*

Αποστολέας Θέμα: Η "Έρευνα" για την Εκπαίδευση του Π.Τσίμα  (Αναγνώστηκε 9785 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

batman

• Επισκέπτης
Απ: Η "Έρευνα" για την Εκπαίδευση του Π.Τσίμα
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 07:09:41 pm »
  Η ανωτερότητα μιας κοινωνίας και ενός πολιτισμού αγαπητέ μου, φαίνεται στο πως αντιμετωπίζεις τον αδύνατο, όχι τον δυνατό.
ΛΑΘΟΣ Το επίπεδο μιας κοινωνίας φαίνεται από τη δικαιοσύνη, την ισονομία και τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών. Μια σωστή κοινωνία μεριμνά για τους αδύνατους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποβιβάζει κανέναν πολίτη. Έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα. Αυτό που ζητάς εσύ είναι κατάργηση της ισότητας μεταξύ των πολιτών.

Παράθεση
  Παρά τις Πανεπιστημιακές σου σπουδές προφανώς δεν θα έτυχε να το ακούσεις.... Αυτή ίσως να είναι η αδυναμία του συστήματος, ότι κάποτε το πανεπιστήμιο έβγαζε ανθρώπους, τώρα βγάζει συνήθως απλά πτυχιούχους με ...άποψη επί παντός επιστητού! Κι ύστερα σου φταίνε οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές, δεν ξέρω κι εγώ ποιοι άλλοι... Λυπάμαι
Μη λυπάσαι όμως, αυτή ακριβώς η κοινωνική πολιτική είναι η αιτία που έχουν γεμίσει οι τάξεις με καθηγητές που έχουν ψυχολογικά και άλλα προβλήματα.
Αλήθεια αυτοί που έχουν κάποιο πρόβλημα γιατί πρέπει να προτάσσονται έναντι των αλλων? έχουν περισσότερα προσόντα? Για εξήγησέ μας. Δεν λες κανένα επιχείρημα, μόνο αφορισμούς. Δεν είπα να αποκλείσουμε αυτούς τους ανθρώπους αλλά να είναι όλοι ίσοι. Μήπως σε ενοχλεί αυτό?
Επίσης πάνω στον θυμό σου δεν έκατσες καν να διαβάζεις αυτά που είπα. Σε καμία περίπτωση δεν είπα να μην υπάρχει κοινωνική πολιτική. Σε καμία περίπτωση να μην διορίζονται άνθρωποι που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Σε αυτό συμφωνώ.
Υπάρχουν όμως ευαίσθητοι τομείς οι οποίοι δεν προσφέρονται για κοινωνική πολιτική. Ένας από αυτούς είναι η παιδεία. Ο κάθε ένας που μπαίνει σε μια τάξη πρέπει να μπορεί να ασκησει σωστά τα καθήκοντά του και να είναι διορισμένος αξιοκρατικά και όχι από την πίσω πόρτα. Γιατί να πληρώνουν τα παιδιά την κοινωνική πολιτική του κράτους;
   Το κράτος αντί να δώσει τις παροχές που πρέπει στους συνανθρώπους μας που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες τι κάνει, τους προτάσει ένταντι όλων. Επίσης τους διορίζει (πολύτεκνοι) πάνω από όλους. Τους πολύτεκνους δε, τους πάει κατευθείαν στο σπίτι τους αλλά το σκανδαλώδες είναι πως αυτοί οι άνθρωποι όχι μονο δεν αναλαμβάνουν καμία εξωδιδακτική απασχόληση, όχι μόνο δεν κάνουν εφημερίες, αλλά επιλέγουν πρώτοι οργανικές θέσεις ενάντι όλων ασχέτως μορίων. Αυτό που έπελεξε λοιπόν το κράτος επειδή δεν έχει λεφτά ώστε να πάρει και τις ψήφους των πολυτέκνων ήταν να τους πριμοδοτήσει εις βάρος των άλλων εκπαιδευτικών. Με το σκεπτικό σου και οι άτεκνοι είναι άνθρωποι με πρόβλημα και θα πρέπει να τους βάλουμε και αυτούς σε ειδική κατηγορία. Τι λες? Διότι φαντάζομαι θα συμφωνείς ότι το να μην μπορείς να κάνεις παιδιά είναι πολύ χειρότερο από το να χάσεις τους γονείς σου.
   Εσύ δηλαδή στηρίζεις την πριμοδότηση των πολυτέκνων ας πούμε έναντι των άλλων εκπαιδευτικών? Το θεωρείς δίκαιο? ή μήπως το θεωρείς αξικοκρατικό, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά σου τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να διοριστεί πρέπει να είναι σε φθίνουσα σειρά σπουδαιότητας
1. Ειδική κατηγορία, Πολύτεκνοι κλπ
2. Τρίτεκνοι
3. Προυπηρεσία

