*

Αποστολέας Θέμα: δουλεια σε παιδικο σταθμο  (Αναγνώστηκε 43302 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blondie_82

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • "χαμογελω και προχωραω..."
    • Προφίλ
Απ: δουλεια σε παιδικο σταθμο
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 01:21:44 am »
Παράθεση
Ομως απο συναδέλφους φίλες μου που δουλεύουν σε νηπιαγωγεία(το τονίζω) τα πράγματα δεν είναι άσχημα, το αντίθετο! Είναι καλές οι σχολ μονάδες, το προσωπικό κατάλληλο, οι προισταμενοι νηπιαγωγοί (συνεργασιμοι) και βέβαια ακολουθούν το ΔΕΠΠΣ..

σε ποια πολη να παω κι εγω????:) :) :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:43:26 »

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 09:14:30 am »
Blondie, καταλαβαίνω την πίκρα σου...Τα έχω ζήσει αυτά που λες και μιλάω εκ πείρας. :P
Όμως η δουλειά σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό μπορεί να μη σε βοηθήσει σε επίπεδο προγράμματος, θα σε βοηθήσει σε επίπεδο επαφής-σχέσεων με τα παιδιά, πράγμα που, για μένα, είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας (η μισή από τη δουλειά μας σίγουρα!!!!) Έτσι, όταν με το καλό διοριστείς (που εύχομαι ολόψυχα να γίνει πολύ σύντομα!) θα έχεις μία μικρή εμπειρία από αντιμετώπιση προβλημάτων τάξης, θα ξέρεις πώς να χειριστείς τα παιδιά σε διάφορες καταστάσεις (ακόμα και οι πιο απλές σημαντικές είναι) κάτι που το μαθαίνεις μόνο μέσα από την πράξη και όχι μέσα από τη θεωρία. Το πώς θα επεξεργαστείς το πρόγραμμα και το στυλ σου γενικά σαν εκπαιδευτικός θα το βρίσκεις σιγά σιγά στην πορεία και δε θα σταματήσει αυτό μέχρι να συνταξιοδοτηθείς! ;)
Η γνώμη μου είναι να ψάξεις κάτι πάνω στο αντικείμενό μας (αν και εύχομαι να μη χρειαστεί μετά το διαγωνισμό! ;))
Όσο για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία...
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 09:39:11 am »
Συμφωνώ απολύτως με την Sophie. Αυτά που μαθαίνεις μέσα στη τάξη, μέσα από την αλληλεπίδραση με παιδιά, γονείς και συναδέλφους, αλλά και μέσα από τον πειραματισμό της εφαρμογής όλων αυτών που διάβασες, δεν μπορεί να σου τα διδάξει κανένα βιβλίο. Απαραίτητη η θεωρητική κατάρτιση, αλλά άλλο τόσο σημαντική είναι και η εμπειρία, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη και στον ΑΣΕΠ.
Όσο για τα ιδιωτικά, από την δική μου εμπειρία θα σας έλεγα πως το πρόγραμμα που εφαρμόζεται ελάχιστη σχέση έχει με το ΔΕΠΠΣ. Το σημαντικότερο στα ιδιωτικά είναι να εντυπωσιιάζονται οι γονείς, και δυστυχώς αυτό που θέλουν είναι γράμματα και αριθμούς. Τα περισσότερα νήπια στα ιδιωτικά ξέρουν να διαβάζουν γιατί αυτός είναι ο στόχος.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 11:54:53 am »
Annna και  Sopihie, συμφωνώ απόλυτα. Πράγματα όπως η οργάνωση του χώρου και του χρόνου και η αντιμετώπιση καταστάσεων όπως π.χ. η περίοδος των προσαρμογών, δε διδάσκονται παρά μόνο στην πράξη. όσο για το πρόγραμμα, ούτως ή άλλως τα αναλυτικά προγράμματα έρχονται και παρέρχονται και ούτως ή άλλως δεν εφαρμόζονται ούτε στο δημόσιο σχολείο μέχρι κεραίας. Εννοείται ότι δεν υποστηρίζω να δουλέψεις όλη σου τη ζωή σε ιδιωτικό (όντως η εκμετάλλευση πάει σύννεφό). Άλλωστε κι εγώ είχα πει ότι αν δε διοριζόμουν (μετά από τρία χρόνια σε παιδικούς και δυόμισυ με πρόγραμμα στο σπίτι) θα άλλαζα δουλειά, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να σκίζεσαι 9 ώρες τη μέρα για 600 ευρώ. Η αρχική εμπειρία όμως έχει πολλά να σου διδάξει ακόμη και για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζεις τους γονείς ή που θα οργανώσεις μετά το δικό σου νηπιαγωγείο).
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:43:26 »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 03:42:00 pm »
Παράθεση
Ομως απο συναδέλφους φίλες μου που δουλεύουν σε νηπιαγωγεία(το τονίζω) τα πράγματα δεν είναι άσχημα, το αντίθετο! Είναι καλές οι σχολ μονάδες, το προσωπικό κατάλληλο, οι προισταμενοι νηπιαγωγοί (συνεργασιμοι) και βέβαια ακολουθούν το ΔΕΠΠΣ..

