0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγω-για να εκθεσω την δικη μου ταπεινη αποψη και διορθωσε με Σοφη αν εχω καταλαβει λαθος- νομιζω πως αυτο που θελει να μας εξηγησει η Σοφη ειναι πως πρεπει να εστιασουμε στην εκφωνηση και να την αποκωδικοποιησουμε. Αν μας ζητησουν ΜΙΑ δραστηριοτητα οπως πχ αυτη με την βροχη που ειχε να κανει με φυσικο περιβαλλον- καθως το ελεγε καθαρα-, αναφερουμε τις επιδιωξεις μας που αφορουν σε επιδιωξεις απο τη γνωστικη περιοχη του Φυσικου περιβαλλοντος ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ασχετως αν εμπλεκονται κατα την "εκτελεση" της δραστηριοτητας και διασυνδεσεις με αλλες μαθησιακες περιοχες. Εκτος από τη γλωσσα βεβαιως ,που συμφωνα με το ΔΕΠΠΣ διατρεχει όλα τα προγραμματα(οπως και η τεχνολογια και επικοινωνια). Σοφη πες μου αν κανω λαθος, θα το εκτιμουσα.
δηλαδη walse οταν θα γραφεις στη συνταγη που επεξεργαζεσαι το κειμενο με τα παιδια το συγκρινεις με αλλα γραφετε μια δικη σας συνταγη κτλ και μετα οταν καταληγετε να την υλοποιησετε δηλαδη να τη φτιαξετε και μεσα εντασσονται τα μαθηματικα θα βαλουμε τόσα κουταλακια για να φαμε ολοι
Καλησπέρα σας.Ας πω και εγώ τη γνώμη μου Θεωρώ πως αν τίθεται ερώτημα σχετικό με κάποιο γνωστικό αντικείμενο ( ας πούμε γλώσσα ), επιβάλλεται καραρχήν το αυτονόητο, να βάλεις τις σχετικές με γλώσσα επιδιώξεις. Τώρα αν προκύψουν και μαθηματικές επιδιώξεις, όπως στο παράδειγμα της συνταγής, δεν νομίζω πως μπορείς να το προβλέψεις κατά την εκκίνηση της δραστηριότητας, άρα θεωρώ κάπως άστοχο να δηλώσεις τις επιδιώξεις για τα μαθηματικά πριν την εφαρμογή. Ωστόσο στο τέλος της περιγραφής της δραστηριότητας, θεωρώ σκόπιμο να αναφέρεις επιγραμματικά όποιες άλλες επιδιώξεις προέκυψαν και σχετίζονται με τα υπόλοιπα γνωστικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα μαθηματικα --> μέτρηση ή αντιστοίχηση υλικών με σκέυη κλπ
και παλι ξαναλεω η καθηγητρια και συμφωνω μαζι της δεν μιλησε για 2 δραστηριοτητες αλλαγια μιαετσι οπως το γραφεις sophie μου θυμιζεις τομεις απο το παλιο προγραμμα δηλαδη δεν μπορουμε να εχουμε δραστηριοτητα γλωσσα και να ενταξουμε και τα μαθηματικα αφου υπαρχουν μεσα σε αυτη?αυτη ειναι και ολη η φιλοσοφια του νεου προγραμματος !το διευκρινιζω μας μιλησε για μια δραστηριοτητα προγραμματισμενηγλωσσα συνταγηπου ομως αφου θα την υλοποιησουν τα παιδια θα βρουν μπροστα τους και τα μαθηματικα μεσα απο τα υλικα και τις ποσοτητες ετσι στις επιδιωξεις θα αναφερουμε και αυτες των μαθηματικωνη καθηγητρια αυτη μπηκε 2η το 2005 στον ασεπ (δεν μας εκανε επιδειξη η κοπελα η οποια ειναι και πολυ νεα το βρηκα εγω στο ιντερνετ και απ οτι μου ειπαν κοριτσια απο το τμημα τωρα δουλευει στο υπουργειο παιδειας οχι οτι εχει καμμια σημασια απλα το αναφερω ) και μου αρεσε παρα πολυ το μαθημα της κοριτσια τι να σας πω γνωμες ειναι αυτες δεν ξερω...απλα διευκρινιζω το οτι αναφερομαι σε μια και οχι 2 δραστηριοτητες