Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - gpapage

Σελίδες: 1 ... 929394
1303
Το εάν έχει νόημα να απεργήσει κανείς ... ας μην το συζητήσουμε. Από εκεί και πέρα όμως μη λέμε ανακρίβειες. όπως ανέφερα και παραπάνω, όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι καλύπτονται από την ΓΣΕΕ. οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλύπτονται από τα δικά τους κλαδικά σωματεία. εν ολίγης, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι (που δεν δουλεύουν "μαύρα" ) έχουν δικαίωμα στην απεργία, εκτός από δικαστικούς και σώματα ασφαλείας (από το σύνταγμα της χώρας):

Όταν απεργούν οι καθηγητές η ΟΛΜΕ κρατάει κάποια στατιστικά τα οποία αναφέρουν τη συμμετοχή στην απεργία. Με αυτά τα στατιστικά μπορούν να πιέσουν τους υπουργούς και να διεκδικήσουν αιτήματα. Οι ωρομίσθιοι που ακριβώς προσμετρώνται; Επίσης συμμετέχουν οι ωρομίσθιοι στην εκλογή των οργάνων της ΟΛΜΕ και της ΓΣΕΕ; Υπάρχει κάποιος ωρομίσθιος που να έχει ψηφίσει ποτέ; Ή χρειάζεται να έχεις κάποιο αριθμό μητρώου;

Υ.Γ. Δικαίωμα στην απεργία έχει ο καθένας! Ακόμα και τίποτα να μη κάνεις μπορείς να κάνεις μια απεργία πείνας και να διεκδικήσεις κάτι. Το θέμα είναι πώς η οποιαδήποτε κίνησή σου μπορεί να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σίγουρα πάντως καλύτερα να απεργείς από το να μη κάνεις τίποτα. Απλά δεν είναι αρκετό από μόνο του.

1304
Έχω πάρει ένα κάρο τηλέφωνα,σε 2 ΔΔΕ σε διάφορα γραφεία,μέχρι και στο κινητού του προέδρου της 3η ΕΛΜΕ...............

Η μια ΔΔΕ λέει: σας υποστηρίζει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΟΛΜΕ μπορείτε,πάρτε και το τηλέφωνο του προέδρου για να είστε σίγουρη.

Παίρνω τον άνθρωπο στις 8:15,πρωί-πρωί να ξέρω τι να κάνω για..................?????????????
Μου λέει η ΟΛΜΕ υποστηρίζει κάθε εργαζόμενο.

Παίρνω τηλέφωνο στην άλλη ΔΔΕ, μου λέει:1ον εσείς δεν είστε δημόσιος υπάλληλος,έχετε υπογράψει μονομερή σύμβαση με το δημόσιο,εάν την αθετήσετε μπορεί να σας αποπέμψουν, 2ον πρόκειται για λεφτά της Ε.Ε.............

Παίρνω τηλέφωνο τον διευθυντή-συντονιστή μου, μου λέει,ποτέ δε μας ζητήθηκε να γράψουμε σε χαρτί αν απεργούν οι καθηγητές της ΠΔΣ,οπότε ,μου λέει,εσένα που να σε γράψω και πως?


Εν ολίγοις................ό,τι του φανεί, του λολοστεφανή.............όπως λέμε και στο χωριό μου.................

Αυτό ακριβώς εννοούσα... Δεν έχει νόημα να απεργήσεις αν δεν ανήκεις κάπου.

1305
ΟΚ, τώρα κατάλαβες?

1306
Μα τα σημεία που με δυσκολεύουν τα έχω γράψει πιο έντονα.
Με ρώτησες προηγουμένως "γιατί ασχολούμαι με ένα σωματείο" όταν όλη η Ελλάδα είναι στο πόδι και προσπάθησα να σου απαντήσω γιατί τα σωματεία είναι σημαντικά.

