*

Ψηφοφορία

ποιο συστημα διορισμων ειναι σωστο ?

το τωρινο οπως ειναι
110 (23.3%)
το τωρινο με προσαυξηση για ολες τις επιτυχιες
119 (25.2%)
σταδιακη αυξηση ποσοστου ΑΣΕΠ
38 (8.1%)
100% μεσω ΑΣΕΠ
150 (31.8%)
100% μεσω ΑΣΕΠ χωρις προσαυξησεις
55 (11.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 465

Αποστολέας Θέμα: τροπος διορισμων  (Αναγνώστηκε 183501 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
Απ: τροπος διορισμων
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 11, 2009, 09:10:41 pm »
πριν διοριστω δουλευα σε φροντιστηριο.
τωρα που εχω διοριστει καποιος αλλος βρηκε δουλεια στο φροντιστηριο...
και για να απαντησω και στο ερωτημα σου...   
1. η στρωμενη δουλεια στον ιδιωτικο τομεα δεν ξερεις αν θα ειναι στρωμενη για παντα.
2. σχολας καθε βραδυ 11 και δουλευεις σαν σκυλι και σαββατοκυριακο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:02:59 »

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 11, 2009, 11:12:30 pm »
Έπεσα έξω λοιπόν, δεν ανήκεις σε καμιά κατηγορία  :-[  :P Αλλά από την άλλη ακόμα δεν μου έλυσες την απορία. Αν οι διορισμοί γινόταν με 100% ΑΣΕΠ ποιος θα πήγαινε στα μικρά κενά που παρουσιαζόταν; Ποιος θα πήγαινε ωρομίσθιος στην μέση του πουθενά; Αν υπονοείς πως δεν υπάρχουν μικρά κενά λίγων ωρών για ωρομίσθιους και πως όλοι οι ωρομίσθιοι που διορίζονται απλά παίρνουν τις "σπασμένες" ώρες ενός αναπληρωτή, ίσως και να έχεις δίκιο. Εγώ δουλεύω πάντως ωρομίσθιος σε ένα κενό σχολείου, το οποίο δεν έχει σπάσει. Είμαι ο μόνος ωρομίσθιος. Τώρα να μου πεις, δεν θα μπορούσαν να ορίσουν έναν αναπληρωτή να πάρει το κενό μου και ένα κενό από άλλο σχολείο; Μάλλον ναι. Αλλά τι γίνεται αν δεν υπάρχει γειτονικό σχολείο με κενό στον νομό ή στο νησί με την ειδικότητα μου; Δεν επιμένω στο 60-40% ας είναι και 90-10% αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα καλό κίνητρο για να πας ωρομίσθιος ή αναπληρωτής. Εγώ προσωπικά θα ήθελα πολύ να πάω αναπληρωτής, αλλά αν δεν είχα και το κίνητρο του διορισμού, δεν θα παρατούσα την στρωμένη κοινωνική και επαγγελματική ζωή μου και το σπίτι που έφτιαξα με κόπο, για να πάω μερικούς μήνες στο πουθενά. Πόσοι θα το έκαναν αυτό; Αυτή είναι η ερώτηση που έκανα. Πως θα κάλυπταν αυτά τα κενά; Όσο για τα παράθυρα, όλοι όσοι δεν μπορούμε να μπούμε από αυτά θέλουμε να κλείσουν, αλλά αυτό δεν απαντάει την ερώτηση.
Τα μικρά κενά να να καλύπτουν οι μόνιμοι με υπερωρία (να αυξηθεί και η αποζημίωση βέβαια, καθώς είναι γελοίο το ποσό που ισχύει σήμερα).

ΠΔΣ να κάνουν οι μόνιμοι με υπερωρία ή για συμπλήρωση ωραρίου.

Τα μεγάλα κενά να τα καλύπτουν αναπληρωτές. Οι αναπληρωτές να προσλαμβάνονται από πίνακα όπου θα προσμετράται η προυπηρεσία και η επιδόσεις στον ΑΣΕΠ (χωρίς απόσβεση των μορίων του ΑΣΕΠ).

