0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν ήμουν μαθητής είχα καθηγητή θεολόγο που κάπνιζε μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος. Δεν διαμαρτυρόταν κανείς. Καθηγητής είναι λέγαμε!! σίγουρα είναι απαράδεκτο αυτό, απλά το ανέφερα για να δείξω το πως αλλάζει η αντίληψη των παιδιών για τους καθηγητές:Η φράση "να ακους τους καθηγητές σου" δεν νομίζω ότι λέγεται πλέον στα σπίτια...Εγώ αν έλεγα στους γονείς μου ότι ο δάσκαλος στο σχολείο μου εδωσε χαστούκι, τότε μου έδιναν και αυτοί άλλο ένα γιατί σου λέει κάτι θα έκανες.Τώρα αν το κάνεις αυτό, θα έρθει ο γονιός στο σχολείο την άλλη μέρα και θα φας εσυ το ξύλο!Όταν λοιπόν τα παιδιά έχουν αυτή την υποστήριξη και βλέπουν έτσι τα πράγματα, πως να μην δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις με τους καθηγητές;
Η συζήτηση που έχω ανοίξει αφορά αποκλειστικά και μόνο περιπτώσεις σοβαρές όσον αφοράτην ψυχολογία ενός μαθητή , όπου πιστεύω ότι είναι λάθος να ασχοληθεί ο σύλλογος καθηγητών με αυτές και ότι θα πρέπει να επέμβουν πιο ειδικοί από εμάς στην ειδική αγωγή.Αυτό είπα και σε αυτό αναφέρομαι. Φυσικά ο σύλλογος να ρίξει 1 μέρα αποβολή αν κάποιος πχ καπνίζει μέσα στην τάξη κλπ. Αναφέρομαι σε παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα όπου καλείται ένας σύλλογος καθηγητών να βγάλει το φίδι από την τρύπα!!!, που για μένα είναι λάθος(όσο για αυτό που ρώτησες , ναι συνεβει πριν 3 χρόνια ευτυχώς χωρίς να καταλήξει η μαθήτρια....)
Ανοιγω το θεμα βλεπω μετα απο πολυ καιρο!τι εγινε βρε παιδια?επαψαν να υπαρχουν προβληματα?!! Εχω προβλημα με ενα απο τα παιδια μου κ πραγματικα εχει αρχιζει να με προβληματιζει πολυ κ δεν ξερω τι να κανω να το αντιμετωπισω.... να πω οτι δουλευω σε νηπιαγωγειο κ το παιδι ειναι νηπιο.εχει πολυ εντονο το συναισθημα του θυμου μεσα του κ υπαρχουν πολλες στιγμες που δεν μου επιτρεπει να κανω την δουλεια μου πλεον αρκετες απο τις μερες.ειναι πολυ απαιτητικο κ δεν μπορει να αντιληφθει οτι δεν μπορει να κανει μονο ο,τι θελει το ιδιο.ξεκιναμε απο πολυ απλα πραγματα του στυλ δεν καταλαβαινει οτι δεν μπορει να μιλαει μονο αυτο στην παρεα μας(κ εννοειται θυμωνει πολυ οταν του το θυμιζω!!),οπως επισης δεν μπορει να σεβαστει καποιους κανονες που εχουμε βαλει.δεν σεβεται τους συμμαθητες του,βριζει,χτυπαει κ μετα οταν τον ρωταω το παραδεχεται χωρις ενδιασμους κ λεει με πληρη ψυχραιμια πχ. "το εκανα αλλα κ ο γιωργος δεν μου το εδινε ενω το ηθελα" η "τον χτυπησα γιατι δεν ηθελε να παιξει μαζι μου".το ξερει πως κανει λαθος (φανταστειτε πως υπαρχουν φορες που ερχεται κ "καρφωνει" παιδια που κανουν κατι λαθος)θα σας πω τα κλασικα,οτι το παιδι εχει χωρισμενους γονεις που εχουν κακη σχεση,με παππουδες που ειναι καταπανω του κ δυστυχως για μενα, με μαμα που ειναι εντελως αγαθη κ που τα λογια της στο σπιτι δεν πιανουν αφου οι παππουδες ειναι του στυλ "μη μαλωνεις,μη μιλας ετσι στο παιδι"!!να φανταστειτε ηρθε να το παρει μια μερα η γιαγια κ με "ελουσε" απο πανω μεχρι κατω επειδη μαλωνω το παιδι κ να μην το ξανακανω!!!!!!!!δυστυχως για μενα ενω της ζητησα να παραμεινει να το συζητησουμε κ να της εξηγησω καποια πραγματα,αυτη σηκωθηκε κ εφυγε καθως "δεν ειχαμε τιποτα να πουμε"!!πραγματικα εχω φτασει να μην ξερω τι να κανω.υπαρχει καποιος με αναλογη περιπτωση να μου προτεινει καμια αντιμετωπιση?ευχαριστω παντως!!