σε ποια πολη να παω κι εγω????:) :) :)
Στην Αθήνα, σε ιδιωτικά σχολεία(Νηπιαγωγειο-Δημοτικο κτλ) και σε ιδιωτικά Νηπιαγωγεία

'Εφυγα μόνη μου, γιατί δεν μπορούσα να βλέπω να μοιράζει η ιδιοκτήτρια μαχαίρια στα παιδιά για να καθαρίσουν φρούτα(και πολλά άλλα τέρατα)...Να σημειώσω οτι όλα τα παιδιά-όλων των ηλικιών φιλοξενούνταν σε ένα τμήμα!!!!Τελικά πήρε κοπέλες απο το ΤΕΕ της περιοχής..(καλή επιλογή, γιατι με εμένα, δεν θα τα πήγαινε καλα ;))
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 25, 2009, 04:05:30 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος eviges

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 03:45:01 pm »
στον παιδικο σταθμο που δουλευω εγω μας δινει τα θεματα που θα αναπτυξουμε η υπευθυνη (π.χ τωρα κανουμε το "εγω και το σωμα μου"), αλλα ο τροπος που θα το αναπτυξουμε και το πως θα δουλεψουμε ειναι καθαρα δικο μας. μας εχει τονισει βεβαια πως αν δουμε στα παιδια να αρεσει το τραβαμε και αλλο και προς αλλες κατευθυνσεις.... φυσικα συμφωνω με ολες σας που λετε οτι τους ενδιαφερει πολυ το τι θα παρουσιασουν στους γονεις.... για αυτο το λογο εχω ξενυχτισει ποσα βραδια να κοβω τις κατασκευες τους κατι το οποιο βρισκω απαραδεκτο, αλλα δεν ειχα και αλλη επιλογη, γιατι οι γονεις θελουν να δουν κατι ωραιο. φυσικα καταλαβαινουν οτι αυτο που βλεπουν δεν ειναι εργασια του παιδιου τους(και οι περισσοτερες τα πετανε στα σκουπιδια), αλλα πιστεψτε με ειναι και καποιες αλλες που αν τους δωσεις μια εργασια που πραγματικα εκανε το παιδι τους λένε"τι ειναι αυτο που εκανες καλέ"..... αντε μετα το παιδί να ξανατολμησει να κανει κατι, αλλά ειναι και καμπανακι σε σενα...τι να πεις;;; αντε βγαλε ακρη. ευχομαι να διοριστουμε ολες μας για να δουλεψουμε ετσι οπως εχουμε μαθει!!!!!!!!!!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 09:50:59 pm »
παιδια καταλαβαινω απολυτα αυτα που λετε και ξερω το ποσο πολυ βοηθαει η εμπειρια στον ιδιωτικο.εννοω τις καταστασεις που θα αντιμετωπισω με τα παιδια το ποσο θα με βοηθησουν.οταν ξερω ομως οτι με το π.χ. 6ωρο (που δεν ειναι ποτε 6ωρο γιατι ενα 2ωρο-3ωρο σπιτι το θες για να ετοιμασεις τι υποτιθεται εκαναν τα παιδια για να εντυπωσιαστουν οι γονεις με τα ωραια λεφτα... :( :( :(  >:( >:( ) και τα 360 ευρω να κανω τι....τοσα επαιρνε μια φιλη μου στο μεγαλυτερο νηπιαγωγειο της πολης μου(ο απολυτος εξευτελισμος...ε?).
εμεις βρε παιδια ζωη(αρα εξοδα) δεν εχουμε?ενα σπιτι πως να συντηρηθει με ενα μισθο κοροιδιας?κακα τα ψεματα,το λατρευω το επαγγελμα μου και τη χαρα που δινουν τα παιδια δεν την αλλαζω με τιποτα,αλλα το οικονομικο ειναι ενα ζητημα.απο την αλλη η ασφαλιση?αλλο αυτο...για να δουμε σωστη προσληψη ειναι πολυ δυσκολο...τι να πω,με απογοητευει το θεμα πολυ και ειναι κριμα γιατι σπουδασαμε κατι που αγαπαμε και ειναι δυσκολο να κανεις μια αξιοπρεπη ζωη με την οικονομικη ευχερεια που σου παρεχει...συγνωμη που μιλαω ετσι αλλα η αληθεια δυστυχως ειναι αυτη.εχω σκεφτει ακομα και το να ξενιτευτω,να παω πχ.αθηνα,μπας και καταφερω καποια στιγμη να μου γινει μια σωστη προσληψη(απο επαρχεια σιγουρα πιο πολλες οι πιθανοτητες)αλλα ειμαι και λιγο κοτα παναθεμα με!! ;D ;D και φοβαμαι οτι μεχρι να γινει αυτο(αν γινει κιολας!) πως θα τα βγαζω περα οικονομικα..τι να πω,αληθεια ειμαι πολυ μπερδεμενη.ευχαριστω για την υπομονη σας μαζι μου  :-[ :-[,αλλα ειστε απο τα πολυ λιγα ατομα που θα τα πω και θα με καταλαβουν.και παλι ευχαριστω. :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος FOX85

