*

Αποστολέας Θέμα: Καθηγητής + δυσλεξία  (Αναγνώστηκε 35883 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sorimavat

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Καθηγητής + δυσλεξία
« Απάντηση #84 στις: Μαΐου 27, 2007, 10:43:36 am »
Ματ χαιρομε που εισαι μελοσ του φορουν, λυπαμε μονο που ακομα δεν μπορω να χρησιμοποιησω το δικαιομα του καρμα... πιο πολυ ομωσ λυπαμε τουσ μαθητεσ των αναλγητων εκπαιδευτικων που αναφερεισ-καλα στην υποληπη κοινωνια, αλλα τετοια ελειψη κοινωνικησ ευαισθησιασ και στον χωρο μασ; ελεοσ ρε παιδια!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:35:11 »

Αποσυνδεδεμένος dinos_

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • π.20 Λατρεύω τον άνθρωπο
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 27, 2007, 11:18:53 am »
Sorimavat επειδη σε σιμπαθω και εισαι πολυ καλο κορητσι,παρε αυτα τα link που μου έδωσε η mat (σε ευχαριστω mat :)) να βλεπεις την ορθωγραφια των λέξεων που δεν εισαι σήγουρη,στο χω πει ότι κανεις πολλα ορθογραφικά λάθη,αλλά δεν την παλευεις καθολου ρε συ :'(.Και γω και η amt κα΄νουμε λάθη  :-[αλλά όχι και έτσι!Η mat έχει πρόβλημα με τους χρονους των ρηματων,, εγώ έχω με τα η και τα διπλά γράμματα,εσύ όμως δε παίζεσε!τοση ευαισθησεία σε συνάδελφο είναι αξοιοσιμηωτη,μπράβο mat χίλια ευχαριστώ!
1. http://www.greek-language.gr/greekLang/index.html
2. http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/dictonline/DictOnLine.htm
"Εν ονόματι της δημοκρατίας έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα."
Ανωνύμου Κορασίδος

"Ένας φιλόσοφος που δεν τον καταλαβαίνω είναι ένας απατεώνας."
dinos

lousalome84

• Επισκέπτης
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 27, 2007, 03:04:23 pm »
ma
Μάλλον I'm_outta_here μπερδεύεις λίγο τα πράγματα. .....

Λίγη περισσότερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση δεν θα σε έβλαπτε αντίθετα θα έλεγα.
Είναι κρίμα να δημιουργείται τέτοια σύγχυση και να συμβάλουν οι εκπαιδευτικοί σε μια τέτοιου τύπου κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού. Αλίμονο μας. :-[
Δεύτερον, μπορεί, ίσως ένας δυσλεξικός να μην καταφέρει να γίνει φιλόλογος αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να του δοθούν οι ευκαιρίες να γίνεί ότι θέλει και ότι μπορεί. Και ίσες ευκαιρίες για όλους σε μια κοινωνία σημαίνει ότι λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες (κοινωνικές, οικονομικές, ατομικές, πολιτισμικές) της κάθε ξεχωριστής μονάδας - ατόμου έτσι ώστε να έχουν θεωρητικά όλοι το ίδιο σημείο εκκίνησης.
Τρίτον θα ήθελα να σε ρωτήσω εσύ που έτυχε να βρεθείς μπροστά σε 5 περιπτώσεις παιδιών με αυτισμό τι έκανες? Πως αισθάνθηκες? Πως το αντιμετώπισες και πως το χειρίστικες?

mat ΕΣΥ μπερδεύεις τα πράγματα. Ξέρω καλά τι σημαίνουν οι 3 έννοιες, προφανώς καλύτερα από σένα γιατί ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ. Αν έχεις πρόβλημα μυωπίας και δεν είδες ότι εγώ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ''πόση εμπειρία έχουν από διδασκαλία σε δυσλεκτικούς;;;'' την οποία έκανα η rica, δε φταίω εγώ. Και δεν μπέρδεψα καθολου τις έννοιες. Γιατί εγώ καλή μου δεν τα γνωρίζω αυτά ως έννοιες όπως οι περισσότεροι ρήτορες εδώ μέσα, αλλά ΤΑ ΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Λίγες περισσότερες επισκέψεις στον οφθαλμίατρο δε βλάπτουν.

