0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
οσον αφορα τις απαντησεις ...δεν μου αρεσει καθολου και με στενοχωρει να βλεπω κοριτσια να γραφουν αχ δεν εγραψα υδρογειο , φακο κοπηκα αν ειναι δυνατον οταν μια απαντηση πληρει προυποθεσεις( αφορμηση , επιδιωξεις, υλικα , διαρκεια , χρονικη περιοδος , μεθοδος διδασκαλιας , σχεδιασμο, δραστηριοτητα , αξιολογηση , επεκταση) συμπεριλαμβανοντας το γεγονος οτι θα βοηθησουμε τα αλβανοφωνα να αλληλεπιδρασουν και να αποκτησουν κινητρα μεσω ομαδοσυνεργατικης με τα ελληνοφωνα μια που μεσω του σεβασμου και της αποδοχης θα ενθαρρυνθουν να μιλησουν ---γιατι κοριτσια δεν εινα μονο θεμα διαπολιτισμικοτητας αλλα σου λεει οτι υπαρχει προβλημα παραγωγης λογου --->αρα πως θα χειριστεις αυτο το θεμα ? δημιουργωντας κινητρα ομιλιας οποιαδηποτε δραστηριοτητα ειναι σωστη
Παράθεση από: sophia_pap στις Φεβρουαρίου 01, 2009, 11:56:33 pmααα μη μου λετε τετοια!! ουτε και γω εβαλα πειραμα. εφτιαξα ενα δικο μου παραμύθι για 2 φίλους αρκουδάκια που πήγαν βόλτα στο δάσος και δεν πρόλαβαν να επιστρεψουν γιατι τους πηρε η νύχτα. παρουσιαστηκε όμως η κουκλα της τάξης να εξιστορεί το παραμύθι και να ενθαρύνει τα παιδια όλα να εκφράσουν απόψεις και ιδέες. είχε όμως και βοηθό τη μαμα απο ενα αλβανάκι και όταν χρειαζόταν μετεφραζε στα ελληνικα.τα ελληνάκια έδειξαν ενδιαφέρον για πο πως λέμε μερα και νύχτα στα αλβανικά και μπλα...μπλα....η συζήτηση προχώρησε με το τι κανουμε τη μέρα και τη νύχτα και τα παιδια θέλησαν να ζωγραφισουν τα αρκουδάκια στη μερα και στη νυχτα. η κουκλα τα χωρισε σε ανομειογενεις ομαδες και παρουσιασε η καθε ομαδα στην ολομελεια το τι εκαναν. καθε παιδι ομως της ομαδας μετα της παροτρυνση της κουκλας ελεγε το τι εκανε στην ομαδικη ζωγραφια.νομιζω οτι επρεπε να τονίσουμε ιδιαίτερα τη διαπολιτιστικη διασταση και οχι αν προσεγγισαμε καλα η λιγοτερο καλα την εναλλαγη μερας νυχτας. εσεις τι λέτε? Υπεροχο
ααα μη μου λετε τετοια!! ουτε και γω εβαλα πειραμα. εφτιαξα ενα δικο μου παραμύθι για 2 φίλους αρκουδάκια που πήγαν βόλτα στο δάσος και δεν πρόλαβαν να επιστρεψουν γιατι τους πηρε η νύχτα. παρουσιαστηκε όμως η κουκλα της τάξης να εξιστορεί το παραμύθι και να ενθαρύνει τα παιδια όλα να εκφράσουν απόψεις και ιδέες. είχε όμως και βοηθό τη μαμα απο ενα αλβανάκι και όταν χρειαζόταν μετεφραζε στα ελληνικα.τα ελληνάκια έδειξαν ενδιαφέρον για πο πως λέμε μερα και νύχτα στα αλβανικά και μπλα...μπλα....η συζήτηση προχώρησε με το τι κανουμε τη μέρα και τη νύχτα και τα παιδια θέλησαν να ζωγραφισουν τα αρκουδάκια στη μερα και στη νυχτα. η κουκλα τα χωρισε σε ανομειογενεις ομαδες και παρουσιασε η καθε ομαδα στην ολομελεια το τι εκαναν. καθε παιδι ομως της ομαδας μετα της παροτρυνση της κουκλας ελεγε το τι εκανε στην ομαδικη ζωγραφια.νομιζω οτι επρεπε να τονίσουμε ιδιαίτερα τη διαπολιτιστικη διασταση και οχι αν προσεγγισαμε καλα η λιγοτερο καλα την εναλλαγη μερας νυχτας. εσεις τι λέτε?