*

Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα στην τάξη  (Αναγνώστηκε 21200 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MANNI

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Πρόβλημα στην τάξη
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 01:19:05 pm »
ΜΑΝΝΙ μαλλον γράφαμε ταυτόχρονα και δεν διάβασα την καταχώρηση σου. Γιατί δεν απευθυνεσαι στον σχολικό σύμβουλο ή ακόμη και στην πρωτοβάθμια; Οχι με ύφος επικριτικό για τον διευθυντή σου, απλά για συμβουλευτικούς κυρίως λόγους. Πάντως μήν επιπτρέψεις να σε ρίξουν κι αλλο ψυχολογικά. Αυτός είναι λάθος όχι εσύ. ΟΛΗ Η ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.
Σε ευχαριστώ πολύ .Για Λύκειο πρόκειται όχι για Πρωτοβάθμια .Δεν ξέρεις το άλλο .ΔΕν αφήνει κανέναν να πάει στη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:32:01 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 02:31:32 pm »
Να γιατί τα στελέχη πρέπει να αξιολογούνται και από κάτω προς τα πάνω. Αν το γραφείο δεν είναι σε άλλη πόλη, νησί, βουνό, ή κάτι τέτοιο να πας και να μιλήσεις στον προϊστάμενο του σούπερ "προϊσταμένου".

Επιπλέον όντως νομικά όλα τα έγγραφα πρέπει να περνούν δια του διευθυντή, εκτός από εκείνα που αφορούν τον ίδιο. Συνεπώς ακόμη και αναφορά να θέλεις να του κάνεις γραπτώς, θα την πας κατευθείαν στον Προϊστάμενο του γραφείου και δε θεωρείται παράκαμψη.

Γνώμη μου είναι να μιλήσεις με σύμβουλο για το ηθικό σου και για τις τεχνικές παρώθησης και διαχείρισης, αλλά και με τον Προϊστάμενο, γιατί αν ο συμπαθέστατος διευθυντής την έχει δει μεγάλος κακός "αδελφός", πρέπει να ενημερωθεί για το πρόβλημα ο "μπαμπάς" είδικά εφόσον τα στελέχη περνάνε από κρίση και αξιολογούνται μόνο από τους ανωτέρους τους.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 04:20:03 pm »
Σε ευχαριστώ πολύ .Για Λύκειο πρόκειται όχι για Πρωτοβάθμια .Δεν ξέρεις το άλλο .ΔΕν αφήνει κανέναν να πάει στη

Αποσυνδεδεμένος tania24

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 03:41:45 pm »
Γειά σας!φέτος ξεκίνησα να διδάσκω σε ένα φροντιστήριο.Είμαι μαθηματικός 25 χρονών.Αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα!τα παιδιά είναι πολύ ζωηρά(ίσως κι εγώ πολύ ανεκτική).Κάνω αγώνα να μην μένουν πίσω τα υπόλοιπα που πραγματικά ενδιαφέρονται!επιπλέον δεν διαβάζουν καθόλου και διαμαρτύρονται στους γονείς τους ότι δεν καταλαβαίνουν!εκείνοι με τη σειρά τους έρχονται και κάνουν παράπονα!νιώθω τρομερό άγχος και δεν ξέρω τι να κάνω!σας παρακαλώ θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια συμβουλή??
και το παράξενο  είναι ότι στις αρχές δεν ήταν τόσο χάλια τα πράγματα!από τη στιγμή που πήραν βαθμούς και τα πήγαν καλά άρχισε όλο αυτό! :(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:32:01 »

Αποσυνδεδεμένος ioanol

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πε0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 04:19:10 pm »
Γειά σας!φέτος ξεκίνησα να διδάσκω σε ένα φροντιστήριο.Είμαι μαθηματικός 25 χρονών.Αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα!τα παιδιά είναι πολύ ζωηρά(ίσως κι εγώ πολύ ανεκτική).Κάνω αγώνα να μην μένουν πίσω τα υπόλοιπα που πραγματικά ενδιαφέρονται!επιπλέον δεν διαβάζουν καθόλου και διαμαρτύρονται στους γονείς τους ότι δεν καταλαβαίνουν!εκείνοι με τη σειρά τους έρχονται και κάνουν παράπονα!νιώθω τρομερό άγχος και δεν ξέρω τι να κάνω!σας παρακαλώ θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια συμβουλή??
και το παράξενο  είναι ότι στις αρχές δεν ήταν τόσο χάλια τα πράγματα!από τη στιγμή που πήραν βαθμούς και τα πήγαν καλά άρχισε όλο αυτό! :(
οι περισσότεροι την πρώτη χρονια σε τάξη αυτό περνάμε. ΄το άγχος χειροτερεύει τα πράγματα. όταν μπαίνεις αγχωμένη το καταλαβάνουν τα παιδιά και εσύ κάνεις λάθη στη διαχείριση της τάξης. ( εκνευρίζεσαι πιο ευκολά συνήθως και αυτό χαλάει το κλίμα). συνήθως βοηθάει να ασχολήσε με το κάθε παιδί χωριστά την ώρα που λύνουν μια άσκηση στο τετράδιό τους.

