*

Αποστολέας Θέμα: γνώμες για τα θέματα αγγλικής ΠΕ06  (Αναγνώστηκε 12554 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
Απ: γνώμες για τα θέματα αγγλικής ΠΕ06
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 10:30:59 am »
Στην 22 έχω βάλει το γ. Μόνο εγώ; Και τελικά ας αποφασίσει κάποιος: να μιλάμε ελληνικά μέσα στην τάξη ή όχι; Νομίζω ότι άλλες φορές ήταν κατηγορηματικά όχι. Φέτος πάλι ... ανακαλύψαμε και εκείνη την διαμεσολάβηση!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:03:22 »

Αποσυνδεδεμένος ks10

• Έμπειρο μέλος
  • VIVA LA VIDA
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 10:46:45 am »
Ευτυχώς το πολλαπλής με την ανθρωπογεωγραφία δεν το απάντησα. Πιστεύω ότι επειδη τα πολλαπλής είναι κοινά με τις άλλες ξένες γλώσσες, δημιουργείται μια σύγχυση στο τι έχουν διδαχτεί εκείνες και εμείς. Μπορεί οι άλλοι κλάδοι να γνώριζαν για την ανθρωπογεωγραφία. Επίσης, στην έκθεση έγραψα για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινή μας ζωή (πχ προβλήματα υγείας κλπ) τα οποία είναι αποτέλεσμα κλιματικής αλλαγής, αλλά έγραψα και για το ότι διαταράσσεται το οικοσύστημα (το οποίο μάλλον δεν χρειαζόταν). Μετά έγραψα πως οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν την ζωή τους για να μειωθεί το πρόβλημα (και όχι πως ήδη αλλάζουν την ζωή τους). Μάλλον έχω προσεγγίσει λάθος το θέμα,όπως και άλλοι το είδαν από άλλη πλευρά. Σε 300 λέξεις πόσο να τα αναλύσεις και να τα αιτιολογήσεις? Εγώ προσωπικά, τα έγραψα γενικά και επιγραμματικά θα έλεγα.
ΠΕ06

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 11:47:02 am »
παιδια στην ειδικη διδακτικη ερωτημα Α 2ο που ελεγε να γραψουμε aims , objectives και time εννοουσε για τις ηδη υπαρχουσες ασκησεις ή για αυτες που θα γραφαμε εμεις? διοτι εγω εγραψα για τις υπαρχουσες και μαλλον ειμαι εκτος...
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος edipmet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:02:22 pm »
για το ηδη υπαρχον πλανο ηταν.Επειδη ελειπαν τελειως.Μην αγχωνεσαι αδικα.Στο αλλο ερωτημα μας ζητησαν να αλλαξουμε η να κρατησουμε οπου ομως ηθελε τα activities.Εγω εκει δε μιλησα για aims and time δε φαινοταν να το ζηταει αλλα ετσι κι αλλιως θα ηθελα αλη μια ωρα γιαυτα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:03:22 »

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:03:16 pm »
Αυτά τα γράφαμε στο 1ο . Σωστά; Στο 2ο γράφαμε για το δικό μας μάθημα αν δεν κάνω λάθος. Α) 2ο είπες; Τότε μάλλον έχεις δίκιο
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:05:10 pm από aghathi »

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:10:17 pm »
.Εγω εκει δε μιλησα για aims and time δε φαινοταν να το ζηταει αλλα ετσι κι αλλιως θα ηθελα αλη μια ωρα γιαυτα.
Γιατί νομίζω οτι τα ζητούσε; Δε μπορώ να θυμηθώ σίγουρα αλλά νομίζω ότι ζητούσε τουλάχιστον aims. Μάλλον πρέπει να κατεβάσω τα θέματα.

Αποσυνδεδεμένος edipmet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:10:42 pm »
ναι αγαθη ετσι .Ουτως η αλλως το ερωτημα 1β ηταν λιγο περιεργο διοτι αν κριναμε οτι το σχεδιο που κριναμε ηταν παραφορτωμενο και στο ερωτημα 2 βγαλαμε ασκησεις τοτε πως θα διναμε λεπτα σε καθε ασκηση στο ετοιμο πλανο;Η θα υπεθετες οτι προκειται για διωρο μαθημα που μου κανει λιγο επικυνδυνο η θαπρεπε να το στριμωξουμε σε μια διδακτικη ωρα σχολειου αντιθετα με το τι λεγαμε στο ερωτημα 2...εγω το στριμωξα οπως οπως σε 55 λεπτα αλλα στο ερωτημα 2 εβγαλα ασκησεις και προσαρμοσα αλλες.Τωρα αν εκανα καλα θα δειξει.