Οι μόνιμοι να προσλαμβάνονται 100% μετά απο διαγωνισμό ΑΣΕΠ όπου θα προσμετράται γεναία και η προυπηρεσία. Αν πχ έχεις 24 μηνες προυπηρεσία να παιρνεις αρκετά μόρια ωστε με τη βοήθεια τους να είσαι στους διοριστέους. Αν δεν είσαι στους διοριστέους (επειδή ενδεχομένως σε προσπέρασαν οι έχοντες προυπηρεσία) τότε θα πας αναπληρωτής, να μαζέψεις και προυπηρεσία ώστε να εχεις ο "πάνω χέρι" στον επόμενο ΑΣΕΠ.

Κάπως έτσι. Οποιαδήποτε "λύση" αφήνει περιθώρια σε "παραθύρα και πίσω πόρτες" δεν την συζητώ.
Κατανοώ βέβαια, οτι με τα μυαλά που έχουμε σαν πολίτες και τα με τα μυαλά που έχουν οι έχοντες κάθε φορά την εξουσία, ποτέ δεν θα έχουμε ενα 100% αντικειμενικό και δίκαιο σύστημα πρόσληψης.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2009, 11:14:20 pm από dimstella »

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 11, 2009, 11:20:41 pm »
και η επιδόσεις στον ΑΣΕΠ (χωρίς απόσβεση των μορίων του ΑΣΕΠ).

χωρίς απόσβεση τοτε θα ναι και ο αριθμος που θα δινουμε ασεπ.Αν δε χανονται τα μόρια του ασεπ  τοτε υποτιμαται η προϋπηρεσια και θα κοιταζουμε απο το λυσαρι για να λυνουμε την ασκηση στον πινακα(που λέει ο λογος)

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2009, 11:31:04 pm από bobo1 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 11, 2009, 11:30:58 pm »
οκ, να βάλουμε απόσβεση στα μόρια του ΑΣΕΠ του πίνακα αναπληρωτών (όπως ήδη ισχύει δηλαδή).
Το δέχομαι με προυπόθεση οτι θα αποκλειστούν οι "πλάγιοι τρόποι αποκτησης προυπηρεσίας" ΠΔΣ και τα ρέστα.

Ετσι δεν αλλάζει το πνεύμα της τοποθέτησης μου. Το βασικό σημείο είναι ο διορισμός των μονίμων να γίνεται απο ΑΣΕΠ 100%

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2009, 11:35:58 pm από dimstella »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:02:59 »

Αποσυνδεδεμένος bobo1

• Πλήρες μέλος
  • "La fille de l' artiste avec un bateau"
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 11, 2009, 11:33:19 pm »
Mόνο να έβλεπες τους ασεπιτες συναδελφους που εχω στο σχολειο......τί να πω...(καθαρα απο εμπειρια μιλαω)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2009, 11:35:13 pm από bobo1 »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 12, 2009, 08:44:04 am »
Ωραίο είναι που λέμε τις διαφορετικές εμπειρίες και απόψεις μας ...
Εγω λοιπόν , έχω άλλη εικόνα απο το σχολείο που είμαι ...
Υπάρχει κατηγορία διορισμένων ασεπιτων που η προηγούμενη εμπειρία τους απο φροντιστηρια τους δίνει μεγάλη άνεση...  Υπάρχει κατηγορία ασεπιτων χωρις ιδιαίτερη προηγούμενη εμπειρία. Και αυτοί όμως έχουν αρκετά καλή επάρκεια του αντικειμένου δεδομένου οτι κατάφεραν να διοριστούν... Η εμπειρία της τάξης (που ίσως τους λειπει) θα έρθει... ολοι κάποια στιγμή μπήκαμε για πρώτη φορά στην τάξη..
Το θέμα είναι ότι όσοι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ εχουν δυο βασικά χαρακτηριστικά.
1) αφου τα καταφεραν να διοριστούν έχουν αρκετά καλή γνώση του αντικειμένου τους. 
2) δεν μπήκαν απο παράθυρα.

