*

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ60 - Ενστάσεις για τις απαντήσεις ΑΣΕΠ για την α' θεματική  (Αναγνώστηκε 26160 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

marigoula

• Επισκέπτης
Απ: ΠΕ60 - Ενστάσεις για τις απαντήσεις ΑΣΕΠ για την α' θεματική
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:50:28 pm »
συμφωνώ είναι σίγουρα το α. Ανοίξτε το βιβλίο του Κιτσαρά και θα δείτε εκεί που λεει για το παιχνίδι

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:54:52 pm »
Επίσης, γιατί βρε κορίτσι να αποτύχεις στη β θεματική; Μη χειρότερα. Δεν τα παμε; :) :) :)

Τι να πω και εγώ, εδώ μέσα είναι όλες κάτω των 10!!! :PΕμείς των 12 λαθών να πάρουμε το κουβαδάκι μας και να πάμε σε άλλη παραλία :P

Όχι, το project δεν είναι απαραίτητο να συμνφωνεί με τα ενδιαφέροντα όλων των παιδιών, με την ένοια ότι μέσω της εργασίας σε μικρές ομάδες μπορείς να κάνεις project με μια μικρή ομάδα παιδιών στην τάξη για κάποιο θέμα, αν τα υπόλοιπα παιδιά δε δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον ώστε να συμμετέχει ολόκληρη η τάξη. Η φιλοσοφία του project και η πρότυπη εφαρμογή του στο Reggio Emilia δεν προϋποθέτει την καθολική συμμετοχή της τάξης.

Όσο για το τι θα κερδίσουμε από τυχόν διορθώσεις, θα κερδίσουμε δικαιότερη βαθμολόγηση των γραπτών μας και ίσως συμβάλλουμε στην πιο προσεκτική επιλογή ερωτήσεων στους επόμενους διαγωνισμούς. Αν είναι να μείνουμε εκτός του "top 600", τουλάχιστον να μείνουμε με μια βαθμολογία που θα ανταποκρίνεται στις γνώσεις μας! Καλά και πάνω απ' όλα δίκαια όσο γίνεται αποτελέσματα για όλες μας!!!

Έκανα μια γενική και αλλοπρόσαλη προσέγγιση όπως όλοι θα καταλάβατε!!! Συμφωνώ με την καλύτερη βαθμολόγηση που θα ανταποκρίνεται στο διάβασμά μας και στις γνώσεις μας εννοείται, γιατί έχω συγχυστεί/τσατιστεί/απελπιστεί με τα αποτελέσματά μου και γενικά με τις απαντήσεις ορισμένων ερωτημάτων >:(

συμφωνώ είναι σίγουρα το α. Ανοίξτε το βιβλίο του Κιτσαρά και θα δείτε εκεί που λεει για το παιχνίδι

Αν ήταν για κάθε απάντηση να ξεσκονίζουμε ότι βιβλίο υπάρχει τότε ποιος ο λόγος να υπάρχει προτεινόμενη ύλη?? Κάποιος κάπου κάποτε θα έχει πει κάτι που συμφωνεί με την απάντηση του ΑΣΕΠ, το θέμα είναι όμως ποια είναι η ιδεολογία γύρω απο το παιχνίδι και όχι 1 πρόταση σε 1 βιβλίο!!Σόρυ για το ύφος και τον τόνο μου, απλά είμαι λίγο φορτισμένη ;D
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

marigoula

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:56:13 pm »
όσο για την ερώτηση με την ευέλικτη ζώνη... λέω πάλι, λέει πουθενά την λέξη νηπιαγωγείο και εγώ δεν την βλέπω?????????????????????????? ήθελαν να δούνε μάλλον τι γνωρίζουμε γενικά για την έννοια

Αποσυνδεδεμένος chrisa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:56:29 pm »
Η ερώτηση 38 λεει τι ΔΕΝ ισχύει

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 06:58:53 pm »
marigoula θυμησε μου ποιά ηταν η σωστή για την ευέλικτη;;

LAaleXXX ηρέμησε! Και εμεις που λεμε 5-7 λάθη δεν είμαστε σίγουροι, δεν νομίζω οτι κατάφεραν πολλοί να τα σημειώσουν(δεν επιτρεπόταν) οπότε ποιος μου λέει οτι δεν έχουμε κ' αλλα λάθη;;

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:01:44 pm »
ΑΜΑΝ τι δεν είναι το παιχνίδι;;; Δηλαδή έβαλα (μάλλον) το σωστό κάνοντας λάθος;;;;; Καλά μπερδεύτηκα τελείως τώρα!

