0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προσπάθησε να μην ταυτίζεις συντηρητισμό κ Αρχαία Ελληνικά.Μόνο να κερδίσεις έχεις.Αυτά τα γράφω τελείως φιλικά.
Εγώ απλά είπα ότι καλό είναι να αξιοποιούμε οτιδήποτε χρήσιμο υπάρχει ,να μην έχουμε κολλήματα κ να χαιρόμαστε τον πλούτο της γλώσσας μας.
Παράθεση από: green ice στις Απριλίου 01, 2009, 07:42:47 pmΠροσπάθησε να μην ταυτίζεις συντηρητισμό κ Αρχαία Ελληνικά.Μόνο να κερδίσεις έχεις.Αυτά τα γράφω τελείως φιλικά.Το γεγονός ότι είναι λάθος αυτή η ταύτιση δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει. Υπάρχει και είναι καθημερινότητα. Και δυστυχώς, υπάρχει και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε πολιτικό επίπεδο. Φυσικά, κάποιοι μπορούν να συμφωνούν με αυτή την ταύτιση, προσωπικά εγώ όχι.Παράθεση από: green ice στις Απριλίου 01, 2009, 08:08:07 pmΕγώ απλά είπα ότι καλό είναι να αξιοποιούμε οτιδήποτε χρήσιμο υπάρχει ,να μην έχουμε κολλήματα κ να χαιρόμαστε τον πλούτο της γλώσσας μας.Ο πλούτος της γλώσσας μας δεν είναι η εμμονή στην αττική διάλεκτο, είναι; Διδάσκουμε μόνο τους "κλασικούς" και μετά άλμα στη νεοελληνική λογοτεχνία, η οποία διδάσκεται τσάτρα πάτρα. Ποιον πλούτο χαιρόμαστε όταν αφήνουμε απέξω τους ελληνιστικούς χρόνους, τους βυζαντικούς, ειδικά τη δημώδη λογοτεχνία, που εγώ τη λατρεύω, την κρητική αναγέννηση αλλά και τον ουμανισμό; Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας μαθητής θα κάνει 4 ώρες όλες κι όλες Ερωτόκριτο στη ζωή του και μετα βίας 10 Σολωμό, ενώ θα κάνει ένα ολόκληρο τετράμηνο Θουκυδίδη.
Εφόσον πιστεύεις ότι ακόμη υπάρχει γλωσσικό ζήτημα κ παίρνεις κ στρατόπεδο σαυτό, πάω πάσο.
Ποιος τελικά ορίζει τι είναι συντηρητικό κ τι όχι?Επειδή κάποιοι οπαδοί του συντηρητισμού κ γενικότερα ηθικολόγοι συνέδεσαν τα Αρχαία Ελληνικά με κάτι σεβαστό,κλασικό, με γενικόλογα επιχειρήματα για τη χρησιμότητα τους ,συντηρητικές ιδέες (βλέπε δικτάτορες,Χίτλερ κλπ)πρέπει να τα απορρίψουμε πλήρως?
Όλη αυτή η γκρίνια και η "φαγωμάρα" μεταξύ μας, δεν θα υπήρχε, αν υπήρχαν περισσότεροι διορισμοί..Άν τα ποσοστά ήταν 1:1 όπως στους δασκάλους, τότε δεν θα απασχολούσε τους φιλολόγους να διορίζονται και στα δημοτικά..
Ποιον πλούτο χαιρόμαστε όταν αφήνουμε απέξω τους ελληνιστικούς χρόνους, τους βυζαντικούς, ειδικά τη δημώδη λογοτεχνία, που εγώ τη λατρεύω, την κρητική αναγέννηση αλλά και τον ουμανισμό; Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας μαθητής θα κάνει 4 ώρες όλες κι όλες Ερωτόκριτο στη ζωή του και μετα βίας 10 Σολωμό, ενώ θα κάνει ένα ολόκληρο τετράμηνο Θουκυδίδη.
Που κολλάει το γλωσσικό μας ζήτημα με την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών ι?
Σου είπε κανείς ότι στις μέρες μας τίθεται θέμα επίσημης γλώσσας?
Αν τώρα επιμένεις να ταυτίζεις τα α.ε με τον συντηρητισμό κ όχι με την πρόοδο είναι δική σου θέση κ ευτυχώς όχι όλης της κοινωνίας που έχει ανοιχτό μυαλό κ πιστεύει σε σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.