0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το kittoulini έχει δίκιο στην τελευταία του παρατήρηση.Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να αναφερθώ σε μια θεολόγο που είχα σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου.Παιδιά................σούζα μας είχε.............η θεολόγος..............ούτε στους μαθηματικούς ούτε στους φιλόλογους δεν είμασταν έτσι..........Μόλις έμπαινε έλεγε :όποιος δε θέλει να παρακολουθήσει να περάσει έξω.Το μολύβι αν έπεφτε κάτω,δε μας άφηνε να το πάρουμε.Και όλα αυτά χωρίς φωνές,χωρίς υστερίες......................Πάντως,δε μπορώ και να αδικήσω και τους πολύ αυστηρούς καθηγητές.Η δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στις τάξεις και να μαθαίνουμε 5 πράγματα στα παιδιά.Κρίμα δεν είναι για τον εκπαιδευτικό να ανέχεται όλη τη βαβούρα της τάξης και να μπαίνει στο επόμενο τμήμα με ένα κεφάλι καζάνι και με τα νεύρα σπασμένα?Και κρίμα για τον εκπαιδευτικό είναι,και άδικο για τους άλλους μαθητές να βλέπουν τον καθηγητή να μεταφέρει στο τμήμα τους προβλήματα που του δημιούργησε άλλο.
Μόλις έμπαινε έλεγε :όποιος δε θέλει να παρακολουθήσει να περάσει έξω.
Είπα εγώ ότι δεν ήταν αυστηρή?Δε σήκωνε και χέρι όμως όπως κάποιοι σε προηγούμενα μηνύματα.Για εμένα πλέον αυτή η θεολόγος είναι παράδειγμα προς μίμηση.Και τυπκή ήτανε στο μάθημά της και δεν κάναμε κιχ................Και τα θρησκευτικά δεν είναι μαθηματικά και αρχαία..................
....
αυτή η τακτική πρέπει να είναι βραχυχρόνια.
Γιατί αν το παιδί σου παει να βάλει το χεράκι του στην πρίζα και του φωνάξεις , δηλ. το φοβίσεις , θα το έχεις κακοποιήσει ?
εγώ δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος γονιός που εξηγεί στο 2χρονο παιδί του ότι δεν πρέπει να σκαλίζει με τα χέρια του τις μπρίζες γιατί θα πάθει κακό. νομίζω ότι όλοι απλά φοβίζουν το παιδί , διότι σε εκείνη την ηλικία απλά δεν είναι δυνατόν να κατανοήσει πλήρως την έννοια του κινδύνου και την αμετακλητότητα του θανάτου.
Και να μη βλέπουμε τα παιδιά σαν ένα τσούρμο απείθαρχα πλάσματα αλλά σαν ξεχωριστές προσωπικότητες, που ο καθένας "έχει το κουμπί" του.
Το kittoulini έχει δίκιο στην τελευταία του παρατήρηση.Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να αναφερθώ σε μια θεολόγο που είχα σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου.Παιδιά................σούζα μας είχε.............η θεολόγος..............ούτε στους μαθηματικούς ούτε στους φιλόλογους δεν είμασταν έτσι..........
δεν μας εξηγούσανε, μας φοβίζανε. και καλά κάνανε.για την σχολική τάξη, ο σεπτέμβρης είναι η "νηπιακή ηλικία" , το πάσχα η "εφηβία" και ο ιούνιος η "ενηλικίωση".και όπως και στην πραγματική ζωή, εάν μετά την "νηπιακή ηλικία" και παρά τις εξηγήσεις, ένα άτομο εξακολουθεί να θέλει να συμπεριφέρεται παραβατικά, τότε αυτό το άτομο το προτιμώ φοβισμένο και "ήσυχο", παρά άφοβο και "ανεξέλεγκτο". και θεωρώ ότι όσοι έχουν καταλάβει την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των κανόνων, και εποφελούνται από την τήρησή τους, θα πρέπει ως σύνολο να βοηθάνε στην επιβολή τους.Ξέρω ότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός σου αλλά με τίποτα δε θέλω να φανταστώ ότι η διευθύντρια στον παιδικό οπου δουλεύω έχοντας ως αφετηρία τέτοιες απόψεις, έχει τη συμπεριφορά που έχει σήμερα! Δηλαδή, καλύτερα απο το σεπτέμβρη της σχολικής ζωής, όπως λες τη νηπιακή ηλικία(που δε διαφωνω με το χαρακτηρισμό), να είναι φοβισμένο το παιδί, παρα ανεξέλεγκτο. Γιατί, ειλικρινά τα νήπια (και μικρότερα ακόμη) την τρέμουν! Όταν είχα πρωτοξεκινήσει, μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση να βλέπω παιδιά 4 χρονών να κοιτάζουν πανικόβλητα ποιος είναι στην τάξη τη στιγμή που τους πέφτει ένα παιχνίδι κάτω, μην τυχόν και "τα ακούσουν"! Φυσικά καμία σχέση δεν έχει μια τάξη παιδικού σταθμού - νηπιαγωγείου, με μια τάξη λυκείου, αλλά πιστεύω οτι σε ότι αφορά στο φόβο, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και είναι εύκολο να φτάσουμε απο την απλή επιβολή της τάξης στο να έχουμε μαθητές φοβισμένους και ανελεύθερους.