Αποσυνδεδεμένος edipmet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:15:06 pm »
ναι εχεις δικιο τα ζητουσε στο 2ο αλλα τα δικα μας aims τωρα και the aims οf the lesson οχι για καθε ασκηση ξεχωριστα .Τα εγραψα γενικα εκει και προσαρμοσμενα στις δικες μου ασκησεις

Αποσυνδεδεμένος aghathi

• Ιστορικό μέλος
  • εκπαίδευση=παιδιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:20:15 pm »
Το δίωρο αποκλειεται εφόσον μιλάμε για δευτεροβάθμια άρα και εγώ τα στρίμωξα σε 50' και το στήριξα σε κάτι χαζομάρες για διατήρηση του ρυθμού του μαθήματος. Μόνο που το timing το έδωσα για τισ ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες. Ανάποδα; Ναι τα aims τα έγραψα στην αρχή γενικά σύμφωνα με το μάθημα που διαμόρφωσα. Μόνο που δεν έκανα κανονικό πλάνο επειδή δεν το ζητούσε. Απάντησα : αυτές τις δραστηριότητες καταργώ αυτές προσαρμόζω και αιτιολόγησα....Νομίζω
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:24:28 pm από aghathi »

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 01:16:57 pm »
και γω aims εγραψα στην αρχη και μαλιστα εβαλα ότι ειναι η εξασκηση σε reading και μετα ανελυσα τα επιμερους objectives για καθε activity. ανεφερα ομως οτι οι 2 τελευταιες δραστηριοτητες δεν χωρανε σε ενα 45λεπτο μαθημα και τις εβγαλα εκτος.
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος MOUSE

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 04:48:46 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Μήπως γνωρίζει κανείς αν έχουν δοθεί απαντήσεις για το γνωστικό μας?

Αποσυνδεδεμένος kaffedaki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:36:07 pm »
kalhspera. egw brhka merikes erwthseis opws panta anw potamwn kai doylepsa arketa to den apantw (etsi mas eixan peisei kai sto fronthsthrio).

h ek8esh htan tooooso genikh poy eite 8a ta dextoyn ola eite exoyn kati sygk sto myalo toys kai to ebalan gia na kopsoyn. egw to synedesa poly me thn allagh ideologias shmera kai krathsa glwssa se ypshlo epipedo alla register informal.

ta paidag- moy fanhkan eykola an eksaireseis 3-4 tricky erwthseis. kai ekei epeksa 2 den apantw (30 kai 32). 3 la8h genika exw (symfwna me ta anepishma apotelesmata).
ciao

Αποσυνδεδεμένος solil

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:10:05 pm »
Όσον αφορά στην ερώτηση στα Παιδαγωγικά με την Ανθρωπογεωγραφία και την Πραγματολογία, η ερώτηση ήταν ξεκάθαρη: "Ποια ΔΕΝ θεωρείται επιστήμη αναφοράς για τη Διδακτική των ξένων γλωσσών". Οι πραγματολογικές γνώσεις σαφώς μας είναι χρήσιμες, αλλά ως επιστήμη η Πραγματολογία ΔΕΝ έχει να κάνει με τη Διδακτική, αλλά καθαρά με τη Γλωσσολογία.

Επίσης, στις ανεπίσημες απαντήσεις, στην ερώτηση 32 (Η πρόβλεψη είναι στρατηγική μάθησης: α) γνωστική, β) μεταγνωστική, γ) αντισταθμιστική, δ) κοινωνικο-συναισθηματική), η σωστή κατ' αυτούς απάντηση είναι η β) μεταγνωστική (το οποίο καλώς ή κακώς επέλεξα κι εγώ).

Σύμφωνα όμως με την ταξινομία του Oxford για τις στρατηγικές μάθησης, το "guessing intelligently" είναι αντισταθμιστική στρατηγική (compensation strategy), άρα αν με την "πρόβλεψη" εννοούν αυτό, τότε σωστό το γ)...

Καλά αποτελέσματα σε όλους!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:12:00 pm από solil »

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 07:22:37 pm »
κι εγω την ίδια απορία έχω!!!αν και δεν δίνω πολύ βάση στις απαντήσεις των φρ. θα ήθελα να δω και κάτι για το γνωστικό μας....αν βρείτε κάτι...πείτε να ρίξουμε μια ματια, εγω με τα ανεπίσημα στα παιδαγωγικά εχω 2 λάθη και 2 αναπάντητα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182601
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)