Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - gpapage

Σελίδες: 123 ... 94
1
Δεν διαφωνω .. ισα ισα !!!
Αυτα που λες ειναι απολυτα σωστα
Απλα φετος παλιοι υποψηφιοι με ραγδαια αυξηση απεκτησαν κατι απο τα παραπανω .. και εγιναν ειδικη κατηγορία!!
Μου φανηκε παραξενο...
Αλλα δεν θελω σε καμια περιπτωση να θιξω ανθρωπους με βαρυτατες αναπηρίες
Φυσικά niina, το κατάλαβα ότι δεν είχες τέτοια πρόθεση. Απλά ήθελα να διευκρινίσω ότι (αν δεν κάνω κάποιο λάθος) η αύξηση δεν οφείλεται σε άτομα με αναπηρία, αλλά στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή σε πολυτέκνους και άτομα με παιδιά με πάνω από 67% αναπηρία. Και μένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση, γι΄αυτό και μπήκα στη διαδικασία να ψάξω ποιοι είναι αυτοί που μπήκαν μπροστά. Διάβασα αντίστοιχα παράπονα και σε άλλες ειδικότητες, όπως πχ σε Φιλολόγους, που είναι και εκεί πολύ μεγάλος ο αριθμός. Σε Φυσικούς, Χημικούς και Μαθηματικούς είναι μικρότερη η αύξηση σε σχέση με εμάς. Επίσης, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στην πρώτη κατηγορία της ειδικής κατηγορίας πέρυσι υπήρχαν 4 άτομα (2 με παιδαγωγική επάρκεια και 2 χωρίς). Φέτος οι 4 έγιναν 15 (8 με και 7 χωρίς). Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να άλλαξε κάτι φέτος στο Νόμο. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ας με διορθώσει, αλλιώς θα το ψάξω μόλις βρω χρόνο.

2
Απορία ... όποιος μπορεί καλο θα ηταν να απαντήσει!!!
Η ραγδαία αυξηση 50% και ανω σε παλιους συναδελφους που πηραν τωρα το χαρτι της αναπηρίας ...
Ξαφνικά φετος αρρωστησαν καμια 20 αρια άτομα??? Τι γινετε ρε παιδια...
Τον αλλον τον αφησαμε κατεθεσε την παιδαγωγική νυχτα στις 26 Δεκεμβρη και τωρα ξαφνικα και με αναπηρία......
Καλή μας τύχη!!!
Στην ειδική κατηγορία δεν εντάσσονται μόνο άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Ανά πίνακα, προτάσσονται με τη σειρά που αναφέρονται κάτωθι:
α. Οι υποψήφιοι που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας (ή είναι γονείς ανάπηρου
τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67%)
β. Οι υποψήφιοι που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή δρεπανοκυτταρική ή
μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
γ. Όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας
Είναι σχετικά εύκολο να καταλάβεις σε ποια "ειδική κατηγορία" ανήκει ο καθένας αν δεις με ποιο τρόπο κατατάσσονται βάσει φθίνουσας προϋπηρεσίας σε συνδυασμό με την παιδαγωγική επάρκεια. Πρόχειρα κοιτάζοντας βλέπω δύο νέα άτομα να εντάσσονται στην κατηγορία με αναπηρία (εύχομαι τα καλύτερα στους συναδέλφους). Εκεί που προέκυψε η διαφορά είναι στην κατηγορία α (πολύτεκνοι ή γονείς ανάπηρου τέκνου), που ενώ πέρυσι ήταν 4, φέτος εμφανίζονται 15. Μακάρι να είναι όλοι πολύτεκνοι, αν και σχεδόν όλοι όσοι ήταν στους περσινούς πίνακες, δεν ήταν τρίτεκνοι.

Να σημειώσω εδώ, ότι στον πίνακα υπάρχουν παρακάτω άτομα με βαρύτατες αναπηρίες (πχ. κατηγορίες καρκίνου, νεφρική ανεπάρκεια στο στάδιο αιμοκάθαρσης κτλ), οι οποίοι παρότι αντιμετωπίζουν πρακτικές δυσκολίες, δεν απολαμβάνουν απολύτως κανένα προνόμιο, ούτε καν στην τοποθέτηση, όπου έχουν προτεραιότητα όσοι έχουν παιδιά ή είναι απλά παντρεμένοι...


