0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: marianad στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 04:24:58 pmΓια το 36: Δεν το ήξερα καθόλου, αλλά σκέφτηκα πως επειδή συνήθως αναφέρεται σαν χαρακτηριστικό ενός δίσκου ο χρόνος περιστροφής του, μάλλον αυτό μας καίει επειδή είναι το μεγαλύτεροΕδώ http://www.it.uom.gr/project/mycomputer/storage/magnetic/harddisk/p_in_pf1.html, γραφει ότι ο χρονος αναζήτησης στους συγχρονους δισκους ειναι 8 ως 12 ms. Εδώ Αν δεις εδώ http://www.it.uom.gr/project/mycomputer/storage/magnetic/harddisk/p_in_pf2.html έχει ένα πίνακα με χρόνους περιστροφής. Για μιση περιστροφή (αυτη συνηθως μας ενδιαφερει) ειναι απο 3 εως 8.3 ms. Για ολοκληρη περιστροφή (worst case) ειναι απο 6 εως 16 ms. Εγω δεν βγαζω ακρη..
Για το 36: Δεν το ήξερα καθόλου, αλλά σκέφτηκα πως επειδή συνήθως αναφέρεται σαν χαρακτηριστικό ενός δίσκου ο χρόνος περιστροφής του, μάλλον αυτό μας καίει επειδή είναι το μεγαλύτερο
Παράθεση από: aroniotis στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 05:05:10 pmΠαράθεση από: marianad στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 04:24:58 pmΓια το 36: Δεν το ήξερα καθόλου, αλλά σκέφτηκα πως επειδή συνήθως αναφέρεται σαν χαρακτηριστικό ενός δίσκου ο χρόνος περιστροφής του, μάλλον αυτό μας καίει επειδή είναι το μεγαλύτεροΕδώ http://www.it.uom.gr/project/mycomputer/storage/magnetic/harddisk/p_in_pf1.html, γραφει ότι ο χρονος αναζήτησης στους συγχρονους δισκους ειναι 8 ως 12 ms. Εδώ Αν δεις εδώ http://www.it.uom.gr/project/mycomputer/storage/magnetic/harddisk/p_in_pf2.html έχει ένα πίνακα με χρόνους περιστροφής. Για μιση περιστροφή (αυτη συνηθως μας ενδιαφερει) ειναι απο 3 εως 8.3 ms. Για ολοκληρη περιστροφή (worst case) ειναι απο 6 εως 16 ms. Εγω δεν βγαζω ακρη..Στους περισσότερους δίσκους, ο χρόνος αναζήτησης (seek time) είναι πολύ μεγαλύτερος από τους άλλους δύο, επομένως αν μειώσουμε το μέσο χρόνο αναζήτησης, μπορούμε να βελτιώσουμε κατά πολύ την απόδοση του συστήματος ( Tanenbaum, Σύγχρονα Λειτουργικά Συστήματα, Δεύτερη Αμερικάνικη έκδοση, σελ 388 Κεφάλαιο Αλγόριθμοι χρονοπρογραμματισμού βραχίονα δίσκου). Οπότε από τη στιγμή που το αναφέρει ο Tanenbaum, η σωστή απάντηση είναι το γ.
Στο 31 νομίζω το
Παράθεση από: Mugen στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 02:18:43 pmΣτο 31 νομίζω το
Παράθεση από: Alexhs_27 στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 05:35:35 pmΠαράθεση από: Mugen στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 02:18:43 pmΣτο 31 νομίζω το
Καλησπέρα κι από μένα συνάδελφοι.. Συμμετείχα κι εγώ στο διαγωνισμό και ανήκω στην κατηγορία αυτών που διάβασαν και τώρα κρέμονται από μία σωστή ή όχι απάντηση για να δουν αν τελικά έχουν πιάσει το όριο της βάσης ή όχι. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε, αλλά ελπίζω να δημοσιεύσουν τις απαντήσεις και να μην επαναληφθούν οι ομορφιές του προηγούμενου διαγωνισμού στον οποίο πολλές ήταν υπό αμφισβήτηση και όσοι κόπηκαν οριακά δεν έμαθαν ποτέ ποια ήταν τα λάθη τους. Από κει και πέρα θα ήθελα να σχολιάσω την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει λίγο πολύ όλοι μας και μου φέρνει συνειρμικά βουκολικές εικόνες στο φτωχό μυαλουδάκι μου, αν και δεν έχω καταφέρει ακόμα να προσδιορίσω αν είμαστε τα γίδια ή τα πρόβατα.Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί την ενσάρκωση της κοροϊδίας του ελληνικού κράτους απέναντι στον κλάδο μας. Οι μισοί καθηγητές που έχουν προσλάβει οι αγαπημένοι μας φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας έχουν κριθεί άξιοι έχοντας στην κατοχή τους ένα πτυχίο Θεολογίας, Γυμναστικής και δεν ξέρω τι άλλο και μια επιμόρφωση 400 ωρών στην Πληροφορική. Εμείς αντίθετα, για να κριθούμε άξιοι πρέπει να συμμετέχουμε σ'ένα διαγωνισμό που ο μόνος λόγος για τον οποίο διεξάγεται είναι η απόρριψη των συμμετεχόντων.Προσωπικά αισθάνομαι ικανός (και φαντάζομαι όλοι σας) να συντάξω ένα ερωτηματολόγιο με 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και κανένας από τα μέλη της επιτροπής να μην μπορέσει να πιάσει το όριο της βάσης.Το λέω αυτό γιατί στην προσπάθειά μου να συνδέσω το συγκεκριμένο διαγωνισμό με την διδασκαλία της Πληροφορικής στη
