0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από το περυσινο καλοκαίρι ήμουν στη διάθεση.Υπηρέτησα φέτος σε Λύκειο και δεν κατάφερα να πάρω πουθενα Οργανική και έτσι ξαναέμεινα στη Διάθεση....Τώρα θέλουν να με βάλουν στις εφημερίες του σχολείου από όπου θα φύγω...
Όσοι έμειναν διάθεση ΠΥΣΔΕ δεν κάνουν θερινές εφημερίες.
Παράθεση από: Dr_Michael στις Ιουνίου 24, 2009, 04:43:12 pmΌσοι έμειναν διάθεση ΠΥΣΔΕ δεν κάνουν θερινές εφημερίες.ώπα ώπα ώπα. Δεν ισχύει αυτό.Κατ' αρχήν με βάση τον νόμο που παραθέτει ο Wizard δεν καθορίζεται ότι εφημερίες κάνουν μόνο οι υπηρετούντες οργανικά. Λέει "εις τουλάχιστον των καθηγητών εκάστου Γυμνασίου και Λυκείου", άρα όλοι όσοι ανήκουν στο δυναμικό του σχολείου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Πιο συγκεκριμένα. Το αν θα κάνεις εφημερίες εξαρτάται αποκλειστικά από το που θα είσαι τοποθετημένος από 1/7. Εάν η ΔΔΕ της περιοχής σου καλέσει τους στην διάθεση να κάνουν ανάλυψη υπηρεσίας στα γραφεία δευτεροβάθμιας, και δεν τους κάνει άλλη τοποθέτηση, τότε δεν κάνουν εφημερίες. Εάν η ΔΔΕ δεν καλέσει για ανάληψη στα γραφεία, τότε θα κάνει τοποθετήσεις των στην διάθεση. Οι τοποθετήσεις αυτές θα είναι κατά πάσα πιθανότητα προσωρινές και θα ισχύουν μόνο για Ιούλιο-Αύγουστο, καθώς οι "σωστές" τοποθετήσεις γίνονται τον Σεπτέμβριο που θα υπάρχουν και διάφορες υπηρεσιακές αλλαγές άλλων συναδέλφων. Σε αυτή την περίπτωση κάνουν εφημερίες οι συνάδελφοι στα σχολεία της τοποθέτησής τους (που μπορεί να είναι τα ίδια ή διαφορετικά από αυτά που υπηρετήσαν την σχολική χρονιά).Εγώ προσωπικά έχω περάσει κι από τις δύο περιπτώσεις, καθώς την πρώτη χρονιά διορισμού μου δεν έκανα εφημερία (ανάληψη στο γραφείο) και την δεύτερη έκανα (προσωρινές καλοκαιρινές τοποθετήσεις).Η δική μας ΔΔΕ έχει βγάλει ήδη ανακοίνωση για το τι μέλει γενέσθαι. Εάν η δικιά σας δεν έχει, πάρε τηλέφωνο και ρώτα και ενημέρωσε ανάλογα τον διευθυντή σου.
Σχεδον όλοι οι διευθυντες των σχολειων αυτων δεν θα σας πουν να κανετε καλοκαιρινη εφημερια και οι εφημεριες θα γινουν απο ντοπιους συναδελφους του νησιου.
Δυστυχώς Magda, στα τουριστικά νησιά η συμφωνία με τους εκπαιδευτικούς είναι στις 30 Ιουνίου, το πολύ 1 Ιουλίου να ξενοικιάζουν γιατι με τους τουρίστες η βραδια πάει 50 ευρώ...
Παράθεση από: Dr_Michael στις Ιουνίου 24, 2009, 04:43:12 pmΌσοι έμειναν διάθεση ΠΥΣΔΕ δεν κάνουν θερινές εφημερίες.Ακόμα και αν στις 30 παρουσιάζεσαι σε κάποιο σχολείο;Και τι γίνεται στην περίπτωση που μπεις στις θερινές εφημερίες και πάρεις απόσπαση μετά;