3
Έχω γνωμάτευση ΚΕΠΑ για 80% αναπηρία. Κάνω 2 χρόνια αιμοκάθαρση ήδη... Πέρυσι έκανα 130 χιλιόμετρα κάθε μέρα και πλήρωνα 4 διόδια για να εξασφαλίσω την προϋπηρεσία, ενώ μου έμενε στην τσέπη ο μισός μισθός... Περισσότερο σημαντική πλέον για την ειδικότητά μας είναι η προϋπηρεσία, καθώς αν χάσεις 2-3 μόρια, την επόμενη χρονιά απλά αποχαιρετάς την εκπαίδευση και ψάχνεις να βρεις δουλειά αλλού... Δυστυχώς για εκεί το βλέπω.

4
Με το που βγήκα την πήρα, αλλά έχει ισχύ από οταν μπηκα μεχρι μέσα Μαρτίου.

5
Το εξιτήριο ήταν 12/12, αλλά δε νομίζω ότι έχει σημασία. Εφόσον η άδεια ξεκινάει 22/11 απλά ολοκληρώνεται μετά από 15+15 ημέρες, δηλαδή 21/12.

6
Συνάδελφοι άλλη μια ερώτηση (με κίνδυνο να γίνω κουραστικός πλέον), αλλά αισθάνομαι εντελώς βλάκας με όλα όσα αντιμετωπίζω με αυτή την άδεια...

Καταρχήν να συνοψίσω όλο το ιστορικό και όσα έχω μάθει μέχρι τώρα σε περίπτωση που βοηθηθεί μελλοντικά κάποιος συνάδελφος που αντιμετωπίζει παρεμφερές πρόβλημα. Μπήκα στο νοσοκομείο 22/11 και 23/11 χειρουργήθηκα (μεταμόσχευση νεφρού). Οι γιατροί σε αυτές τις περιπτώσεις γράφουν άδεια όσες είναι οι ημέρες νοσηλείας συν τρεις μήνες από την ημέρα του εξιτηρίου. Το πρώτο ερώτημα που προέκυψε είναι πόσες ημέρες άδεια δικαιούμαι ως αναπληρωτής. Το υπουργείο απάντησε τόσο σε μένα όσο και στο γραφείο προσωπικού της σχολικής μονάδα που εργάζομαι στεγνά 15 ημέρες... 3-4 αιρετούς που ρώτησα με παρέπεμψαν να διαβάσω το Νόμο. Την περισσότερη βοήθεια την πήρα από συναδέλφους σε αυτό το thread και από προσωπική έρευνα σε άρθρα για τα δικαιώματα των αναπληρωτών. Έμαθα λοιπόν ότι δικαιούμαστε 15 ημέρες + 15 ημέρες για δυσίατα νοσήματα + 7 ημέρες κανονικές + 6 ημέρες για άτομα με αναπηρία.

Το δεύτερο ερώτημα που προέκυψε είναι τι γίνεται με την πληρωμή, καθώς από το σχολείο αν πάρεις πάνω από 3 ημέρες άδεια πληρώνεσαι το 50% για τις πρώτες 3 μέρες και στη συνέχεια σταματούν να σε πληρώνουν. Τότε πρέπει να απευθυνθείς στο ΙΚΑ με ένα χαρτί από το νοσοκομείο που θα πρέπει να αναγράφει ημέρες και ημερομηνίες νοσηλείας και τις μέρες που σου δίνουν για άδεια οι γιατροί. Επίσης θα πρέπει να πάρεις μια βεβαίωση από το σχολείο/διεύθυνση το οποίο θα γράφει ότι τις 3 συγκεκριμένες μέρες πληρώθηκες 50% και τις υπόλοιπες καθόλου, ώστε να σε πληρώσει το ΙΚΑ. Στο ΙΚΑ στη συνέχεια σου δίνουν ένα διπλότυπο χαρτί που αναφέρει πόσα πληρώνεσαι και πηγαίνεις το ένα από τα 2 αντίτυπα στο σχολείο/διεύθυνση. Μετά τον πρώτο μήνα που πληρώνεσαι από το ΙΚΑ περνάς από επιτροπή για να εγκρίνουν δεύτερο μήνα πληρωμής.