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 12, 2009, 09:03:47 am »
οι δασκαλοι ειναι μια ειδικοτητα απο τις ''τριαντα''..  αλλα ακόμα και γι αυτο το προβλημα υπαρχει λυση...
θα μπορουσε για παραδειγμα να ισχυει το παρακατω.
αν σε μια ειδικοτητα δεν συμπληρωθει ο αριθμος των διοριστεων να καταργηθει η βαση σε αυτη την ειδικοτητα... 
ασε που πρακτικα , αν το συνολο των διορισμων γινεται 100% μεσω ΑΣΕΠ , η βαση δεν εχει μεγάλο λόγο ύπαρξης νομιζω...

Όσο χάλια και αν είναι ο ΑΣΕΠ και εγώ συμφωνώ πως θα έπρεπε να αποτελεί ένα κριτήριο διορισμού, το να πιάσεις την βάση, έστω μια φορά, έστω και αν η βάση ήταν 50% μέσος όρος. Έστω και την βάση μόνο σε μια από τις δύο θεματικές ενότητες.. αλλά αν γινόταν αυτό.. πως θα διόριζαν τους δασκάλους;;; Για λύστε μου και αυτήν την απορία  ;) :-\ :P

Αποσυνδεδεμένος prf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 12, 2009, 09:08:18 am »
Ένα σύστημα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, όχι μόνο όταν καταργεί τις αδικίες και τα λάθη που υπάρχουν αλλά και όταν δεν δημιουργεί καινούρια. Λες 100% ΑΣΕΠ, σύμφωνω σαν ιδέα αρχικά. Μόνο ο τελευταίος? Άδικο εξαρχής, τα θέματα δεν μπορεί ποτέ να είναι απολύτως ίσης δυσκολίας. Όλοι οι ΑΣΕΠ?
Στην ουσία δημιουργούμε καινούρια επετηρίδα. Μήπως χρειάζεται να το επεξεργαστείς περισσότερο?
Δεν έχω κάποια ρηξικέλευθη πρόταση να καταθέσω. Μια πιο αξιοκρατική εφαρμογή του ισχύοντος πλαισίου θα ήταν να γίνεται και η επιλογή της ΠΔΣ από τους πίνακες.
Η διδασκαλία είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης. Ο ρόλος μας, όμως, είναι περισσότερο σύνθετος.

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 12, 2009, 09:28:35 am »
1) αρχικα να πω οτι η προταση  για την πδσ ειναι θετική...
επειδη ομως εκτιμω οτι αυτο δεν ειναι το μονο παραθυρακι και επειδη φοβαμαι οτι ολο και θα βρισκουν αλλα παραθυρακια , γι αυτο ειμαι υπερ του ξεκαθαρου 100% μεσω ΑΣΕΠ...
2) δεν καταλαβα πως δημιουργω νεα επετηριδα.. για κανε μια αποδειξη φιλε prf ...
3) η δυσκολια των θεματων ΑΣΕΠ δεν  παιζει ρολο.. δυσκολα? δυσκολα για ολους.. ευκολα? ευκολα για ολους... ποσες ειναι οι θεσεις διορισμου? 1000? οι 1000 πρωτοι θα διοριστουν....
και να επαναλαβω οτι με το 100% μεσω ΑΣΕΠ , οι θεσεις που θα διεκδικει καποιος που δινει ΑΣΕΠ θα ειναι πολυ πιο πολλες....   και οι πιθανοτητες αυξανουν ( για οσους προσπαθουν φυσικα..)