Αυτό που είπα είναι ότι δεν θεωρώ ότι ανήκω σε κανένα σωματείο με την ιδιότητα του ωρομίσθιου. Εσύ ανήκεις κάπου; Πήγες να ψηφίσεις κάποιο ωρομίσθιο αντιπρόσωπο; Αποκλειστική σου απασχόληση είναι η ωρομισθία; Θεωρείς σωστό να εργάζονται άτομα κάτω από αυτό το καθεστώς; Αύριο εκτός από το πρωί θα απεργήσεις και σε οποιοδήποτε άλλη δουλειά κάνεις εκτός από την ωρομίσθια (πχ ιδιαίτερα, φροντιστήρια, ΙΕΚ κτλ); Πέρα από την απεργία τι δραστικό θα κάνεις για να αντιδράσεις στα μέτρα της κυβέρνησης; Απάντησέ μου αυτά για να δω αν μπορώ να σου εξηγήσω επι της ουσίας αυτά που γράφω παραπάνω.

Από εκεί και πέρα για λόγους ευγένειας θα σε παρακαλούσα να μου απευθύνεις ερωτήσεις για ότι δεν κατάλαβες. Αν κάπου που γράφεις την άποψή σου κάνω τα μισά bold και γράψω απο κάτω ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα, μάλλον θα το κάνω για να σου πω ότι είσαι ηλίθιος.

1307
Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Αν θέλεις πες μου τι ακριβώς από τις απόψεις μου δεν κατάλαβες να δούμε αν μπορώ να σου εξηγήσω.

1308
Ποιο σωματείο ωρομισθίων?
Εδώ όλη η Ελλάδα κατέβασε ρολά και εσύ ασχολείσε με ένα σωματείο?

Και που κατέβασε η Ελλάδα ρολά ίδρωσε το αυτί κανενός; Πόσο μάλλον για τα σχολεία που εδώ που τα λέμε οι εκάστοτε κυβερνήσεις τρίβουν τα χέρια τους σε κάθε απεργία. Και χρήματα εξοικονομούν και η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον των καθηγητών επειδή δεν έχουν που να στείλουν τα παιδιά τους και τα ιδιωτικά σχολεία αναβαθμίζονται καθώς και πολλά άλλα... Βεβαίως και ασχολούμαι με το σωματείο γιατί αυτό ΚΥΡΙΩΣ είναι ο μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση. Κάθε απεργός είναι μία ποσοστιαία μονάδα στους αριθμούς που θα χρησιμοποιήσει το αρμόδιο σωματείο για να διαπραγματευθεί ευνοϊκότερες ρυθμίσεις εφόσον επιτευχθεί διάλογος με την κυβέρνηση.

Eιλικρινά , είμαι σπίτι και δεν ξέρω αν όλη η Ελλάδα κατέβασε ρολά, πάντως το δημοτικό που δουλεύω δεν το έκανε. Κι όχι μόνο αυτό αλλά θεωρώ ότι καταστρέφει και την απεργία εμάς των τριών που κάναμε.
Κάνω ειδικό μάθημα που σημαίνει ότι οι πέντε διαφορετικές τάξεις που έχω σήμερα θα φορτώσουν από μία ώρα σε πέντε διαφορετικούς δασκάλους. Όμως μετά από συμφωνία με τον διευθυντή αντί να τελειώσουν την  1:20 θα τελειώσουν 12:30 που σημαίνεθ ότι δεν θα δουλέψουν οπι κύριοι απερργωσπάστες τις ώρες μου και άρα η απεργία μου δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και άρα και που κάνω και που δεν κάνω απεργία το ίδιο φως μπάζει.