Που έχω τώρα το πρόβλημα... Σύμφωνα με το σχολείο οι 15+15 ημέρες δεν είναι εργάσιμες, αλλά ημερολογιακές! Δηλαδή, σήμερα κλείνω ένα μήνα από την ημέρα που απουσιάζω, άρα ολοκληρώνεται η αναρρωτική άδεια που δικαιούμαι. Αύριο είμαι δηλωμένος απών στο σχολείο (άλλωστε θα είμαι νοσοκομείο όλη μέρα). Οπότε τι γίνεται τώρα; Από αύριο σταματάει να μετράει η προϋπηρεσία μου (για μία μέρα!!) και είμαι τυπικά εκτεθειμένος για καταγγελία σύμβασης και απόλυση; Τυπικά τι πρέπει να κάνω; Να ζητήσω μόνο αύριο μια μέρα κανονική άδεια και να διακόψω την αμοιβή από το ΙΚΑ ώστε τουλάχιστον να πάρω την προϋπηρεσία μέχρι μετά τα Χριστούγεννα και να πληρώνομαι μέχρι τότε από το σχολείο και μετά έχει ο θεός; 

7
Θέλουν να αποφύγουν ή έχουν άγνοια! Όλοι εμπλέκονται στην περίπτωσή σου. Οι 3 πρώτες ημέρες αναρρωτικής άδειας πληρώνονται από τη μισθοδοσία του σχολείου, κατά το ήμισυ. Οι υπόλοιπες ημέρες αναρρωτικής που δικαιούσαι, πληρώνονται από το ΙΚΑ και από τον εργοδότη, ο οποίος συμπληρώνει το ημερομίσθιο. Επειδή θα κάνεις χρήση και της κανονικής άδειας, αυτή πληρώνεται κανονικά.
Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση απαιτούνται οι ιατρικές βεβαιώσεις, ακόμα και αν χρειαστεί άδεια άνευ αποδοχών.
Οι άνθρωποι γενικά προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά δεν πρέπει να έχουν αντιμετωπίσει ξανά αντίστοιχη περίπτωση. Ακόμα και με το υπουργείο που επικοινώνησα τόσο εγώ όσο και από το σχολείο, δεν έχουν να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση για το τι ισχύει στην περίπτωσή μου σχετικά με τις άδειες που δικαιούμαι, τους μισθούς, τις κρατήσεις από το ΙΚΑ, τα διαδικαστικά κτλ. Όλοι εγκλωβίζονται μεταξύ του τι ισχύει βάσει Νόμου, τι προβλέπεται από ΕΣΠΑ και τι θεωρούν ότι είναι δίκαιο και θα έπρεπε να ισχύει... Ευχαριστώ πολύ όλους τόσο για τις ευχές, όσο και για τις οδηγίες!

8
gpapage, αρχικά χαίρομαι που είσαι καλά και από ό,τι αντιλαμβάνομαι η εγχείρισή σου έγινε με επιτυχία.

Δεν έχω πάρει ποτέ μακρόχρονη άδεια ως συμβασιούχος, αλλά αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι όντως τις πρώτες τρεις μέρες δεν πληρώνει το ΙΚΑ, αλλά μόνο ο εργοδότης την μισή ημέρα.  Στη συνέχεια πληρώνει και το ΙΚΑ, άρα θα πληρώνεσαι ολόκληρη την ημέρα. Αυτό που δεν ξέρω είναι το σημείο από το οποίο πληρώνεσαι μόνο από το ΙΚΑ. Όταν θα είναι να περάσεις από επιτροπή θα σε ενημερώσουν.

Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!
Σε ευχαριστώ πολύ Lasid! Πήγε καλά η επέμβαση, απλά σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται σχεδόν καθημερινή παρακολούθηση μέχρι να γίνουν όλοι οι δείκτες όπως πρέπει και να βεβαιωθούμε ότι το μόσχευμα έγινε δεκτό από τον οργανισμό. Οπότε έχουμε δρόμο ακόμα...

Όσον αφορά το ΙΚΑ... Ρώτησα στο αρμόδιο τμήμα στο σχολείο και μου είπαν ότι αυτοί γενικά δεν εμπλέκονται με ΙΚΑ και το πολύ πολύ να μου συμπληρώσουν κάποια έγγραφο για το ΙΚΑ αν τους το προσκομίσω εγώ. Στο ΙΚΑ που ρώτησε ο πατέρας μου του είπαν ότι μάλλον το σχολείο θα πρέπει να του δώσει κάποια βεβαίωση ότι σταματάνε οι πληρωμές από εκεί για να αρχίσουν αυτοί τις δικές τους διαδικασίες... Αυτό το μπέρδεμα με προβλημάτισε, καθώς βλέπω να μην υπάρχει συμβατότητα στις πληροφορίες που παίρνω από τις δύο πλευρές. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και από Δευτέρα με το ΙΚΑ, μήπως και βγάλω άκρη. Διαφορετικά αν γνωρίζει κάποιος από προσωπική εμπειρία (ίσως κάποια εγκυμονούσα συνάδελφος) θα εκτιμούσα τη βοήθεια! Ευχαριστώ και πάλι!

9
Σε συνέχεια παραπάνω ερώτησης που είχα κάνει θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα αν κάποιος έχει πάρει κάποια μακροχρόνια άδεια. Απ' ότι έχω καταλάβει ρωτώντας εδώ και εκεί πληρωνόμαστε κανονικά τις 3 πρώτες μέρες της άδειας από το σχολείο και στη συνέχεια θα πρέπει να έχουμε κάποια επικοινωνία με ΙΚΑ (επιτροπές κτλ), ώστε να πληρώνει κάποιο ποσοστό στην αρχή, ενώ μετά από κάποιο σημείο πληρωνόμαστε αποκλειστικά από ΙΚΑ. Έχει μήπως κανείς κάποια προσωπική εμπειρία; Με ενδιαφέρει να μάθω γραφειοκρατικά τι χρειάζεται καθώς είμαι πρόσφατα εγχειρισμένος και θα πρέπει να αγγαρέψω γονείς και φίλους για όλη αυτή τη διαδικασία. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

10
Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις ευχές και τις οδηγίες. Να πω και εγώ με τη σειρά μου περαστικά στον ωρομίσθιο συνάδελφο Jill. Και εγώ για 15 ημέρες ξέρω, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν σε καλύπτει ο Νόμος στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Πχ και εγώ έχω κάποιες ώρες σε Δημόσια ΙΕΚ. Εκεί υπογράφεις σύμβαση έργου και απλά κάνεις δήλωση παραίτησης και πληρώνεσαι μόνο για τις ώρες που έχεις δουλέψει. Αν στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ ισχύει ο Νόμος που ισχύει για πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια είσαι καλυμμένος για 15 μέρες.

11
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Όπως ειπώθηκε, δικαιούσαι τη γνωστή αναρρωτική άδεια των δεκαπέντε (15) ημερών. Περαιτέρω, επειδή το εν λόγω νόσημα (μεταμόσχευση νεφρού) κατατάσσεται στα δυσίατα νοσήματα, από το φετινό σχολικό έτος, (λογικά βρίσκεται σε ισχύ, καθώς η σχετική διάταξη ψηφίσθηκε το Καλοκαίρι), προβλέπεται, επιπλέον, άδεια δεκαπέντε (15) ημερών. Η εν λόγω άδεια είναι αμειβόμενη και λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας για όλα τα δικαιώματα. Άρα σύνολο τριάντα (30) ημερών. Μετά προσθέτεις και την κανονική άδεια, όπως ισχύει.
Από κει και πέρα δεν έχω υπόψη κάτι άλλο και -θαρρώ- γίνεται (δυστυχώς) καταγγελία της σύμβασης.