Ένα σύστημα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, όχι μόνο όταν καταργεί τις αδικίες και τα λάθη που υπάρχουν αλλά και όταν δεν δημιουργεί καινούρια. Λες 100% ΑΣΕΠ, σύμφωνω σαν ιδέα αρχικά. Μόνο ο τελευταίος? Άδικο εξαρχής, τα θέματα δεν μπορεί ποτέ να είναι απολύτως ίσης δυσκολίας. Όλοι οι ΑΣΕΠ?
Στην ουσία δημιουργούμε καινούρια επετηρίδα. Μήπως χρειάζεται να το επεξεργαστείς περισσότερο?
Δεν έχω κάποια ρηξικέλευθη πρόταση να καταθέσω. Μια πιο αξιοκρατική εφαρμογή του ισχύοντος πλαισίου θα ήταν να γίνεται και η επιλογή της ΠΔΣ από τους πίνακες.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 12, 2009, 09:37:06 am »
Ωραίο είναι που λέμε τις διαφορετικές εμπειρίες και απόψεις μας ...
Εγω λοιπόν , έχω άλλη εικόνα απο το σχολείο που είμαι ...
Υπάρχει κατηγορία διορισμένων ασεπιτων που η προηγούμενη εμπειρία τους απο φροντιστηρια τους δίνει μεγάλη άνεση...  Υπάρχει κατηγορία ασεπιτων χωρις ιδιαίτερη προηγούμενη εμπειρία. Και αυτοί όμως έχουν αρκετά καλή επάρκεια του αντικειμένου δεδομένου οτι κατάφεραν να διοριστούν... Η εμπειρία της τάξης (που ίσως τους λειπει) θα έρθει... ολοι κάποια στιγμή μπήκαμε για πρώτη φορά στην τάξη..
Το θέμα είναι ότι όσοι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ εχουν δυο βασικά χαρακτηριστικά.
1) αφου τα καταφεραν να διοριστούν έχουν αρκετά καλή γνώση του αντικειμένου τους. 
2) δεν μπήκαν απο παράθυρα.

1. Κάποιοι μπορεί να έγραψαν 80 στα αρχαία αλλά 40 στα νέα.
Μπόρεσε, όμως, και ανήκει στους διοριστέους.
Πώς αυτός έχει αρκετά καλή γνώση του αντικειμένου;  ???
Μη μου πεις ότι θα προετοιμάζεται κάθε μέρα στα αρχαία και θα ανταπεξέλθει... Γιατί και αυτός που έγραψε 80 πάλι κάθε μέρα θα προετοιμάζεται για τη διδασκαλία του.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 12, 2009, 09:44:40 am »
Να πω και κάτι άλλο, βρε συνάδελφοι;
Όσοι πήγαμε ή είμαστε αναπληρωτές είμαστε καλοί, άξιοι και επαρκείς δάσκαλοι να καλύψουμε τα χ κενά που είχαν προκύψει.
Την επόμενη χρονιά ή την μεθεπόμενη δεν είμαστε άξιοι και επαρκείς δάσκαλοι να διοριστούμε;
Πρέπει να περάσουμε τη "δοκιμαστική περίοδο" των 3 ετών (3 χρόνια χ 8 μήνες (μέσο όρο) αναπλήρωση = 24 μήνες προϋπηρεσία) κααι μια επιτυχία στον ΑΣΕΠ, για να δείξουμε την αξία μας;;;
Ο άλλος δηλαδή που μόλις βγήκε από τη σχολή αλλά πέρασε στον ΑΣΕΠ και διορίστηκε είναι πιο άξιος και επαρκής από εμάς που το ίδιο το Υπουργείο μας κάλεσε να καλύψουμε τα κενά του;;;
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 12, 2009, 10:28:07 am »
εσυ λες για αυτον που εγραψε 40 στα νεα και απο τα παραθυρα μπαινουν αυτοι που εγραψαν 20 στα νεα...
τελος παντων... καταλαβαινω οτι οσοι κανετε κοπο να μαζεψετε μορια εχετε δυσκολια να κανετε δεκτη την προταση 100% μεσω ΑΣΕΠ γιατι νομιζετε οτι σας κοβει το δρομο...  αν και επαναλαμβανω οτι τα πραγματα μπορει και να μην ειναι ετσι...  γιατι με ολες τις θεσεις διορισμων στον ΑΣΕΠ οι πιθανοτητες μεγαλωνουν για οσους προσπαθουν και αργα η γρηγορα θα διοριστουν... (χωρις να τους φαει τη θεση καποιος παραθυρακιας...)

