*

Αποστολέας Θέμα: Επιτρέπεται οι μαθητές να τρώνε μέσα στην τάξη;;  (Αναγνώστηκε 18229 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
Απ: Επιτρέπεται οι μαθητές να τρώνε μέσα στην τάξη;;
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 09:54:31 pm »
Αν και θεωρώ έλασσον το θέμα σε σχέση με σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης εντούτοις δε μπορώ να μην παρατηρήσω ότι έχουμε ψιλοξεφύγει αν συζητάμε τη δυνατότητα μαθητή να τρώει κατα τη διαρκεια του μαθήματος! Άλλο η τάξη άλλο το γωνιακό "φαγάδικο¨. Επιτελούν άλλη λειτουργία! Πώς να γίνει δηλαδή, είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα? Έλεος με την κακώς εννοούμενη παιδοκεντρικότητα και τα τοιαύτα! Αν δεν τεθούν όρια ο κατήφορος είναι εύκολος...

Ο shide  γράφει: Φαγάδικο, ισοπεδώνουμε, έλεος, όρια και κατήφορος... νομίζω ότι αυτά πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές! Πίστεψε μας συνάδελφοι εμείς που τα επιτρέπουμε ούτε φαγάδικο έγινε η τάξη μας, ούτε ισοπεδώσαμε την εκπαίδευση και τον κατήφορο δεν τον είδαμε ακόμα.... αυτό που δεχτήκαμε όλοι οι συνάδελφοι είναι ότι πρέπει να πειραματιστούμε, ιδίως με αυτά τα soft ζητήματα της παιδείας... και φαντάσου και σε αυτά και δεν μπορούμε να συγκλίνουμε.

Άρα οι παραπάνω εκφράσεις δεν έχουν χώρο στην εκπαίδευση, οι απόψεις σου είναι σεβαστές αλλά όχι έλεος σε κάτι που το έχουμε εφαρμόσει και έχει λειτουργήσει, τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο... απαξιώνει τακτικές που μάλλον ούτε να τις ακούσεις δεν μπορείς

Αλήθεια διδάσκεις φίλε shide σε κάποιο σχολείο;

Αν και ως αναπληρωτής διδάσκω  συνάδελφε δεύτερη χρονιά σε ΕΠΑΛ. Οπότε η μια απάντηση είναι αυτή. Κατά δεύτερον αυτές είναι οι απόψεις μου και ποσώς  με ενδιαφέρει το πως θα με κρίνεις. Άλλωστε εγώ δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε σένα με ψευτοπροσφωνήσεις του τύπου "φίλε" που μου προκαλούν αναγούλα αν είναι χωρίς περιεχόμενο. Και στο αν η τάξη σου είναι "φαγάδικο" αν οι μαθητές σου με λαδωμένα χέρια τρώνε την τυρόπιτα τους και πίνουν το αναψυκτικό τους νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα. Εκτός αν προτιμάς τον όρο κουζίνα. Συγγνώμη που φαίνομαι εριστικός αλλά με προκάλεσες....

Αν ακούστηκα εριστικός ζητώ συγνώμη, αλλά ο γραπτός λόγος παρενοεί το ύφος, όσο για την αναγούλα ελπίζω να μην είναι από την κακία που έχεις μέσα σου... εγώ εδώ σας βλέπω σαν φίλους που έχουμε μαζευτεί για να συζητήσουμε κάποια θέματα, δεν πλασάρω ούτε στυλ ούτε ύφος και εγώ για τις απόψεις μου κατηγορούμε αν το κρίνω όπως και εσύ... αλλά εσύ γιατί νιώθεις άβολα;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:40:01 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 09:55:44 pm »
Από τη στιγμή, όμως που υπάρχει απόφαση του συλλόγου σχετικά με το θέμα, θεωρώ ότι το σωστό είναι να ακολουθηθεί από όλους. Γιατί σκέψου να ληφθεί μια απόφαση κάποια στιγμή που να εξυπηρετεί τις δικές σου συνήθειες απόψεις και πρακτικές, αλλά κάποιος άλλος συνάδελφος να μην την ακολουθεί. Δε θα νιώσεις ότι σε σαμποτάρει; Κι ας μην έχει αυτή την πρόθεση, οπως κι εσύ άλλωστε δε διαφωνείς επειδή θέλεις να βάλεις τρικλοποδια στους συναδέλφους σου. Μήπως θα ήταν σκόπιμο να το ξανασυζητήσετε; Μπας και ανατρέψεις την απόφαση με τα επιχειρήματά σου; Γιατί διαφορετικά υπονομεύεις την αξία των αποφάσεων του συλλόγου και αυτό δεν είναι και πολύ ωραίο, ούτε και πολύ δημοκρατικό.

