0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από τη σκοπιά του εκπαιδευτικού: απεχθάνομαι την κλαψιάρικη τακτική που έχουν ορισμένοι φοιτητές με το περιβόητο "χαρτί", με το "καλημέρα" να πιάνουν τον καθηγητή και να του ανακοινώνουν "εγώ είμαι δυσλεκτικός, δεν θα δώσω γραπτές εξετάσεις" . Από την άλλη, βγάζω το καπέλο στους φοιτητές που αποφεύγουν να αναφέρουν την ιδιατερότητά τους και αγωνίζονται με το σπαθί τους να αναταπεξέλθουν επί ίσοις όροις με τους "φυσιολογικούς" συμφοιτητές τους, με αποτέλεσμα ο καθηγητής να μην αντιιληφθεί καν ότι είναι δυσλεκτικοί πριν τη στιγμή της γραπτής εξέτασης (μου έχουν τύχει και οι δυο περιπτώσεις ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός των ΤΕΙ).
lio, δεν είμαι γνώστης του θέματος, αλλά αν μου επιτρέπεις μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις στα σχόλιά σου:Προσωπικά δεν έχω ακούσει περίπτωση δυσλεκτικού φιλόλογου!1. Πόσες περιπτώσεις συναδέλφων σου έχεις ακούσει να είναι δυσλεκτικοί (αριθμός) και τι ειδικότητες είχαν;Αν η δυσλεξία είναι οργανικό πρόβλημα όπως ισχυρίζονται, τότε ...;2. Μπορώ να ρωτήσω τις πηγές σου για αυτή την πρόταση; Ποιοι το ισχυρίζονται;
Παράθεση από: mavoglou στις Ιανουαρίου 21, 2007, 09:40:17 pmlio, δεν είμαι γνώστης του θέματος, αλλά αν μου επιτρέπεις μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις στα σχόλιά σου:Προσωπικά δεν έχω ακούσει περίπτωση δυσλεκτικού φιλόλογου!1. Πόσες περιπτώσεις συναδέλφων σου έχεις ακούσει να είναι δυσλεκτικοί (αριθμός) και τι ειδικότητες είχαν;Αν η δυσλεξία είναι οργανικό πρόβλημα όπως ισχυρίζονται, τότε ...;2. Μπορώ να ρωτήσω τις πηγές σου για αυτή την πρόταση; Ποιοι το ισχυρίζονται;1. Πληροφορικός, ηλεκτρολόγος μηχ/κός (2)2. Ποιος άλλος; Οι γονείς…Υποθέσω ότι τους το έχουν πει οι ειδικοί.
Παράθεση από: lio στις Ιανουαρίου 21, 2007, 10:08:17 pmΠαράθεση από: mavoglou στις Ιανουαρίου 21, 2007, 09:40:17 pmlio, δεν είμαι γνώστης του θέματος, αλλά αν μου επιτρέπεις μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις στα σχόλιά σου:Προσωπικά δεν έχω ακούσει περίπτωση δυσλεκτικού φιλόλογου!1. Πόσες περιπτώσεις συναδέλφων σου έχεις ακούσει να είναι δυσλεκτικοί (αριθμός) και τι ειδικότητες είχαν;Αν η δυσλεξία είναι οργανικό πρόβλημα όπως ισχυρίζονται, τότε ...;2. Μπορώ να ρωτήσω τις πηγές σου για αυτή την πρόταση; Ποιοι το ισχυρίζονται;1. Πληροφορικός, ηλεκτρολόγος μηχ/κός (2)2. Ποιος άλλος; Οι γονείς…Υποθέσω ότι τους το έχουν πει οι ειδικοί.1. Οπότε μάλλον δεν είναι καλό δείγμα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι οι δυσλεκτικοί δεν γίνονται φιλόλογοι, δεν νομίζεις;2. Εγώ προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν κάτι που μου είπε κάποιος μη ειδικός που άκουσε κάτι από κάποιον άλλον ειδικό που του είπε γρήγορα κάποια πράγματα που νόμιζε ότι μπορεί να τα κατάλαβε...