Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Scout

Σελίδες: 123 ... 39
1
Δεν μιλάμε για 3 μέρες απουσία. Μιλάμε για 15+ μέρες το κάθε τετράμηνο, χωρίς να υπάρχει λόγος υγείας. Εάν αυτό το θεωρείτε φυσιολογικό, και αδιάφορο ως προς το παραγόμενο διδακτικό έργο, δεν έχω να πω κάτι.

Για να πάρεις "15+" μέρες το τετράμηνο, πρέπει να... επινοήσεις άδειες, ή να έχεις 5 παιδιά ώστε να μπορείς να πάρεις τις 10 από τις 20 (ετησίως) που τους αναλογούν. Δεν είναι τόσο εύκολο.


Παράθεση
Όσο για τις αιμοδοτικές, δεν παίρνω πίσω το σχόλιό μου.

Η εναλλακτική είναι να αγοράζουμε (ως χώρα) αίμα από την Ελβετία (και άλλες χώρες που το έχουν κάνει εμπόριο) πληρώνοντας αδρά, ή να κάνετε νυχθημερόν την προσευχή σας μην τυχόν και συμβεί κάτι (π.χ. κάποιο τροχαίο) και χρειάζεστε και δεν βρίσκετε. Ειδάλλως, να λέμε όλοι "μακάρι να υπάρχουν αιμοδότες, κι ας παίρνουν άδειες, και να τους λέμε κι ευχαριστώ". Διαλέξτε.

2
Χαλαρώστε λίγο. Έχετε αναφέρει έκαστος κι από μια απιθανοπερίπτωση που 'χετε συναντήσει στη ζωή σας. Νταξ. Αυτά είναι ελάχιστες εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα. Μην τρελλαθούμε τώρα.

Ναι, αλλά σκεφτείτε: μία "απιθανοπερίπτωση" ο ένας, μία ο άλλος, μία ο τρίτος, μαζεύονται αρκετές σιγά-σιγά, δε νομίζετε;

3
Μια χαρα εξαφανιζονται και στην πρωτοβάθμια αυτοι που θελουν. Ειχα συναδελφο- δασκάλα η οποια εξαφανιζοταν με κανονικες που τις κολλουσε σε ολες τις αργιες επι σειρα ετων. Ολοι το σχολιαζαν πισω απο την πλατη της αλλα κανεις μπροστά της. Ειναι θέμα ανθρωπου, οχι βαθμιδας.

Εδώ γνωρίζω από πρώτο χέρι περίπτωση δασκάλας που, όχι μόνο έχει κάνει "λάστιχο" κάθε πιθανή και απίθανη άδεια ειδικά φέτος, αλλά και που "απλώνει τραχανά" πάνω στην έδρα τις εργασίες για το μεταπτυχιακό της, έχοντας βάλει τα παιδιά στον αυτόματο με τον μανδραγόρα των "τεστ" χωρίς να έχουν διδαχθεί επαρκώς (και εμπεδώσει) την ύλη. Και έχει φτάσει στο σημείο να τη σχολιάζουν συνάδελφοί της ειδικοτήτων, που έχουν μπει στην αίθουσα λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι και έχουν δει με τα μάτια τους αυτή την κατάσταση. Τρέμω στη σκέψη του γνωστικού ελλείμματος με το οποίο θα προχωρήσει στο γυμνάσιο το τμήμα της έκτης που τη λούζεται καθημερινά.

Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου... 🤐

4
Η κανονική άδεια είναι για ειδικές περιπτώσεις, πολύ σοβαρούς λόγους και δεν είναι κάτι ππυ πρέπει να εξαντληθεί. Δεν είμαστε αυτή η κατηγορία εργαζομενων και η δουλειά μας δεν αναπληρώνεται. (...) Δυστυχώς βέβαια την πληρώνουν αυτοί που έχουν πραγματικά σοβαρό λόγο.

Συμφωνώ απολύτως με αυτό. Αλλά θα πρέπει να αφεθεί να "αυτορυθμίζεται" η λήψη ή μη των αδειών αυτών, ώστε να μην καίγονται και τα χλωρά μαζί με τα ξερά και να μην εναπόκειται στο διευθυντικό δικαίωμα το αν θα την πάρεις όταν τη χρειάζεσαι. Όποιος/-α τις καταχράται, θα γνωρίζει ότι θα το βρει μπροστά του και θα τρέχει και δεν θα φτάνει για να βγάλει ασθμαίνοντας την ύλη. Απλά πράγματα.

5

Οπότε είναι καλό να έχεις κ καμιά γνωριμία στο φορέα υποδοχής ή κάνω λάθος?
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι, όσοι έχουν δηλώσει μόνο έναν φορέα υποδοχής, τα έχουν ήδη κανονισμένα μαζί του για να τους δεχθεί. Όσοι βάζουν τρεις φορείς ίσως είναι αυτοί που χτυπάνε την πόρτα έχοντας τις λιγότερες -ή και καθόλου- γνωριμίες...

6
Αυτοί κρίθηκαν στις εκλογές ...θυμίζω 41%

Ναι, όπως και τα Τέμπη. Έτσι δεν λένε ανερυθρίαστα, με κάθε ευκαιρία, κάποια κυβερνητικά στελέχη;


Παράθεση
Ελπιζω να εχει καποιο σχεδιο αλλιως ο μισθος του ΔΥ θα ειναι ο πρωτος που θα περικοπει για πολλοστη φορα...Κατανοητον...?

Σας έπιασε ο πόνος για τους μισθούς των ΔΥ; Περίεργο. Εγώ άλλα είχα καταλάβει, κρίνοντας από τα κατά καιρούς γραφόμενά σας.