+1 και πίστεψέ με είναι οι επόμενες κινήσεις μου... σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 28, 2009, 10:01:37 pm »
χωρίς να θέλω να πάρω θέση επι του θέματος, θέλω μόνο να παρατηρήσω το εξής:
 Για άλλη μια φορά η πρόθεση ενός νέου μέλους να συζητήσει ένα θέμα κ να ακούσει κ άλλες αποψεις απο τη δική του, μετατράπηκε σε:  κρίσεις προσωπικές κ ειρωνικές που φέρνουν τον άλλον σε κατάσταση άμυνας κ αντεπίθεσης
θεωρώ πως τέτοια συμπεριφορά κ δεν μας τιμά ως εκπαιδευτικούς κ αποθαρρύνει νέα μέλη να διατυπώνουν θέματα για συζήτηση κ ειδικά όταν αυτά είναι αμφιλεγόμενα..
μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να προσβάλει ο ένας τον άλλο, νομίζω.....

σε ευχαριστώ για την υποστήριξη Georgia, να είσαι καλά...

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:24:11 am »
mac190604 και shide, κόφτε τα προσωπικά και γυρίστε στην συζήτηση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:40:01 »

Αποσυνδεδεμένος nebula

• Πλήρες μέλος
  • Ουφ...
    • Προφίλ
    • Φωτεινή Παντογνώστρα
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 09:28:54 am »
 Χωρίς βέβαια να έχω διδακτική εμπειρία (ακόμη), αυτό που θα σκεφτόμουν και θα επεδίωκα ίσως είναι να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ποια είναι τα όριά τους, αναλόγως του περιβάλλοντος που βρίσκονται, της περίστασης και των μετεχόντων. Καλό είναι να υπάρχουν κανόνες και το σχολείο αναμφισβήτητα επιτελεί και αυτή τη λειτουργία.

Στα χρόνια που ήμουν μαθήτρια Λυκείου, είχα καθηγήτρια που έστελνε μαθητή στο φούρνο (!!!! ούτε καν στο κυλικείο!!) για να πάρεις τυρόπιτες κλπ... η ίδια είχε φέρει μέχρι και τούρτα την ώρα του μαθήματος... και όλοι το δικαιολογούσαμε γιατί λέγαμε "εεεεε εντάξει μωρέ, γαλλικού είναι, από αυτήν περιμένουμε να κάνουμε μάθημα;", οπότε να 'σου το μπάχαλο και το απόλυτο χάος...

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 11:17:12 am »
Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο συνοψίζοντας ταυτόχρονα αυτά που είπα παραπάνω.
Η χρησιμότητα τέτοιων κανόνων συμπεριφοράς μέσα στην τάξη (π.χ δεν τρώμε, δεν πίνουμε, δεν μιλάμε με τον διπλανό κλπ) είναι πολλαπλή:
1. Πρακτική: Διαφυλάσσουν τεταμένη την προσοχή τόσο του ομιλητή όσο και των ακροατών.
2. Παιδαγωγική: Μαθαίνουν τα παιδιά να ακολουθούν κανόνες και να κινούνται μέσα σε κάποια όρια, στοιχείο απαραίτητο για να μπορέσει να λειτουργήσει οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα επιλέξουν, για να ενταχθούν στη ζωή τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι στη φάση που ακόμα μαθαίνουν την έννοια του κανόνα και του ορίου συμπεριφοράς.
3. Συμβολική-Ηθική: Σταματώντας κάθε δραστηριότητα μπροστά σε κάποιον που απευθύνεται σε εσένα διδάσκοντας, τραγουδώντας, ερμηνεύοντας έναν ρόλο κλπ. του δείχνεις συμβολικά ότι εκτιμάς και σέβεσαι αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι ο μοναδικός τρόπος, αλλά είναι και αυτός ένας τρόπος. Γι' αυτό και καμιά φορά ακούς καλλιτέχνες που λένε πόσο ενοχλούνται, όταν εκείνοι τραγουδάνε και κάποιοι μπροστά τους τρώνε μπριζόλες...

