0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μάλλον I'm_outta_here μπερδεύεις λίγο τα πράγματα. .....Λίγη περισσότερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση δεν θα σε έβλαπτε αντίθετα θα έλεγα.Είναι κρίμα να δημιουργείται τέτοια σύγχυση και να συμβάλουν οι εκπαιδευτικοί σε μια τέτοιου τύπου κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού. Αλίμονο μας. Δεύτερον, μπορεί, ίσως ένας δυσλεξικός να μην καταφέρει να γίνει φιλόλογος αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να του δοθούν οι ευκαιρίες να γίνεί ότι θέλει και ότι μπορεί. Και ίσες ευκαιρίες για όλους σε μια κοινωνία σημαίνει ότι λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες (κοινωνικές, οικονομικές, ατομικές, πολιτισμικές) της κάθε ξεχωριστής μονάδας - ατόμου έτσι ώστε να έχουν θεωρητικά όλοι το ίδιο σημείο εκκίνησης.Τρίτον θα ήθελα να σε ρωτήσω εσύ που έτυχε να βρεθείς μπροστά σε 5 περιπτώσεις παιδιών με αυτισμό τι έκανες? Πως αισθάνθηκες? Πως το αντιμετώπισες και πως το χειρίστικες?
maΠαράθεση από: mat στις Μαΐου 27, 2007, 10:12:17 amΜάλλον I'm_outta_here μπερδεύεις λίγο τα πράγματα. .....Λίγη περισσότερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση δεν θα σε έβλαπτε αντίθετα θα έλεγα.Είναι κρίμα να δημιουργείται τέτοια σύγχυση και να συμβάλουν οι εκπαιδευτικοί σε μια τέτοιου τύπου κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού. Αλίμονο μας. Δεύτερον, μπορεί, ίσως ένας δυσλεξικός να μην καταφέρει να γίνει φιλόλογος αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να του δοθούν οι ευκαιρίες να γίνεί ότι θέλει και ότι μπορεί. Και ίσες ευκαιρίες για όλους σε μια κοινωνία σημαίνει ότι λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες (κοινωνικές, οικονομικές, ατομικές, πολιτισμικές) της κάθε ξεχωριστής μονάδας - ατόμου έτσι ώστε να έχουν θεωρητικά όλοι το ίδιο σημείο εκκίνησης.Τρίτον θα ήθελα να σε ρωτήσω εσύ που έτυχε να βρεθείς μπροστά σε 5 περιπτώσεις παιδιών με αυτισμό τι έκανες? Πως αισθάνθηκες? Πως το αντιμετώπισες και πως το χειρίστικες? mat ΕΣΥ μπερδεύεις τα πράγματα. Ξέρω καλά τι σημαίνουν οι 3 έννοιες, προφανώς καλύτερα από σένα γιατί ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ. Αν έχεις πρόβλημα μυωπίας και δεν είδες ότι εγώ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ''πόση εμπειρία έχουν από διδασκαλία σε δυσλεκτικούς;;;'' την οποία έκανα η rica, δε φταίω εγώ. Και δεν μπέρδεψα καθολου τις έννοιες. Γιατί εγώ καλή μου δεν τα γνωρίζω αυτά ως έννοιες όπως οι περισσότεροι ρήτορες εδώ μέσα, αλλά ΤΑ ΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Λίγες περισσότερες επισκέψεις στον οφθαλμίατρο δε βλάπτουν.Το πως το χειρίζομαι εγώ δε σε αφορά, αφορά μόνο στους γονείς που με παρακαλάνε να ξαναείμαι στο σχολείο τους του χρόνου. Πολύ λυπάμαι που τα χθεσινά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ με κατατάσσουν στους φετινούς διοριστέους κ δε θα μπορέσω, επειδή δε δίνονται ακόμη οργανικές στα ειδικά σχολεία. Αλλά να σου πω την αλήθεια ,σκέφτομαι σοβαρά να κρατήσω το δικαίωμα του διορισμού για του παραχρόνου ώστε να ξαναείμαι στο ίδιο σχολείο ως αναπληρώτρια του χρόνου. Αυτή είναι η δική μου κοινωνική ευασιασθητοποίηση. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Τραγούδα...
You may think I m a dreamer...