7
Αν ένα κράτος δε μπορεί να εξασφαλίσει νοσοκομεία και σχολειά για τους πολίτες του (...) Ας υπαχθούμε αλλού.

Και μετά σας φαίνεται "κάπως", όταν λέω ότι κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους που τα νησιά θα ερημώσουν.

8
Μια απορία... αφού οι ίδιοι οι φορείς δήλωσαν τις οργανικές θέσεις με σκοπό να μεταταχθούν εκεί κάποιο υπάλληλοι, ποιός μπορεί να είναι ο λόγος να μην κάνουν τελικά δεκτό τον προς μετάταξη υποψήφιο?

Για να κάνουν δεκτό κάποιον άλλο υποψήφιο, ο οποίος επίσης δήλωσε το συγκεκριμένο φορέα, αφού δεν υπάρχει κάποια μοριοδότηση των υποψηφίων.

9
συναυλιες

Είδα χθες μια μάλλον δευτεροκλασάτη (όχι βέβαια από άποψη ποιότητας, αλλά από άποψη "εμβέλειας" των ονομάτων) συναυλία που θα γίνει προσεχώς σε μεγάλη πόλη. Με γενική είσοδο 20 ευρώ παρακαλώ. Η οποία μάλιστα, όταν έγινε στην Αθήνα, είχε εισιτήρια που κυμαίνονταν από 18 έως 42 ευρώ. Πείτε μου ξανά για τις "ευκαιρίες" που θα έχουν στην Αθήνα τα παιδιά από το Αγαθονήσι, των οποίων η οικογένεια θα ξεσπιτωθεί για να (νομίζει ότι θα) τους τις δώσει.

10
ευγνωμονούσανε για την απόφαση των γονέων τους να φύγουν από εκεί, γιατί αλλιώς δεν θα είχαν εξελιχθεί καθολου.

Δηλαδή όλη την "εξέλιξη", όπως την εννοείτε ή όπως θα την εννοούσαν αυτοί -αν και μάλλον υποψιάζομαι ότι δεν θα την εννοούσατε το ίδιο και οι δύο πλευρές- τη βίωσαν και την οφείλουν στα γυμνασιακά και λυκειακά τους χρόνια; Όσοι τελείωσαν το σχολείο σε μικρά νησιά και πήγαν κατόπιν να σπουδάσουν σε πόλεις, έμειναν πίσω στην "εξέλιξή" τους; Και, εν πάση περιπτώσει, κατά πόσον οδηγεί σε ορθά συμπεράσματα το να αποφαινόμαστε και να ομιλούμε εμείς εξ ονόματός τους;

11
μου φαίνεται άδικο να ζητάμε από ανθρώπους να θυσιάσουν τα παιδιά τους για να κατοικούνται τα μικρά νησάκια.

Απεναντίας, αν παραμένουν, παραμένουν επειδή έχουν κάποια δουλειά (αλιεία, όπως είπαμε) και τους επιτρέπει να βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί για να τα μεγαλώσουν. Θα τους θέλατε ανειδίκευτους βιομηχανικούς εργάτες με το βασικό, μόνο και μόνο για να λένε ότι μένουν σε μια πόλη και "έχουν ευκαιρίες τα παιδιά τους"; Οι ευκαιρίες πληρώνονται, ξέρετε, δεν προσφέρονται δωρεάν. Εδώ καλά-καλά τις στερούνται (ένεκα οικονομικής δυσχέρειας) και κάποιοι που αυταπατώνται ότι είναι δήθεν "μεσαιοταξίτες", πόσο μάλλον ένας ανειδίκευτος εργάτης.

12
Συνύπαρξη και συνεργασία.

Συνύπαρξη και συνεργασία βεβαίως, αλλά φαντάζομαι ότι δεν την εννοείτε επί τη βάσει των όσων εισήγαγε πρόσφατα ο σουλτάνος στα τουρκικά σχολικά εγχειρίδια, με χάρτες που απεικονίζουν εξόφθαλμα το Αιγαίο διχοτομημένο, με όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου -ακόμα ακόμα και κάποια από τα νησιά των νοτιοανατολικών Μικρών Κυκλάδων- να ανήκουν στη "Mavi Vatan".

13
Μενοντας σε ενα ακριτικο μερος (οχι πλεον σε νησι, οπου εμεινα δυο χρονια), εξακολουθω να διαφωνω με τα λεγομενα σας

Αφού μένετε σε ακριτικό μέρος, παρακαλώ να μου πείτε, αν θέλετε βέβαια, πόσο συχνά περνάει από το μυαλό σας η σκέψη να διασχίσετε τα σύνορα, ας πούμε για να πάτε σούπερ μάρκετ ή -ακόμα χειρότερα- για ιατρικούς λόγους. Ανεξάρτητα από το αν χρειάστηκε να το κάνετε. Γιατί οι κάτοικοι π.χ. του Καστελλόριζου δεν έχουν περιοριστεί μόνο στη σκέψη, όπως διαβάσαμε πρόσφατα. Και κατόπιν σκεφτείτε αν αυτές οι καταστάσεις διαμορφώνουν μια πραγματικότητα που αφίσταται της άποψής μου ή όχι.

14
Εξακολουθώ να θεωρώ πως η πραγματικότητα δε βρίσκεται στο ίδιο μονοπάτι με τις θεωρήσεις σας. :)

Μακάρι να έχετε εσείς δίκιο, και όχι εγώ και οι φόβοι μου. Ειλικρινά το εύχομαι.

Σελίδες: 123 ... 39

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32313
  • Τελευταία: anikologr3
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1161096
  • Σύνολο θεμάτων: 19227
  • Σε σύνδεση σήμερα: 471
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 0
Επισκέπτες: 376
Σύνολο: 376

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.098 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.