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:41:35 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 04:58:29 pm »
Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο συνοψίζοντας ταυτόχρονα αυτά που είπα παραπάνω.
Η χρησιμότητα τέτοιων κανόνων συμπεριφοράς μέσα στην τάξη (π.χ δεν τρώμε, δεν πίνουμε, δεν μιλάμε με τον διπλανό κλπ) είναι πολλαπλή:
1. Πρακτική: Διαφυλάσσουν τεταμένη την προσοχή τόσο του ομιλητή όσο και των ακροατών.
2. Παιδαγωγική: Μαθαίνουν τα παιδιά να ακολουθούν κανόνες και να κινούνται μέσα σε κάποια όρια, στοιχείο απαραίτητο για να μπορέσει να λειτουργήσει οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα επιλέξουν, για να ενταχθούν στη ζωή τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι στη φάση που ακόμα μαθαίνουν την έννοια του κανόνα και του ορίου συμπεριφοράς.
3. Συμβολική-Ηθική: Σταματώντας κάθε δραστηριότητα μπροστά σε κάποιον που απευθύνεται σε εσένα διδάσκοντας, τραγουδώντας, ερμηνεύοντας έναν ρόλο κλπ. του δείχνεις συμβολικά ότι εκτιμάς και σέβεσαι αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι ο μοναδικός τρόπος, αλλά είναι και αυτός ένας τρόπος. Γι' αυτό και καμιά φορά ακούς καλλιτέχνες που λένε πόσο ενοχλούνται, όταν εκείνοι τραγουδάνε και κάποιοι μπροστά τους τρώνε μπριζόλες...

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2009, 05:00:57 pm από mac190604 »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 05:37:12 pm »
Αυτά που περιέγραψα σαφώς και αφορούν το πώς πρέπει να λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα και όχι το πώς λειτουργεί στην πράξη. Δεν έχουμε να κάνουμε με στρατιωτάκια ούτε όλοι οι μαθητές έχουν την ίδια αγωγή, καλλιέργεια κλπ. Γι' αυτό όμως και τίθενται κανόνες που θα πρέπει σιγά σιγά να μάθουν να σέβονται. Να το πω κι αλλιώς: Αν όλοι οι άνθρωποι μπορούσαν από μόνοι τους να αυτοπεριορίζονται, τότε δεν θα υπήρχαν και οι νόμοι. Επειδή δεν είναι όλοι άγγελοι, δεν θα έπρεπε να εφαρμόζονται οι νόμοι; Δεν ζούμε σε ιδανική κοινωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να την έχουμε ως πρότυπο.

