*

Αποστολέας Θέμα: Η εικόνα των εκπαιδευτικών στη σημερινή ελληνική κοινωνία  (Αναγνώστηκε 9772 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Η εικόνα των εκπαιδευτικών στη σημερινή ελληνική κοινωνία
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 27, 2009, 09:54:58 pm »
Συγχαρητήρια σε όλες σας! :D Το αγαπάτε αυτό που κάνετε..
Σας εύχομαι τα καλύτερα!
(όσο για την κοινωνία, έχει ανάγκη να μην βλέπει μόνο τα αρνητικά.. ;))
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος green ice

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 27, 2009, 09:56:04 pm »
greenice, έλα κι εσύ στο δημόσιο με 25+ μαθητές ανά τμήμα να δούμε αν θα εφαρμόζεις αυτά που σήμερα απορρίπτεις / κρίνεις!

Μέχρι τώρα είχα έως 16  κ τα πήγα πολύ καλά,το αγαπάω πολύ το αντικείμενο,υπερβολικά πολύ.Πιστεύω  γεννήθηκα γιαυτό!Νομίζω ότι κ στους 25 με το καλό  θα τα πάω υπέροχα!Αν κάτι πάει στραβά ,θα σου πω!

Καταρχάς, να ξέρεις ότι δεν σε κατηγόρησα για ό,τι έγραψες ούτε έχω σκοπό να τσακωθώ με κανέναν.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν παρεξήγησες το μήνυμά μου...  :)

Κατά δεύτερον, είμαι αναπληρώτρια. Κάνω έκθεση στην Α' Λυκείου σε 2 τμήματα με 22 και 23 μαθητές αντίστοιχα.
Ναι, είμαι από εκείνους που διορθώνουν αναλυτικότατα τις εκθέσεις των παιδιών.
Ναι, είμαι από εκείνους που θέλω να τους κάνω να μάθουν.
Ναι, είμαι από εκείνους που κάθομαι ώρες στον Η/Υ για να τους βγάλω σχεδιαγράμματα και κάθε είδους βοηθητικό υλικό, ώστε να μην ταλαιπωρούνται με τα κακογραμμένα βιβλία.
Ναι, είμαι από εκείνους που κάθε μέρα ανυπομονώ να ξημερώσει για να ξαναβρεθώ με τους μαθητές μου.
Ναι, είμαι από εκείνους που λατρεύουν τη δουλειά τους όπως κι εσύ.
Αλλά ναι, είμαι από εκείνους που δεν μένουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.
Γιατί δεν έχω το χρόνο που επιθυμώ, ώστε να ασχοληθώ ατομικά με το καθένα από τα παιδιά μου.

Μπράβο σου! Χαίρομαι που μπορούμε κ κάνουμε αυτήν τη συζήτηση ,γιατί με καταλαβαίνεις κ σε καταλαβαίνω ,ξέρω τι λες.Ποτέ δε θα υπάρξει το τέλειο....προσέγγιζε το τέλειο..αυτό είναι το μυστικό,μην αφήσεις να σε διαβρώσει κανείς.Στον απολογισμό θα ξέρεις ότι εσύ έκανες οτι περνούσε από το χέρι σου....θα νιώθεις καλά.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 27, 2009, 10:00:30 pm »
elranna , με κουράζουν τα γραπτά των μέτριων μαθητών, γιατί τα ξαναδιαβάζω, τα ξαναδιαβάζω, τα ξαναδιαβάζω ώσπου να δω τι πρέπει να διορθώσω και πόσο να τους κόψω.
Δεν με πειράζει που με κουράζουν , είπα, τη λατρεύω τη δουλειά μου. Αλλά δεν δέχομαι κανέναν να με κατηγορήσει ότι δεν κάνω καλά τη δουλειά μου!