Και αισθάνομαι σαν το θήραμα που του τρώνε τις σάρκες. Γιατί κάποιοι λουφαδόροι (και υπάρχουν πολλοί πιστέψτε με ) βρήκαν την ευκαιρία να πάνε νωρίτερα σπίτι τους και να πληρωθούν κανονικά. Τ απαιδιά ξέρουν από την προηγούμενη εάν θα κάνουμε απεργία ή όχι επειδή έρχονται με λεωφορεία από χωριό. Τι αποτέλεσμα έχει όλο αυτό δεν ξέρω. Εγώ θα συνεχίσω να απεργώ και όσο πάρει. Και θα παίρνω και ανάποδες συγχρόνως γιατί αυτοί που δεν κάνουν απεργία είναι αυτοί με τις λιγότερες υποχρεώσεις , οι νέοι , και οι συνάδελφοι που κάνουν έχουν από δύο παιδιά ο καθένας και τον έναν από αυτούς δεν τον επηρεάζουν καθόλου τα νέα μέτρα.

Τσαντίζομαι με το : θα κάνεις εσύ΄;  αααα, δεν κάνεις; ούτε και εγώ τότε....

ΚΑΛΑ  ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

Αυτό που λες είναι υπόθεση του συνδικάτου στο οποίο ανήκεις. Όταν οι δημοσιογράφοι απεργούν κλείνουν τα πάντα. Στην περίπτωση των καθηγητών έχουν επιλέξει να επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων και αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο δημοκρατικό. Και εμένα με ενοχλεί όταν αγωνίζομαι και επωφελούνται κάποιοι που δεν έχουν πατήσει σε πορεία, αλλά αυτή είναι η απεργία και πρέπει να τη δεχτούμε όπως είναι. Κατά τη γνώμη μου χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα. Ενεργή ενασχόληση. Να μην εκπροσωπούμαστε από όλους τους άχρηστους και τα κομματόσκυλα αλλά από αγωνιστές! Αν είναι να απεργήσεις και να πας για καφέ ή να κοιμηθείς 5 ώρες παραπάνω καλύτερα να πας στην τάξη και να μιλήσεις στους μαθητές σου για τα μέτρα που πάνε να περάσουν με το ασφαλιστικό και να τους κάνεις ενεργούς συμμάχους στον αγώνα. Αντί να τρέξουν όλοι οι μαθητές να παίξουν playstation εκμεταλλευόμενοι την απεργία, ας μάθουν πέντε πράγματα για αγωνιστές του παρελθόντος που έδωσαν την ψυχή τους για αρχές και αξίες πιο σημαντικές από μια σημαία ή ένα όνομα.

1309
Είμαι ωρομίσθιος της πληροφορικής σε δημοτικό. Δεν θα απεργήσω αύριο, όχι γιατί βρίσκω άδικα τα αιτήματα των απεργών, ούτε για να μη χάσω τα 14 ευρώ που θα πάρω κάποτε ή τα χιλιοστά των μορίων. Απλά δεν θεωρώ ότι ανήκω σε κανένα σωματείο, άρα και η κίνησή μας πάει στο βρόντο. Άλλωστε τα ίδια παιδιά θα μείνουν στο ολοήμερο. Ακόμα και ένας δάσκαλος να είναι στο σχολείο, θα μαζέψει όλα τα παιδιά σε μία τάξη και θα τους βάλει να ζωγραφίζουν και να διαβάσουν τα μαθήματά τους. 

Προσωπικά ένα σωματείο ωρομισθίων μου θυμίζει κάτι "συλλόγους ληστευθέντων" που προκαλούν περισσότερο γέλιο παρά λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Αυτό γιατί όπως κάποιος δεν είναι δυνατόν να ληστεύεται σε μόνιμη βάση έτσι και κάποιος δεν είναι δυνατόν να εργάζεται με βασική απασχόληση την ωρομισθία. Και όσους ωρομίσθιους γνωρίζω υποαπασχολούνται και σε κάποια απογευματινή δουλειά (φροντιστήρια, ΙΕΚ, ιδιαίτερα), όπου δεν απεργεί ποτέ κανείς.