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:10:15 pm »
Συμβουλή: Αν αποφασίσεις να έρθεις στην Αθήνα να ξέρεις οτι πρέπει να διαλέξεις την κατάλληλη περίοδο. Τι εννοώ...είμαι στην Αθήνα και ψάχνω δουλειά εναμιση μήνα και δεν έχω βρει κάτι αξιόλογο. Πέρα από τα 5ωρα είναι δύσκολο τέτοια εποχή να βρεις πλήρη απασχόληση. Η καλύτερη εποχή είναι Απρίλο- Ιούνιο. Και βασική προυπόθεση η προυπηρεσία.
Καλή επιτυχία .....5 και σήμερα...

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:12:35 pm »
σε ευχαριστω πολυ ασπα και ολες σας δηλαδη!με βοηθατε ολες με τον τροπο σας!  :) :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:12:52 pm »
Αν τίθεται σοβαρό οικονομικό θέμα...αλλάζει το πράγμα... :-\ Εγώ όταν ξεκίνησα να δουλεύω με μισθούς πείνας στο ιδιωτικό έμενα στο πατρικό μου και ό,τι χρήματα έπαιρνα τα διέθετα για μένα και συνεισέφερα μια στο τόσο και στο σπίτι σε έξοδα σούπερ-μάρκετ. Αν όμως έχεις να συντηρήσεις σπίτι, δε γίνεται δουλειά!!!!! :P Μην σκοτίζεις το μυαλό σου με αυτό τώρα. Κάτσε να δώσεις πρώτα και μπορεί να μη χρειαστεί τίποτε από όλα αυτά. Όπως και να 'χει θα το αντιμετωπίσεις στην ώρα του. Ειλικρινά σου εύχομαι τα καλύτερα!!!!!! :)
ΠΕ60

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:23:11 pm »
sophie μου αν εμενα στο πατρικο μου θα το εκανα και ξερεις πως θα το εβλεπα?σα να κανω πρακτικη εξασκηση επι πληρωμης!!! ;D ;D ;D εμ,καλα λεω! :P
αυτο που επισης με προβληματιζει ειναι οτι σκεφτομαι "λες σε περιπτωση που παω και δουλεψω καμποσο καιρο,να μου κανει καποια στιγμη διοριστηριο?".η και διαφορετικα: "αν δεν παω ποτε στο ιδιωτικο,πως θα καταφερω να μου κανουν καποια στιγμη το διοριστηριο?" (σαν το ανεκδοτο:-Θεε μου ας κερδισω το λαχειο!,και η απαντηση του θεου:-ε αγορασε και εσυ κανενα!  ;D ;D) ειναι και αυτο το σκασμενο!βεβαια υπαρχει και η περιπτωση του μεχρι να μου κανει διοριστηριο,εγω να διοριστω!(τοσος καιρος που θα περασει!χαχαχα! :P
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος titi6984

