0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό με τις καλοκαιρινές εφημερίες: Φέτος ήμουν με απόσπαση σε ένα σχολείο, έχοντας οργανική σε ένα άλλο. Κάποιος "παλιός" συνάδελφος μου είπε να προσέξω αν στην ανακοίνωση απόσπασής μου αναγράφεται ότι αυτή έγινε για το διδακτικό έτος 2007-2008 ή για το σχολικό έτος 2007-2008. Υποστηρίζει ότι η απόσπαση λήγει στις 31/8 στην πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη στις 30/6. Επομένως στην πρώτη περίπτωση κάνω την εφημερία στο σχολείο απόσπασης, ενώ στη δεύτερη στο σχολείο που έχω την οργανική. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Μάλλον θα εννοείς κανόνας εύρυθμης λειτουργείας, μιας και δε βρίσκω κάτι το αγενές σε αυτό.
Όσο για τις περαιτέρω λεπτομέρειες της υπόθεσής μου, είμαι εκπαιδευτικός εδώ και 12 χρόνια στο σύνολο, φέτος διορίστικα και τώρα πήρα οριστική τοποθέτηση στην ίδια περιοχή όπου ήμουν προσωρινά τοποθετημένος (εξ' ού και η πληροφορίες από την καθηγήτρια που μέχρι τώρα υπηρετούσε στο σχολείο αυτό). Έχω πάρει απόσπαση στον τόπο διαμονής μου ευτυχώς (ήμουν από τους τυχερούς, έστω για φέτος), οπότε το να δώσω 300 ευρώ σε αεροπορικά ή περίπου 200 στο 36ωρο ταξίδι με πλοίο για να επιστρέψω για 4-5 ώρες μεσούντος καλοκαιριού... μου χτυπάει κάπως.Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση happiness και αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει σχετικά με τα νομοθετικά, τον/την ευχαριστώ εκ των προτέρων.
"Προηγούνται οι παλιοί" Όταν το ακούω αυτό κάτι παθαίνω - μήπως να τους ζήταγες το νόμο που αναφέρει τη διαφοροποίηση δικαιωμάτων "παλιών" και "νέων"
Στο παλιό μου σχολείο έφτασα μια φορά στον Προϊστάμενο για το θέμα αυτό, διότι κάθε χρόνο αποφάσιζαν και διέταζαν. Το έκανα την πρώτη χρονιά (επειδή και εμένα με βόλευε) αλλά όχι και τη δεύτερη. Η απάντηση του Προϊσταμένου ήταν να δούμε στα παλαιότερα πρακτικά ποιός/ά δεν είχε κάνει ποτέ καλοκαιρινή υπηρεσία την επίμαχη ημερομηνία και να ορίσουμε αυτόν/ήν. Έτσι και έγινε