Κατά τη γνώμη μου καλύτερος τρόπος για να εναντιωθεί κανείς σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας είναι η απεμπλοκή του από αυτό. Μόνο αν δεν υπάρχουν ωρομίσθιοι θα αναγκαστεί το υπουργείο να προσλάβει μόνιμο προσωπικό ή να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των συμβασιούχων. Έχω ακούσει με τα ίδια μου αυτιά τον ΓΓ του υπουργείου να λέει σε παράπονα που εκφράσαμε για τις πληρωμές: "Περιμένουν άλλοι τόσοι στην ουρά... Αν δεν σας αρέσει φύγετε και παραχωρήστε τη θέση σας στους άλλους που περιμένουν!"

1310
Καταρχήν καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις να κάνεις!

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό μετά από 2 χρόνια ωρομίσθιος σε δημοτικό βγάζω τα εξής συν και πλην:

+  Πολύτιμη εμπειρία! Η ζωή στο νησί είναι όνειρο.
+  Αν κάτι έχω κρατήσει είναι η σχέση με τα παιδιά. Να πλησιάζω στα κάγκελα του σχολείου και να έρχονται όλα μαζί να με υποδεχτούν με φωνές και αγκαλιές. Να σου εκφράζουν κάθε φορά την αγάπη τους και την εκτίμηση σε αυτά που τους μαθαίνεις.

-   Πληρώνεσαι 7 ευρώ την ώρα για 12 ώρες την εβδομάδα. Αν καθάριζα τζάμια σε φανάρια αυτές τις 12 ώρες θα έβγαζα πιο πολλά λεφτά. Μιλάμε για maximum 400 ευρώ το μήνα μείον το Πάσχα και τις αργίες που δεν πληρώνεσαι.
-   Πληρώνεσαι όποτε δεήσει η κάθε διεύθυνση. Πέρσυ τα πρώτα χρήματα ήρθαν το Πάσχα. Φέτος έχουμε πληρωθεί μέχρι το Δεκέμβρη και περιμένουμε. Εσύ ίσως τα πάρεις μέσα στο καλοκαίρι.
-   Το ωράριο είναι πρόβλημα. Την εποχή που σε καλούν να ξέρεις ότι θα συμπληρώσεις τα κενά του ήδη υπάρχοντος προγράμματος. Ναι μεν έχεις 12 ώρες την εβδομάδα, αλλά αυτές οι ώρες θα σε δεσμεύουν κάθε μέρα από τις 12:30 έως τις 4:30. Αυτό αν το σχολείο είναι κοντά στο σπίτι σου. Άντε να βρεις μετά 2η δουλειά αν θέλεις να συμπληρώσεις το εισόδημά σου.
-   Λογικά δεν συμπληρώνεις 12 ώρες σε ένα σχολείο. Αν σου δώσουν 12 ώρες θα πρέπει να πας σε διαφορετικά σχολεία που πιθανόν να είναι σε περιοχές (χωριά) που είναι μακριά το ένα από το άλλο. Φυσικά οι διευθυντές των σχολείων αποκλείεται να συνενοηθούν μεταξύ τους για το ωράριο, οπότε άντε το τζιτζικάκι να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Στο τέλος θα τρέχεις από το ένα μέρος στο άλλο και θα τους λες και ευχαριστώ για την κατανόηση.
-   Δεν σε αντιμετωπίζουν (τουλάχιστον στην αρχή) ως επιστήμονα, ή εκπαιδευτικό, αλλά ως υποαπασχολούμενο παιδονόμο που θα πρέπει κατά πρώτο λόγο να αποδείξεις ότι μπορείς να επιβάλεις πειθαρχία στα παιδιά και από εκεί και πέρα αν θέλεις τους μαθαίνεις και τίποτα. Υπάρχει και καλλιεργείται η νοοτροπία ότι ο ολοήμερο είναι "φύλαξη" για τα παιδιά. Ευτυχώς που δεν προσλαμβάνουν και securitάδες!
-   Το ίδιο το κράτος σε κάθε ευκαιρία σου δείχνει πόσο λίγο σε υπολογίζει ως εργαζόμενο. Πεθαίνει ο αρχιεπίσκοπος και μέσα σε 3 μέρες έχουν βγάλει ανακοίνωση στο σχολείο ότι δεν θα πληρωθείς τα 14 ευρώ της ημέρας της κηδείας που έχασες. Ασχέτως τι θα γίνει τελικά με αυτό το θέμα, βλέπεις πόσο ψηλά σε έχουν...