παλικάρια και κορίτσια που παρακολουθείτε αυτο το ωραιότατο θεμα του forum καλή η παραφιλολογία και οι προσωπικές τοποθετήσεις του καθένα απο εμας αλλά αισθάνομαι οτι έχετε ξεφύγει απο το θέμα! Πόσοι απο εσάς που αναφέρεστε στο ζήτημα έχετε πραγματική κατάρτιση στο θέμα? ωραία η ευαισθητοποίηση, είναι μια γερή βάση για την ορθη αντιμετώπιση της δυσκολίας αυτης (γιατι πρόκειται για ένα σύνδρομο που στα εγχειρίδια αναφέρεται ως μια ειδική μαθησιακή δυσκολία). Τι να κάνω εγω τις στείρες γνώσεις για το τι είναι δυσλεξία αν δεν είμαι ευαίσθητη απέναντι στον συνάνθρωπό μου...καριερα μπορώ να κάνω, δουλειά μπορώ να βρω ως ωρομίσθια, αναπληρώτρια κλπ, ως άνθρωπος όμως θα έχω αποτύχει παταγωδώς! καλλιέργεια πρώτα ως άνθρωπος πρέπει να έχει ο καθενας μας και μετά στο γνωστικό κομματι να έχουμε την καταρτιση που αρμόζει αν θέλουμε να είμαστε "δασκαλοι" με Δ κεφαλαίο! το θέμα της ορθογραφίας δεν το παραβλέπω, είναι πρόβλημα στις μερες μας και ζώντας στην εποχή του chat και του sms έχουμε αλλοιώσει κατα πολύ τον σωστό, πρθογραφημένο λόγο με συνέπεια όταν πράγματι ένα παιδι έχει δυσορθογραφία να αμφιβάλουμε αν όντως πρόκειται περι μαθησιακού προβλήματος ή σημείο των καιρών! και επειδη αναφέρθηκα στο γνωστικό κομμάτι, έχοντας μόνο γνώση το τι είναι δυσλεξία και ποιά τα συμπτώματά της δεν με κάνει ειδήμονα, προς Θεού! Ειναι μονο ένα μικρό κομμάτι, πρέπει να γνωρίζω να κάνω διαφοροδιάγνωση και μετά να κατασκευάσω ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης (γιατι, όποιος σας μιλήσει για θεραπεία, σας κορόιδεψε παιδιά μου, αλλά μην μαρτυρήσετε οτι εγώ σας το είπα!) υπάρχουν λοιπόν ανάμεσα μας πολλά άτομα που έχουν δυσλεξία και έχουν βρει τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών σε βαθμό που το πρόβλημα δεν ειναι πλέον "ορατό" παρά μόνο σε ειδήμονες (πχ, τώρα με την χρήση του υπολογιστή ακόμα και ο πιο ανορθόγραφος απο εμάς περνά εναν ορθογραφικό έλεγχο στην προεπισκόπιση και "¨καθάρισε", ή διαλέγει ένα επάγγελμα που δεν απαιτούνται κάποιες δεξιότητες στις οποίες το άτομο δυσκολευεται αλλά αντίθετα αξιοποιεί τις ικανότητες του-ξερετε οτι έχουν καλύτερη στερεοσκοπική/τρισδιαστατη αντίληψη του χώρου? )πραγματικά με λυπεί το γεγονός οτι γράφτηκαν πράγματα που μάλλον θίγουν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, μια απο τις αρχές που πρέπει να διέπει την εκπαίδευση είναι ο σεβασμός στις ιδιαιτερότητες και ίσες ευκαιρίες στην μάθηση. αλλίμονο μας αν πάμε με τέτοια μονόφθαλμη αντιμετώπιση των πραγμάτων που θα αντιμετωπίσουμε στην τάξη...όσον αφορά τον φιλόλογο με "δυσορθογραφία" δυσκολεύομαι να το πιστέψω...όπως δεν θα μπορούσα να πιστέψω οτι θα υπάρξει ποτέ μαθηματικός με "δυσαριθμισία" εκτός εάν έχουν πλέον αντιμετωπίσει το πρόβλημα και ουσιαστικα δεν εκδηλώνουν τα συμπτώματα! γιατι θα επαναλάβω, δεν θεραπεύεται, αντιμετωπίζεται, ως εκ τούτου ο μαθηματικός με δυσαριθμησία έχει μάθει να μην κάνει λάθη οταν έχει πρόσθεση με κρατούμενο, ο φιλόλογος με δυσορθογραφία έχει μάθει οτι όλα τα ρήματα γράφονται με "ω"...αυτά για να μπαίνουμε στο κλίμα και είναι λάθος να γίνεται λόγος για αυτισμό, δυσλεξία και νοητική υστέρηση όπως διάβασα κάπου παραπάνω, απο όλα αυτά κρατάμε οτι το παιδί έχει νοητική υστέρηση...πώς είναι δυνατόν σκεφτείτε το λογικά και μόνο ένα παιδι με νοητική υστέρηση να είναι σε θέση να γράφει πάντα ορθογραφημένα??? σημαίνει να κατέχω τον μηχανισμό αναγνωσης και γραφής άρτια πράγμα που απαιτεί συγκεκριμένες δεξιοτητες τις οποίες λόγω της νοητικής υστέρησης δεν μπορεί να αναπτύξει πλήρως. όσο για τον αυτισμό, πάμε σε άλλα λημέρια...σκοτάδι εκεί για πολλούς εκπαιδευτικούς και αφορά την ειδική αγωγή, όχι τις μαθησιακές δυσκολίες (παρά το γεγονος οτι γίνεται πλέον ένταξη σε κανονικά σχολεία κάτω απο κάποιες προϋποθέσεις που δεν είμαστε στο κατάλληλο forum για να κάνουμε λόγο).θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κουβέντα σας με ενδιαφέρον...
Μήπως μπορει καποιος να μου εξηγισει τι είναι αυτό με τον ορθογραφικο έλεγχο και τη <<προεπισκόπηση>> γιατί εχω πελαγόσει�Ειμαι πληροφορικαριος αλλα δε ξερω από αυτά,ειμαι τεχνικος εγω παιδια,καμια φιλόλογος;Μαγια νομίζω το αλλίμονο γράφεται αλλείμονο ή αλείμονο με ένα λ αλλά πάλι δεν ειμαι και σιγουρός.Συμφωνω σε όλα για το πορδοραφημενο κειμενο,εχεις απολύτο δικιο.Να σαι καλα σε ευχαριστω για την αναλσυση,ποσα μορει να μαθει κανεις σε αυτό το φόρουν, οι γνωσεις σας είναι πολύ ειδεικες,ετσι εξηγουντια και οι βαθμοι σας στον ΑΣΕΠ,μπραβο σας.Αυτό το φόρουν είναι περίπτωση όχι σα κατο άλλα που γίνεται chat
...... Λίγες περισσότερες επισκέψεις στον οφθαλμίατρο δε βλάπτουν.
Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Τραγούδα...
πώς είναι δυνατόν σκεφτείτε το λογικά και μόνο ένα παιδι με νοητική υστέρηση να είναι σε θέση να γράφει πάντα ορθογραφημένα???