Το πως το χειρίζομαι εγώ δε σε αφορά, αφορά μόνο στους γονείς που με παρακαλάνε να ξαναείμαι στο σχολείο τους του χρόνου. Πολύ  λυπάμαι που τα χθεσινά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ με  κατατάσσουν στους φετινούς διοριστέους κ δε θα μπορέσω, επειδή δε δίνονται ακόμη οργανικές στα ειδικά σχολεία. Αλλά να σου πω την αλήθεια ,σκέφτομαι σοβαρά να κρατήσω το δικαίωμα του διορισμού για του παραχρόνου ώστε να ξαναείμαι στο ίδιο σχολείο ως αναπληρώτρια του χρόνου. Αυτή είναι η δική μου κοινωνική ευασιασθητοποίηση.

Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται.  Τραγούδα...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2007, 03:12:09 pm από I'm_outta_here »

Αποσυνδεδεμένος Seni

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 27, 2007, 03:38:02 pm »
Προσωπικά φοβάμαι περισσότερο μη διδάξει το παιδί μου η συμφοιτήτριά μου που πέρασε όλα τα μαθήματα με αντιγραφή (ήταν χαρισματική στις δημόσιες σχέσεις) παρά ο συμφοιτητής μου που διάβαζε σχεδόν χωρίς όραση (αλλά διάβαζε)!

Μιλάω χωρίς ιδιαίτερη γνώση επί του θέματος, αλλά πιστεύω ότι καθένας είναι ελεύθερος να προσπαθήσει να πετύχει τους στόχους του. Κάθε τόσο οι ειδήσεις αναφέρουν παραδείγματα ατόμων με σοβαρή αναπηρία να καταφέρνουν πράγματα τα οποία οι καθ όλα υγιείς δεν αποτολμούν καν. Πόσοι θα γέλασαν αρχικά με την προσπάθειά τους .. και πόσοι θα τους είπαν να κάνουν μόνο αυτό που μπορούν καλύτερα. Αν ένας άνθρωπος χωρίς πόδια καταφέρνει να ανέβει στο Έβερεστ νομίζω ότι και ένας δυσλεκτικός θα μπορούσε να κάνει αυτόν το άθλο να σπουδάσει φιλόλογος. Κι όσο για το άγχος μερικών περί ορθογραφίας.. τι να πω, ο δυσλεκτικός θα χαλάσει την "πιάτσα".

Για να μην παρεξηγηθώ δεν το θεωρώ εύκολο κατόρθωμα αλλά δεν θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να εμποδίσω ένα παιδί να προσπαθήσει γι αυτό που θέλει στη ζωή του. Το σημαντικό είναι να μάθει το παιδί να είναι ευσυνείδητο και να προσπαθεί με ό,τι δυνάμεις έχει. Αυτό θα το μάθει από τους καθηγητές του, όχι όμως επειδή θα του το γράψουν ορθογραφημένα στον πίνακα. 

You may think I m a dreamer...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:35:11 »

Αποσυνδεδεμένος dinos_

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Μαΐου 27, 2007, 03:44:03 pm »
ma
Μάλλον I'm_outta_here μπερδεύεις λίγο τα πράγματα. .....

Λίγη περισσότερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση δεν θα σε έβλαπτε αντίθετα θα έλεγα.
Είναι κρίμα να δημιουργείται τέτοια σύγχυση και να συμβάλουν οι εκπαιδευτικοί σε μια τέτοιου τύπου κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού. Αλίμονο μας. :-[
Δεύτερον, μπορεί, ίσως ένας δυσλεξικός να μην καταφέρει να γίνει φιλόλογος αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να του δοθούν οι ευκαιρίες να γίνεί ότι θέλει και ότι μπορεί. Και ίσες ευκαιρίες για όλους σε μια κοινωνία σημαίνει ότι λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες (κοινωνικές, οικονομικές, ατομικές, πολιτισμικές) της κάθε ξεχωριστής μονάδας - ατόμου έτσι ώστε να έχουν θεωρητικά όλοι το ίδιο σημείο εκκίνησης.
Τρίτον θα ήθελα να σε ρωτήσω εσύ που έτυχε να βρεθείς μπροστά σε 5 περιπτώσεις παιδιών με αυτισμό τι έκανες? Πως αισθάνθηκες? Πως το αντιμετώπισες και πως το χειρίστικες?