Μη μου πεις ότι θα προετοιμάζεται κάθε μέρα στα αρχαία και θα ανταπεξέλθει... Γιατί και αυτός που έγραψε 80 πάλι κάθε μέρα θα προετοιμάζεται για τη διδασκαλία του.

Αποσυνδεδεμένος prf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 12, 2009, 11:38:01 am »
Ας πούμε οτι εγώ πήρες πτυχίο το 1997 και εσύ το 2007. Και οτι είμαστε "ισάξιοι", και με την ίδια διάθεση να καταβάλουμε σοβαρή προσπάθεια για διάβασμα σε διαγωνισμό οτυ ΑΣΕΠ. Εγώ θα έχω 5 επιτυχίες και εσύ 1. Υπάρχει περίπτωση να έχεις περισσότερα μόρια από εμένα? Υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε νεότερος να έχει περισσότερα μόρια από κάποιον παλιό? Hellow!!!!! Αυτό δεν είναι μια, φιλτραρισμένη, έστω επετηρίδα? Αλλά ας πούμε πως θα βρεις μια απάντηση και σε αυτό. Σε περίπτωση άρνησης διορισμού ποιός θα πάει στο νησάκι της άγονης ή στον Λαιμό της Φλώρινας για μόνιμο διορισμό? Με ποιά κρητήρια θα επιλεγεί? Στο είπα και πριν οι αλλαγές πρέπει να γίνονται προς το καλύτερο και να καλύπτουν όλα τα ενδεχόμενα.
Και επείδη νομίζω οτι κάθε διαφορετική άποψη την τοποθετείς στους "παραθυράκηδες", εγώ είμαι φανατικός "ΑΣΕΠάς" παρόλίγο διορισμένος  από τον προήγούμενο.
Η διδασκαλία είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης. Ο ρόλος μας, όμως, είναι περισσότερο σύνθετος.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 12, 2009, 12:23:10 pm »
εσυ λες για αυτον που εγραψε 40 στα νεα και απο τα παραθυρα μπαινουν αυτοι που εγραψαν 20 στα νεα...
τελος παντων... καταλαβαινω οτι οσοι κανετε κοπο να μαζεψετε μορια εχετε δυσκολια να κανετε δεκτη την προταση 100% μεσω ΑΣΕΠ γιατι νομιζετε οτι σας κοβει το δρομο...  αν και επαναλαμβανω οτι τα πραγματα μπορει και να μην ειναι ετσι...  γιατι με ολες τις θεσεις διορισμων στον ΑΣΕΠ οι πιθανοτητες μεγαλωνουν για οσους προσπαθουν και αργα η γρηγορα θα διοριστουν... (χωρις να τους φαει τη θεση καποιος παραθυρακιας...)

Οσοι έχουν δυσκολία να δεχτούν την ιδέα των προσλήψεων κατά 100% από ΑΣΕΠ, επειδή ενδεχομένως του "κόβει" τον δρόμο", ας αναλογιστούν οτι πιθανότατα θα είχαν ήδη διοριστεί αν οι προσλήψεις γίνονταν 100% απο ΑΣΕΠ, και δεν θα χρειάζονταν να τρέχουν σήμερα δεξιά-αριστερά ως αναπληρωτές για να "μαζέψουν" προυπηρεσία ώστε να διοριστούν του χρόνου (ή του παραχρόνου!). Το πιάνετε το νόημα?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)