0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: dinos_ στις Μαΐου 27, 2007, 05:22:37 pmΜήπως μπορει καποιος να μου εξηγισει τι είναι αυτό με τον ορθογραφικο έλεγχο και τη <<προεπισκόπηση>> γιατί εχω πελαγόσει�Ειμαι πληροφορικαριος αλλα δε ξερω από αυτά,ειμαι τεχνικος εγω παιδια,καμια φιλόλογος;Μαγια νομίζω το αλλίμονο γράφεται αλλείμονο ή αλείμονο με ένα λ αλλά πάλι δεν ειμαι και σιγουρός.Συμφωνω σε όλα για το πορδοραφημενο κειμενο,εχεις απολύτο δικιο.Να σαι καλα σε ευχαριστω για την αναλσυση,ποσα μορει να μαθει κανεις σε αυτό το φόρουν, οι γνωσεις σας είναι πολύ ειδεικες,ετσι εξηγουντια και οι βαθμοι σας στον ΑΣΕΠ,μπραβο σας.Αυτό το φόρουν είναι περίπτωση όχι σα κατο άλλα που γίνεται chat dino_ δεν είμαι φιλόλογος, ατυχία ε? πάντως έχεις δίκιο για το "αλλίμονο" που έγραψα, κατα το ορθόν λοιπόν "αλίμονο"... προσπάθησα απλά να σας βάλω λίγο στο κλιμα γιατί δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να μιλάμε για ένα σύνδρομο που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και εξετάζεται απο πολλούς επιστημονικούς τομείς. είναι δυσκολο ακόμα και για εμάς που το έχουμε σπουδάσει να έχουμε πλήρη εικονα. Μαλλον δεν κατάλαβες την πρόθεση μου, δεν είχα κανένα σκοπό ουτε να θίξω κανενα ουτε να μην δεχτώ αποψεις αντίθετες απο τις δικές μου, προτιμώ ωστόσο να αναφερω πράγματα τεκμηριωμένα. >'Οσο για το chat, πιστεψε με, έχουν γραφτεί μια σειρά απο μελέτες που επιβεβαιώνουν πόσο αρνητικά μπορούν να επηρεασουν τον ορθογραφημένο λόγο και το λεξιλόγιο μας)>δεν είμαι διορισμένη dino_ αλλά ούτε γνωρίζω πόσο έχω γράψει ακόμα στον ασεπ καθώς δεν έχουν βγει ακόμη οι βαθμοί μας.
Μήπως μπορει καποιος να μου εξηγισει τι είναι αυτό με τον ορθογραφικο έλεγχο και τη <<προεπισκόπηση>> γιατί εχω πελαγόσει�Ειμαι πληροφορικαριος αλλα δε ξερω από αυτά,ειμαι τεχνικος εγω παιδια,καμια φιλόλογος;Μαγια νομίζω το αλλίμονο γράφεται αλλείμονο ή αλείμονο με ένα λ αλλά πάλι δεν ειμαι και σιγουρός.Συμφωνω σε όλα για το πορδοραφημενο κειμενο,εχεις απολύτο δικιο.Να σαι καλα σε ευχαριστω για την αναλσυση,ποσα μορει να μαθει κανεις σε αυτό το φόρουν, οι γνωσεις σας είναι πολύ ειδεικες,ετσι εξηγουντια και οι βαθμοι σας στον ΑΣΕΠ,μπραβο σας.Αυτό το φόρουν είναι περίπτωση όχι σα κατο άλλα που γίνεται chat
Να λοιπόν που στο σχολείο της Ι am_outta_here έχουμε φιλόλογο με δυσλεξία. Ευχαριστούμε που μας έλυσες την αρχική απορία της θεματοθέτριας αν δηλαδή μπορεί να γίνει ένα δυσλεξικό άτομο φιλόλογος.
Να λοιπόν που στο σχολείο της Ι am_outta_here έχουμε φιλόλογο με δυσλεξία. Ευχαριστούμε που μας έλυσες την αρχική απορία της θεματοθέτριας αν δηλαδή μπορεί να γίνει ένα δυσλεξικό άτομο φιλόλογος. Τώρα μένει να αποφανθούν οι ειδικοί για το αν "πρέπει" να τους επιτρέπουμε να γίνονται φιλόλογοι. Ως "άσχετη" θα υπακούσω, θα σωπάσω και θα ακούσω τους ειδικούς. Με μεγάλη προσοχή.
Ναι βρε έχουμε φιλόλογο με δυσλεξία. Και φυσικά ένα δυσλεξικό άτομο μπορεί να γίνει φιλόλογος! Ποιος είπε το αντίθετο; Εξάλλου υπάρχουν τόσοι τρόποι να το πετύχει κανείς. Από το λύκειο μέχρι το Πανεπιστήμιο οι αξιοκρατικότατες και δικαιότατες προφορικές εξετάσεις τους βγάζουν όχι απλά φιλολόγους αλλά αριχτούχους φιλολόγους! Μόνο που μετά στα απουσιολόγια γράφουν 'Δετφεαρ' αντί για 'Δευτέρα'.
Παράθεση από: I'm_outta_here στις Μαΐου 27, 2007, 06:25:35 pmΝαι βρε έχουμε φιλόλογο με δυσλεξία. Και φυσικά ένα δυσλεξικό άτομο μπορεί να γίνει φιλόλογος! Ποιος είπε το αντίθετο; Εξάλλου υπάρχουν τόσοι τρόποι να το πετύχει κανείς. Από το λύκειο μέχρι το Πανεπιστήμιο οι αξιοκρατικότατες και δικαιότατες προφορικές εξετάσεις τους βγάζουν όχι απλά φιλολόγους αλλά αριχτούχους φιλολόγους! Μόνο που μετά στα απουσιολόγια γράφουν 'Δετφεαρ' αντί για 'Δευτέρα'. Ένας δυσλεκτικός φιλόλογος θα μπορούσε άνετα να διδάξει Ιστορία. ... Το ζήτημα είναι κατά πόσο τα μυαλά μας είναι ανοιχτά, κατά πόσο σαν άτομα είμαστε ανεκτικοί, κατά πόσο στη ζωή μας μπορούμε να δώσουμε μια θέση για όλους. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να καταφέρουμε στην πράξη να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και όχι μόνο στα λόγια και στα χαρτιά.
Γεμίσαμε κακόψυχους ψευτοδημοκράτες που στην καθημερινή ζωή τους δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Αν κόπτεστε για τα δικαιώματα των ατόμων με δυσλεξία, εγώ κόπτομαι για το δικαίωμα των παιδιών στη μάθηση της γλώσσας. Ας διδάσκουν ιστορία, ναι. Αλλά υπάρχει σύστημα που θα ρυθμίσει αυτό το ζήτημα; Στο κράτος ρίξτε 'αποδοκιμασία' ανίδεοι κομπλεξικοί που πέφτει στο ένα παράπτωμα μετά το άλλο. Αλλά είπα..θα αφήσω τους ειδικούς να αποταθούν, μιας και εδώ και καιρό έχω ζητήσει τη διαγραφή μου από το φόρουμ.
Και εγω ετσι νομιζω,τα ατομα αυτα πρεπει να βρισκονται σε ειδικα σχολεια και το καθε παιδι να αντιμετωπιζεται διαφορετικα.