mat ΕΣΥ μπερδεύεις τα πράγματα. Ξέρω καλά τι σημαίνουν οι 3 έννοιες, προφανώς καλύτερα από σένα γιατί ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ. Αν έχεις πρόβλημα μυωπίας και δεν είδες ότι εγώ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ''πόση εμπειρία έχουν από διδασκαλία σε δυσλεκτικούς;;;'' την οποία έκανα η rica, δε φταίω εγώ. Και δεν μπέρδεψα καθολου τις έννοιες. Γιατί εγώ καλή μου δεν τα γνωρίζω αυτά ως έννοιες όπως οι περισσότεροι ρήτορες εδώ μέσα, αλλά ΤΑ ΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Λίγες περισσότερες επισκέψεις στον οφθαλμίατρο δε βλάπτουν.

Το πως το χειρίζομαι εγώ δε σε αφορά, αφορά μόνο στους γονείς που με παρακαλάνε να ξαναείμαι στο σχολείο τους του χρόνου. Πολύ  λυπάμαι που τα χθεσινά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ με  κατατάσσουν στους φετινούς διοριστέους κ δε θα μπορέσω, επειδή δε δίνονται ακόμη οργανικές στα ειδικά σχολεία. Αλλά να σου πω την αλήθεια ,σκέφτομαι σοβαρά να κρατήσω το δικαίωμα του διορισμού για του παραχρόνου ώστε να ξαναείμαι στο ίδιο σχολείο ως αναπληρώτρια του χρόνου. Αυτή είναι η δική μου κοινωνική ευασιασθητοποίηση.

Το ότι πινεις απο το νερο της πηγης δε σε κανει και ειδικο.Ντροπη  :-[ να μην απαντας στα ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΑ της mat που σα κοινονιολόγος εχει ΕΙΔΙΚΗ άποψη επι του θεματος.Αλλα ετσι αχαρηστες ειστε οι διορησμενες και δε μειραζεστε τις εμπιριες σας ουτε αναγνωρίζεται τις ΓΝΩΣΕΙς των άλλων. Σα και αυτές τις ψωριαρες τη lio και τη spaceodity που νομιζουν επειδη πινουν από το νερο της πηγης ότι κάτι σημαινει.mat μη σταναχωριέσε, ολο το φόρουμ σε στηρίζει :).
Ανωνύμου Κορασίδος

dinos

Αποσυνδεδεμένος dinos_

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Μαΐου 27, 2007, 03:52:52 pm »
You may think I m a dreamer...
Καλα εδώ εγω που ημουνα μαθητης του 12 και καταφερα και εγινα πληροφορικαριος και δε μπορει ο δυσλεκτικος να γινει φιλολογος;Δεν εισαι ο μονος  dreamer senia, kep walking :)
Ανωνύμου Κορασίδος

dinos

MaYaMaYa

• Επισκέπτης
« Απάντηση #90 στις: Μαΐου 27, 2007, 04:01:27 pm »
παλικάρια και κορίτσια που παρακολουθείτε αυτο το ωραιότατο θεμα του forum καλή η παραφιλολογία και οι προσωπικές τοποθετήσεις του καθένα απο εμας αλλά αισθάνομαι οτι έχετε ξεφύγει απο το θέμα! Πόσοι απο εσάς που αναφέρεστε στο ζήτημα έχετε πραγματική κατάρτιση στο θέμα? ωραία η ευαισθητοποίηση, είναι μια γερή βάση για την ορθη αντιμετώπιση της δυσκολίας αυτης (γιατι πρόκειται για ένα σύνδρομο που στα εγχειρίδια αναφέρεται ως μια ειδική μαθησιακή δυσκολία). Τι να κάνω εγω τις στείρες γνώσεις για το τι είναι δυσλεξία αν δεν είμαι ευαίσθητη απέναντι στον συνάνθρωπό μου...καριερα μπορώ να κάνω, δουλειά μπορώ να βρω ως ωρομίσθια, αναπληρώτρια κλπ,  ως άνθρωπος όμως θα έχω αποτύχει παταγωδώς!

