Σύνολο ψηφοφόρων: 465
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έπεσα έξω λοιπόν, δεν ανήκεις σε καμιά κατηγορία Αλλά από την άλλη ακόμα δεν μου έλυσες την απορία. Αν οι διορισμοί γινόταν με 100% ΑΣΕΠ ποιος θα πήγαινε στα μικρά κενά που παρουσιαζόταν; Ποιος θα πήγαινε ωρομίσθιος στην μέση του πουθενά; Αν υπονοείς πως δεν υπάρχουν μικρά κενά λίγων ωρών για ωρομίσθιους και πως όλοι οι ωρομίσθιοι που διορίζονται απλά παίρνουν τις "σπασμένες" ώρες ενός αναπληρωτή, ίσως και να έχεις δίκιο. Εγώ δουλεύω πάντως ωρομίσθιος σε ένα κενό σχολείου, το οποίο δεν έχει σπάσει. Είμαι ο μόνος ωρομίσθιος. Τώρα να μου πεις, δεν θα μπορούσαν να ορίσουν έναν αναπληρωτή να πάρει το κενό μου και ένα κενό από άλλο σχολείο; Μάλλον ναι. Αλλά τι γίνεται αν δεν υπάρχει γειτονικό σχολείο με κενό στον νομό ή στο νησί με την ειδικότητα μου; Δεν επιμένω στο 60-40% ας είναι και 90-10% αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα καλό κίνητρο για να πας ωρομίσθιος ή αναπληρωτής. Εγώ προσωπικά θα ήθελα πολύ να πάω αναπληρωτής, αλλά αν δεν είχα και το κίνητρο του διορισμού, δεν θα παρατούσα την στρωμένη κοινωνική και επαγγελματική ζωή μου και το σπίτι που έφτιαξα με κόπο, για να πάω μερικούς μήνες στο πουθενά. Πόσοι θα το έκαναν αυτό; Αυτή είναι η ερώτηση που έκανα. Πως θα κάλυπταν αυτά τα κενά; Όσο για τα παράθυρα, όλοι όσοι δεν μπορούμε να μπούμε από αυτά θέλουμε να κλείσουν, αλλά αυτό δεν απαντάει την ερώτηση.
και η επιδόσεις στον ΑΣΕΠ (χωρίς απόσβεση των μορίων του ΑΣΕΠ).
Όσο χάλια και αν είναι ο ΑΣΕΠ και εγώ συμφωνώ πως θα έπρεπε να αποτελεί ένα κριτήριο διορισμού, το να πιάσεις την βάση, έστω μια φορά, έστω και αν η βάση ήταν 50% μέσος όρος. Έστω και την βάση μόνο σε μια από τις δύο θεματικές ενότητες.. αλλά αν γινόταν αυτό.. πως θα διόριζαν τους δασκάλους;;; Για λύστε μου και αυτήν την απορία
Ένα σύστημα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, όχι μόνο όταν καταργεί τις αδικίες και τα λάθη που υπάρχουν αλλά και όταν δεν δημιουργεί καινούρια. Λες 100% ΑΣΕΠ, σύμφωνω σαν ιδέα αρχικά. Μόνο ο τελευταίος? Άδικο εξαρχής, τα θέματα δεν μπορεί ποτέ να είναι απολύτως ίσης δυσκολίας. Όλοι οι ΑΣΕΠ?Στην ουσία δημιουργούμε καινούρια επετηρίδα. Μήπως χρειάζεται να το επεξεργαστείς περισσότερο?Δεν έχω κάποια ρηξικέλευθη πρόταση να καταθέσω. Μια πιο αξιοκρατική εφαρμογή του ισχύοντος πλαισίου θα ήταν να γίνεται και η επιλογή της ΠΔΣ από τους πίνακες.
Ωραίο είναι που λέμε τις διαφορετικές εμπειρίες και απόψεις μας ...Εγω λοιπόν , έχω άλλη εικόνα απο το σχολείο που είμαι ...Υπάρχει κατηγορία διορισμένων ασεπιτων που η προηγούμενη εμπειρία τους απο φροντιστηρια τους δίνει μεγάλη άνεση... Υπάρχει κατηγορία ασεπιτων χωρις ιδιαίτερη προηγούμενη εμπειρία. Και αυτοί όμως έχουν αρκετά καλή επάρκεια του αντικειμένου δεδομένου οτι κατάφεραν να διοριστούν... Η εμπειρία της τάξης (που ίσως τους λειπει) θα έρθει... ολοι κάποια στιγμή μπήκαμε για πρώτη φορά στην τάξη..Το θέμα είναι ότι όσοι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ εχουν δυο βασικά χαρακτηριστικά.1) αφου τα καταφεραν να διοριστούν έχουν αρκετά καλή γνώση του αντικειμένου τους. 2) δεν μπήκαν απο παράθυρα.
1. Κάποιοι μπορεί να έγραψαν 80 στα αρχαία αλλά 40 στα νέα.Μπόρεσε, όμως, και ανήκει στους διοριστέους.Πώς αυτός έχει αρκετά καλή γνώση του αντικειμένου; Μη μου πεις ότι θα προετοιμάζεται κάθε μέρα στα αρχαία και θα ανταπεξέλθει... Γιατί και αυτός που έγραψε 80 πάλι κάθε μέρα θα προετοιμάζεται για τη διδασκαλία του.
εσυ λες για αυτον που εγραψε 40 στα νεα και απο τα παραθυρα μπαινουν αυτοι που εγραψαν 20 στα νεα...τελος παντων... καταλαβαινω οτι οσοι κανετε κοπο να μαζεψετε μορια εχετε δυσκολια να κανετε δεκτη την προταση 100% μεσω ΑΣΕΠ γιατι νομιζετε οτι σας κοβει το δρομο... αν και επαναλαμβανω οτι τα πραγματα μπορει και να μην ειναι ετσι... γιατι με ολες τις θεσεις διορισμων στον ΑΣΕΠ οι πιθανοτητες μεγαλωνουν για οσους προσπαθουν και αργα η γρηγορα θα διοριστουν... (χωρις να τους φαει τη θεση καποιος παραθυρακιας...)Παράθεση από: bikini στις Μαρτίου 12, 2009, 09:37:06 am1. Κάποιοι μπορεί να έγραψαν 80 στα αρχαία αλλά 40 στα νέα.Μπόρεσε, όμως, και ανήκει στους διοριστέους.Πώς αυτός έχει αρκετά καλή γνώση του αντικειμένου; Μη μου πεις ότι θα προετοιμάζεται κάθε μέρα στα αρχαία και θα ανταπεξέλθει... Γιατί και αυτός που έγραψε 80 πάλι κάθε μέρα θα προετοιμάζεται για τη διδασκαλία του.