*
Σελίδες: 1 ... 133134135136137 ... 149

Προεδρία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Ο Σωτήριος Γκλαβάς, Φιλόλογος και μέχρι πρότινος αναπληρωτής Πρόεδρος  του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αναλαμβάνει με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλου την Προεδρία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Σημεία ομιλίας του κ. Γ. Μπαμπινιώτη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

"Βασική μας θέση είναι ότι επίκεντρο κάθε προσπάθειας αναμόρφωσης τού Λυκείου και κάθε αλλαγής στο σύστημα επιλογής για τα ΑΕΙ είναι ο εκπαιδευτικός. Αυτόν πρέπει να εμπιστευθούμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στην Εκπαίδευση, παράλληλα με οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα."

Συνέντευξη του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στον Ρ/Σ ΝΕΤ 105,8

"...ξέρετε για όλους τους νέους ανθρώπους για τους γονείς που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους τίθεται το ερώτημα: Τι θα είναι αυτό το νέο σύστημα; Θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε; Θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της εκπαίδευσης των παιδιών μας κάποια στιγμή με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα; "

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου κατα τη συνεδρίαση του ΣΠΔΕ

"Τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα. Αναφέρονται σ΄ένα παρελθόν παθογένειας τριάντα και πλέον χρόνων. Χωρίς καμία πρόθεση να μηδενίσω το παρελθόν -που έχει και ασφαλώς και αρκετές θετικές πλευρές να επιδείξει– προτείνω να το αφήσουμε πίσω. "

ΟΛΜΕ: Ενημερωτικό για τα προβλήματα στην εκπαίδευση και τις τελευταίες εξελίξεις

"Κατά συνέπεια, παραµένει αναπάντητο το δικαίωµα της νέας γενιάς στη µόρφωση, στην πραγµατικά δωρεάν δηµόσια εκπαίδευση, αλλά και οι πραγµατικές ανάγκες της κοινωνίας, που επιβάλλουν αλλαγή της εκπαιδευτικής πολιτικής, στην κατεύθυνση της στήριξης και ενίσχυσης της δηµόσιας εκπαίδευσης, της αναβάθµισης τον περιεχοµένου των σπουδών, της γενναίας χρηµατοδότησης, της ολόπλευρης στήριξης τον εκπαιδευτικού και της αντιµετώπισης της µαθητικής διαρροής."

ΟΛΜΕ: Διάθεση ΅ιας ώρας στα σχολεία για αντιπολεμικές - αντιρατσιστικές συζητήσεις

Διάθεση ΅ιας ώρας στα σχολεία  για αντιπολεμικές - αντιρατσιστικές συζητήσεις

Συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλου στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3

Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Κοιτάξτε, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Εμείς πιστεύουμε ότι η κατάσταση στην παιδεία, τουλάχιστον όσον αφορά στο σχολειό, που είναι το βασικό κύτταρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Θεωρούμε λοιπόν ότι μπορεί κάποια πράγματα να έχουν γίνει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όμως πρέπει με πολύ μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή να δούμε τι ακριβώς σχολείο θέλουμε, πώς μπορούμε να αναμορφώσουμε την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση."

Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλου και του Προέδρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Σπύρου Παπασπύρου

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρης Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το Προεδρείο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.). Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, οι κ.κ. Σπηλιωτόπουλος και Παπασπύρος  προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
 

ΥΠΕΠΘ: Δηλώσεις μετά την πολιτική επιτροπή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής για την Παιδεία υπό τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλο. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρης Σπηλιωτόπουλος και οι κ.κ. Κρινιώ Κανελλοπούλου (Εκπρόσωπος Ν.Δ.), ’ννα Διαμαντοπούλου (Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ) και ’δωνις Γεωργιάδης (Εκπρόσωπος ΛΑΟΣ) προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

ΟΛΜΕ - Σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ04 και των ειδικοτήτων της ΤΕΕ

ΟΛΜΕ - Σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ04 και των ειδικοτήτων της ΤΕΕ

Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλου από την σύνοδο Πρυτάνεων στο Καρπενήσι

"Είπαμε ότι χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες για να κατατεθούν όλες οι απόψεις, να κωδικοποιηθούν και να καταλήξουμε σε ένα εθνικό σχέδιο για την Παιδεία. Από εκεί και έπειτα, όταν καταλήξουμε, θέλω να πιστεύω ότι αυτό στο οποίο θα καταλήξουμε θα δεσμεύει όλες τις πλευρές στην εφαρμογή του. "

Γιατί λέει Οχι ο ΟΛΜΕ στον προσχηματικό διάλογο του ΥΠΕΠΘ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκτιµά ότι µε το διάλογο που προωθεί η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τα πραγµατικά προβλήµατα της εκπαίδευσης προσπαθώντας να πείσει µαθητές και γονείς, την κοινωνία όλη, ότι η αλλαγή του τρόπου πρόσβασης στα Πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ µπορεί να αλλάξει ή έστω να θίξει τον ταξικό – κατανεµητικό ρόλο του σχολείου και την αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων.

Η εκπαιδευτική πρόταση της ΟΛΜΕ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

"Οι προτάσεις του κλάδου μας για τα την ΤΕΕ κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις επιλογές της Κυβέρνησης, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ν. 3475/06, του οποίου απαιτούμε την άμεση κατάργηση. Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει το Υπουργείο Παιδείας γιατί συνεχίζει να αγνοεί προκλητικά τις τεκμηριωμένες προτάσεις του κλάδου μας."

Συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλου στον Ρ/Σ

"Ενώ ο αρχικός στόχος είναι να δίνει το σχολειό μια γενική παιδεία στα παιδιά, εν τούτοις έχει μετατραπεί σ’ ένα προπαρασκευαστικό κέντρο, ένα κέντρο το οποίο δίδει μια στείρα δυνατότητα απομνημόνευσης. Δεν δίνει αυτό το σχολείο την δυνατότητα στα παιδιά να έχουν δεξιότητες, ν’ αποκτούν πραγματική γενική παιδεία, να υπάρχει μια ζώνη πολιτισμού, να υπάρχουν νέες τεχνολογίες. "

Νέο Δ.Σ του Ο.Ε.Δ.Β

Νέο Δ.Σ του Ο.Ε.Δ.Β
Σελίδες: 1 ... 133134135136137 ... 149

Υποστηρίξτε το pde.gr








Ρήσεις

Οι αναλφάβητοι του 21ου αιώνα δεν θα είναι εκείνοι που δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση, αλλά εκείνοι που δεν μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν. - ’λβιν Τόφλερ (συγγραφέας)

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32310
  • Τελευταία: Alex.pe83
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1160972
  • Σύνολο θεμάτων: 19226
  • Σε σύνδεση σήμερα: 872
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 27
Επισκέπτες: 514
Σύνολο: 541

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.197 δευτερόλεπτα. 21 ερωτήματα.