Σύνολο ψηφοφόρων: 153
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ποιά ήταν η επεξήγηση γιατί δεν κατάλαβα. το έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι νέοι είναι δίγλωσσοι;;; γιατί να είναι επεξήγηση αυτο;;;Επίσης να ρωτήσω κάτι. Αυτό το "με την έννοια ότι..." που είχε τι το βάλατε;; το αναφέρατε καθόλου;;
Αυτό το "με την έννοια ότι..." που είχε τι το βάλατε;; το αναφέρατε καθόλου;;
Παράθεση από: Iaki στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 02:22:06 pmποιά ήταν η επεξήγηση γιατί δεν κατάλαβα. το έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι νέοι είναι δίγλωσσοι;;; γιατί να είναι επεξήγηση αυτο;;;Επίσης να ρωτήσω κάτι. Αυτό το "με την έννοια ότι..." που είχε τι το βάλατε;; το αναφέρατε καθόλου;;Ρήμα=έχω, Υποκείμενο=εγώ, Αντικείμενο=την εντύπωση. Η επεξήγηση "ότι οι περισσότεροι νέοι είναι δίγλωσσοι" διασαφηνίζει κάποιον όρο της κ. πρότασης, ουσιαστικό κυρίως, εδώ το "εντύπωση". Τουλάχιστον αυτό έβαλα εγώ. Δεν είμαι κι ο Τριανταφυλλίδης... Παράθεση από: Iaki στις Φεβρουαρίου 02, 2009, 02:22:06 pm Αυτό το "με την έννοια ότι..." που είχε τι το βάλατε;; το αναφέρατε καθόλου;;Η δευτερεύουσα ξεκινάει από το "ότι" και την έβαλα κι αυτή επεξήγηση στο "έννοια".
Τουλάχιστον αυτό έβαλα εγώ. Δεν είμαι κι ο Τριανταφυλλίδης...
ναι αυτό εννοούσα και εγώ...ή υποκείμενο ή επεξήγηση. Για αυτό με την έννοια είμαι πιο σίγουρη ότι είναι επεξήγηση (ότι δηλαδη..)
και εγώ αυτό έβαλα, δηλαδή ότι είναι ως αντικείμενο στην έκφραση "έχω την εντύπωση". Αν ο γράφων ήθελε να επεξηγήσει θα χρησιμοποιούσε αυτή τη δομή : έχω αυτήν την εντύπωση, ότι δηλαδή... Δεν ξέρω, πάντως αυτό νομίζω..Τελικά αυτό το " με την έννοια ότι" τί το κάνατε;;; Το αναφέρατε;;;