καλλιέργεια πρώτα ως άνθρωπος πρέπει να έχει ο καθενας μας και μετά στο γνωστικό κομματι να έχουμε την καταρτιση που αρμόζει αν θέλουμε να είμαστε "δασκαλοι" με Δ κεφαλαίο! το θέμα της ορθογραφίας δεν το παραβλέπω, είναι πρόβλημα στις μερες μας και ζώντας στην εποχή του chat και του sms έχουμε αλλοιώσει κατα πολύ τον σωστό, πρθογραφημένο λόγο με συνέπεια όταν πράγματι ένα παιδι έχει δυσορθογραφία να αμφιβάλουμε αν όντως πρόκειται περι μαθησιακού προβλήματος ή σημείο των καιρών! και επειδη αναφέρθηκα στο γνωστικό κομμάτι, έχοντας μόνο γνώση το τι είναι δυσλεξία και ποιά τα συμπτώματά της δεν με κάνει ειδήμονα, προς Θεού! Ειναι μονο ένα μικρό κομμάτι, πρέπει να γνωρίζω να κάνω διαφοροδιάγνωση και μετά να κατασκευάσω ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης (γιατι, όποιος σας μιλήσει για θεραπεία, σας κορόιδεψε παιδιά μου, αλλά μην μαρτυρήσετε οτι εγώ σας το είπα!) υπάρχουν λοιπόν ανάμεσα μας πολλά άτομα που έχουν δυσλεξία και έχουν βρει τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών σε βαθμό που το πρόβλημα δεν ειναι πλέον "ορατό" παρά μόνο σε ειδήμονες (πχ, τώρα με την χρήση του υπολογιστή ακόμα και ο πιο ανορθόγραφος απο εμάς περνά εναν ορθογραφικό έλεγχο στην προεπισκόπιση και "¨καθάρισε", ή διαλέγει ένα επάγγελμα που δεν απαιτούνται κάποιες δεξιότητες στις οποίες το άτομο δυσκολευεται αλλά αντίθετα αξιοποιεί τις ικανότητες του-ξερετε οτι έχουν καλύτερη στερεοσκοπική/τρισδιαστατη αντίληψη του χώρου? )

πραγματικά με λυπεί το γεγονός οτι γράφτηκαν πράγματα που μάλλον θίγουν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, μια απο τις αρχές που πρέπει να διέπει την εκπαίδευση είναι ο σεβασμός στις ιδιαιτερότητες και ίσες ευκαιρίες στην μάθηση. αλλίμονο μας αν πάμε με τέτοια μονόφθαλμη αντιμετώπιση των πραγμάτων που θα αντιμετωπίσουμε στην τάξη...

όσον αφορά τον φιλόλογο με "δυσορθογραφία" δυσκολεύομαι να το πιστέψω...όπως δεν θα μπορούσα να πιστέψω οτι θα υπάρξει ποτέ μαθηματικός με "δυσαριθμισία" εκτός εάν έχουν πλέον αντιμετωπίσει το πρόβλημα και ουσιαστικα δεν εκδηλώνουν τα συμπτώματα! γιατι θα επαναλάβω, δεν θεραπεύεται, αντιμετωπίζεται, ως εκ τούτου ο μαθηματικός με δυσαριθμησία έχει μάθει να μην κάνει λάθη οταν έχει πρόσθεση με κρατούμενο, ο φιλόλογος με δυσορθογραφία έχει μάθει οτι όλα τα ρήματα γράφονται με "ω"...αυτά για να μπαίνουμε στο κλίμα :)

και είναι λάθος να γίνεται λόγος για αυτισμό, δυσλεξία και νοητική υστέρηση όπως διάβασα κάπου παραπάνω, απο όλα αυτά κρατάμε οτι το παιδί έχει νοητική υστέρηση...πώς είναι δυνατόν σκεφτείτε το λογικά και μόνο ένα παιδι με νοητική υστέρηση να είναι σε θέση να γράφει πάντα ορθογραφημένα??? σημαίνει να κατέχω τον μηχανισμό αναγνωσης και γραφής άρτια  πράγμα που απαιτεί συγκεκριμένες δεξιοτητες τις οποίες λόγω της νοητικής υστέρησης δεν μπορεί να αναπτύξει πλήρως. όσο για τον αυτισμό, πάμε σε άλλα λημέρια...σκοτάδι εκεί για πολλούς εκπαιδευτικούς και αφορά την ειδική αγωγή, όχι τις μαθησιακές δυσκολίες (παρά το γεγονος οτι γίνεται πλέον ένταξη σε κανονικά σχολεία κάτω απο κάποιες προϋποθέσεις που δεν είμαστε στο κατάλληλο forum για να κάνουμε λόγο).

θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κουβέντα σας με ενδιαφέρον...

Αποσυνδεδεμένος returnaround

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Μαΐου 27, 2007, 04:46:33 pm »
Καλά δεν παίζεστε... ο/η i'm outta here καταθέτει άποψη με ευγένεια και εμπειρία, και το μόνο που ξέρετε είναι να βαράτε αρνητικό κάρμα επειδή απλά διαφωνείτε... ωραίο φόρουμ! Και ωραίο παράδειγμα διαλόγου και ελεύθερου λόγου... κατά τα άλλα, 'κόπτεσθε' για την κοινωνία...

Αποσυνδεδεμένος Seni

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Μαΐου 27, 2007, 05:15:30 pm »
Δεν είναι σωστό να εκφράζεται κανείς σε θέματα που δεν κατέχει, κι εδώ εκτίθεμαι  :-\.

Νομίζω πως η MayaMaya κατέθεσε την καλύτερη άποψη με εξαιρετική ευγένεια, εμπειρία και σαφήνεια.

Ωστόσο, η μόρφωση είναι αγαθό που ανήκει σε όλους, άλλο που στις μέρες μας μόρφωση=διορισμός στο δημόσιο.

Αποσυνδεδεμένος dinos_

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 27, 2007, 05:22:37 pm »
παλικάρια και κορίτσια που παρακολουθείτε αυτο το ωραιότατο θεμα του forum καλή η παραφιλολογία και οι προσωπικές τοποθετήσεις του καθένα απο εμας αλλά αισθάνομαι οτι έχετε ξεφύγει απο το θέμα! Πόσοι απο εσάς που αναφέρεστε στο ζήτημα έχετε πραγματική κατάρτιση στο θέμα? ωραία η ευαισθητοποίηση, είναι μια γερή βάση για την ορθη αντιμετώπιση της δυσκολίας αυτης (γιατι πρόκειται για ένα σύνδρομο που στα εγχειρίδια αναφέρεται ως μια ειδική μαθησιακή δυσκολία). Τι να κάνω εγω τις στείρες γνώσεις για το τι είναι δυσλεξία αν δεν είμαι ευαίσθητη απέναντι στον συνάνθρωπό μου...καριερα μπορώ να κάνω, δουλειά μπορώ να βρω ως ωρομίσθια, αναπληρώτρια κλπ,  ως άνθρωπος όμως θα έχω αποτύχει παταγωδώς!

καλλιέργεια πρώτα ως άνθρωπος πρέπει να έχει ο καθενας μας και μετά στο γνωστικό κομματι να έχουμε την καταρτιση που αρμόζει αν θέλουμε να είμαστε "δασκαλοι" με Δ κεφαλαίο! το θέμα της ορθογραφίας δεν το παραβλέπω, είναι πρόβλημα στις μερες μας και ζώντας στην εποχή του chat και του sms έχουμε αλλοιώσει κατα πολύ τον σωστό, πρθογραφημένο λόγο με συνέπεια όταν πράγματι ένα παιδι έχει δυσορθογραφία να αμφιβάλουμε αν όντως πρόκειται περι μαθησιακού προβλήματος ή σημείο των καιρών! και επειδη αναφέρθηκα στο γνωστικό κομμάτι, έχοντας μόνο γνώση το τι είναι δυσλεξία και ποιά τα συμπτώματά της δεν με κάνει ειδήμονα, προς Θεού! Ειναι μονο ένα μικρό κομμάτι, πρέπει να γνωρίζω να κάνω διαφοροδιάγνωση και μετά να κατασκευάσω ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης (γιατι, όποιος σας μιλήσει για θεραπεία, σας κορόιδεψε παιδιά μου, αλλά μην μαρτυρήσετε οτι εγώ σας το είπα!) υπάρχουν λοιπόν ανάμεσα μας πολλά άτομα που έχουν δυσλεξία και έχουν βρει τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών σε βαθμό που το πρόβλημα δεν ειναι πλέον "ορατό" παρά μόνο σε ειδήμονες (πχ, τώρα με την χρήση του υπολογιστή ακόμα και ο πιο ανορθόγραφος απο εμάς περνά εναν ορθογραφικό έλεγχο στην προεπισκόπιση και "¨καθάρισε", ή διαλέγει ένα επάγγελμα που δεν απαιτούνται κάποιες δεξιότητες στις οποίες το άτομο δυσκολευεται αλλά αντίθετα αξιοποιεί τις ικανότητες του-ξερετε οτι έχουν καλύτερη στερεοσκοπική/τρισδιαστατη αντίληψη του χώρου? )