Σε ευχαριστώ και για τις ευχές και για τις οδηγίες. Διαβάζω σε κάποια άρθρα αιρετών, πέρα από αυτές τις 15+15 αναρρωτικές και τις 7 κανονικές, για επιπλέον 22 μέρες κανονική άδεια (11 με και 11 χωρίς αποδοχές) για νοσήματα που χρήζουν μεταγγίσεων αίματος κτλ. Ίσως με κάποιο τρόπο θα μπορούσα να πάρω και κάποιες από αυτές... Αν ισχύουν οι 15+15, οι 7 κανονικές και οι 22, ίσως καταφέρω αν όλα πάνε καλά να επιστρέψω τέλη Φεβρουαρίου στο σχολείο πριν απολυθώ... Σε ευχαριστώ και πάλι!

12
Αρχικά σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!!! Μπορείς να πάρεις 15 μέρες αναρρωτική και 7 μέρες κανονική άδεια με αποδοχές και προϋπηρεσία. Κατόπιν τούτου του χρονικού διαστήματος.... τιμωρείσαι (όπως όλοι μας σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας) με μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας σου και φυσικά χωρίς αποδοχές (από τη ΔΙΔΕ). Δεν ξέρω αν δίνει κάτι το ΙΚΑ. Όπως και να΄χει, αυτό που πας να κάνεις είναι σοβαρότερο από τα μόρια της προϋπηρεσίας και για άλλη μια φορά σου εύχομαι καλή δύναμη και όλα να πάνε καλά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα προτεραιότητα για μένα είναι να πάει καλά η επέμβαση. Γι' αυτό και προσπαθώ να ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών. Απλά μου φαίνεται απίστευτο να μην υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο Νόμο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για άδειες γάμου, αν πεθάνει κάποιος συγγενής, για αιμοδοσία, για εγκυμοσύνη, γονικές, άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, ακόμα και για εξετάσεις στο ΕΑΠ... Τέλος πάντων, όπως είπες σωστά ας πάνε πρώτα όλα καλά και μετά μπορώ να ανησυχήσω ελεύθερα για άδειες, προϋπηρεσία και απόλυση! Καλό βράδυ!

13
Καλή επιτυχία να έχεις και να πάνε όλα καλά !!!
Ετοιμάσου για άδεια άνευ αποδοχών ως αναπληρωτής . Πάρε ότι δικαιούσαι 15+15(νομίζω)+6(νομίζω) και μετά δεν έχεις άλλη επιλογή γιατί γίνεται καταγγελία σύμβασης .Μόνο οι εγκυμονούσες καλύπτονται νομοθετικά και δεν μπορούν να κάνουν καταγγελία σύμβασης .
Σε ευχαριστώ για τις ευχές και για τις συμβουλές! Το ερώτημα είναι τι γίνεται μετά; Απολύεσαι; Μπορείς έστω από Μάρτιο να επιστρέψεις στην υπηρεσία;

14
Καλησπέρα,
εργάζομαι ως αναπληρωτής. Πάσχω από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια στο στάδιο της αιμοκάθαρσης και πρόκειται αν όλα πάνε καλά να υποβληθώ σε μεταμόσχευση νεφρού. Οι χειρουργοί με ενημέρωσαν ότι θα χρειαστεί να λείψω από τη δουλειά για τρεις μήνες. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Διαβάζω ότι δικαιούμαι ενδεχομένως κάποιες άδειες, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι για λιγότερο από 30 ημέρες. Τι γίνεται μετά; Σε απολύουν; Μένεις κάποιους μήνες χωρίς μισθό και μετά δικαιούσαι να επιστρέψεις στην υπηρεσία μετά από τους 3 μήνες; Αν γνωρίζει κανείς την απάντηση ευχαριστώ προκαταβολικά!

Σελίδες: 123 ... 94

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32255
  • Τελευταία: eua
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1157219
  • Σύνολο θεμάτων: 19176
  • Σε σύνδεση σήμερα: 476
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 12
Επισκέπτες: 427
Σύνολο: 439

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.097 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.