Γι'αυτό ακριβώς υπάρχει και το σχολείο, για να προσπαθήσει σιγά-σιγά να μάθει στα παιδιά αυτά που ενδεχομένως δεν έμαθαν από το σπίτι τους. Ναι είναι δύσκολο. Όμως, αν δεν έχουν μάθει, όπως λες, την έννοια του σχολείου, δεν πρέπει να τη μάθουν ποτέ; Σκέψου ότι εσύ είσαι ίσως η τελευταία τους ελπίδα. Είναι σημαντικό να διδάξεις πέντε πράγματα του αντικειμένου σου και πολυτέλεια να ασχοληθείς με τη συμπεριφορά τους; Δεν είναι πιο πολύτιμος ο ρόλος σου σε θέματα αγωγής;
Και σαφώς δεν μιλάω για επιβολή και για συνεχή πόλεμο. Εννοείται ότι δεν μπορείς ταυτόχρονα να λύσεις όλα τους τα προβλήματα. Είναι άλλο όμως πράγμα να μου λες ότι ξεκινάς από τα βασικά και σταδιακά προσπαθείς να λύσεις τέτοια ζητήματα και άλλο να λες ότι απλώς τα αποδέχεσαι σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.
Αντιλαμβάνομαι ότι η κατάσταση που περνάς μπορεί να είναι δραματική. Δεν αξίζει όμως να προσπαθήσεις λίγο γι' αυτά τα παιδιά; Ακόμα και ένα να αλλάξει συμπεριφορά, δεν θα είναι κέρδος;
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 05:49:34 pm »
Συναδελφε Mac,εδω αντιμετωπιζεις ακραιες καταστασεις και μπορω να σου πω οτι ναι πρεπει να λειτουργησει το ενστικτο σου οσον αφορα την προσεγγιση αυτων των παιδιων,αν νομιζεις οτι κερδιζεις ετσι κατι ,προχωρα και σιγα σιγα θεσε τους κανονες σου,ειχα παρομοια εμπειρια σε ταξη στην Κρητη που ημουν ωρομισθια,εκει για να κρατησω ησυχια στην ταξη και να παρακολουθουν αυτοι που ηθελαν ειχα αναθεσει στους ταραξιες διαφορες δουλειες π.χ ενας εγραφε μαντιναδες και τις διαβαζαμε στο τελος του μαθηματος κανοντας τα σχετικα σχολια .

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 06:22:27 pm »
Όταν ήμουν εγώ στο σχολείο, πριν από αρκετά χρόνια, υπήρχε μία καθηγήτρια στο μάθημα της οποίας κάναμεκανονικό τσιμπούσι. Και αυτό συνέβαινε γιατί και αυτή πίστευε ότι το φαγητό μέσα στην τάξη ήταν το λιγότερο που την ενοχλούσε. Όμως, η δική μας άποψη ήταν ότι το φαγητό είχε ακριβώς την αντίθετη σημασία. Δηλαδή, τρώγαμε γιατί αυτή ήταν ανεπαρκής ως καθηγήτρια. Αυτή δεν μπορούσε να 'επιβληθηεί' σε παιδιά 16 χρονών. Και φυσικλα βαθμούς όλοι είχαμε 19!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 06:24:27 pm »
Αυτά που περιέγραψα σαφώς και αφορούν το πώς πρέπει να λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα και όχι το πώς λειτουργεί στην πράξη. Δεν έχουμε να κάνουμε με στρατιωτάκια ούτε όλοι οι μαθητές έχουν την ίδια αγωγή, καλλιέργεια κλπ. Γι' αυτό όμως και τίθενται κανόνες που θα πρέπει σιγά σιγά να μάθουν να σέβονται. Να το πω κι αλλιώς: Αν όλοι οι άνθρωποι μπορούσαν από μόνοι τους να αυτοπεριορίζονται, τότε δεν θα υπήρχαν και οι νόμοι. Επειδή δεν είναι όλοι άγγελοι, δεν θα έπρεπε να εφαρμόζονται οι νόμοι; Δεν ζούμε σε ιδανική κοινωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να την έχουμε ως πρότυπο.

Γι'αυτό ακριβώς υπάρχει και το σχολείο, για να προσπαθήσει σιγά-σιγά να μάθει στα παιδιά αυτά που ενδεχομένως δεν έμαθαν από το σπίτι τους. Ναι είναι δύσκολο. Όμως, αν δεν έχουν μάθει, όπως λες, την έννοια του σχολείου, δεν πρέπει να τη μάθουν ποτέ; Σκέψου ότι εσύ είσαι ίσως η τελευταία τους ελπίδα. Είναι σημαντικό να διδάξεις πέντε πράγματα του αντικειμένου σου και πολυτέλεια να ασχοληθείς με τη συμπεριφορά τους; Δεν είναι πιο πολύτιμος ο ρόλος σου σε θέματα αγωγής;
Και σαφώς δεν μιλάω για επιβολή και για συνεχή πόλεμο. Εννοείται ότι δεν μπορείς ταυτόχρονα να λύσεις όλα τους τα προβλήματα. Είναι άλλο όμως πράγμα να μου λες ότι ξεκινάς από τα βασικά και σταδιακά προσπαθείς να λύσεις τέτοια ζητήματα και άλλο να λες ότι απλώς τα αποδέχεσαι σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.
Αντιλαμβάνομαι ότι η κατάσταση που περνάς μπορεί να είναι δραματική. Δεν αξίζει όμως να προσπαθήσεις λίγο γι' αυτά τα παιδιά; Ακόμα και ένα να αλλάξει συμπεριφορά, δεν θα είναι κέρδος;

