0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Aτυχέστατη η σύγκριση με τα μεταπτυχιακά. Τα μεταπτυχιακά έχουν συγκεκριμένα κριτήρια εισαγωγής, υπόκεινται σε έλεγχο από το Υπουργείο για το ποιός διδάσκει και τι διδάσκει και έχουν συγκεριμένες προυποθέσεις απόκτησης του τίτλου (εξετάσεις στα μαθήματα, εκπόνηση πτυχιακής διατριβής κλπ). Το μοναδικό προσόν εισαγωγής στα σεμινάρια και απόκτησης του τίτλου ήταν το ποιός είχε να πληρώσει και απολύτως κανένα άλλο. Κανένας έλεγχος δεν υπήρξε για το ποιός δίδασκε σε αυτά και τι δίδασκε. Κανένας έλεγχος για το αν κάποιος τα παρακολούθησε όντως ή όχι. Υπήρξαν πολλοί σεμιναριούχοι που ούτε πάτησαν το πόδι τους και πήγαν απλά στο τέλος να πάρουν το χαρτί που είχαν πληρώσει. Σήμερα δουλεύουν σε σχολεία σαν ανταμοιβή για την απατεωνιά που έκαναν.Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ένα εμπόριο ήταν για να πλουτίσουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης. Μια καλή αρπαχτή. Αν το κράτος θέλει καταρισμένουν εκπαιδευτικούς να τους επιμορφώνει το ίδιο δωρέαν, όπως κάνει με τους μόνιμους. Δεν μπορεί να αναγκάζει κανέναν να σκάει τόσα χιλιάρικα για να δουλέψει. Δουλεύεις για να πληρώνεσαι και όχι πληρώνεις για να δουλεύεις. Απλά κάποια παιδάκια που είχε ο μπαμπάς να τους πληρώσει τα σεμινάρια τα έκαναν και τώρα το παίζουν οι "καταρτισμένοι". Φυσικά τους βλέπουμε στα σχολεία, καμία ουσιαστική κατάρτιση δεν έχουν. Ουσιαστικά είναι άνθρωποι που μόνο πληρώνοντας μπόρεσαν να βρουν μία δουλειά στη ζωή τους. 23χρονα βρέθηκαν κατευθείαν αναπληρωτές, εκτόπιζοντας ανθρώπους που δούλευαν χρόνια στην Ειδική Αγωγή. Αυτά μόνο στην μπανανία που λέγεται Ελλάδα γίνονται. Ας κάτσουν τώρα και οι σεμιναριούχοι με το χαρτί στο χέρι, γιατί αφενός γέμισαν οι πίνακες από δαύτους και αφετέρου με τη μείωση κατά 70% στις προσλήψεις του χρόνου μη νομίζετε ότι από τους 4.000 που θα προσληφθούν (πάνω από τους μισούς θα είναι δάσκαλοι) θα πάρουν τίποτα για τα ειδικά σχολεία. Με αποσπάσεις μονίμων από τη γενική αγωγή θα δουλέψει η ειδική αγωγή. Ας τους προβληματίσει επίσης γιατί τελικά καταργήθηκαν τα σεμινάρια μέτα από κοινή απαίτηση ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και μετά από το χαρακτηρισμό τους από το ίδιο το Υπουργείο ως "παρωδία".