(Ωχ πόσα λάθη θα έχω ακόμα και δεν το ξέρω; )
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:35:23 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:04:01 pm »
Μπορεί κάποια να ποστάρει τι λέει ο Κιτσαράς για το παιχνίδι και κυρίως αν έχει κάποια παραπομπή για να το στηρίξει; Από Πανταζή καμιά προσέγγιση;
ΠΕ60

marigoula

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:05:12 pm »
για το ΔΕΝ μιλάω και εγώ. λέει ότι είναι είναι σημαντικό όχι όμως το σημαντικότερο

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:06:37 pm »

Σόρυ βρε κορίτσια απλά όπως καταλαβαίνεις το μυαλό μου μάλλον πηγαίνει ευθεία προς κάψιμο, χρειάζομαι επειγόντως παλευοτανίλ και αντιπαλευόν;D ;D Ρίτα πάω να ψάξω στον Κιτσαρά και θα ενημερώσω!!

marigoula

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:08:24 pm »
marigoula θυμησε μου ποιά ηταν η σωστή για την ευέλικτη;;

LAaleXXX ηρέμησε! Και εμεις που λεμε 5-7 λάθη δεν είμαστε σίγουροι, δεν νομίζω οτι κατάφεραν πολλοί να τα σημειώσουν(δεν επιτρεπόταν) οπότε ποιος μου λέει οτι δεν έχουμε κ' αλλα λάθη;;
έλεγε με τον 'ορο ευέλικτη ζώνη και όχι με τον όρο ευέλικτη ζώνη στο νηπιαγωγείο. Έτσι δεν είναι? Γιαυτό έδωσαν και αυτό για σωστή απάντηση

marigoula

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:09:57 pm »

Σόρυ βρε κορίτσια απλά όπως καταλαβαίνεις το μυαλό μου μάλλον πηγαίνει ευθεία προς κάψιμο, χρειάζομαι επειγόντως παλευοτανίλ και αντιπαλευόν;D ;D Ρίτα πάω να ψάξω στον Κιτσαρά και θα ενημερώσω!!
εγώ το πήρα και με την άτοπο... το β,γ,δ το αναφέρει 1000%

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:24:37 pm »
marigoula όντως αν το πάρεις έτσι, πάντως δεν είναι ευδιάκριτο στον Κιτσαρά, έιναι όμως στον οδηγό της νηπιαγωγού!!!
Τάδε έφη Κιτσαράς: "Το παιχνίδι αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα αλλά και την κύρια απασχόληση του παιδού της προσχολικής ηλικίας" άρα σωστή η δ.
"Η γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού, η οποία συμβαδίζει με τη γνωστική ανάπτυξή του, προάγεται με το παιχνίδι"
"γίνεται φανερό το παιχνίδι είναι το βασικό μέσο, το οποίο ικανοποιεί τις κινητικο-πνευματικές και ψυχικές ανάγκες του νηπίου και οδηγεί στην κατεύθυνση όλων των μορφωτικών στόχων. Είναι η μόνη εκπ εργασία, στην οποία εκπληρώνονται όλες οι ανάγκες αγωγής του νηπίου. " Κάπου αναφέρει και τα περί κοινωνικοποίησης, άρα και το γ σωστό.
"Το παιχνίδι αποτελεί ανεξάντλητη πηγή μάθησης, βασικό μέσο για να φθάσει το παιδί προοδευτικά στην ωρίμαση", άρα και το β σωστό...
Και φτάνοντας στο α αλλού(οδηγός) το παιχνίδι αναφέρεται ως βασικό διδακτικό μέσο μάθησης... Επίσης στον Κιτσαρά λέει πως "δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι...αλλά και τόσο σπουδαίο μέσο αγωγής και μορφωτική κοινότητα για την προσχολική ηλικία"..

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:26:55 pm »
Εγω την πάτησα με την ευέλικτη και έβαλα δ θεωρώντας οτι μιλάμε για Νηπιαγωγείο!!!!!!γμτ!

Όσο πιο πολύ βλέπω ορισμένες ερωτήσεις τόσο πιο πολύ λέω οτι είναι ΤΡΑΓΙΚΕΣ παγίδες >:(
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:28:39 pm από vasilikiP »

Αποσυνδεδεμένος Schnittke

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • (αμετ)ανόητη ΠΕ60!
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 07:27:25 pm »

εγώ το πήρα και με την άτοπο... το β,γ,δ το αναφέρει 1000%

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι το ίδιο το Π.Ι. στον Οδηγό Νηπιαγωγού αναφέρει σχεδόν αυτολεξί ότι το παιχνίδι είναι το σημαντικότερο διδακτικό μέσο... Τώρα αν ο Κιτσαράς θεωρείται απ' το ΑΣΕΠ σημαντικότερη βιβλιογραφική πηγή από το Π.Ι., τότε ας φαγωθούν μεταξύ τους κι ας ακυρώσουν την ερώτηση, απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει σωστή ανάμεσα στις 4 απαντήσεις που προτείνουν!...
Γονιέ, μισθωτέ, ελεύθερε επαγγελματία, αν είναι να με ζηλέψεις για κάτι, μη με ζηλεύεις για τις διακοπές και για το ωράριό μου. Ζήλεψέ με για την αγάπη των παιδιών!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)