Προσοχή: άλλο να κατηγορηθώ ότι δεν κάνω καλά τη δουλειά μου και άλλο ο μαθητής να μη με συμπαθεί (πράγμα σπανιότατο, έχω τον τρόπο μου...  :-[ )

Υ. γ.: Οι φιλόλογοι πιστεύω ότι έπρεπε να αμείβονται πολύ παραπάνω από τους άλλους κλάδους λόγω πολλής διόρθωσης... (Μη με λιθοβολήσετε / σταυρώσετε για ό,τι μόλις είπα...  :-\ )
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2009, 10:05:10 pm από bikini »
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 27, 2009, 10:04:03 pm »
Ο δάσκαλος ο δικός μου,ο μεγαλύτερος φιλόλογος που έχω γνωρίσει κ τον ευχαριστώ για όλα όσα μου έμαθε  κ μου μαθαίνει μου έλεγε πάντα πως ο Φιλόλογος πεθαίνει με το παράπονο ότι δεν τα έμαθε όλα...Είναι μία μεγάλη αλήθεια αυτό,συνέχεια το βλέπω.Θέλω να είναι καλά αυτός ο άνθρωπος κ γερός,καμιά φορά φοβάμαι ,γιατί είναι μεγάλος  πια σε ηλικία.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2009, 10:05:39 pm από green ice »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 27, 2009, 10:07:18 pm »
γηράσκω αεί διδασκόμενος...
Δεν ειπώθηκε τυχαία...  ;)

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 27, 2009, 10:08:36 pm »
Bikini μου, την τενοντίτιδα από τον όγκο των παρατηρήσεων πού την πάς; 2 σελίδες γράφει ο μαθητής, μια σελίδα είναι οι παρατηρήσεις σε μια μέτρια έκθεση και αυτό με οικονομία, γιατί δεν προλαβαίνουμε...  :-\

Αλλά 'ντάξει, εμένα δεν με νοιάζει. Ας μου μικρύνουν λίγο τα τμήματα, ας μου δώσουν μια καλή σχολική βιβλιοθήκη, έτσι ώστε όταν προτείνω ένα βιβλίο να μπορούν να το βρουν με ευκολία τα παιδιά και ας πονάει το χέρι μου. Και ναι, ας μας πληρώσουν λίγο καλύτερα, όλους τους εκπαιδευτικούς όμως!  ;)

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 27, 2009, 10:21:10 pm »
Όλοι αυτοί που κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς θέλω νά 'ρθουν να μας δουν τώρα στις εξετάσεις...
Ωχ τι με περιμένει από διόρθωμα!  :o

Όλο το χρόνο θέλω να είμαι αυτό που είμαι, φιλόλογος.
Στις εξετάσεις θέλω να είμαι... γυμναστής!...  :-\

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος millhaven

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 27, 2009, 10:35:15 pm »
Παιδια,να πω απλα οτι περα απο τη διδασκαλια, το επιπεδο της,τη δουλεια που εχει να κανει ο καθε δασκαλος/καθηγητης,σε μεγαλο ποσοστο η εικονα που σχηματιζουν οι μαθητες εξαρταται και απο την προσωπικοτητα του.Κατα ποσο δινει δηλαδη την αισθηση ενος ζωντανου ανθρωπου,που αντιλαμβανεται τι συμβαινει,αυτοσαρκαζεται,μπορει να μιλησει και για κατι αλλο περα απο τη διδακτεα υλη.
Προσωπικα,δεν θα ξεχασω τον δασκαλο που ειχα στην Α'δημοτικου.Το πρωτο πραγμα που μας ειπε στην ταξη ηταν να μην τον φωναζουμε ποτε κυριο αλλα Θωμα.Ακριβως επειδη το ειπε σε πενταχρονα παιδια,το εφαρμοσαμε ολοι αυθορμητα.Δυστυχως,σε μεγαλυτερς ηλικιες δεν πιανει οσο και αν το εχω προσπαθησει :-\Εκτος αυτου ηταν βεβαια και η γενικοτερη σταση ζωης του που μας εκανε να τον αγαπησουμε ολοι ανεξαιρετως.Στην πορεια καταλαβαμε ολοι ποσο σπανια περιπτωση εκπαιδευτικου ηταν ο συγκεκριμενος ανθρωπος."Κυριε"Θωμα σας ψαχνουμε!!!(Μακαρι να μας θυμουνται και εμας καποια μαθητουδια μας ετσι μετα απο χρονια,εεεεεεε ;) :P

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 27, 2009, 10:44:58 pm »
Πριν από μέρες μαθητής μου (
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2009, 11:08:47 pm από bikini »