Δεν πα να έχεις μεταπτυχιακό, διδακτορικό και καμιά 100στη δημοσιεύσεις? Αν δεν είσαι τρίτεκνος δεν είσαι καλός εκπαιδευτικός. Αυτό μας λες?

Επίσης όλοι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Αυτοί που παλεύουν με την αξία τους κάτω από αντίξοοες συνθήκες για να πετύχουν είναι άξιοι θαυμασμού. Αυτοί που χρησιμοποιούν συνεχώς το πρόβλημά τους για να δικαιολογούνται θα τους έλεγα δειλούς.

Κάτι άκομα, την ίδια χρόνια που ήμουν στο μαθηματικό, υπήρχε ένας φοιτητής στο τμήμα πληροφορικής ο οποίος ήταν τυφλός!!! Το παιδί αυτό δεν ζήτησε ποτέ καμία διευκόλυνση. Μάλιστα μια φορά ένας καθηγητής που του πρότεινε να τον περάσει με 5 για να τον διευκολύνει το παιδί μόνο που δεν τον έβρισε. Πέρασε όλα τα μαθήματα στην ώρα του και δεν δεχόταν βοηθεια από κανέναν γιατί ήταν εγωιστής και πίστευε στον εαυτό του. Τώρα κάνει διδακτορικό στην επικοινωνία ανθρώπου μηχανής. Είμαι σίγουρος ότι όταν στέλνει δημοσίευση σε ένα συνέδριο δεν κοιτάνε αν είναι τυφλός ούτε τον βάζουν σε ειδική κατηγορία.
  Τον αντιμετωπίζουν σαν ίσο προς ίσο. Και αυτό είναι που θέλει και αυτός. Να τον βλέπουν σαν ίσο προς ίσο. Αύτο θέλουν όλα τα άτομα με κάποιο σοβαρό πρόβλημα να τους βλέπουμε όλοι σαν ίσους και όχι να τους θεωρούμε κατώτερους ή ανώτερους. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ δυνατός, δεν ξέρω τι κάνει τώρα αλλά είμαι βέβαιος ότι αν έδινε ΑΣΕΠ δεν θα δήλωνε στο μηχανογραφικό ότι ανήκει σε ειδική κατηγορία διότι είχε αξιοπρέπεια.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 23, 2009, 07:25:47 pm από batman »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:38:44 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 07:20:16 pm »
Η κουβέντα πήγαινε καλά. Γιατί την χαλάτε; Theologius και batman κάντε τον κόπο να σβήσετε μόνοι σας από τα μηνύματά σας τα σημεία που είναι προσωπικές αντιδικίες και επιστρέψτε στο θέμα (Η "Έρευνα" για την Εκπαίδευση του Π.Τσίμα)

ΥΓ: batman  ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες να μετατρέψεις το μήνυμά σου σε ελληνικά.

batman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 07:29:57 pm »
Προσωπικά έσβησα ένα κομμάτι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό από το μήνυμα μου. Το υπόλοιπο δεν το σβήνω γιατί είναι οι απόψεις μου και μάλιστα τεκμηριωμένες.
Επίσης happines να σου κάνω μια ερώτηση αν κάποιος σε ρώταγε ειρωνικά αν ζουν και οι δυο γονείς σου και σε έλεγε ουσιαστικά πνευματικά ανάπηρο εσύ τι θα έκανες? Δεν θα απαντούσες? Εγώ απλά απάντησα στην επίθεση που μου έγινε, εκτός και αν εσύ θεωρείς ότι αυτοί που ανήκουν σε ειδική κατηγορία προηγούνται στο διάλογο, μπορούν να προσβάλλουν και οι υπόλοιποι δεν έχουν δικαίωμα απάντησης

Η κουβέντα πήγαινε καλά. Γιατί την χαλάτε; Theologius και batman κάντε τον κόπο να σβήσετε μόνοι σας από τα μηνύματά σας τα σημεία που είναι προσωπικές αντιδικίες και επιστρέψτε στο θέμα (Η "Έρευνα" για την Εκπαίδευση του Π.Τσίμα)

ΥΓ: batman  ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες να μετατρέψεις το μήνυμά σου σε ελληνικά.