Όσο για την παρεχόμενη κατάρτιση, τη δικιά μου 4ετή εμπειρία μπορώ να καταθέσω μόνο. Δεν είδα καμία "κατάρτιση" ούτε στο μάθημα που έκαναν συνάδελφοι ούτε στην εν γένει συμεριφορά τους προς τα παιδιά και στη διαχείριση τους. Αντίθετα πολλές φορές έρχονταν σε εμένα τον "ακατάρτιστο" να τους διαφωτίσω από το πως θα διαμορφώσουν το υλικό τους μέχρι το πως θα χειριστούν καταστάσεις. Φυσικά δεν υποννοώ ότι είμαι ο ένας και μοναδικός επαγγελματίας στην ειδική αγωγή, και εγώ στην πράξη και αντιμετωπίζοντας καταστάσεις έμαθα ότι έμαθα, απλά στην πράξη της σχολικής καθημερινότητας δεν είδα και την "κατάρτιση" που ισχυρίζονταν οι συνάδελφοι ότι είχαν. Πάντως και καλή φίλη απόφοιτος του τμήματος ειδικής αγωγής του
Μην αμφιβάλλεις ότι εδώ και χρόνια ή ακόμα και τώρα, τρώμε απο τους "υψηλά ιστάμενους" παραμύθι που πάει σύννεφο. Απόδειξη το που οδηγηθηκε τελικά αυτή χώρα παρά τις "καλές προθέσεις". Όπως μην αμφιβάλλεις ότι άνθρωποι τοποθετήθηκαν σε καίρια πόστα όχι για το καλό του συνόλου, αλλά για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και την προώθηση συγκεκριμένων ανθρώπων. Τα έχουμε δει αυτά εδώ και πολλά χρόνια στο Ελλαδιστάν και τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας. Ειδικά όσον αφορά την προηγούμενη κυβέρνηση και τις πράξιες της, η διαπλοκή και η ανικανότητα αποκαλύπτονται σήμερα καθημερινά. Κάτι που προφανώς γινόταν και με τις προηγούμενες και ελπίζω να μάθουμε σύντομα και για αυτές. Δεν λέω βέβαια να ισοπεδώνουμε τα πάντα, αλλά και όταν έχουμε βάσιμες εντάσεις καλό είναι να τις καταθέτουμε. Γιατί όσο το βουλώνουμε, τόσο θα μας καβαλάνε. Θα φτάσουμε να μας ζητήσουν και χρήματα για να διοριστούμε στο τέλος. Πραγματικά πιστεύεις μέσα σε όλο αυτό το όργιο διαπλοκής, ότι τα σεμινάρια έγιναν για την κατάρτιση των ανέργων? Συγγνώμη, αλλά εγώ πάντως δεν πείθομαι. Μπορούσε το κράτος να την παρέχει με ελάχιστα χρήματα, όπως γίνεται με το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, που παρέχει το απαραίτητο προσόν της παιδαγωγικής επάρκειας για διορισμό στους καθηγητές των τεχνικών ειδικοτήτων, με 200 ευρώ το τετράμηνο για 2 τετράμηνα και με συγκκεριμένα κριτήρια εισαγωγής. Εκεί πως μπορούν και παρέχουν επάρκεια χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις 2 και 3 χιλιάρικα?
Λώρα, δεν τα έχω με τα παιδιά των σεμιναριών, (με εξαίρεση αυτά που βρέθηκαν κατευθείαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, μη μπορώντας οι ίδιοι να συντάξουν σωστά μία πρόταση, και τα οποία τελικά είναι και τα πιο προκλητικά στην συμπεριφορά τους), κάποια ανάγκη έσπρωξε τα περισσότερα σε αυτά. Αλλάζει όμως η ουσία που και εσύ ανέφερες; Ότι παιδιά 24 και 25 χρονών με ΜΟΝΑΔΙΚΟ προσόν ένα σεμινάριο που δεν ξέρουμε καν αν το παρακολούθησαν, δουλεύουν αναπληρωτές και μαζεύουν προυπηρεσία, την ίδια ώρα που άλλοι με μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γλώσσες, επιτυχίες σε ένα ή περισσότερους ΑΣΕΠ δουλεύουν στην καλύτερη περίπτωση ωρομίσθιοι για 400 ευρώ, γιατί απλα δεν είχαν 2 και 3 χιλιάρικα να δώσουν? Αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλαμε; Έτσι θα επιλεγούν τελικά οι "άριστοι" για την εκπαίδευση; Λυπάμαι αλλά αυτή την εκπαίδευση δεν τη θέλω και δεν μου ταιριάζει.