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 27, 2009, 10:46:22 pm »
Αυτό με τον ενικό και τον πληθυντικό στους μαθητές, πολύ με μπερδεύει. Εγώ μικροδείχνω απίστευτα πολύ (στο φετινό μου σχολείο, όταν άλλαξε ο φύλακας για μαθήτρια με πέρασε και μου την είπε που δεν ξύπνησα να πάω την πρώτη ώρα  ::)), οπότε έχω μια δυσκολία με τα παιδιά, ειδικά στην Γ'λυκείου. Δεν τους έχω πει κάτι, δεν είμαι και σίγουρη αν πίανει σε μαθητές λυκείου ο ενικός. Τώρα πάντως είμαστε στη φάση ότι αυτοί με τους οποίους έχω κάνει αρκετές κουβέντες και εκτός μαθημάτων και νιώθουν μια σχετική οικειότητα, μου μιλάνε μια ενικό μια πληθυντικό, ή τους βγαίνει ενικός, αλλά το διορθώνουν. Το βρίσκω πολύ χαριτωμένο βασικά, γιατί ορισμένα κοκκινίζουν κιόλας άμα τους ξεφύγει ενικός, κάτι μαντράχαλοι που μου ρίχνουν 1 κεφάλι. Φαντάζομαι είναι διαφορετικά με τους άντρες καθηγητές ή μήπως όχι; Αλήθεια, πώς το αντιμετωπίζετε αυτό με τον ενικό/πληθυντικό;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 27, 2009, 10:59:48 pm »
Εγω που το προσπαθησα σε παιδια γυμνασιου,δεν μπορουνε να το συνηθισουνε και ουτε θελουνε,γεγονος που το θεωρω και υγιες αφου αντιλαμβανονται πλεον τους ρολους και ειναι επιφυλακτικα απεναντι στην εξουσια της οποιας δυστυχως ειμαστε φορεις.Γελασα οταν επεμεινα λιγο και τους ελεγα οχι κυρια και μου απαντησαν πως δηλαδη γιαγια... ;D
Το να το επιβαλεις δεν εχει κανενα νοημα.Συμφωνω,bikini ;)
Σε ο,τι αφορα την ηλικια το καλυτερο μου το ειπε ενα παιδακι στο πρωτο μαθημα.Αφου με εκοψε για λιγο,γυρναει και μου λεει-"Κυρια :-\,εχετε σπουδασει ??? ;D(

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 27, 2009, 11:02:58 pm »
Κρατάω τον πληθυντικό.Τους διορθώνω κ στην γ Λυκείου.Χθες είπα σε μια μαθήτρια μου να κρατάμε τις προσφωνήσεις που ταιριάζουν σε σχέση μαθητή-καθηγητή( ειχε προηγηθεί ένα δικό της <<Γλυκειά μου δε θα κάνουμε σήμερα μάθημα...>> Άκου γλυκειά μου  ::) ,δεν τα δέχομαι αυτά)

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 27, 2009, 11:06:15 pm »
Εμένα, πέρα από το επεισόδιο που έγραψα παραπάνω, δε μου έχει τύχει άλλος μαθητής να μου απευθυνθεί στον ενικό.
Δεν το επιτρέπω!
Και δεν το κάνω από θέμα σεβασμού, τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον ζητάς.
Το κάνω γιατί ακόμη δεν ξεχωρίζουν πότε είναι η ώρα του γέλιου και της χαλαρότητας και πότε η ώρα της σοβαρότητας και του μαθήματος.
Καλό είναι με όποιο τρόπο και συνεχώς να θυμούνται ότι μπορεί να μας ενώνει σχέση αγάπης (γιατί αγαπώ πολύ όλους τους μαθητές μου!), άλλα δεν έχουμε σχέση φίλου με φίλο, αλλά δασκάλου με φίλο.

Αν τύχει και κάποιος μαθητής μου μιλήσει κάπως άπρεπα, τον κοιτάζω βαθιά στα μάτια σοβαρά και του λέω " τη-λέξη-που-μου-είπε, τι είμαστε, φιλαράκια που τα πίναμε χτες;" Το μήνυμα το παίρνει επι τόπου...  ;)

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 27, 2009, 11:13:20 pm »
Γλυκεια μου ;D(μπου χα χα).Αs ηταν ma cherie,τουλαχιστον :D
Ενταξει ρε παιδια,αλλα και αυτο το κυριε/κυρια δεν συνηθιζεται με τιποτα :-\
Το καλυτερο ειναι απλα να σου απευθυνονται νομιζω χωρις τιτλους τιμης και τα ρεστα.Το παιχνιδι της επικοινωνιας δεν κρινεται απο αυτα ευτυχως.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)