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 08:16:49 pm »
Προσωπικά έσβησα ένα κομμάτι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό από το μήνυμα μου. Το υπόλοιπο δεν το σβήνω γιατί είναι οι απόψεις μου και μάλιστα τεκμηριωμένες.
Επίσης happines να σου κάνω μια ερώτηση αν κάποιος σε ρώταγε ειρωνικά αν ζουν και οι δυο γονείς σου και σε έλεγε ουσιαστικά πνευματικά ανάπηρο εσύ τι θα έκανες? Δεν θα απαντούσες? Εγώ απλά απάντησα στην επίθεση που μου έγινε, εκτός και αν εσύ θεωρείς ότι αυτοί που ανήκουν σε ειδική κατηγορία προηγούνται στο διάλογο, μπορούν να προσβάλλουν και οι υπόλοιποι δεν έχουν δικαίωμα απάντησης

++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:38:44 »

Αποσυνδεδεμένος resident

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ01
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 08:36:38 pm »
η εκπομπη υπαρχει απο χτες στο youtube:  http://uk.youtube.com/watch?v=RtcAPxh-NQs

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 11:50:05 pm »
Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, πόσο μάλλον μίσος, γιατί και εγώ μόνιμη επιδιώκω να γίνω, γιατί πάντα θεωρούσα ότι από το σχολείο γίνεται η ουσιαστική δουλειά στην εκπαίδευση. Το πρόβλημα μου είναι με τους εκπαιδευτικούς που δε θέλουν να δουλέψουν, και δε θεωρώ τυχαίο ότι δυστυχώς οι δύο κατηγορίες συμπίπτουν σε υπερβολικό βαθμό. Απλά παρέθεσα τις απόψεις που έχω σχηματίσει, από τις παραστάσεις που έχω συλλέξει τα τελευταία χρόνια από μαθητές μου και συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο με κανέναν κάποιον από αυτούς που εξέθεσε τις απόψεις του στο θέμα, και από προηγούμενα μηνύματα πήρα μόνο την αφορμή. Όμως batman είσαι λίγο κατηγορηματιοκός σε όσα λες, και προσωποποιείς λίγο περισσότερο απ' ό,τι χρειάζεται. Συν τοις άλλοις, όπως και εσύ φαντάζομαι, δεν έχω ανάγκη κανέναν απολύτως να μου λέει αν έχω ή όχι ιδέα για τα θέματα που συζητάω. Δικαίωμά μου να παραθέτω τις απόψεις μου, όπως του καθένα εδώ μέσα.

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 23, 2009, 11:54:48 pm »
Και επειδή μόλις τώρα διάβασα ξανά το μήνυμά σου και είδα μια λεπτομέρεια που μου είχε ξεφύγει, ΝΑΙ, όταν θα γίνω μόνιμη θα εξακολουθήσω να ζητάω την κατάργηση της μονιμότητας. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ο σκοπός! Είναι το μέσο! Όποιος δε μπορεί να δουλέψει ας πάει σπίτι του!

Αποσυνδεδεμένος Theologius

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • De nihilo nihil
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 24, 2009, 12:54:30 am »
Διαμαρτύρομαι, όποιος έχει οικογενειακά προβλήματα δεν είναι κατ' ανάγκην και ψυχάκιας, (αυτές είναι οι οπισθοδρομικές νοοτροπίες που δημιουργούν απαράδεκτες διακρίσεις, είναι ντροπή να τα λέτε αυτά τα πράγματα!)μετά να μην διαμαρτύρεται κανείς για "προσωπικές επιθέσεις" , να προσέχει ο καθένας πως τοποθετείται...
Δεν αποσύρω τίποτε από το μήνυμα μου, έχω το θάρρος της γνώμης μου.
Εξάλλου αν ανήκαν οι συνάδελφοι οι ίδιοι σε κάποια ειδική κατηγορία, τότε τι θα μας έλεγαν;;;
Κι έτσι για την ιστορία και πληροφοριακά, δεν υπάρχει καμμιά πρόνοια για κανέναν προερχόμενο από καθηγητική σχολή (πλην πολυτέκνων), στον ΑΣΕΠ, μην στεναχωριέστε , κανένας συνάδελφος της έμμεσης ΑμεΑ δεν απειλεί τον διορισμό σας!