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 02:57:09 am »
Κορίτσια μου, δυστυχώς οι παιδικοί σταθμοί για τον κλάδο μας είναι απλά άσχετοι με το αντικείμενο μας! Δούλευα 10 ώρες ημερησιώς για να πάρω 800 ευρώ, ανακάλυψα πως δεν μου κολλούσε ένσημα νηπιαγωγού στο ικα, ποτέ δεν πληρώθηκα υπερωρίες, έκανα όλες τις κατασκευές μόνη μου, χρωμάτιζα τις ζωγραφιές των παιδιών που δεν άρεσαν στην ιδιοκτήτρια, μου ήταν απαγορευμένο να συζητώ με τους γονείς, είχα στην τάξη μου ηλικίες 2.5 - 6, δεν χρησιμοποίησα ποτέ όσα έμαθα στη σχολή γιατί ήθελε από την αρχή του μήνα να τις βγάζω πρόγραμμα άρα δραστηριότητες κ θέματα που να βγαίνουν από τα παιδιά δεν υπήρχαν, έκανα τη σερβιτόρα στην τραπεζαρία, έβαζα σκούπα, τα παιδιά για να είναι δήθεν ήσυχα τους έβαζε η ιδιοκτήτρια κάθε μεσημέρι dvd, έκανα κ τα δρομολόγια του σχολικού κ για να κάνω τη δουλειά μου είχα μόνο 1 ώρα 1030-1130 καθώς οι γονείς έφερναν τα παιδιά όποτε ήθελαν, έπρεπε να πάμε και στην αυλή. Γιατί τα ανέχτηκα αυτά; Γιατί το θεώρησα αντιεπαγγελματικό να παρατήσω τα παιδιά μου στη μέση της χρονιάς, τέλος ιουνίου την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια. Λοιπόν πέφτει πολύ κλέψιμο και πλέον θα ψάχνω μόνο σε εκπαιδευτήρια, επίσης αν σας απασχολεί μόνο η προϋπηρεσία για τον ασεπ φαντάζομαι το ξέρετε ότι μας παίρνουν τα ιδ.σχολεία κ στην 1η δημοτικού!Θέλει πολύ προσοχή γενικά! Εγώ δεν ξαναπάω σε παιδικό σταθμό πάντως!

Αποσυνδεδεμένος walse

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 09:05:09 am »
όλες μας τελικά εχουμε πάρει τη " :Pγλύκα :P" του ιδιωτικου. Εγω φανταστείτε καποιες φορές ήμουν εκει απο τις 6.00 το πρωί και φευγαμε στις 21,00 το βραδυ!!! >:( >:( >:( >:( :'( :'(
τεσπα θα σας πω μια στορία να γελάσετε.....Παρακολουθούσα ένα συνεδριο και βλέπω μπροστά μου την υπευθυνη μου στο νηπιαγωγείο και κατσαμε μαζι για να ακουσουμε τους ομιλητές! σε ένα εργαστήριο μια κοπελα αρχισε φυσικανα παραπονιεται για τις συνθήκες εργασίας της και το προγραμμα που "ο θεος να το κανει προγραμμα" και τότε γυριζει και μου λέειη υπευθυνη:
"Πως σου φαινεται η κοπελα? καλη απανταω και εγώ. Για να της πούμε να έρθει να δουλέψει σε μας που είναι καλα!!!!!!! :D :D :D :D :D χαχαχαχαχα!εγώ παλι :-X να την χαντακώσω την κοπέλα? Ακομα στη δουλεια αν και εχουν περασει 3 χρονια το εχουμε ανεκδοτο.....πες της να ερθει εδω που ειναι καλά!!!!!!!!!!!!!!
Ε, ναι.......γυρισα!!!!!
it takes two to tango

Αποσυνδεδεμένος katiab

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:30:02 pm »
Γεια σας! προσφατα τελειωσα τη σχολη μου και απο τοτε ψαχνω δουλεια σε ιδιωτικο νηπιαγωγειο ή παιδικο σταθμο. σημερα με πηραν τηλ. και με καλεσαν απο παιδικο σταθμο. επειδη ειναι η πρωτη φορα, δεν εχω εργαστει, δεν γνωριζω τις συνθηκες εργασιας και θα ηθελα οποιος/οποια εχει εμπειρια και ειναι προθυμος να με ενημερωσει σχετικα με τις υποχρεωσεις μου και τι δικαιουμαι ( μισθος, ικα, αδειες). δεν ξερω που να απευθυνθω σας παρακαλω βοηθηστε με ετσι ωστε να ειμαι ενημερη στα βασικα. ευχαριστω.
ΜΠΟΡΩ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΕ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182523
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144