλογή σχολείου" και το "αυτοχρηματοδοτούμενο σχολείο". Σε πρώτο στάδιο, για όσους προσληφθούν εφεξής, ή ακόμα και για τους νεοδιόριστους των προηγούμενων ετών που δεν πρόλαβαν να μονιμοποιηθούν. Σε δεύτερο στάδιο θα ισχύσει το "καν' το όπως ο Ορμπάν" και θα μετατραπούν σε ΙΔΑΧ/ΙΔΟΧ και οι σημερινοί ήδη μόνιμοι, μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης για την οποία ακονίζουν ήδη τα δόντια τους κορυφαίοι υπουργοί κάνοντας λόγο για 180 βουλευτές στις επόμενες εκλογές, που θα τους δώσει τη δυνατότητα μονομερούς αναθεώρησης. Δεν είναι κινδυνολογία, είναι δυστυχώς παραπάνω από ορατό ενδεχόμενο.

39
proficiency of Sofia!!

Για να καταλάβω: τι εννοείτε "Proficiency of Sofia"; Αν πρόκειται π.χ. για το αντίστοιχο του ελληνικού κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, γιατί θα "πρέπει" με το στανιό να θεωρούμε ότι το βουλγαρικό είναι υποδεέστερο, ή ότι εξαγοράζεται; Έχει σκεφτεί κανείς ότι, έτσι όπως πάμε, οσονούπω θα βλέπουμε την "πλάτη" της Βουλγαρίας σε αρκετά θέματα (αν δεν τη βλέπουμε ήδη);

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρερμηνειών της ερώτησής μου, το δικό μου Proficiency είναι Cambridge.

40
Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών  βγήκε πρώτη η εν λόγω με 58.344 ψήφους.

Παρακαλώ τσεκάρετε το κουτάκι "Υποψήφιοι". Εγώ άλλα βλέπω: https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/districts/60/

41
Πρώτη σε ψήφους στον Β'Τομέα Αθήνας βγήκε η "πολυαγαπημένη" για πολλούς συνάδελφους, "πληναδέλφους" , whatever κυρία Κεραμέως, βεβαίως..βεβαίως..

Όχι βέβαια. Τρίτη βγήκε.

42
Σίγουρα θα πάει σε αναθεώρηση του άρθρου 16 και θα δώσει τη δυνατότητα για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Άλλωστε αυτό ήταν πάντα βασικό αίτημα του κυβερνώντος κόμματος. Ποιος όμως μπορεί να αρνηθεί και την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων; Με τόση δύναμη μια κυβέρνηση μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα είχαν ούτως ή άλλως την ομολογημένη συναίνεση του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο που λίγες μέρες πριν τις εκλογές βγήκε σε συνέντευξη νομίζω στην ΕΡΤ ο Γ. Παπανδρέου και τάχθηκε υπέρ. Οπότε, αυτό το θέμα είναι έτσι κι αλλιώς "lost cause" και νομοτελειακά θα οδηγήσει στην επιβολή διδάκτρων και στα προπτυχιακά προγράμματα των δημοσίων πανεπιστημίων, καθώς η ανώτατη εκπαίδευση θα παίξει αποκλειστικά με "voucher εκπαίδευσης", γεγονός που με τη σειρά του θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την εφαρμογή του και στις άλλες δύο βαθμίδες (ακόμα και στην υποχρεωτική).

Για το άλλο που λέτε, την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, το θεωρώ κι εγώ πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνουν αν έχουν 180 βουλευτές μόνοι τους, αλλά και να τους λείπουν 4-5 πάντα θα βρουν πρόθυμους από όσα "όμορα κόμματα" μπουν στη Βουλή. (Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη.) Δυστυχώς, η κυνωνία εμφορείται πλέον από το αξίωμα "να δω τη νύφη μου χήρα, κι ας πεθάνει ο γιος μου". Παρήγγειλαν πίτσα, έρχεται λοιπόν και θα είναι μεγάλη, όπως έλεγε και η διαφήμιση...

Σελίδες: 12345 ... 30

Pde.gr, © 2005 - 2023

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32217
  • Τελευταία: Colette
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1155622
  • Σύνολο θεμάτων: 19148
  • Σε σύνδεση σήμερα: 347
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 7
Επισκέπτες: 322
Σύνολο: 329

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.101 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.