Παράθεση από: Bergo στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 04:48:32 pmΚαλησπέρα κι από μένα συνάδελφοι.. Συμμετείχα κι εγώ στο διαγωνισμό και ανήκω στην κατηγορία αυτών που διάβασαν και τώρα κρέμονται από μία σωστή ή όχι απάντηση για να δουν αν τελικά έχουν πιάσει το όριο της βάσης ή όχι. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε, αλλά ελπίζω να δημοσιεύσουν τις απαντήσεις και να μην επαναληφθούν οι ομορφιές του προηγούμενου διαγωνισμού στον οποίο πολλές ήταν υπό αμφισβήτηση και όσοι κόπηκαν οριακά δεν έμαθαν ποτέ ποια ήταν τα λάθη τους. Από κει και πέρα θα ήθελα να σχολιάσω την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει λίγο πολύ όλοι μας και μου φέρνει συνειρμικά βουκολικές εικόνες στο φτωχό μυαλουδάκι μου, αν και δεν έχω καταφέρει ακόμα να προσδιορίσω αν είμαστε τα γίδια ή τα πρόβατα.Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί την ενσάρκωση της κοροϊδίας του ελληνικού κράτους απέναντι στον κλάδο μας. Οι μισοί καθηγητές που έχουν προσλάβει οι αγαπημένοι μας φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας έχουν κριθεί άξιοι έχοντας στην κατοχή τους ένα πτυχίο Θεολογίας, Γυμναστικής και δεν ξέρω τι άλλο και μια επιμόρφωση 400 ωρών στην Πληροφορική. Εμείς αντίθετα, για να κριθούμε άξιοι πρέπει να συμμετέχουμε σ'ένα διαγωνισμό που ο μόνος λόγος για τον οποίο διεξάγεται είναι η απόρριψη των συμμετεχόντων.Προσωπικά αισθάνομαι ικανός (και φαντάζομαι όλοι σας) να συντάξω ένα ερωτηματολόγιο με 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και κανένας από τα μέλη της επιτροπής να μην μπορέσει να πιάσει το όριο της βάσης.Το λέω αυτό γιατί στην προσπάθειά μου να συνδέσω το συγκεκριμένο διαγωνισμό με την διδασκαλία της Πληροφορικής στη
Παιδια επειδη πιστευω πως πολλοι ειμαστε οριακαποσο ακριβως ειναι η βαση?ξαναειδα την προκηρυξη και λεει : "Για να θεωρηθεί ότι ένας υποψήφιος μπορεί να διοριστεί, σε συνδυασμό πάντοτε με τον αριθμό των προ−κηρυχθεισών θέσεων, πρέπει απαραιτήτως να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον πενήντα πέντε (55) μονάδες στοντελικό βαθμό της γραπτής εξέτασης και συγχρόνως πενήντα (50) μονάδες στην κάθε θεματική ενότητα."Στον προηγουμενο ηταν 55 και 60 σωστα?Καλο που μειωθηκε η βαση αν εχω δικιο
Παράθεση από: marianad στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 05:13:47 pmΤο pc που κάθομαι αυτή τη στιγμή είναι λίγο αρχαίο και δεν μπορώ να δω τις σελίδες! Θέλουν plug-ins που δεν εγκαθίστανται!Για το 54 πάντως είμαι σίγουρη πως τα php τρέχουν στην μεριά του εξυπηρετητή.Ναι μεν τρέχουν αλλά είναι scripts δηλαδή αρχεία κειμένου με κάποιες εντολές. Δεν είναι εκτελέσιμα αρχεία. Οπότε πιστεύω το α είναι η απάντηση στην 54.
Το pc που κάθομαι αυτή τη στιγμή είναι λίγο αρχαίο και δεν μπορώ να δω τις σελίδες! Θέλουν plug-ins που δεν εγκαθίστανται!Για το 54 πάντως είμαι σίγουρη πως τα php τρέχουν στην μεριά του εξυπηρετητή.
Την 47 την έτρεξες? Το Ε1 είναι σίγουρα 6, ΑΛΛΑ στο Ε2 λείπει ο τελεστής (ισότητας, <, >, κλπ) πριν το ΙΝ οπότε δεν δίνει αποτέλεσμα, άρα μμμμμάλλον είναι το Γ (Ε1: {(6)} και Ε2: ∅ )αυτά τα ολίγα πάνω στο έργο σου... συγχαρητήρια για την υπομονή σου...
Παράθεση από: aroniotis στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 04:53:34 pm54: σιγουρη;;;;Ε δεν κόβω και το κεφάλι μου! έτσι λέω.....κανένας άλλος;
54: σιγουρη;;;;
Και κάποια σχόλια από μένα για τα θέματα. Εγώ ξεκίνησα διάβασμα όταν ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εξετάσεων (γύρω στα μισά Ιανουαρίου νομίζω) και με 2-3 ώρες δίαβασμα την ημέρα έχω γράψει πάνω από 65.