0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ααα μη μου λετε τετοια!! ουτε και γω εβαλα πειραμα. εφτιαξα ενα δικο μου παραμύθι για 2 φίλους αρκουδάκια που πήγαν βόλτα στο δάσος και δεν πρόλαβαν να επιστρεψουν γιατι τους πηρε η νύχτα. παρουσιαστηκε όμως η κουκλα της τάξης να εξιστορεί το παραμύθι και να ενθαρύνει τα παιδια όλα να εκφράσουν απόψεις και ιδέες. είχε όμως και βοηθό τη μαμα απο ενα αλβανάκι και όταν χρειαζόταν μετεφραζε στα ελληνικα.τα ελληνάκια έδειξαν ενδιαφέρον για πο πως λέμε μερα και νύχτα στα αλβανικά και μπλα...μπλα....η συζήτηση προχώρησε με το τι κανουμε τη μέρα και τη νύχτα και τα παιδια θέλησαν να ζωγραφισουν τα αρκουδάκια στη μερα και στη νυχτα. η κουκλα τα χωρισε σε ανομειογενεις ομαδες και παρουσιασε η καθε ομαδα στην ολομελεια το τι εκαναν. καθε παιδι ομως της ομαδας μετα της παροτρυνση της κουκλας ελεγε το τι εκανε στην ομαδικη ζωγραφια.νομιζω οτι επρεπε να τονίσουμε ιδιαίτερα τη διαπολιτιστικη διασταση και οχι αν προσεγγισαμε καλα η λιγοτερο καλα την εναλλαγη μερας νυχτας. εσεις τι λέτε?
Καλησπέρα σε όλες και σε όλους,Λοιπον δεν είμαι καλά τα πήγα χαλιά....ήταν η πρώτη φορά που έδωσα ασεπ..εχω τρελαθεί με την δραστηριότητα...όλες έκαναν πείραμα..εγώ δεν έκανα και έκανα γλώσσα..είμαι άκυρη δλδ;;;;με φωτογραφίες και εικόνες να δημιουργήσουν τισς δικές τους ιστορίες...χωρισμένα σε ομάδες...αλληλεπίδραση ζώνη επικείμενης ανάπτυξης(Vygotsky) μπλα μπλα...και όλες μου λένε πως έιμαι άκυρη....εγώ με το που είδα την λέξη εύκολα κατάλαβα πως τα παιδιά για κάποιους λόγους δεν εκφράζονται π.χ. ντρέπονται και σκέφτηκα την ανάπτυξη θετικών διαπροσωπικών σχέσεων...τα έχω παίξει..και όσον αφορά το δεππς δεν θυμόμουνα τις αρχές απέξω....τις έγραψα με points...τι να πω...κουράστηκα πάρα πολύ...διάβαζα απο τον αύγουστο..και μηδέν το αποτέλεσμα..δεν δούλεψα για να διαβάσω...επιβάρυνα τους γονείς μ πλήρωσαν και φροντιστήριο..και εγώ δεν κατάφερα τπτ... ίσως δεν κάνω για αυτή την δουλειά ....απο μικρη ήθελα να γίνω δασκάλα..αλλά...καλά αποτελέσματα σε όλους...
[ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ...πρωτη φορα δινω ασεπ..δεν ξερω τι να πω παντωσ το σαββατο μου φανηκαν καλα πιστευω εγραψα καλα αλλα περιμενω να δω και αποτελεσματα του ασεπ...τωρα την κυριακη στο πρωτο θεμα οχι δεν εκανα το πειραμα με την υδρογειο.ωσ τωρα ολεσ τισ γνωστεσ μου που εχω μιλησει εκαναν αυτο το πειραμα...εκανα απλα προφορικη επικοινωνια..χρησιμοποιησα την πληροφορια για τα αλβανακια χωριζοντασ τα παιδια σε ανομοιογενεισ ομαδεσ...δεν χερω αν αυτο ηθελε αλλα αυτο μου ηρθε.επιστημονικη τεκμηριωση εκανα με βιγκοτσκι μεθοδο σκαλωσια αλλα και εναλακτικη αξιολογηση.θεωρουσα παντα δυσκολο να γραψω αξιολογηση χωρισ να κανω δραστηριοτητα.απλα προτεινα τροπο για αξιολογηση μαγνητοφωνηση η αξιολογηση στην ομαδα.δεν ξερω αν αυτο ζητουσε ομωσ.οσο για το δευτερο θεμα εγραψα 13 χαρακτηριστηκα 2 σελιδεσ ..εχω ακουσει τρελα πραγματα οτι για παραδειγμα εγραψαν ολο το δεππσ.πιστευω οτι δεν χρειαζοταν τοσα πολλα απλα καποιεσ λεξεισ κλειδια...αν και εχω απογοητευθει για μενα καλιω δυο μερεσ ...καλα αποτελεσματα σε ολεσ...