καταλαβαίνω ακριβώς τι λες... και να είσαι σίγουρη ότι προσπαθώ όσο μπορώ, με τις γνώσεις ή το ένστικτο μου να τα καταφέρω, δεν θεωρώ άσκοπο αυτό που κάνουμε στο σχολείο, λειτουργώ και εγώ λες και είμαι τελευταίος πυλώνας που θα τους μεταδόσει γνώση,μόρφωσης και τρόπους. Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς για την συζήτηση και την κουβέντα, ήταν εποικοδομητική και για μένα ωφέλιμη!
Πάντως με την μαντινάδα πάρα πολύ έξυπνο, λέω να στο κλέψω! Πάρε μια μαντινάδα… «εγώ τοστ θα φάω και θα παρακολουθώ, για τον γίγαντα τον καθηγητή που τόσο αγαπώ»

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 06:26:43 pm »
Όταν ήμουν εγώ στο σχολείο, πριν από αρκετά χρόνια, υπήρχε μία καθηγήτρια στο μάθημα της οποίας κάναμεκανονικό τσιμπούσι. Και αυτό συνέβαινε γιατί και αυτή πίστευε ότι το φαγητό μέσα στην τάξη ήταν το λιγότερο που την ενοχλούσε. Όμως, η δική μας άποψη ήταν ότι το φαγητό είχε ακριβώς την αντίθετη σημασία. Δηλαδή, τρώγαμε γιατί αυτή ήταν ανεπαρκής ως καθηγήτρια. Αυτή δεν μπορούσε να 'επιβληθηεί' σε παιδιά 16 χρονών. Και φυσικλα βαθμούς όλοι είχαμε 19!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας!

καλά αυτό νομίζω ότι είναι άσχετο με την κουβέντα μας και για την περίπτωσή μας... σε εμένα δεν μου αποδεικνύεις κάτι όταν συμβαίνει σε μια περίπτωση, γιατί ξέρω πολλές περιπτώσεις που οι μαθητές δεν τρώνε μέσα στο μάθημα και γίνεται ζούγκλα... άρα δεν έχει καμία σημασία αυτό που λες, για μένα ήταν ατυχές παράδειγμα!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 11:35:15 pm »
mac190604, εφόσον συμφωνείς ότι τα φαγητά στην τάξη αποτελούν όντως πρόβλημα και μακρυπρόθεσμα κάνει κακό και στα ίδια τα παιδιά, αυτό που μένει είναι να προσπαθήσεις σταδιακά να το αναιρέσεις χωρίς να χάσεις ταυτόχρονα τα "καλά" που σου πρόσφερε. Εάν λοιπόν στο τέλος της χρονιάς έχεις καταφέρει να μην έρχεται κανένας με φαγητό στην τάξη και επιπλέον να μην τους "χάνεις' στην αρχή του μαθήματος....θα γίνεις φωτεινό παράδειγμα για όλους μας  ;D

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 02:45:18 am »
mac190604, εφόσον συμφωνείς ότι τα φαγητά στην τάξη αποτελούν όντως πρόβλημα και μακρυπρόθεσμα κάνει κακό και στα ίδια τα παιδιά, αυτό που μένει είναι να προσπαθήσεις σταδιακά να το αναιρέσεις χωρίς να χάσεις ταυτόχρονα τα "καλά" που σου πρόσφερε. Εάν λοιπόν στο τέλος της χρονιάς έχεις καταφέρει να μην έρχεται κανένας με φαγητό στην τάξη και επιπλέον να μην τους "χάνεις' στην αρχή του μαθήματος....θα γίνεις φωτεινό παράδειγμα για όλους μας  ;D

λίγο δύσκολο αλλά θα το προσπαθήσω... ίδωμεν!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)