πραγματικά με λυπεί το γεγονός οτι γράφτηκαν πράγματα που μάλλον θίγουν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, μια απο τις αρχές που πρέπει να διέπει την εκπαίδευση είναι ο σεβασμός στις ιδιαιτερότητες και ίσες ευκαιρίες στην μάθηση. αλλίμονο μας αν πάμε με τέτοια μονόφθαλμη αντιμετώπιση των πραγμάτων που θα αντιμετωπίσουμε στην τάξη...

όσον αφορά τον φιλόλογο με "δυσορθογραφία" δυσκολεύομαι να το πιστέψω...όπως δεν θα μπορούσα να πιστέψω οτι θα υπάρξει ποτέ μαθηματικός με "δυσαριθμισία" εκτός εάν έχουν πλέον αντιμετωπίσει το πρόβλημα και ουσιαστικα δεν εκδηλώνουν τα συμπτώματα! γιατι θα επαναλάβω, δεν θεραπεύεται, αντιμετωπίζεται, ως εκ τούτου ο μαθηματικός με δυσαριθμησία έχει μάθει να μην κάνει λάθη οταν έχει πρόσθεση με κρατούμενο, ο φιλόλογος με δυσορθογραφία έχει μάθει οτι όλα τα ρήματα γράφονται με "ω"...αυτά για να μπαίνουμε στο κλίμα :)

και είναι λάθος να γίνεται λόγος για αυτισμό, δυσλεξία και νοητική υστέρηση όπως διάβασα κάπου παραπάνω, απο όλα αυτά κρατάμε οτι το παιδί έχει νοητική υστέρηση...πώς είναι δυνατόν σκεφτείτε το λογικά και μόνο ένα παιδι με νοητική υστέρηση να είναι σε θέση να γράφει πάντα ορθογραφημένα??? σημαίνει να κατέχω τον μηχανισμό αναγνωσης και γραφής άρτια  πράγμα που απαιτεί συγκεκριμένες δεξιοτητες τις οποίες λόγω της νοητικής υστέρησης δεν μπορεί να αναπτύξει πλήρως. όσο για τον αυτισμό, πάμε σε άλλα λημέρια...σκοτάδι εκεί για πολλούς εκπαιδευτικούς και αφορά την ειδική αγωγή, όχι τις μαθησιακές δυσκολίες (παρά το γεγονος οτι γίνεται πλέον ένταξη σε κανονικά σχολεία κάτω απο κάποιες προϋποθέσεις που δεν είμαστε στο κατάλληλο forum για να κάνουμε λόγο).

θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κουβέντα σας με ενδιαφέρον...

Μήπως μπορει καποιος να μου εξηγισει τι είναι αυτό με τον ορθογραφικο έλεγχο και τη <<προεπισκόπηση>> γιατί εχω πελαγόσει…Ειμαι πληροφορικαριος αλλα δε ξερω από αυτά,ειμαι τεχνικος εγω παιδια,καμια φιλόλογος;Μαγια νομίζω το αλλίμονο γράφεται αλλείμονο ή αλείμονο με ένα λ αλλά πάλι δεν ειμαι και σιγουρός.Συμφωνω σε όλα για το πορδοραφημενο κειμενο,εχεις απολύτο δικιο.Να σαι καλα σε ευχαριστω για την αναλσυση,ποσα μορει να μαθει κανεις σε αυτό το φόρουν, οι γνωσεις σας είναι πολύ ειδεικες,ετσι εξηγουντια και οι βαθμοι σας στον ΑΣΕΠ,μπραβο σας.Αυτό το φόρουν είναι περίπτωση όχι σα κατο άλλα που γίνεται chat :P
Ανωνύμου Κορασίδος