Από αυτά που έγραψα μπορείς να καταλάβεις γιατί έχω ήδη αποφασίσει το καλοκαίρι να τα εγκαταλείψω και να ψάξω στον ιδιωτικό τομέα... Μακάρι ότι αποφασίσεις να σου βγει σε καλό!

1311
Οικονομικά / Απ: Μισθοδοσία ωρομίσθιων
« στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 11:35:37 πμ »
Στο νομό Ηλείας δουλεύω από το Νοέμβρη και δεν έχω πληρωθεί ακόμη. Είναι που θα βοηθούσαν οικονομικά τις πυρόπληκτες περιοχές...

Προεκλογικά έδιναν τα επιδόματα σαν να ήταν ξηροί καρποί... Μαύρο στο Μαυρογυαλούρο!

1312
Αναπληρωτές / Απ: Ερώτηση
« στις: Φεβρουάριος 16, 2008, 02:10:05 μμ »
σε εμένα που είμαι ωρομίσθια είπαν ότι μετράνε! Γιατί επίσημη αργία ήταν? Να της πεις ότι ακόμα δεν εχουμε εορτη για τον Αγιο Χριστόδουλο και να στις περάσει κανονικότατα!!!

Σε ποιο μέρος είσαι ωρομίσθια; Ίσως σε εσάς θεωρούν ότι είναι αυτονόητο ότι δεν μετράνε οι ώρες και γι'αυτό δεν το έχουν ψάξει ακόμα. Σε εμάς έχουν κοινοποιήσει έγγραφο σε όλα τα σχολεία και το έχουν αναρτήσει και σε πίνακα ανακοινώσεων.

Η ειρωνεία είναι ότι ουσιαστικά η μέρα της κηδείας του Χριστόδουλου δεν ήταν καν εθνική αργία, γιατί όλες οι ιδιωτικές εταιρίες λειτούργησαν κανονικά. Η αργία ίσχυσε μόνο για το δημόσιο.

1313
Αναπληρωτές / Απ: Ερώτηση
« στις: Φεβρουάριος 16, 2008, 01:46:56 μμ »
Δουλεύω ωρομίσθιος στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα. Εδώ το αρμόδιο γραφείο της διεύθυνσης ειδοποίησε ότι δεν μετράνε οι ώρες της κηδείας του Χριστόδουλου. Το θεωρώ απαράδεκτο ανεξαρτήτως νομικών διατάξεων. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να στερείς ένα τέτοιο ποσό από έναν εργαζόμενο που αμείβεται με το ιλιγγιώδες ποσό των 300-400 ευρώ το μήνα! Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ περετέρω με το θέμα. Θεωρώ ότι είναι ενδεικτικό της κυβερνητικής πολιτικής. Ωστόσο πιστεύω ότι σε διάφορα τέτοια "μικρά" θέματα εμείς έχουμε το μαχαίρι και το καρπούζι. Σε λίγο θα έχουμε εκλογές.... Αν τους ψηφίσω να καθυστερήσει άλλα 5 χρόνια η πληρωμή μου!

Σελίδες: 1 ... 929394

Pde.gr, © 2005 - 2023

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32214
  • Τελευταία: mplesivos
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1155473
  • Σύνολο θεμάτων: 19147
  • Σε σύνδεση σήμερα: 484
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 15
Επισκέπτες: 358
Σύνολο: 373

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.145 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.