Αποσυνδεδεμένος stellinio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 04:54:51 pm »
Γεια σου συναδέλφισσα. Κάποια παιδιά δυστυχώς θεωρούν ότι επειδή πληρώνουν το φροντιστήριο μπορούν και να κάνουν ότι θέλουν. Εγώ θα πρότεινα να τους κάνεις μια μέρα μια συζήτηση και να τους εξηγήσεις το λόγο που έρχονται αυτοί στο φροντιστήριο και ποια είναι η δουλειά τους. Αν πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα ορισμένοι τότε ποιος ο λόγος να πηγαίνουν?Αν θέλουν να κάνουν χαβαλέ εκεί ας σκεφτούν τα χρήματα των γονιών τους πρώτα...κτλ Αν δεις ότι συνεχίζεται η ίδια κατάσταση καλό θα ήταν να το πεις στο διευθυντή του φροντιστηρίου να μεριμνήσει για το θέμα πριν λάβει άλλες διαστάσεις και γενικά να είναι ενήμερος.

Αποσυνδεδεμένος marianV

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • *******Κάθε μέρα μια καινούρια μέρα********
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 04:55:53 pm »
           θα ήθελα να αναφέρω κάτι που με ενόχλησε διαβάζοντας με προσοχή τις απαντήσεις ορισμένων συναδέλφων:

- κάποιοι απο εμάς αναφέρονται στα παιδιά με χαρακτηρισμούς όπως "βρωμόπαιδα, παλιοπαιδα " κα. Ελπίζω να το κάνουν χαριτολογώντας, γιατί αν έχουν΄τέτοια άποψη για τα παιδιά, τότε μάλλον αυτό είναι η αφορμή για να καταλάβουν πως πρώτα απο ολους είναι οι ίδιοι λάθος  :-\

όσον αφορά τον "φόβο" τώρα και την αξία του ή όχι, θα σας ρωτήσω κάτι και θα ήθελα πιο πολύ να προβληματιστείτε:
πολλοί απο εμάς είμαστε γονεις. Τα δικά μας τα παιδιά θέλουμε να μας φοβούνται;; Αυτό είναι το ζητούμενο; Να μας φοβούνται ή να μας εμπιστεύονται;

Μην βιαστείτε να μου απαντήσετε οτι άλλο ο εκπ/κος και άλλο ο γονέας! Ισα - ισα που οι εκπ/κοι έχουν μεγαλύτερη ευθύνη γιατί έχουν περισσότερες γνώσεις. Το θέμα είναι εμείς πόση διάθεση έχουμε να ασχοληθούμε και να το ψάξουμε λίγο περισσότερο........

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 06:39:07 pm »
          Τα δικά μας τα παιδιά θέλουμε να μας φοβούνται;; Αυτό είναι το ζητούμενο; Να μας φοβούνται ή να μας εμπιστεύονται;

συμφωνώ μαζί σου
όμως παρατηρώ  καθημερινά ότι τα παιδιά μαθαίνουν  από τους άλλους καθηγητές να υποτάσσονται μόνο στον φόβο
και όταν έρθω εγώ να τους εμπνεύσω εμπιστοσύνη και όχι φόβο
επειδή ακριβώς δεν έχουν δει πουθενά αυτή την εμπιστοσύνη στον κόσμο μας
 παρερμηνεύουν την στάση μου και την εκλαμβάνουν ως αδυναμία
αυτό με προβληματίζει σοβαρά
αλλά τα παλεύω
θα ήθελα τουλάχιστον να δούν και την άλλη πλευρά
ο κόσμος δεν είναι μόνο η πάλη του ισχυρού

Αποσυνδεδεμένος tania24

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 07:11:34 pm »
η αλήθεια είναι ότι τους έχω μιλήσει!!κανένα αποτέλεσμα!!δεν θέλω και να φτάσω στο σημείο να τα βγάλω έξω ή να φωνάζω και να τσιρίζω.από την άλλη έχω μερικές το φόβο ότι θα με απολύσουν!
χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!θα συνεχίσω να προσπαθώ!!

Αποσυνδεδεμένος demdem

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 09:25:16 pm »
Πάντως πέζει ρόλο και ο διευθυντής για να κρατηθεί ένα σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος demdem

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 09:27:20 pm »
Δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι χρησιμοποιούν προσωπικούς χαρακτηρισμούς για μαθητές . Γιάυτό τους φοβούνται. Ίσως και κάποιοι βγάζουν μια αρνητική αύρα.

professor

• Επισκέπτης
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 10:10:39 pm »
στο φροντιστηριο ειδικα σε μεγαλουπολεις το παιδι βλεπει τον καθηγητη ως αντιπαλο...αν παντως κανεις μπορει να επιβιωσει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΩΣ ιδιαιτερας ας το κανει και ας χασει εσοδα...

Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!ακουστε και τον παλαιμαχο..εχουν δει πολλα τα ματια μου
25 χρονω ξεκινησε και καποιος γνωστος τα φροντιστηρια και στην πορεια χαλασε η υγεια του...αμαρτια απο το Θεο βρε παιδια...

Αποσυνδεδεμένος stellitsa12

• Νέο μέλος
  • *
  • Μanners maketh man. Proverb
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 10:18:24 pm »
Συμφωνώ μαζί σου!Ο διευθυντής παίζει μεγάλο ρόλο στην επιβολή πειθαρχίας.
"Οι άνθρωποι ξεχνούν τι είπες, οι άνθρωποι ξεχνούν τι έκανες αλλά οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να αισθανθούν" Maya Angelou

Αποσυνδεδεμένος stellitsa12

• Νέο μέλος
  • *
  • Μanners maketh man. Proverb
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 10:20:13 pm »
Προς demdem :Συμφωνώ μαζί σου!Ο διευθυντής παίζει μεγάλο ρόλο στην επιβολή πειθαρχίας.
"Οι άνθρωποι ξεχνούν τι είπες, οι άνθρωποι ξεχνούν τι έκανες αλλά οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να αισθανθούν" Maya Angelou

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)