0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
VasilikiP. Ωραία ιδέα.
Τα όρια είναι ένας διαρκής αγώνας και δεν εννοώ μόνο τα όρια που θέτεις εσύ. Πρέπει τα παιδιά να μάθουν να θέτουν μόνα τους τα όρια. Δεν εννοώ ότι θα το καταφέρουν εδώ και τώρα, αλλά να κατανοήσουν ότι δεν είναι κακό να λένε "κοίτα μέχρι εδώ".
Παράθεση από: Ritalamp στις Φεβρουαρίου 18, 2009, 06:00:41 pmΤα όρια είναι ένας διαρκής αγώνας και δεν εννοώ μόνο τα όρια που θέτεις εσύ. Πρέπει τα παιδιά να μάθουν να θέτουν μόνα τους τα όρια. Δεν εννοώ ότι θα το καταφέρουν εδώ και τώρα, αλλά να κατανοήσουν ότι δεν είναι κακό να λένε "κοίτα μέχρι εδώ".Aυτο που λες για τα ορια, κατι τετοιο προσπαθω να κανω. Τωρα το κατα ποσο θα το πετυχω, θα δειξει. Οταν καποια στιγμη παρουσιαστηκε η αναγκη να υπαρξουν καποιοι κανονες, προσπαθησα να βγουν απο τα ιδια τα παιδια και οχι απο μενα. Μεσα σαυτους τους κανονες μιλησαν και για τα ορια του καθενος. (π.χ. οτι δεν ενοχλουμε τον αλλον οταν παιζει η κανει καποια εργασια ). Διαπιστωνω οτι οντως τα ορια και οι κανονες ειναι ενας διαρκης αγωνας και εχεις απολυτο δικιο να το λες αυτο. Ερχονται στιγμες ομως που απελπιζομαι και λεω οτι κατι δεν κανω καλα.
ναι οτι εδω παιζει ... ενας ερωτας μεγαλος ειναι γεγονος!!!! για τα ορια που λες Ritalamp, νομιζω οτι εχουμε μιλησει και εχω βαλει. Πως ομως να κανω τη Στεφανια να ανιχνευει τα μηνυματα που της στελνουν οι αλλοι??? δεν ξερω τι πρεπει να κανω εδω και με προβληματισες ιδιαιτερα.Αυτεπιγνωση, ενσυναισθηση .....μου φαινονται τοσο δυσκολα να τα μεταδωσω στα παιδια. νομιζω οτι ειμαι σε ...κατασταση εκτακτου αναγκης!!!!!!