Παράθεση από: Green στις Μαΐου 23, 2010, 12:06:18 pmΜην αμφιβάλλεις ότι εδώ και χρόνια ή ακόμα και τώρα, τρώμε απο τους "υψηλά ιστάμενους" παραμύθι που πάει σύννεφο. Απόδειξη το που οδηγηθηκε τελικά αυτή χώρα παρά τις "καλές προθέσεις". Όπως μην αμφιβάλλεις ότι άνθρωποι τοποθετήθηκαν σε καίρια πόστα όχι για το καλό του συνόλου, αλλά για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και την προώθηση συγκεκριμένων ανθρώπων. Τα έχουμε δει αυτά εδώ και πολλά χρόνια στο Ελλαδιστάν και τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας. Ειδικά όσον αφορά την προηγούμενη κυβέρνηση και τις πράξιες της, η διαπλοκή και η ανικανότητα αποκαλύπτονται σήμερα καθημερινά. Κάτι που προφανώς γινόταν και με τις προηγούμενες και ελπίζω να μάθουμε σύντομα και για αυτές. Δεν λέω βέβαια να ισοπεδώνουμε τα πάντα, αλλά και όταν έχουμε βάσιμες εντάσεις καλό είναι να τις καταθέτουμε. Γιατί όσο το βουλώνουμε, τόσο θα μας καβαλάνε. Θα φτάσουμε να μας ζητήσουν και χρήματα για να διοριστούμε στο τέλος. Πραγματικά πιστεύεις μέσα σε όλο αυτό το όργιο διαπλοκής, ότι τα σεμινάρια έγιναν για την κατάρτιση των ανέργων? Συγγνώμη, αλλά εγώ πάντως δεν πείθομαι. Μπορούσε το κράτος να την παρέχει με ελάχιστα χρήματα, όπως γίνεται με το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, που παρέχει το απαραίτητο προσόν της παιδαγωγικής επάρκειας για διορισμό στους καθηγητές των τεχνικών ειδικοτήτων, με 200 ευρώ το τετράμηνο για 2 τετράμηνα και με συγκκεριμένα κριτήρια εισαγωγής. Εκεί πως μπορούν και παρέχουν επάρκεια χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις 2 και 3 χιλιάρικα?
Παράθεση από: Green στις Μαΐου 23, 2010, 12:21:01 pmΠαράθεση από: Green στις Μαΐου 23, 2010, 12:06:18 pmΜην αμφιβάλλεις ότι εδώ και χρόνια ή ακόμα και τώρα, τρώμε απο τους "υψηλά ιστάμενους" παραμύθι που πάει σύννεφο. Απόδειξη το που οδηγηθηκε τελικά αυτή χώρα παρά τις "καλές προθέσεις". Όπως μην αμφιβάλλεις ότι άνθρωποι τοποθετήθηκαν σε καίρια πόστα όχι για το καλό του συνόλου, αλλά για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και την προώθηση συγκεκριμένων ανθρώπων. Τα έχουμε δει αυτά εδώ και πολλά χρόνια στο Ελλαδιστάν και τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας. Ειδικά όσον αφορά την προηγούμενη κυβέρνηση και τις πράξιες της, η διαπλοκή και η ανικανότητα αποκαλύπτονται σήμερα καθημερινά. Κάτι που προφανώς γινόταν και με τις προηγούμενες και ελπίζω να μάθουμε σύντομα και για αυτές. Δεν λέω βέβαια να ισοπεδώνουμε τα πάντα, αλλά και όταν έχουμε βάσιμες εντάσεις καλό είναι να τις καταθέτουμε. Γιατί όσο το βουλώνουμε, τόσο θα μας καβαλάνε. Θα φτάσουμε να μας ζητήσουν και χρήματα για να διοριστούμε στο τέλος. Πραγματικά πιστεύεις μέσα σε όλο αυτό το όργιο διαπλοκής, ότι τα σεμινάρια έγιναν για την κατάρτιση των ανέργων? Συγγνώμη, αλλά εγώ πάντως δεν πείθομαι. Μπορούσε το κράτος να την παρέχει με ελάχιστα χρήματα, όπως γίνεται με το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, που παρέχει το απαραίτητο προσόν της παιδαγωγικής επάρκειας για διορισμό στους καθηγητές των τεχνικών ειδικοτήτων, με 200 ευρώ το τετράμηνο για 2 τετράμηνα και με συγκκεριμένα κριτήρια εισαγωγής. Εκεί πως μπορούν και παρέχουν επάρκεια χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις 2 και 3 χιλιάρικα?εγώ πιστεύω οτι τα σεμινάρια βρίσκονται ιεραρχικά εκεί που πρέπει να είναι. είναι κάτω από τα μεταπτυχιακά γιατί κάνουμε συνέχεια αυτή τη σύγκριση. έπειτα κάποιος με σεμινάριο και επιτυχία στον ασεπ προηγείται αυτού που έχει μόνο σεμινάριο. νομίζω οτι δίκαια κινείται το σύστημα. επίσης οι φοιτητες το παρακολουθούσαν δωρεάν, και τα 2000 νομίζω είναι λογικά για ένα ετήσιο σεμινάριο που όλοι οι καθηγητές έρχονται στον τόπο σου. μην ξεχνάμε οτι παλιότερα προνομιούχοι ήταν μόνο οι κάτοικοι αθηνας θεσσαλονίκης και για να πηγαίνει κάποιος να παρακολουθεί του κόστιζε πάνω απο 2000 σε μετακινήσεις μόνο.