0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν τα χρόνια του Δημοτικού ήταν λιγότερα τα αποτελέσματα στην PISA θα ήταν χειρότερα.
Παράθεση από: papia στις Δεκεμβρίου 17, 2010, 06:38:46 pmΑν τα χρόνια του Δημοτικού ήταν λιγότερα τα αποτελέσματα στην PISA θα ήταν χειρότερα.
καλά λοιπόν αφού έτσι το θελησες πάπια .....ας μην διορίζονταν άμεσα και θα βλέπαμε για την προθυμία των δασκάλων και για τη βάση των σχόλων τους ,ας προσέχουμε τί λέμε και μην παίρνουμε σβάρνα ολόκληρο επιστημόνικο κλάδο για ένα υ στον Ευριπίδη !!! 'Oσο για την παιδαγωγική κατάρτιση και τα συναφή. απέχει πάρα πολύ η θεωρία από την πράξη ,άποψη δική μου αλλά και φίλων δασκάλων ,που όταν έχουν τα παιδάκια της Α΄δημοτικού να τσιρίζουν και να θέλουν να πάνε τουαλέτα ,εκεί μόνο με φωνή και σφυρίχτρα επιβάλλονται .... Αλήθεια προς τί όλο αυτό το μένος και σε άλλα θέματα ειδικά για τους φιλολόγους;;; πάντα φιλικά....
γιατι να μη μπορεις? ... συζητηση κανουμε.ναι, συμφωνω desperino μου, με αυτο που λες και ΟΚ, εκει υπαρχει το...χρημα! Αλλα, δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθουσε ενα μαθητη 10-12 χρονων αν το μαθημα της γλωσσας το εκανε ενας καθηγητης αντι για ενα δασκαλο. Ολοι μας περασαμε απο ενα τετοιο συστημα και δε νομιζω πως στα 11 μου χρόνια σκεπτομουν τη.... "συναιρεση"....(οχι και πως τωρα τη σκεπτομαι,... λεμε...)
κανεις ομως δεν μπορει να αρνηθει τοι αλλη η ποιοτητα της εκπαιδευσης στη γλωσσα απο ενα φιλιλογο και αλλη απο εναν δασκαλο.... τους φιλολογους τους χρησιμοποιουν στα ιδιωτικα ως ειδικοτητα καθαρα γιατι υπαρχει η λογικη της εξειδικευμενης εκπαιδευσης κα της καλυτερης ,γιατι τα αποτελεσματα ειναι μετρησιμα .... απο τους γονεις για να τους προτιμουν . Πως γινεται με τα φροντιστηρια ενα πραγμα ...εντυπωση θελει να κανει μονο το ιδιωτικο? εχεις δει ποτε διαγωνισματα δημοτικου σε ιδιωτικο...? τα 8 στα 10 γραπτα ειναι τελεια ..τυχαιο δεν νομιζωωωωω..μακαρι να ισχυε αυτο στον δημοσιο τομεα... να μην υπηρχε η μονιμοτητα να δεις ποσο ανταγωνιστικα θα ηταν τα δημοτικα..αλλα αυτη την κουβεντα καπου την εχουμε ξανακανει..