dinos

MaYaMaYa

• Επισκέπτης
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 27, 2007, 05:59:07 pm »
Μήπως μπορει καποιος να μου εξηγισει τι είναι αυτό με τον ορθογραφικο έλεγχο και τη <<προεπισκόπηση>> γιατί εχω πελαγόσει�Ειμαι πληροφορικαριος αλλα δε ξερω από αυτά,ειμαι τεχνικος εγω παιδια,καμια φιλόλογος;Μαγια νομίζω το αλλίμονο γράφεται αλλείμονο ή αλείμονο με ένα λ αλλά πάλι δεν ειμαι και σιγουρός.Συμφωνω σε όλα για το πορδοραφημενο κειμενο,εχεις απολύτο δικιο.Να σαι καλα σε ευχαριστω για την αναλσυση,ποσα μορει να μαθει κανεις σε αυτό το φόρουν, οι γνωσεις σας είναι πολύ ειδεικες,ετσι εξηγουντια και οι βαθμοι σας στον ΑΣΕΠ,μπραβο σας.Αυτό το φόρουν είναι περίπτωση όχι σα κατο άλλα που γίνεται chat :P

dino_ δεν είμαι φιλόλογος, ατυχία ε? πάντως έχεις δίκιο για το "αλλίμονο" που έγραψα, κατα το ορθόν λοιπόν "αλίμονο"... προσπάθησα απλά να σας βάλω λίγο στο κλιμα γιατί δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να μιλάμε για ένα σύνδρομο που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και εξετάζεται απο πολλούς επιστημονικούς τομείς. είναι δυσκολο ακόμα και για εμάς που το έχουμε σπουδάσει να έχουμε πλήρη εικονα. Μαλλον δεν κατάλαβες την πρόθεση μου, δεν είχα κανένα σκοπό ουτε να θίξω κανενα ουτε να μην δεχτώ αποψεις αντίθετες απο τις δικές μου, προτιμώ ωστόσο να αναφερω πράγματα τεκμηριωμένα.

>'Οσο για το chat, πιστεψε με, έχουν γραφτεί μια σειρά απο μελέτες που επιβεβαιώνουν πόσο αρνητικά μπορούν να επηρεασουν τον ορθογραφημένο λόγο και το λεξιλόγιο μας)

>δεν είμαι διορισμένη dino_ αλλά ούτε γνωρίζω πόσο έχω γράψει ακόμα στον ασεπ  καθώς δεν έχουν βγει ακόμη οι βαθμοί μας.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Μαΐου 27, 2007, 06:01:40 pm »
...... Λίγες περισσότερες επισκέψεις στον οφθαλμίατρο δε βλάπτουν.

Ευχαριστώ για την υπενθύμιση-υπόδειξη και τελικά και διάγνωση!!!

Παράθεση
εδώ θα σε στεναχωρήσω είμαι φρικτά παράφωνη, επιπλέον δε διαθέτω ίχνος ρυθμού ;)
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

lousalome84

• Επισκέπτης
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 27, 2007, 06:04:08 pm »

πώς είναι δυνατόν σκεφτείτε το λογικά και μόνο ένα παιδι με νοητική υστέρηση να είναι σε θέση να γράφει πάντα ορθογραφημένα???

xaxaxaxa. MAYA μάλλον δεν έχεις καμία σχέση με τη ειδική αγωγή. Έχω 2 μαθητές με αυτισμό ΚΑΙ υστέρηση (ο ένας μάλιστα έχει και σύνδρομο aspeger) σε 2 διαφορετικά τμήματα που ΔΕΝ έχουν δυσλεξία και στα απουσιολόγια ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ (παρακαλώ!), ανορθογραφίες της κυρίας φιλολόγου η οποία είναι εκεί που είναι μετά από προφορικές εξετάσεις λόγω (τι άλλο;) δυσλεξίας.

Προσέχετε τι γράφετε αν δεν έχετε καμία απολύτως σχέση με το αντικείμενο της συζήτησης.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 27, 2007, 06:13:16 pm »
Να λοιπόν που στο σχολείο της Ι am_outta_here έχουμε φιλόλογο με δυσλεξία. Ευχαριστούμε που μας έλυσες την αρχική απορία της θεματοθέτριας αν δηλαδή μπορεί να γίνει ένα δυσλεξικό άτομο φιλόλογος.
Τώρα μένει να αποφανθούν οι ειδικοί για το αν "πρέπει" να τους επιτρέπουμε να γίνονται φιλόλογοι. Ως "άσχετη" θα υπακούσω, θα σωπάσω και θα ακούσω τους ειδικούς. Με μεγάλη προσοχή.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)