De nihilo nihil

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 24, 2009, 01:07:53 am »
Δεν παρακολούθησα όλα τα μηνύματα από την αρχή και ίσως αυτό που θα πω να είναι επανάληψη.
Σκοπός της μέσης εκπαίδευσης στη Φιλανδία απ' ότι κατάλαβα είναι να βγάλει μαθητές που όλοι τους (ή οι περισσότεροι τουλάχιστον) να έχουν τις γνώσεις που πιστοποιεί το απολυτήριο που δίνουν. Όχι να βγάλουν στους 100 μαθητές τους 85 αγράμματους, τους 13 μέτριους και 2 φωστήρες, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.
Σκοπός του Λυκείου δεν είναι να βγάζει επιστήμονες, αυτό είναι σκοπός του πανεπιστημίου. Επιπλέον σκοπός ενός κράτους, για μένα, είναι να καταστήσει τους πολίτες του όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμενους και ικανοποιημένους στην καθημερινότητά τους, κι όχι να τους κάνει Αϊνστάιν που θα μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να δουν μια άσπρη μέρα.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος zizoulis

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 24, 2009, 01:16:43 am »
Η εκπομπη με εντυπωσιασε και κυριως το γεγονος οτι η χωρα δεν εχει ουτε ενα ιδιωτικο σχολειο ( για φροντιστηρια ουτε λογος να γινεται). Για μενα αυτο ειναι κριτηριο επιτυχημενου εκπαιδευτικου συστηματος, καθως το παιδι του πρωθυπουργου, του εφοπλιστη, του μαναβη ή του εργατη... μπορει να "καλυφθει" πληρως απο το ιδιο σχολειο.  Για το θεμα της αμεσης απορροφησης των εκπαιδευτικων ας μη μιλησω καλυτερα...

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 24, 2009, 03:51:46 am »

batman ρίξε μια ματιά εδώ. ειδικά στο τέλος. προσπάθησε να ακολουθείς τους κανόνες και θα σε βοηθήσουν.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 24, 2009, 08:26:43 am »
Δεν παρακολούθησα όλα τα μηνύματα από την αρχή και ίσως αυτό που θα πω να είναι επανάληψη.
Σκοπός της μέσης εκπαίδευσης στη Φιλανδία απ' ότι κατάλαβα είναι να βγάλει μαθητές που όλοι τους (ή οι περισσότεροι τουλάχιστον) να έχουν τις γνώσεις που πιστοποιεί το απολυτήριο που δίνουν. Όχι να βγάλουν στους 100 μαθητές τους 85 αγράμματους, τους 13 μέτριους και 2 φωστήρες, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.
Σκοπός του Λυκείου δεν είναι να βγάζει επιστήμονες, αυτό είναι σκοπός του πανεπιστημίου. Επιπλέον σκοπός ενός κράτους, για μένα, είναι να καταστήσει τους πολίτες του όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμενους και ικανοποιημένους στην καθημερινότητά τους, κι όχι να τους κάνει Αϊνστάιν που θα μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να δουν μια άσπρη μέρα.
+1

batman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 24, 2009, 10:36:30 am »
batman ρίξε μια ματιά εδώ. ειδικά στο τέλος. προσπάθησε να ακολουθείς τους κανόνες και θα σε βοηθήσουν.

οκ, το διάβασα και κατάλαβα τι εννοείς (νομίζω  ???)
απλά σου λέω πως αν εσύ πιστεύεις ότι κάποια από αυτά που λέω παραβιάζουν τους κανόνες τους φόρουμ πες το μου για να τα σβήσω.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 24, 2009, 10:57:26 am »
Επιπλέον σκοπός ενός κράτους, για μένα, είναι να καταστήσει τους πολίτες του όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμενους και ικανοποιημένους στην καθημερινότητά τους, κι όχι να τους κάνει Αϊνστάιν που θα μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να δουν μια άσπρη μέρα.

Από τις καλύτερες απόψεις που έχω διαβάσει σ' αυτή τη συζήτηση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182736
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)