0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας ενοχλεί που ιερείς δίνουν εξετάσεις. Αν είστε πιο ικανοί γράψτε καλύτερα και όχι να προσπαθείτε με πλάγιους τρόπους να αποκλείσετε όσο πιο πολλούς μπορείτε από τον ΑΣΕΠ για να έχετε καλύτερες πιθανότητες. Θα ήθελα ωστόσο να μου απαντήσετε αν θέλετε και μπορείτε στα παρακάτω ερωτήματα:1) Τι προσφέρει η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο? Τα μαθαίνει να σκέφτονται? Τους προσφέρει κάποιες γνώσεις ή δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην κοινωνία?2) Τα θρησκευτικά οξύνουν την κριτική σκέψη των μαθητών ή τους μαθαίνουν να δέχονται πιο εύκολα πράγματα ως δόγματα ή αξιώματα χωρίς να τα ελέγχουν πρώτα?3) Είναι σωστό στο Γυμνάσιο να διδάσκονται 2 ώρες θρησκευτικά και μια ώρα πληροφορική?4) Αλήθεια σε πόσες ευρωπαϊκές χώρες διδάσκονται στα σχολεία τα θρησκευτικά?5) Πως αντιμετωπίζεται ένας μαθητής που διαφωνεί με αυτά που λέει το βιβλίο? Για παράδειγμα στο λύκειο το βιβλίο αν θυμάμαι καλά λέει ότι δεν είναι σωστό τα παιδιά να έχουν προγαμιαίες σχέσεις!!!!!! Είναι αυτό υγιές?
Παράθεση από: batman στις Φεβρουαρίου 08, 2009, 04:19:13 pm1) Τι προσφέρει η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο? Τα μαθαίνει να σκέφτονται? Τους προσφέρει κάποιες γνώσεις ή δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην κοινωνία? Aν τα θρησκευτικά αντι για κατήχηση μετατρέπονταν σε "θρησκειολογια" και τα παιδιά μάθαιναν στοιχεία για τις διάφορες θρησκείες και τα ιδιαίτερα "χαρακτηριστικά" που συνοδεύουν τους πιστούς της κάθε θρησκείας θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο μάθημα (με δεδομένες τις κοινωνικοπολιτισμικές- θρησκευτικές διαφορές που έχει σήμερα η κοινωνία μας θα οδηγούσε σε άρση των προκαταλήψεων μας που κατ' εμε στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην άγνοια μας για κάθε τι "διαφορετικό")
1) Τι προσφέρει η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο? Τα μαθαίνει να σκέφτονται? Τους προσφέρει κάποιες γνώσεις ή δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην κοινωνία?
Ο δε χρήστης batman, είναι γνωστός για τις εμπρηστικές τοποθετήσεις του, δεν δίστασε να εκτροχιάσει την όλη συζήτηση, αν και νομίζω ότι δεν το κάνει από κακή πρόθεση (σίγουρα είναι άσχετος από θεολογία βέβαια).
1) Προσφέρει την αυθεντική αλήθεια της ορθοδοξίας μας η οποία μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά εδώ και αιώνες.
Αυτό δεν αλλάζει όμως τίποτα στο ότι αποτελεί χρυσάφι για το οποίο κάποιοι στο παρελθόν θυσίασαν την ζωή σου (άρα σκεφτήκαμε ποτέ γιατί το έκαναν; Μήπως δεν ήξεραν τι έκαναν; Δεν μιλάω μόνο για τους εθνομάρτυρες αλλά τα εκατομμύρια των μαρτύρων που προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να αρνηθούν την ορθοδοξία). Ναι, μαθαίνει στα παιδιά να σκέφτονται όπως "σκέφτεται" ο Θεός. Ναι, τους προσφέρει τις γνώσεις για μια πραγματική ζωή εν ελευθερία.
4) Προφανώς σε λίγες. Έζησες όμως καθόλου στην Ευρώπη για να δεις τα αποτελέσματα. Κοίτα τα ποσοστά αυτοκτονίας, διάλυσης οικογενειών κτλ. και θα καταλάβεις τι εννοώ. Κοίτα μετά και τα ποσοστά αυτά στην Ελλάδα και θα δεις ότι σε εμάς είναι πολύ μικρότερα. Δυστυχώς όμως αν τα συγκρίνεις με προηγούμενες χρονιές θα δεις ότι και εδώ αυξάνονται, επειδή αρχίσαμε να υιοθετούμε έναν δυτικό τρόπο ζωής.
Πρώτα θα σπουδάσει ή θα μάθει μια δουλειά (έχοντας το μυαλό του μαζεμένο, ώστε να την μάθει καλά και να έχει αργότερα επιτυχία στο επάγγελμα του). Μετά θα δει αν μπορέσει να αποκατασταθεί επαγγελματικά και παράλληλα κοιτάει να γνωρίσει και κάποιο άτομο για να προχωρήσει ΣΟ
Δε φτάνει που αναλώνεστε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, το κάνετε και για άσχετο με την συζήτηση θέμα. Σα να λέμε διπλή παραβίαση των κανόνων του φόρουμ.
Ψάξτο ρε παιδί, και μην δέχεσαι χωρίς κρίση ότι σου προσφέρει το περιβάλλον σου. Ο σωστός δρόμος είνα πάντοτε δύσκολος (θυμάσαι τον Ηρακλή στο σταυροδρόμι; )Σταματάω εδώ για να μην το παρακάνω.....