0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
προσωπικα, δεν βλεπω "μενος" κατα των φιλολογων ή οποιας αλλης ειδικοτητας, αλλα πιστευω πως υπαρχουν δασκαλοι, οπως και καθηγητες που κανουν "καλα" τη δουλεια τους γιατι αγαπουν αυτο που "επιτηδεύονται" και πως στην τελικη ΔΕΝ ειναι ζητημα μονο Σχολης.semeli αλήθεια που ειναι ο Ιωαννης? (φιλοι ειμαστε, αλλα το τι εχω να ακουσω...!!) χαχαχα
και να προσεχουμε πως μιλαμε για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγους !
Παράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 18, 2010, 10:24:39 amπροσωπικα, δεν βλεπω "μενος" κατα των φιλολογων ή οποιας αλλης ειδικοτητας, αλλα πιστευω πως υπαρχουν δασκαλοι, οπως και καθηγητες που κανουν "καλα" τη δουλεια τους γιατι αγαπουν αυτο που "επιτηδεύονται" και πως στην τελικη ΔΕΝ ειναι ζητημα μονο Σχολης.semeli αλήθεια που ειναι ο Ιωαννης? (φιλοι ειμαστε, αλλα το τι εχω να ακουσω...!!) χαχαχαεγώ πάλι μόνο μένος διαβλέπω από κάτι μανούλες που επιθυμούν μέχρι και στο γυμνάσιο να διδάσκουν δάσκαλοι γιατί τους έχουν εμπιστοσύνη και επειδή γνωρίζουν ορθογραφία ενώ η ίδια που τ αναφέρει αυτά γράφει το ειρωνεία με -ι- κράζοντας άλλον συνάδελφο για κάποιο ορθογραφικό Το θέμα είναι η διδασκαλία ή όχι των αρχαίων και ευχαριστούμε το ΜΑΡΚΟ για την πρωτοβουλία του ,τώρα εάν ο καθείς θέλει να πει το κοντό του και το μακρύ του υπάρχουν στο φόρουμ ανάλογα θέματα τύπου δάσκαλοι εναντίον φιλολόγων ,φιλόλογοι εναντίον δασκάλων,φιλόλογοι εναντίον φιλολόγων,πληροφορικάριοι εναντίον δασκάλων και ούτω καθεξής!!!
Στην συζήτηση αυτή πρακολουθώ μια διαμάχη ανάμεσα σε φιλολόγους και δασκάλους. Αν η διαμάχη σχετίζεται με το ποιος θα διορίζεται, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται, γιατί έτσι και αλλιώς κανένας σε λίγο δεν θα διορίζεται. Επίσης στη εποχή της δια βίου μάθησης νομίζω ότι μικρή σημασία έχει αν θα διδαχθούν ή όχι αρχαία ελληνικά, καθώς στόχος δεν είναι η απόκτηση γνώσεων, αλλά το να αποκτάς πρόσβαση στις πηγές της γνώσης.
Χωρίς τα αρχαία δε μαθαίνονται τα νέα ελληνικά.Είτε το θέλουμε, είτε όχι.Καθόλου άκυρη δεν είναι, τα αποτελέσματα της pisa είναι ενδεικτικά....εάν είναι άκυρη γιατί το συζητούν;γιατί μπαίνουν στον κόπο;άρα, έπεται συνέχεια